Gå til innhold

Kane

Medlemmer
  • Innlegg

    149
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kane

  1. Du trenger en kalibrator, og disse koster fort over tusenlappen.

     

    Du har jo også DVDer som skal gjøre samme nytte, om enn noe mindre nøyaktig?

     

    Ellers mener jeg å ha sett en anmeldelse av denne skjermen (eller 2412) hvor de i anmeldelsen hadde kalibrert skjermen og lagt ut innstillingene.

     

    Men er ikke denne skjermen uansett kalibrert fra fabrikken? Vet det ikke er tilfellet med de fleste skjermer, men mener å ha lest at denne er det.

  2. Et spørsmål i samme gate som forrige: Siden Tamiflu virker på virusinfeksjoner, hvorfor i all verden brukes ikke dette i forbindelse med kyssesyken (så man får mindre sykdomssymptoner- og forløp)??

     

    De bruker visstnok Tamiflu rimelig mye i bla. Japan mot vanlig sesonginfluensa, men tingen er den at desto mer du bruker et legemiddel, desto større sjanse er det for at du får mer resistente versjoner. Altså vil ikke helsevesenet i Norge bruke det på såpass ufarlige ting som kyssesyke fordi det i det lange løp vil gjøre ting verre.

  3. Prøvd flere kabler og flere plasser fra kontrolleren.

     

    Når Seagatedisken er med finner ikke bios alle andre satadisker heller... blir litt bingo hvilke disker den finner..

     

    Mest sansynlig er kanskje at disken er gått til dundas..... tips?

     

     

    takk for svar

     

    Du kan prøve den i en annen pc? Funker den ikke der heller kan du være sikker på at det er disken det er noe feil med og ikke noe annet i pcen din som hovedkort/bios osv.

     

    Du kan prøve å oppdatere BIOS på hovedkort og firmware på disken.

     

    Ellers høres det mistenkelig ut som noe feil med den ja...

  4. Har et par Supertalent Ultradrive ME 32GB SSD diskerjeg gjerne skulle satt i RAID 0 som OS/programdisker med Win7 64-bit.

     

    Begge diskene fungerer fint hver for seg, har oppdatert firmware, og klarer å legge inn win7 på de hver for seg. Finner begge diskene både i BIOS og i win7 når BIOS er innstilt på IDE. Har også klart å sette de i software RAID 1 inne i Win 7 - disk manager, men vil som sagt ha RAID 0.

    Har klart å sette de i software RAID 0 i dos (med diskpart), men får da ikke lov til å legge inn Win7 fordi det ikke vil legges inn på disker som er dynamiske, noe de må være for å ha software RAID 0. Og om jeg ikke får lagt inn OS på de er jo hele vitsen med RAIDet borte...

     

    Har prøvd å bruke kontrolleren på hovedkortet, ICH9R, i både RAID og AHCI. Men den finner aldri begge diskene i oppstarten, der jeg egentlig skal få beskjed om å trykke ctrl+i. Kobler jeg til en eldre 500gb HDD i tillegg vil den derimot gjerne sette sammen denne med en av SSD diskene, og ber meg trykke ctrl+i.

     

    Prøver jeg å koble til en og en SSD sammen med HDDen får jeg opp alternativet om ctrl+i begge gangene.

    Prøver jeg å koble til alle tre diskene får jeg også opp alternativet ctrl+i, men da finner den bare den ene SSD disken og HDDen.

    Prøver jeg kun de to SSDene sammen får jeg ikke alternativet om ctrl+i. (fordi den ikke finner to disker)

     

    EDIT: Jeg finner heller ikke begge diskene i BIOS når jeg har satt på RAID-modus, bare én SSD og HDDen vises.

     

    Har oppdatert firmware på diskene, og BIOS på hovedkortet. Har også byttet om på hvilke porter/kontakter de er koblet til, men får alltid samme resultatet som over.

     

    Noen som har noen gode tips om hvorfor ICH9R ikke finner disse to diskene samtidig?

     

    Vil eventuelt denne SDM PCIe SATA II fungere bedre? (er en stakkars fattig student, så det må bli så billig som mulig, uten å gå nevneverdig ut over ytelsen i RAIDet)

     

     

    Edit: pirking

  5. Hvorfor har brød/brødskiver hull i seg? Går gjerne igjennom flere skiver.

    Fordi det har dannet seg lufthull/bobler der når deigen ble eltet.

     

    Er ganske sikker på at det har litt med hvordan du elter/knar deigen, men aller mest er det gjæren. Gjæren som brukes i bakst er jo levende organismer som såvidt jeg husker riktig konsumerer sukker og produserer gassen co2. Boblene i baksten er da co2en som gjæren produserer. Det vil bli fler og større bobler om deigen har mye gjær, står lenge og gjærer, har nok sukker, og en høy nok temperatur.

    Utenom co2 produserer også gjær etanol (alkohol), og brukes til å lage alt vi har av alkoholholdig drikke. Alle som har prøvd å lage vin eller øl selv vet at mens den står og produserer alkhol må man ha på en vannlås for å slippe ut co2en som produseres.

    Selvfølgelig brukes forskjellige typer gjær til forskjellig bruk, men forskere har funnet brød med så mye som 1.9% alkohol i en undersøkelse.

    Spørsmålet er da, går det an å produsere brød med mye alkohol og spise seg brisen?

    Alcohol Content of Bread

  6. Honning er såvidt jeg vet lagd av nektar fra blomster, og er utrolig rikt på energi/næring. Vil det i en overlevelsessituasjon være mulig å få i seg denne næringen ved å spise blomster?

     

    Og om du skulle gå deg vill i Norge eller lignende land, om man avholder totalt fra sopp, er det være mange andre vekster som er såpass giftige at de er farlige? Eller kan man stort sett knaske ivei på gress og blader uten fare?

  7. Håper noen har en løsning på dette problemet.

    Jeg kjører siste oppdaterte versjon av win7 rc.

    Problemet mitt er at jeg bruker en tv istedenfor en vanlig skjerm, og når jeg bruker fjernkontrollen for tven til å skifte fra hdmi inn (pcen) til tv, og tilbake igjen fra tv til pc så får ejg bare blå skjerm, og den finner ikke signalet fra pcen.

    Dette skjer kun når jeg er i selve windows, om jeg spiller spill og switcher til tv så har jeg signal når jeg switcher tilbake. Jeg kan også fint switche frem og tilbake i bios/dos og ved passordkontroller før jeg kommer helt inn i windows.

    I win xp fungerer alt fint.

    Tven jeg bruker er en tatung 32", skjermkortet msi radeon 4870, 4gig ram, 32gb ultradrive me ssd, hovedkort abit ip35 pro. Bruker nyeste drivere på skjermkortet.

     

    EDIT: Løsning: Om noen får samme problem. Sett på skjermsparer på 1 minutt eller lignende, klarer å få signal når den er aktiv.

  8. Nå vet ikke jeg hvordan det er med luftgevær, men hvertfall på rifler og andre mer seriøse skytevåpen er det alltid en vital del som er lett å fjerne. På rifler er denne delen "sluttstykket", den metalldelen med en liten hendel som brukes for å dytte ei ny kule inn i kammeret, så hjemme hos meg fikk fatters sluttstykket og låste det inne i en safe mens jeg hadde resten av rifla (som da var helt ubrukelig). Egentlig mest fordi rifla ikke skulle være brukbar om noen skulle stjålet den, men selvfølgelig hadde jo han også full kontroll over bruken.

    Om det er det samme med luftvåpen så kan du forsikre mora di at våpenet ikke fungerer uten den delen, og hun kan få oppbevare den lille delen når våpenet ikke brukes. Om hun også oppbevarer kulene på et annet sted så er det jo veldig liten sjanse for at noe skal skje. (selv om det er et nesten totalt ufarlig våpen og jeg synes dette er noe forferdelig tøv... Men mødre er mødre :) )

     

    EDIT: ellers er det jo mulig du kan bli med i et skytterlag som eier våpen selv og som du kan låne på treninger, men det blir jo litt mer styr...

  9. Finfint, gleder meg til flere tester!

    Hadde jo vært kjekt om dere tok en liten "roundup" med de dere har testet tidligere så vi har bra med referanser for nye kjølere.

    Angående støy så vil jo den faste vifta ordne noe av den problematikken. Siden det er en av de mest stillegående viftene på markedet er det jo bare å velge kjøler ut ifra den som får best resultater med den vifta. Selv om du velger ei anna stillegående vifte så vil jeg tro denne vil være en veldig god målestokk.

  10. Om jeg tenker rett får du vel ikke kjørt dual channel om du bruker de to 1gb-brikkene, ettersom én av 1gb-brikkene da vel må stå i slot nr 1 eller 2? Noe som er litt dumt fordi pc-en fyller opp de første slot-ene først, slik jeg har skjønt det. Vet ikke om det blir slik på alle HK.

    Uansett har jeg ikke sovet på over et døgn, så kan hende jeg tenker helt på jordet her :p.

     

    Men om du har 64-bit er vel 6gb mye bedre enn 4.

     

    Tanken var å sette de to nye 2gb modulene sammen i de to første slot-ene, for å sette de to gamle brikkene i de to siste slot-ene, vil ikke alt fungere optimalt da? eller?

  11. Men kva krav har du til skjermen? Det kjem ut ein Lenovo 12"ar i byrjinga av Juni. Seinare vil det òg kome ut ein versjon med betre skjermkort og HDMI. Batteritida må du ta med ei klype salt, ettersom det endo ikkje finnes noko særleg testar av denne maskina. Prisen ligg på litt over 4000, dvs. litt dyrare enn dei vanlege nettpc'ane.

     

    Takker for kjapt svar! Så jo virkelig ikke dum ut den, blir moro å se noen tester.

    Jeg tror de fleste pcene idag har en skjerm jeg kan leve med, har ikke noe pristak, så vil gjerne ha det beste som kan fåes selvfølgelig. Bør kunne se en film i et opplyst tog eller fly uten problemer. Pga tastaturkomfort vil jeg helst ha en som er fra 10" og oppover, men fremdeles relativt liten og lett. Men batteritid er alfa og omega, er ikke n270 mindre batterivennlig enn n280 på asusen?

    Pris er som sagt ikkenoe problem.

  12. Trenger en liten bærbar hovedsaklig til bruk på forelesninger, nettbruk og for å se filmer på togturer.

    Det aller viktigste er batteritid etterfulgt av lavt støynivå, tastaturkomfort, skjermkvalitet og generell byggekvalitet på pcen slik at den ikke blir ødelagt av å bli bært rundt i sekken hver dag.

    Ytelse er totalt uviktig, men den bør kunne dra en god film og litt diverse nettapplikasjoner uten problemer.

     

    Har sett litt på asus eee 1000he, men er det noen bedre alternativer? Eventuelt kommer det jo mye nytt nå, tror du det vil være mulig å få tak i et bedre alternativ før skolestart i August?

  13. Jeg skal prøve å innføre animasjon for en gjeng barnehagebarn.

    Selv om de uansett må ha hjelp med en del av arbeidet vil jeg gjerne at de skal klare så mye som mulig av det grunnleggende selv. (dvs. klare å legge enkeltbilder etterhverandre, og legge på lyd, men gjerne også mer etterhvert)

    Dermed skulle jeg hatt et program som viktigst av alt er lettfattelig og oversiktelig, helst med litt store ikoner/skrift, eller aller helst mye lettfattelige ikoner som gjør det lettere for barn å fatte.

    Fancy funksjoner er totalt irrellevant, så lenge det går an å dra bilder ned på ei linje og legge til lyd.

    Det må også være freeware; gratis.

  14. Når du sier "stille-pc" tenker du da at den skal være stille hele tia (også når du spiller), eller holder det at den bråker litt når du spiller og er stille ellers? For på IP35 har abit et program som heter uGuru hvor du kan klokke prosessoren opp og ned (dermed gjøre den kaldere når du ikke trenger mye kraft, og dermed redusere behovet for kjøling), samt justere viftehastigheter. Da har du en profil som heter turbo som du bruker til spill, hvor alle viftene kjører fult og prosessoren overklokkes litt, og en som heter quiet som du bruker til vanlig med vifter på lavt turtall og prosessoren underklokka.

  15. Viktig for pcen er at den skal kunne brukes i lang tid fremover og at komponentene gir mye for penga.

    Det som skal kjøpes nå er cpu, hovedkort, litt ram, psu, kabinett og et midlertidig skjermkort, slik at jeg kan spare litt penger på å bruke noen gamle deler og samtidig kunne spille nye spill.

    Så kjøper jeg heller en kjapp harddisk, et skikkelig skjermkort, mer ram, dvd-brenner, stillere vifter og en skikkelig cpu-kjøler om noen måneder.

     

    Del 1

    Del 2

     

    Er det noen grunn til å vente noen uker pga store fall i pris?

    Noen andre alternativer til komponenter, hovedsaklig grafikkort, cpu, hovedkort, ram? (spesielt skjermkort, max 700kr, men dette er som sagt bare til midlertidig bruk)

×
×
  • Opprett ny...