Gå til innhold

Kenito-

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kenito-

  1. Samtidig tviler jeg fyren kjører noe bedrifts-kritisk server akkurat, og i det tilfelle burde han ikke ha kjørt hverken Slackware eller Gentoo.

    Gentoo er ikke noe jeg ville ha anbefalt på server, men Slackware ser jeg ingen problemer med.

    Slackware, FreeBSD, OpenBSD og Solaris egner seg svært godt på servere.

    Description: Gentoo Linux uses an enhanced BSD ports-style package system. :dribble:

     

    Nå får man ikke sagt så mye fint om "pakkesystemet" til slackware da :thumbdown:

     

    Slackware er et fint utgangspunkt til å lære, men skal du først bruke et system, ville jeg brukt et med et skikkelig pakkesystem, f.eks debian eller gentoo. Jeg brukte slackware i mange år, men man går lei alt tullet og rotet siden man ikke har et skikkelig pakkesystem som holder deg oppdadert og i orden.

     

    Ja slackware har f.eks waret som du kan update, upgrade med, men det ligger ikke noe dep. checks.

     

    Mange sier igjen da at man skal kompilere alt fra source når man bruker slackware, hvorfor ikke da bruke gentoo som du kan optimalisere det med, ha dep. og ha det største pakkesystemet? :thumbup:

     

    "litt of topic"

  2. synnes slackware er mye mer stabil en Gentoo(som du bruker på serveren)

     

    Begrunnelse?

    Den begrunnelsen skulle jeg også gjerne hatt, etter hva jeg har erfart og forstått, så blir gentoo et mer stabilt system, tanke på at man bruker ports, som brukes i BSD, som skal være et mer stabilt system en Linux igjen :dribble:

     

    Så at dette allerede var "svart" på :p

  3. Vel, da var mitt linux eventyr over.

     

    Endret en "y" til "n" i en fil i /boot/ og nå booter det ikke lenger...

    Vel, noe som er annbefalt å gjøre er å "se først, rør etterpå"

    Jeg skjønner ikke helt hvorfor du begynte å tulle med det der :no:

    Men er ikke så vanskelig å fikkse, bruk en livecd fra en distro, så kan du mounte opp partisjonen /boot ligger på, så kan du gjøre om det du gjorde feil der til slik det var.

     

    Linux :love:

  4. Når det gjelder å ikke kjøpe et OS så er det fordi det er svinedyrt, og det er ikke store forskjellen å bruke det enten kjøpt eller piratkopiert, en windows CD er svinedyr som sagt. da er det bedre å bruke de pengenne på noe annet mener jeg, ms har nok av penger i kassa si, å føler ikke at jeg tråkker noen på store tåa. Ellers kjører jeg Linux på det meste jeg har, men nå skal jeg game litt, hehe så kjøpte en pc jeg kunne spille litt på. :innocent:

  5. Enig at vista ble et veldig mislykket navn, men den windowsen jeg har funker ikke, fikk beskjed under installasjon at jeg trengte noen filer fra windows cd'en og at jeg skulle putte den inn, selvom den allerede var inne.

     

    jeg får da heller prøve å laste ned Norsk 32 bits, vet du om noen torrent sider jeg får tak i den?

     

    ps. windows xp blocker manuelle updates når du har piratkopiert xp, men man kan fortsatt kjøre automatiske updates, hehe :)

  6. Jeg kjøpte meg en AMD Athlon 64 3200+, og jeg tenkte å prøve Win 64.

     

    Da jeg ikke er så oppdatert innenfor Windows, lurte jeg om på 64 bit er ute (noe jeg tror). Så jeg laster ned en torrent fil som heter "Windows XP x64BiT Professional Corporate Edition XiSO"

     

    Er dette en beta eller noe lignende? Finnes det et sted der jeg kan finne en Norsk versjon? (håper dette er Engelsk jeg laster ned, da jeg fikk Tysk windows xp 32 av en kammerat :nei:

  7. Jeg har nettop bygget en pc som er litt ustabil:

     

    Helt uten videre så fryser den seg, samme hva jeg driver med og uansett tid, den kan klikke fra 1 min til 3-4 timer etter den var skrudd på,

     

    PC delene jeg har brukt er helt nye og kjøpt fra norek.

     

    Hovedkortet: ASUS P4P800-WM er et "mindre" type hovedkort en det som skal inn i et Midi tower, det står på en måte litt i bend, har det noe med saken å gjøre?..

     

    og når jeg booter så kommer det en "halvkvært" boot upp bip i stedenfor den typiske lyden...

     

    er ikke så mye "ekstra utstyr utenom DVD-brenner og trådløst pci kort så er vanskelig å benytte " ta ut del for del metoden å finne feilen..

     

     

    Finnes det noen program man kan bruke som logger det som skjer på pcen? så man kan finne ut feilen?.

×
×
  • Opprett ny...