Gå til innhold

Øyvind Nyborg

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Øyvind Nyborg

  1. Jeg vil tro at det å ha MULIGHETEN innbygd er veldig fint. Som sagt så vil svært få nordmenn få bruk for dette regelmessig, men det faktum at man kan bare sette på hengeren om koble i en ledning om man trenger det er jo bare supert! Kanskje noe for taxier på landevei? Kjøpe noen hengere, og bare switche henger? Ikke så praktisk i by kanskje, men er en liten henger, så burde ikke være for vanskelig å manøvrere?

    Dette er jo ikke så stor forskjell fra det konseptet der man switcher hele batteripakker i biler på ladestasjoner. Man kunne jo kjøpt en slik henger privat, og ikke trengt å leie? Dersom man reiser på en større ladestasjon kunne man kanskje få koblet i 2 hurtigladere, en i henger og en i bil? Dobbelt så mye elektoner på like lang tid?

    Spesielt viss man har innebygd slike koblinger i bilene, kunne andre produsenter tilbudt hengere med batteri i, av en viss størrelse, som kan legge til og kompansere for det økte forbruket man får av å kjøre med henger. Det å kunne mate bilen med strøm fra en ekstern kilde mens man kjører åpner for mange muligheter!

     

    • Liker 1
  2. Jeg kan ikke fatte hvorfor folk kjøper denne bilen. Jeg prøver ikke å provisere, men ser ingen grunn til å kjøpe Tesla i det hele tatt. Nå kommer alle de store bilprodusentene med elektriske biler. De har lang erfaring med å tilby gode biler med høy kvalitet. (Det siste varierer jo litt) De har infrastruktur på plass, de har kunnskap om bil, de har gode produkter, men allikevel velger folk å kjøpe biler fra en relativt ny produsent med lite kunnskap om bil. Dette ser man igjen på verkstedbesøk, kø for verkstedbesøk og manglende kvalitet. Grunnen til at folk kjøper Tesla er at folk ser på dette som status. Svært få kjøper dette av miljøhensyn eller kvalitet på produktet. "Menigheten" til Tesla kommer sikkert til å skrike opp om dette innlegget, men jeg står ved mitt. Og jeg, jeg kan skrive dette uten å måtte komme med dokumentasjon og statistikker så de kommer ikke heller. Se dere rundt folkens. Det holder.

     

    Altså, disse store bilprodusentenes toppmodeller innen elbiler sliter jo enda med å nå opp til det nivået tesla var på for 10 år siden. Om enn ikke like raffinert i interiøret er teknologien til Tesla overlegen. For ikke å begynne å snakke om tilgang til verdens største ladenettverk. Du står fritt til å mene hva du vil, men det du sier har ingen grunnlag, og det er overhodet ingen grunn til å ta din kommentar med i vurderingen. Vil si at den eneste seriøse konkurransen tesla har fremover er fra Rivian.

     

    Det er bare å se på statistikken, uavhengig om folk kjøper tesla for status eller ikke er modell 3 den eneste elbilen som er verdt pengene akkurat nå. Best på sikkerhet, skyhøy rekkevidde, tilhengerfeste, og mye annet som treffer langt over prisklassen, og utplasserer elbiler mer enn dobbelt så dyre.

    • Liker 3
  3. Jeg lurer på hvorfor i alle dager TU kun tar for seg eksempler på relativt svake el-mopeder? Min egen el-moped har en 3000 w motor, regen, varme i styret, isolasjon i batteri for lave temp. galvanisert ramme og en snittfart på 45 i bratte oppoverbakker. Den offisielle rekkevidden på den er 90 km, men jeg har fått den opp i 120 km med 2000 hm (norsk merke vel å merke).

     

    Videre har vi Etergo som starter utlevering av mopeder i starten av 2019. Her er det snakk om 230 km rekkevidde, mulighet for hurtiglading på 1 time, og en 7" touchskjerm med gps og mediasenter...

     

    BEGGE desse selges til samme pris som en litt dyrere el-sykkel

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...