Gå til innhold

Bobby1

Medlemmer
  • Innlegg

    485
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bobby1

  1. Valget ble til slutt fagskole Automatisering - nettstøttet studium med samlinger

    Hovedgrunnen til eg valgte fagskole er fordi jobben dekker alt ++. Ser også at det er muligheter å ta bachelor på et 2- års løp etter fagskolen. Men da må eg nok ta R1 og R2 matte + fysikk.

    Har inntrykk av at innen automasjon så er fagskole og bachelor ca likestilt iforhold til hva som er ettertraktet, med noen unntak.

  2. Sjørøver skrev (10 timer siden):

    Jeg tok det et år på fulltid og resten på deltid. Det var tøft. Har flere venner som har forsøkt å ta det over 4.5 år med full jobb, og de klarte det ikke. En måtte strekke det over 6 år og de andre 5. 

    Får du en periode med mye crunch på jobb så blir det vanskelig og studere samtidig. Materialet er tungt. Se frem til noen tunge år med lite sosialt liv.

    Hvordan så en typisk studieuke ut for deg når du tok studiet på fulltid? Var det lekser langt ut på kvelden hver dag?

    Et fulltidsstudium skal i teorien ha en belasting på de samme som å jobbe 40t/uken. Stemmer dette for ingeniørstudiet y-veien?

  3. APZ171RW skrev (15 timer siden):

    Tenker du på å søke USN? Det er en stund siden jeg var der men det var definitivt et solid opplegg og en flott plass å være student. Ingen vits i å repetere, still med blanke ark, jobb jevnt og gi gass når du må.

    Nei, det er Automatisering og elektronikkdesign på UiS eg tenker å søke. Hadde eg verken hatt bolig eller fast jobb så hadde eg også vurdert USN :)

    Men da venter eg med å ta opp matten til evt studium. Er mer motiverende å jobbe med oppgaver hvis du har ett mål med det, kontra gjøre det uten å ha et mål. Er også så heldig å jobbe med en veldig flink automasjons-ingeniør som har master i matte, så han kan være til god hjelp når eg står fast.

  4. Veldig bra innspill dere kommer med!

    Har verken sambuer eller barn, har egentlig kun meg selv å tenke på. Hvis det ikkje går nå, så vil det aldri tenker eg, må hvertfall prøve siden eg er motivert.

    Prøvde meg faktisk på forkurs i 2008, men var 18 år og lite motivert, prioriterte heller å jobbe en å gjøre lekser. Husker at eg sa til meg selv før eg sluttet, "Eg gidder ikkje å gjøre 2 timer lekser til dagen i et helt år". Hadde ikkje anelse hva studiene innebar i den tiden. Jobbet heller resten av det året, og  begynte på VG3 Automasjon året etterpå.

    Har du @APZ171RW gått Y-veien?

  5. Er snart 32 år, har automatikker fagbrev, og jobbet 10 år som fagmann.

    Vurdere å søke y-vei elektroingeniør bachelor studie på universitet til høsten, men er usikker på hva som er den beste løsningen forhold til å kombinere studie og jobb.

    Er det realistisk å ta fulltidsstudie på 3 år i tillegg til å jobbe noen dager i uka? Alternativet er å ta deltidsstudiet, men da strekke det seg over 5 år, og tror likevel det ikkje det er realistisk å jobbe 100%, siden studie foregår på dagtid.

    Noen som har vært i samme situasjon, eller har innspill?

  6. Jeg har noe lignende på 2080Ti. Når jeg avslutter twitch desktop appen så downclocker kortet seg fra 1875 til 1350Mhz. Dette skjer enda F@H appen går i bakgrunn på fullt.

     

    Regner med det er flere programmer som kan ha tilsvarende innvirkning. 

     

    Hadde samme problemet nå nylig med 2070 kortet mitt, når skjermen gikk av ved inaktivitet. Løsningen for meg var å sette strømplanen til "Høy ytelse" Har ikkje hatt problem siden.

     

    Kan ellers si at eg har nå begynt med f@h igjen etter flere års opphold. Det som eg syns er veldig morsomt er hvis eg nå er aktiv i 15 dager, så har eg doblet poengsummen min. Fristet nesten å kjøpe en til GPU.

    • Liker 2
  7. Kan ikkje huske hva vi snakket om første gang eg traff henne, men fikk hun ihvertfall til å kjøpe seg enn rullekebab, for første gang i sitt liv :p

     

    Men syns det er mye lettere å føre enn morsom samtale irl. Å skrive morsome sms'er til ei du såvidt kjenner kan være ganske krevende!

     

     

    Klassiske spørsmål ja. Leste nettopp i en bok at jenter oppfatter disse spørsmålene som om du skulle si "Hva med litt pikk" :w00t:

     

    • Liker 1
  8. Bor i ett boligsameie som består av 6 seksjoner

    Vi er pr i dag ikkje registret i Brønnøysund, men vi vurderer å registrere sameiet.

    Får vi da krav om å føre regnskap, og i tilfelle, må det gjøres av autorisert regnskapsfører eller kan vi gjøre det selv?

     

    Eneste utgiften vi har i dag er husforsikring, som koster i overkant av 10 000 kr i året, så det er jo ikkje noe særlig stort regnskap som skal føres.

  9. Når en jente bare skrive svar som "hehe :)" "ja stemmer" og svarer kun på spm eg stiller og aldri spør meg om noe, Er hun da bare ute etter oppmerksomhet, eller er det bare slik jenter er?

     

    Er det noen geniale triks, som kan gjøre at hun kan bli litt mer aktiv i samtalen, eller er det mission impossible? :

     

    Hun jobber på en uteplass, der eg har møtt hun, når eg har vært ute å tatt noen øl. (har ikkje vært full)

  10. Han ene som skal være med er bror min, og han andre er ein god kompis av meg, Har reist med bror min og dama ei gang før, og da holdt vi sammen for det meste, men det var jo selvfølgelig tider der dei ville være alene med hverandre.

    Det siste parret er nyforelsket, men disse kjenner eg ikkje så godt uansett.

     

    Og så er det jo slik som dere skriver at eg kan gå ut på ting alene. Folk i USA er vell generelt mer åpne for å snakke med fremmede personer enn vi nordmenn er.

     

    Så det blir nok at eg bestiller turen, og blir med! :)

     

     

     

    Spørs helt på parene og dynamikken.

     

     

    De fleste av venninnene mine har kjæreste/samboer, men hvorvidt jeg orker å henge med venninna + typen kommer veldig an på hvor godt jeg kommer overens med typen. At det er en viss kjemi der som gjør at alle tre henger sammen og at det ikke blir meg + venninna og venninna + typen som for eksempel holder hver sin samtale. Litt vanskelig å forklare, men jeg ville ha stolt på magefølelsen for hvordan turen hadde blitt. Noen par er veldig åpne for å prate/henge med andre når man reiser/er i gruppe, mens andre blir veldig lukket og sitter oppi typen/dama hele tiden.

     

    Kjenner meg veldig igjen i det du skriver og er forsåvidt i samme situasjon! Noen kompiser gidder eg ikkje være med ein gang, hvis dama skal være med, mens med andre går det veldig bra.

    Det er også der problemet med at det er få av vennene mine som er single og hvis eg skal reise med noen, så blir det med dei som er par.

     

     

  11. Har blitt spurt om eg vill være med på ferie til USA i 2 veker i sommer med 3 andre par, og eg som singel/alene.

     

    Er redd for å føle meg ensom, og føle nederlaget om at eg sikkert aldri vill få meg ein kjæreste!

    Men hvis eg ikkje blir med, kommer eg nok til å være hjemme hele ferien, og ikkje gjør enn dritt.

     

     

    Noen her som har erfaring med det samme, eller meninger?

  12. Vil det si at du har plassert måleren i sikringsskapet og måler totalforbruket på kursen der pc er tilkoblet?

    Ser for meg at det er et lite egnet system for å måle forbruket på flere enkeltapparater?

     

    Ja, senderen er plassert i sikringskapet, med ein giver rundt fasen til hovedsikringen, og det er totalforbruket for hele boligen eg måler. Mottakeren er eit trådløst display, som viser det aktuelle strømforbruket og historikk. Det som er så fint med dette, er at eg kan koble det til PCen, og laste opp historikken slik at eg får det i grafer, akkurat som det bilde eg la ut :)

     

    Hvis eg ønkser å måle strømforbruket til ett enkletapperat, så har eg ein måler som eg kobler til mellom apparat og strømuttaket.

×
×
  • Opprett ny...