Gå til innhold

Ughskakk

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ughskakk

  1. Hei.

    Jrg har fått et problem jeg ikke tidligere har vært borti.

    Har kjøp en del nye komponenter som jeg skal sette samme.

     

    Komponentene er:

    Soltek EQ3801A Mini Barebone

    AMD64 3200

    Thermaltake TH-A1744 Venus 12 Operton/Athlon64 Socket754/940

     

    2x TwinMOS TwiSTER 512 MB PC3200

    PowerColor 9800pro

    1x200 GB Segate Barracude s-ata disk

     

     

    Ting ser greit ut, post/bios osv er ok. Det som plager meg er at sel med fult pådrag på CPU vifta rapporterer biosen om CPU temp opp mot 70 C

    KAbinett temp blir også rapportert til 35-40 C.

     

    Først forsøkte jeg med litt gammel AcrticSilver II pasta. Brukte kanskje litt mye ved første forsøk, og CPU temp holdt seg oppe rundt 60-65 C.

    Plukket det hele fra hverandre igjen, sørget for å fjærne all overflødig pasta på cpu og renset kjøleribba. Nytt forsøk uten noen forbedring.

     

    Tenkte kanskje den gamle ArcticSilver pastaen min var blitt "dårlig" og rensa cpu og ribbe igjen. Brukte i steden den medfølgende pastaen, men det gjorde heller ikke ting bedre. Kjøleribba føles ikke spesielt varm, og egentlig ikke CPU'en heller.

    Men CPU'en er jo vond å få kjent på i og med at man må ha ut nær sakt alle komponenter for å komme til.

     

     

    Lurer på om varme målerene på hovedkortet kan være feil..

    Men kanskje ikke.

     

    Jeg klarer nemlig ikke å få lagt inn XP. Installasjonen tryner hver gang etter en stund. Litt vilkårlig hvor langt inne i prosessen. Det kan også virke som om den kommer lenger hvis maskinene har vært skrudd av en periode, og det rimer jo bra med varme..

     

    Noen som har noen tips?

    Legger jeg på pastaen på feil måte?

    Vært borti tilsvarende?

  2. Nå skal jeg absolutt ikke påstå at jeg er noen linux ekspert heller, men..

     

    Ofte er telnet tilgang skrudd av i default installasjoner av linux pga sikkerhets hennsyn. ssh tilgang derimot er som regel mulig. ssh gir deg jo de samme mulighetene som telnet, men krypterer komunikasjonen over nettet.

     

    Hvis du mangler en ssh klient på pc'en så kan du jo for eksempel hente ned putty. Dette er en liten og veldig grei telnet/ssh klient.

     

    Ellers bruker telnet (default) port 23 og ssh (default) port 22.

     

    Håper det er til hjelp.

     

    -Ughskakk

  3. Du kan nok koble disken din til serial ata controlleren med hjelp av adapternen, men du vil ikke få dratt nytte av serial ata standarden.

     

    Disken din støtter ikke serial ata og vil dermed fremdeles kjøre some en ata/100 disk. Du vil ikke tjene noe farstmessig, kan til og med bli ørlite senere siden man drar en adapter inn i bildet.

     

    Vet ikke hvilken side adapteren plugges, men er det mot disken kan du jo dra nytte av at du slipper flat kabelen.

  4. Kjøpte for relativt kort tid siden en ny forsterker.

    I prosessen med å få flyttet den inn i stereobenken klarte jeg å kortslutte den ene høytaler utgangen, med resultat at denne gikk ad dundass.

     

    Leverte forsterkeren inn til reperasjon, og det var vist ikke noe stort problem å bytte utgangen. Nå har butikken hatt forsterkeren på reperasjon i over 2 måneder fordi de ikke klarer å skaffe delen som må byttes. Dette skal være en forsterker som fremdeles produseres så delen skal ikke være umulig å få tak i.

     

    Hva slags rettigheter til eventuelt å få et nytt produkt eller lignende har man? Noen so kjenner jussen rund dette?

  5. Hvis du er en hardcore gamer ville jeg ikke gått for en LCD skjerm. Selv om det absolutt kommer seg så er oppfriskningshastigheten på LCD skjermer ikke på høyde med CRT skjermer. Men for de aller aller fleste er det en utsøkt skjerm med utrolig klart bilde. Personlig hadde jeg nok gått for en større og rimeligere CRT skjerm.

  6. Man kan bruke alle alternativene du nevner, men på forskjellig måte. Den enkleste og i mine øyne beste, er en router med innebygd switch. Er som regel veldig enkel og konfigurere og virker som en drøm.

     

    En switch og en hub har omtrent lik funksjon, men en switch har innebygd logik slik at den sender nettverkspakker kun til rett destinasjon, mens en hub sender pakkene "blindt" ut til alle maskinene koblet til hubben. Med en switch/hub må man som regel konfigurere den ene PC'en som en server og denne må da være oppe for at de andre pc'ene i nettverket skal kunne koble seg til nettet.

     

    Kan absolutt anbefale en router som SMC Barricade 7004.

    En slik løsning vil også gi deg mye bedre beskyttelse mot å bli hacket, en om du har en standard windows pc som server.

     

    -Ughskakk

  7. Quote:


    On 2001-12-02 17:35, Thomas99101 skrev:

    Når greier ati og slippe ut 8500 modellen ??


    Dette tar jo en evighet!! hvis det stemmer med at 8500 kommer til komplet den 01.07 så er jo det sykt..


    Geforce korta fikk jo ut en ny modell med engang 8500 ble annonsert for pressen! mens ati venter og venter og aldri greier å gjøre noe...


     

    Mitt kort kom i posten i dag, bare synd jeg ikke rekker å hente det før i morgen.

    Da er det snakk om et vaskeekte retail Radeon 8500. Nå skal det sies at det er over en måned siden jeg bestilte det hos itbutikken og så vidt jeg forsto fikk de bare inn et bitte lite parti i første omgang.

     

    Men det blir morro i morgen =8)

  8. Ellers er det jo relativt stor forskjell på de forskjellige linux distribusjonene. For eksempel Mandrake bør være overkommelig for de fleste, mens Slackware vel er mer for litt erfarne linux mennesker. Det er i hvert fall den erfaringen jeg har, men jeg er ingen guru på området.

     

    Men jeg tror jeg kan anbefale siste Mandrake distribusjonen til folk som har lyst til å prøve seg litt på linux.

  9. Fikk installert en 704/128 linje fra Bluecom i går og så langt har alt vært bra. De var kjappe til å levere, drøye 2 uker etter at jeg bestilte, og i mitt tilfelle var det kun å plugge nettverks kabelen i adsl modemet for å være på nett.

    Utrolig nok ingen installasjon av programvare eller rebooter osv. Hastigheten virker helt kurant og i bra samsvar med det jeg bestilte.

     

    Nå skal jeg ikke trekke noen bastante konklusjoner etter bare ett døgn, men kan jo si: So far so good.

  10. Har da hatt en Bluecom løsning installert i et døgn. Så lagt har det fungert helt fint. Tror dette er første gang jeg har opplevd en "plug and play" variant som faktisk fungerer. Var kun å koble kabelen fra adsl modemet til nettverkskortet. Kanskje får jeg litt større utfordringer når jeg skal ha på plass en router og diverse andre maskiner, men den tid den sorg..

     

    Servicen har vært bra. Kjapp levering.. drøye 2 uker. Kunne kanskje ønsket litt mer info.

     

    Hastigheter osv virker helt greie så langt, men jeg har jo ikke noe godt grunnlag for slike uttalelser etter bare ett døgn med løsningen.

     

    Alt jeg kan si er so far so good.

  11. Personlig ville jeg heller gått for en router løsning med innebygd switch. Det er litt dyrere enn en hub, men du får mye for de ekstra kronene. Fordeler som at du ikke er avhengig av en "server" for at resten av maskinene skal ha tilgang til nettet. Det er ofte med en forstålig brannmur som beskytter nettverket ditt. Og gjør det ofte lettere å dele tilgangen mellom maskinene (litt ettersom hvilket OS du har).

     

    Et eksempel på en bra router til hjemme nettverk vil jeg si er:

    "SMC Barricade High Speed Internet

    Access Sharing Router, 7004BR"

     

    Denne har en 4 ports switch og fungerer også som print server om ønskelig. Koster vel en 1600-1700 kr rundt om tenker jeg.

     

    Ser man får f.eks"SMC Kort EZ Card 10/100 PCI TPO Nettverk Full Duplex RJ-45" for ca 200,- Skulle være greit nok kort uten at jeg har noe personlig erfaring med det.

     

    [ Denne Melding var redigert av: Ughskakk på 2001-10-24 10:33 ]

×
×
  • Opprett ny...