Gå til innhold

Føss

Medlemmer
  • Innlegg

    417
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Føss

  1. nei, er ikke så greit å få det billig du... men du kan trøste deg med at neste gang trenger du ikke kjøpe masse nippler og pumpe og muligens ikke radiator :)

     

    Bitspower nippel, 1/4"BSPx1/2"ID, Matt Black 37,00 296,00

    Bitspower vanntank, Z-multi 250 389,00 389,00

    Coolgate radiator, 3x120-60 839,00 839,00

    EK CPU-vannblokk, Supreme HF - Acetal 595,00 595,00

    Jingway vannpumpe, DP-1200 489,00 489,00

    Koolance CLM-13, slangeklemme for 5/8"OD slange 10,00 80,00

    Scythe, Gentle Typhoon 120, D1225C12B3AP-13, 120x25 129,00 387,00

    Tygon R3603, slange, 1/2"ID -5/8"OD 89,00 267,00

    Hvorav mva. utgjør: 668,40

    Sum : 3 342,00

  2. Funker helt fint å ha pump og tank i en og samme, mange som har 5,25" dingser som holder begge to, eller finnes det et stort antall muligheter til swiftech 350/355. Kjenner ikke den pumpen selv så kan ikke si så mye om det. Swiftech Apogee er god den, mulig du kan tyne ut et par ekstra grader av den EK Supreme HF eller Watercool HK 3.0

  3. Hei.

     

    Det funker ikke å linke Handlevogn."w/e script" bare fyi

    Forøvrig er det settet fra techbay et godt sted å starte, ville kjøpt en "top" til den pumpen, og kanskje noen andre vifter.

    Stod på coolermaster sine hjemmesider at det er plass for trippelradiator i top på HAF X, så jeg vil anbefale at du går for så stor som mulig (spesielt hvis du planlegger å utvide med skjermkort senere).

    Radiatoren og vifter kommer litt ann på om du er støyalergiker eller om du bare vil ha det så kaldt som mulig, tank/pumpe/slanger/etc. må du ta en vurdering av hvordan du skal legge opp loopen, ta en titt på det kalde galeriet eller google litt rundt. Ellers, les gjennom sticky trådene, de gir en grei innføring i hva vannkjøling innebærer.

  4. Hei.

    Jeg har et par spørsmål, for det første, hvor mye mer poeng (per dag) kan man forvente fra -bigadv kontra vanlig smp? Vurderer om jeg skulle investere i en i7 970, siden jeg "bare" har 8 tråder å bruke nå og må neste la et par av de stå frie til GPU klientene.

    Og neste, er det noen god måte å få mer poeng fra GPU klientene? Kjører -advmethods og bigwu (større enn 10MB) men de gir bare ca 1500 poeng per WU og bruker halvannen time per WU (gtx 580 forøvrig).

     

    Mange takk.

     

    Ellers meget imponert over alle som donerer. Skulle ønske jeg hadde litt mer penger å sløse på dual cpu oppsett.

  5. Hei.

     

    Skal ha 4 disker til raid 5, mest for filmer og musikk, men tenkte å ha noe "sikkert" så jeg kan lagre litt viktige ting også.

    Da lurer jeg på hvilke disker som er gode, så litt på WD Black 1/2TB men ser ikke at de har TLER etter hva jeg ser, hvor viktig er egentlig det, og er det noen andre disker som er passe billig som er bedre egnet?

    Forøvrig vil jeg gjerne ha muligheten til å kunne bytte ut diskene 1 etter 1 med større (når den tid kommer f.eks. 4x1TB til 4x2TB), bør jeg kjøpe en ny kontroller eller kan jeg fint bruke integrert i Asus P6X58D-E (ICH10R)?

     

    Takk

  6. Hei!

     

    Jeg hadde et XFX geforce gtx 285 skjermkort som hylte når jeg hadde høy FPS i spill: Eksempel i menyene til Crysis eller videosnutter i Modern Warfare 1.

     

    som dette bare høyere

    http://www.youtube.c...h?v=0-qHudFBuXI

     

    Jeg byttet til et evga gtx 470 og det hylte det også.

    Jeg er blitt anbefalt et msi kort

    http://hardforum.com...hp?p=1036530305

     

    antakelig da det har listet "SSC (Solid State Chock) for No Buzz noise" i spec

    http://global.msi.eu...17&prod_no=2039

     

    Men er det slik med gtx 570 også? den har ikke noe slikt listet

    http://global.msi.eu...92&prod_no=2215

     

     

    Noen som har noen erfaringer og anbefalinger med kort som ikke hyler?

     

    Hei.

    Kan du utdype om "hylingen" er høyfrekvent elektronisk lyd eller om det er en mer typisk vifte lyd.

    Erfaringsmessig vet jeg at nVidia kort har hatt noe problemer med kapasitatorene som lager en sær lyd når de blir belastet mye, da spesielt i noen av Crytsis cutsceens o.l.

    Var noen som greide å løse dette ved å bruke neglelakkfjerner eller.no på de for å hindre noe lekasje (gud om jeg vet).

  7. Temlig sikker på at Digitalimpuls kan få bestillt inn en 470 blokk hvis du sender en mail til de. Resten av EK delene hadde de vel, hvis du ønsket å bestille fra norsk butikk.

     

    Når det kommer til radiator, så kommer det litt ann på om du skal kjøre push / pull vifter, altså om viftene skal dytte luft på radiatoren, blåse bort fra eller begge deler. Jeg mener at å kjøre pull er det som vil være mest stille, og da lønner det seg å prøve på en tykkere radiator med lav "fpi" (fins per inch).

    Om du skal bruke vifter under 1000RPM er det XSPC sin RX-serie som er best, den yter ikke like bra som TFC xchanger og thermochill PA. med 1500+rpm vifter.

    Kan se en mer utfyllende test her på kjøleevne av et utvalg populære radiatorer.

  8. Hei.

     

    1. 2. 3. & 4. Digitalimpuls har alt sammen. Radiator må du nok bestille fra det store utland hvis du ønsker en tykkere eller bedre tilpasset lowflow vifter enn EK sin.

     

    5. Med litt planlegging og kreative vinkel bruk så er faren for knekk på slangen et veldig liten.

     

    6. Har ingen ting å anbefale der.

     

    7. Har god erfaring med EK-multioption x2 res, men hvis du bruker pumpe i 5,25" bay kan du sikkert få tank sammen med pumpen.

     

    8. Slangekoblinger og en pose strips gjør det meste. Kansje du vil ha en "Fillport" til å fylle systemet, da bør du ha en "T-kobling" hvis ikke fillporten blir koblet rett på tanken.

     

    alt jeg kom på i farten, ta en titt på det kalde galleriet, så kanskje du ser noen løsninger du liker.

  9. Hei, Pelle.

     

    Kanskje du har lyst til å dele med resten av oss hvilke komponeter du har, om det er laptop eller stasjonær maskin.

    Forøvrig så kan du se om det er mulig å få opp hastigheten (rpm) på CPU viften din, det ville i de fleste tilfeller hjelpe på temperaturen. Når de kommer til ny kjøler, hadde det vært fint for de som skulle anbefale å vite om du har noen prisgrense og hvor mye plass du har i kabbinettet.

     

    EDIT: tenkte ikke over alt som stod i CPUID :p

  10. Orker ikke å sette sammen sett for deg, men bare pass på å ha nippler som passer slangene, og nippler med gjenger som passer til blokker/pumpe/radiator/tank (stort sett G1/4). Ja, og sørg for at du kjøper CPU blokk som passer riktig sokkel og skjermkort blokk til riktig kort. Uten om det er det ikke så mye du kan gjøre feil, men du kan jo alltid poste hva du skal kjøpe før du bestiller.

     

    edit: ta turen innom sticky trådene også

  11. 1. For CPU lønner det seg at den får en ny blokk i loopen med større radiator, dette påvirker jo GPU tempen litt negativt forhold til å la den gå på en separat H50.

     

    2. Det får du selv vurdere, kan være "kulere" (se bedre ut) og du får jo mye bedre kjøling på hovedkortet, men stort sett er ikke det for varmt.

     

    Viftene kjenner jeg ikke til, men Scythe S-flex og gentle typhone er begge populære som lav rpm vifter. Personelig ville jeg byttet ut CPU blokken til en Heatkiller 3.0 eller EK Supreme HF. 1/2" eller 3/8" er litt hipp som happ, får noe bedre flow med 1/2" slanger.

    • Liker 1
  12. Gratulerer til alle som får nytt kort.

    Dette blir en fin oppgradering fra 285, må nesten få med 3d vision nå :)

     

    Som jeg har skjønt det er gtx 580 det ypperste fra Nvidia, så hvorfor har de et kort til over 30 tusen ? Min lenke

     

    Fordi det har 6Gb ECC ram og en del andre fancy funksjoner som gjør det optimalt for store beregninger f.eks. regne på vær modeller og sånt.

    Les mer om tesla her.

  13. Hei.

     

    Jeg har forvillet meg bort fra hardware forumet for å få oppklart og muligens få noen forslag.

    Det har seg slik at etter kjøkken TV'en tok kvelden ville jeg gjerne ha mulighet til å bruke et RiksTV abonnement "kort" på den nye TV'en som blir kjøpt, uten å måtte ha en dekoder ved siden av.

    Jeg kom over denne hvor det stod den hadde tuner godkjent for RiksTV, men at man måtte ha CA modul og programkort, om noen ville være så vennlige å forklare akkuratt hva det er og eventuelt gi meg andre forslag hadde jeg satt pris på det.

     

    Mange takk.

     

    EDIT: beklager hvis det skulle vært postet under "TV aparater"

×
×
  • Opprett ny...