Jump to content

humpa

Medlemmer
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Tusen takk Nissan x-trail har jeg ikke vurdert. Noterer meg den.
 2. Tiden er kommet for å bytte ut den gamle mitsubishien fra 98. Problemet er at jeg ikke har peiling på bil. Tenker at prisen må ligge på maks 130.000. Gjerne mindre, men kan også gå litt opp. Jeg skal ha firehjulstrekk. Kjører rundt 20 000 km I året (langkjøring). Må over en dårlig brøytet fjellovergang daglig på vinteren. Kan gjerne tenke meg en type SUV, men stasjonsvogn går selvfølgelig greit det også. Det viktigste er at jeg får en driftssikker bil uten mange problemer. Det jeg trenger er tips til merker og modeller som kan passe. Tenker at jeg skal ha bilen noen år. Vet ikke helt hvor jeg skal sette km grensen heller.
 3. Takk for alle svar. Vi bor på bygda, så tvilsomt at noen vil klage egentlig. Har ikke lyst å gjøre noe ulovlig da det kan føre til problemer senere. Får bare vente på svar fra kommunen før vi evt. gjør noe. Krysser fingrene for at det bare er å reparere.
 4. Godt mulig dette er noe kommunen kan finne på å krangle på. Tenker at det er et bygg så lenge minst en vegg står. Jeg kan ikke finne noe informasjon om når det er for sent å "vedlikeholde/reparere" en bygning mtp. søknadsplikt. Eneste informasjon er som sagt at større tiltak/reparasjoner må søkes om. Byggetillatelsen for orginalt bygg gjelder jo fortsatt. Hadde enda alle veggene vært der kunne vi byttet ut en og en vegg uten å søke. Håper ikke vi må søke om å dette. Kommunen kan fort finne på å være vanskelig mtp. at det da også må søkes om dispensasjon.
 5. Det er omtrent slik jeg forstår loven. Men loven er også vanskelig å tolke når man ikke er jurist
 6. Jeg eier et forfalt naust. Naustet mangler tak og to vegger. Må jeg søke om å sette det i stand? Altså sette opp de veggene som er ødelagt slik at det ser orginalt ut. De jeg har snakket med mener at jeg ikke skal trenge å søke, men vil gjerne høre hva flere tror. Ser at man må søke når det er snakk om større reparasjoner, men er usikkker på om dette vil falle under den kategorien. Det er et veldig enkelt naust. Det tar ikke neppe mange timer å få opp veggene. Kommunen klarer ikke å gi et tydelig svar på dette på tlf., og de er også veldig sene med å svare på mail. Hva tror dere?
 7. Takk for hjelpen alle sammen Har bestilt to nye bærebroer med ferdig montert bærekule. Det ser ut til at jeg slipper verksted.
 8. Takk for rådet Bærearmen er vel også slitedel. Skal se om jeg får byttet den også.
 9. Mitsubishi Carisma 1998 modell.
 10. Da kan det jo ikke være så dyrt å fikse det Ser at nye bærekuler er ganske billig. Får vel bare være glad for at ikke bærearmene også må skiftes :
 11. Her er det som står på kontrollseddelen.
 12. Takk for svar. Vet ikke om kulelager og bærekuler er det samme? Fikk beskjed om at det var "slark" i bærekulene på begge sider. Bilen er 20 år gammel. Selv om den har gått i underkant av 150 000 km, er jeg ikke interessert i å betale så veldig mye for å fikse den. Krysser fingrene for at det ikke koster altfor mye.
 13. Hei. Var nylig på EU-kontroll med bilen. Må få byttet bærekuler på begge sider foran på bilen for å få den godkjent. Fikk beskjed av min far om at dette må gjøres på verksted da han ikke har ustyret til å gjøre det. Må visst presses på plass eller noe slik. Da lurer jeg på om noen vet ca. hva det koster å gjøre dette på verksted?
×
×
 • Create New...