Gå til innhold

Thor Simonsen

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thor Simonsen

  1. Har du barn og skiboks og bagasjerom fult er det ikke en elbil som er brukbar. Og min hytte på fjellet har vi ingen strøm på parkerings plassen. Ladebil må ha strømkontakta i hele tiden når du står på fjellet i kuldegrader og vind og i snøværet. Disse bilene er ikke bygg for nordisk klima. Alt annet er løngn atter løngn.

     

     

    Basert på hva? Altså at det må byttes innen 8-10 år? 

     

    Det står vel, dersom det finnes en viss risiko, altså at det er sannsynlig at man må bytte batteri i løpet av et par år etter å ha kjøpt bilen.

     

    Eller mener du at det er mer sannsynlig at vi vil se masse billige gamle elbiler på markedet etterhvert, som vil vare i 30-40 år uten å måtte hoste opp 70k for nytt batteri ?

    Er du fullstendig blotta for intelligens ????

     

     

  2.  

    Men elektrisk familiebil får vi fortsatt ikke.

     

    Dvs, Škoda Vision E er innafor i størrelse om ikke i karosseri. Holder vekta seg godt under to tonn inklusive tilhengerfeste så skal jeg i det minste ikke utelukke saken:

     

    • Length 4688mm / Width 1924mm / Height 1591mm

     

    Bare at blir NIO ES6 tilbudt i Norge før den tid, så kjøper jeg. Er gått mektig lei fossilfabrikantenes evige gange rundt julegrøten. Elektrisk familiebil nå, for f***!

     

    E-tron? Tesla Model 3/S/X? i-Pace? Niro? Kona? Ionic? 

     

    Er ikke noen av disse fine om familiebiler da? 

    Kona null plass.

  3. For det første hva totale hengervekt på en elbil kan du fort få en stor overraskelse at rekkevidden plutselig blir halvert. I forhold til fosilbil. At det står etter vært som elbilene kommer med hengerfeste så vil folk slutte og kjøpe fossile biler. Elbil og rekkevidde og hengerfeste er laaaangt unna fossil bil med henger og rekkevidde. Hvis du eks. Tar en elbil på vinterstid med henger full av ved eller andre tunge ting , så har du omtrent null rekkevidde i minus grader og bakker og snø på veibanen. Har prøvd selv og komme med full henger og så må stoppe og lade , først et helvete og må ta av tilhengeren som er bly tung og så kjøre bort bilen på en ladestasjon et sånt helvete og så i ladekø og så bort og sette hengern på bilen igjen. Jeg brukte nesten 3 timer mer med en lade bil en fossil bil. Det vil si elbil har laaaaang vei og gå på rekkevidde og påfylling stasjoner og bruk av hengere laaang vei og gå.

    • Liker 4
  4. Problemet med enkelte nordmenn at de liker og kjøre i enveikjørte gater for da er det ingen som kommer i mot. Og tro på en drivlinje er vel og kalle det en form for innsnevret syn på tanke på all fremdrift. Hydrogen kan brukes som energikilde til store land som Kina USA Canada osv osv, og bilindustrien batteri/ hydrogen kan brukes sammen på biler og lastebiler. hybrid teknologi kan også bli en smart måte og hindre lokale forurensing med lengere rekkevidde. Som Mercedes kommer med nå i 2019 som har 10mil på strøm.

    • Liker 3
  5. Har vært behjelpelig med å kjøpe en av de:) Og med tanke på hvor lenge (les:kort) bilene ligger på nett, tror jeg ikke du skal være så veldig bekymret. Stort sett alle bilene jeg så på ble merket som solgt i løpet av et par uker. Milevis unna det jeg selv har opplevd når jeg har solgt fossiler

    tull prat ser på finn.no ikke en tesla solgt denne uka. 

    • Liker 1
  6. Om 5 år er godt over halvparten av alle solgte nye biler i Norge elbiler.

    Fossilbiler begynner å bli en nisje, for folk med veldig spesielle behov eller bare er sære og desperat prøver å tviholde på gammel teknologi.

    Merkelig at fosile biler selger som aldri før og at det nå selger mindre elbiler år en i fjor. folk begynner og forstå hvor gammeldags det og stå og vente 40 minutter eller en time med hurtig lader for da og bare oppnå 80% kapasitet   av batteriet, altså toppen 20 mil på sommeren.

  7. Jeg synes mange som utaler seg om elbilen har rett og slett en fanatisk holdning til elbil. Vi bor faktisk i Norge der været er hardt og brutalt. Mange minus grader og mye snø på normale vintere og da er det kun fossilt som duger, har prøvd En tesla i 20- og på snøføre og varmeapparat på beklager null rekkevidde måtte stoppe og lade etter 40 minutter og det tok lang tid og lade på grunn av kulden. Så blir det for kaldt er det neste umulig med batterikasse. God norsk vinter er det fossilt som gjelder. Mulig hydrogen blir bedre når det kommer for fult.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...