Gå til innhold

grotte rotte

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av grotte rotte

  1. Dette ble veldig rart, nå funker vist volumbaren 😐

    men har litt problem med at recieveren ikke bruker apple tv sourcen (hdmi2, mediaplayer) med engang.. må manuelt endre hdmi på kontroll.. Den står på TV/AUDIO når jeg tar den på hmm.. 

     

     

  2. Hmm dette var litt rart. Fått satt opp og koblet på denonen, kjørt mikrofon testen osv. 
     

    får ikke opp volumbar på lerretet når jeg skrur volum med apple tv kontrollen. (Står på reciever vindu at volum endres, men reciever er gjømt i skap og dÅ funker ikke fjernkontrollen til recieveren engang…) 

     

    Reciever er koblet slikt at hdmi out går til projektor og apple tv går til Media player på reciever.

    uvist om hdmi på apple tvn rr 2.0 eller 2.1 men jeg vet ikke om det kan være grunnen for at volumbar ikke kommer opp.. 

    hdmien fulgte med en altibox dekoder/boks og det står high speed premium, med ethernet.

     

    Bør jeg evt prøve en annen hdmi eller finnes det en annen løsning?

  3. Smule8o skrev (21 timer siden):

    Høyttaleren din er nok oppgidd til å tåle 100w. Dvs pøser du på mer enn det veldig lenge vil den ta skade. Men også det er et omtrentlig tall. Kortvarig tåler den nok mye mer (det er normalt varme som tar knekken på en høyttaler). 

    Hvordan Yamaha oppgir effekten er jeg sannelig ikke sikker på, men uansett er ikke 20w nevneverdig forskjell. Vil tippe de er ca like kraftige i praksis. Og rikelig med effekt til å spille bra høyt om du skulle ønske det. Og så lenge du ikke drar på så mye at det blir hørbar forvrengning blir det heller ingen skade på høyttalere.

    Både nevnte Denon og Yamaha er nok meget kapable receivere som vil gjøre jobben. Det eneste jeg kan si sikkert er at Denons innebygde Audyssey romkorreksjon vil være i stand til å dempe den noe livlige diskanten Klipsch har en tendens til å ha på en ok måte (om oppsettet gjøres etter anvisninger).

    Har ikke nok kjennskap til Yamahaen til å uttale meg om den er dårligere, like god eller bedre.
     

    Ok, tusen takk for svar. Kjøper denonen 👍🏼
     

    Så skal det bli bedre med HDR og volum bar på projektoren! 

  4. Smule8o skrev (På 18.7.2022 den 13.09):

    Jo høyere effekt recieveren har, jo høyere kan du spille (ganske forenklet). Men legg merke til at det er mange kreative måter å måle effekt på, som feks på nevnte Sony. Det mest rederlige er å måle 2 kanaler i drift, 8 ohm og <0,1%THD.

    I prakis er de fleste "normale" surroundrecivere rundt omkring 100W i 8 ohm 2 kanaler. Man må igrunn ha veeldig mye mer effekt skal man få betydelig høyere lyd, og det blir veldig dyrt. 

    Siden du har Klipch høyttalere som ofte kan være vel "livlige" i diskantområdet ville jeg anbefalt en reciever med en eller annen form for auto EQ. Feks Denon har Audyssey, et system i alle fall jeg liker godt. Ryktene sier at også siste versjon av Yamahas system (YAPO?) skal fungere rimelig bra. Tidligere har dog YAPO vært triste greier.

    Ellers er det bare å se etter en reciever som har antallet forsterkerkanaler og finesser du ønkser.

     

    Er feks. Denon AVR-X1700H innenfor ditt busjett? Koster vel ca 7400 nå. En solid og velbygd 7-kanals reciever etter min mening. Selv om prisen har gått opp en del i det senere.

     

    Edit: Nevnte Denon kan også vise volumbar på projektor som er tilbkoblet. Selv når du styrer volumet med Apple-TV kontrollen.

    Takk for svar, beklager sein tilbakemelding, er utlands.

    Så litt på den dere Denonen, blir ikke den litt lav effekt i med tanke på at RMSen på senter høytalleren min er 100W og recieveren gir 80w? 
    ser Yamaha RX-V6A har 100w på alle 7 kanaler. Vil ikke den være mer verdt pengene, eller er dette noe man ikke vil merke?

    Budsjettet er sånn mjej tjeh, allerede brukt endel på høytallere så ikke noe vitsi å kjipe ut med det aller minste laget.

     

    Bor også i leilighet så kan jo ikke makse ut høytallerene uansett.. men hørt at forsterkere med lavere watt en RMS på høytallere skader høytalleren og øker forvrenging?

     

    Bør jeg gå for denon eller yamahaen?

    Ser også at du nevnte at denon hadde volumbar, stort pluss for meg da reciever er gjømt bak tv benk døren.

  5. Heisann! 
    Nylig kjøpt hjemmekino, litt forskjellig knask osv.

    klipsch R51M for front og surround

    klipsch R52C for senter høytaller

    og sist men ikke minst klipsch R-100SW 

     

    tenker også på å kjøpe meg dolby atmos høytallere ifra klipsch, R-41SA da de skal matche serien.

     

    jeg har nå en reciever som heter 

    STR-DN850, den er ifra Sony. 
    jeg planlegger å kjøpe ny reciever da denne ikke har HDR. Og muligens ikke Atmos? Ikke sett på det egentlig..

     

    men spørsmålet mitt er.. R51 høytallerene har 85Watt RMS stykk (4stk) og. Senterhøytalleren har rms på 100watt.


    og de atmos høytallerene nevnt tidligere 50watt rms stykk (2stk)

     

     

    Utifra hva jeg har forstått vil opplegget mitt bli 5.1.2.

    hva reciever burde passe bra med høytallerene mine? 
    personlig er jeg gira på STR DH790, men ser den har 145 W (6 ohm, 1 kHz, 1-kanals THD 0,9 %)

    Vil jeg da gå i massivt underskudd av strøm per høytaller? Vil jeg kunne kjøpe atmos høytallerene og likevel ha nok strøm? 
    Jeg har forstått at man må ha den RMS’en høytallerene er oppgitt for, ellers kan de ta skade og lyden forvrenge seg?

    og foresten, vet noen hvordan jeg får volumbar på projektoren? Bruker apple tv, men kommer ikke opp volumbar på lerretet. 
     

    Apple tven går inn i reciever, selve recieveren er kobla til projektor (optoma uhd35)

    Takker for svar, prøver å få en grei hjemmekino

     

  6. Mekker`n skrev (På 3.11.2020 den 17.01):

    Ja er akkurat det, coilene tilhører en annen motorstyring, trimmesoftware m.m. Mulig det er noen pinner til overs på de coilene for alt jeg vet.

    Selv har jeg en bøtte med brukte test/nødrep coiler til VAG. Hos forhandlere har man også haller fulle av bruktbiler man kan låne deler av. Det hadde tatt 10 minutter å sjekke de coilene..

    Å bytte deler på mistanke som man ser i den tråden her er galskap. Selv hadde jeg strekt meg til å bytte tennplugger og alt annet skal bekreftes eller diskuteres med kollega før delebytt.

    Den bakre sonden ser jo rimelig død ut. Var dette med driftsvarm motor? Kjører du rundt med motorlampe hele tiden? Hvorfor er det ingen feilkoder på den der.

    Men det er jo et trimmeprosjekt så den katalysatoren er sikkert fjernet eller brent opp. Spiller sikkert ingen rolle. Trimmesoftware vil vel også kjøre over signalet fra sensor 2, muligens.

    Åssen ser livedata ut på kjølevæsketemp.sensor? G62.

    Var varm motor Ja. Motoren er alltid på 90C når bilen er i bruk. Etter langkjøring (300km+ uten stopp) så vil tempen gå opp litt (når bilen står i ro) men går fort ned da viftene slår inn.

    katalysatoren er der forsatt, men om det er noe innmat i den vet jeg ikke. 
    motorlampe lyser ikke, og det kommer ikke noen feilkode ifra sonde. 
     

    Skal søke etter feilkoder imorgen og bytte coils, dem har kommet.

  7. dopus skrev (14 timer siden):

    Skift ut alt av vacuum slanger. Falsk luft kan føre til mye rare problemer (Har hatt saab med 2 liter turbo motor), dårlige vacuum slanger har gitt meg mye rare problemer på saaben, fueltcut, overboost osv. bestillte meg silikon slanger som meter vare på ebay, og skiftet rubbel og bit av vacuum slanger, og problemene forsvant. For all del, ikke bruk vacuum slanger fra biltema, dem varer bare en måned eller to før dem krakkelerer.

    Har liten tro på at coilene er problemet, da burde det ha dukket opp missfire feilkoder. Da tennkassetten på saaben begynnte å bli dårlig ( samme som coilene hos deg), så var det masse feilkoder på random missfire. Og ut i fra dine feilkoder, så ser jeg ingen som relaterer til tenning/missfire.

    Coilene er aftermarket, ikke sikkert dem melder feilkoder. Om det ikke er coilsa så kan det sikkert være at pluggene ikke er gappa skikkelig ettersom de ettermonterte coilsa tilbyr høyere gapp på tennpluggene.

    Slangene ser gode ut, n249 ventil er plugga ut bortsett ifra ledningen så vet ikke hva resten som er av vakuum slanger er. 

  8. Marzo skrev (6 timer siden):

    Er dette feilkoder som kommer tilbake etter du sletter DTS eller har du bare lest de av? 

    Kan du logge med den kodeleseren? Skulle logget trykk, requested vs actual boost. Hvis det er avvik her så har du en lekkasje. 

    Kan ikke logge med den nei. Har en laptop tilgjengelig med Vagcom, den logger vel slikt? 

  9. Marzo skrev (1 time siden):

    Det stemmer at det er N249 som er kobla bort på toppen av motoren. Selve ventilen er fortsatt koblet til for å ikke få opp motorlampe. 

    Coilene dine er sannsynligvis disse: https://www.alpha-competition.com/coilpack-and-wiring/84-audi-r8-alpha-competition-red-blue-coilpacks-for-20-tfsi-tsi.html 
    Ingen personlig erfaring men virker å være coiler av god kvalitet. Så lenge de ikke er veldig gamle burde de holde en stund. 

    Men ser du ikke har svart noe på feilkoder, så vil bare forsikre meg om at du har lest av her og det ikke er noen koder som dukker opp? 
    Vanligvis er det da snakk om en mekanisk feil, gjerne en vakum slange eller trykkslange som lekker spesielt når motoren bygger ladetrykk. 

    Du kan feks prøve med en ny silikonslange fra innsug til resirk ventil bare for å se om det forandrer på noe. 

    Hei,linker ved bildet som var på tråden. 
     

    ecm feilkoden kom grunnet jeg endra ecu filen.

     

    CB900457-6846-4826-B24C-BCCDAD45CB3F.jpeg

  10. Marzo skrev (6 timer siden):

    Tenningsrekkefølgen er neppe satt feil. Ledningene er tilpasset sylinderen de skal stå på slik at hvis en settes feil, vil en annen ikke nå frem til ledig sylinder. 

    Coiler er kjent feil på disse motorene da de ryker gjevnt og trutt, siden du skriver at du har bytta til R8 coiler så skal du være sikke her. 
    Men skulle du få feilkode om missfire så er det første steg å bytte om coilene å se om feilen flytter seg til den sylinderen. 

    Dobbeltsjekk gjerne at det er riktig delenr på coilene du har og at de er OEM. Det finnes mange kina kopier og biltema utgaver her som tåler mindre enn de originale (som i utgangspunktet ikke tåler for mye). 

    Har du tatt bort noe av det vacum systemet som ligger over motoren? 
    Feks fjerne N249 ventilen. Alle slangene her blir morkne etter en del år og vil skape lekkasjer. 
    For å feilsøke her kan du kjapt koble en slange direkte fra innsuget til N75 og turbo for å se om det forandrer på noe. 
     

    Hei, slenger noen bilder ut her. Vet hvor n75 ligger men ikke 249, men vil tro 249 er den som har 2 ledige koblinger på seg.

    n75 ser ut til å være kobla t innsuget ifra før av.  
    har ikke fått feilkode av missfire. 
    vil tro at det er solide Coiler da jeg har sett r8 plasma coilene som er blåe, But idk

    på spacerene til coilene står det Integrated.

    02ABB4DA-E39C-4E51-9DDC-3288A3BD5449.jpeg

    757B72BA-BDD4-43A1-A101-47563C9C70D4.jpeg

    D2A1B293-AD02-4098-9EDC-B2C581571E4D.jpeg

    4D7F9541-1ACB-4F76-9C8B-23CC8598BBFC.jpeg

    AE901116-E1EC-43FD-AD75-9170241AE265.jpeg

    4DE0622E-1BB2-43F6-B33F-A61A34595988.jpeg

    3708B173-73B6-4B9F-95A4-F0162A9CD02A.jpeg

  11. Mekker`n skrev (19 timer siden):
    Mekker`n skrev (19 timer siden):

    At det lukter bensin pleier å bety at bensinpumpa er i orden. Det er eller ikke pumpa som bestemmer trykket, men bensintrykksregulatoren. På noen biler sitter den riktignok intigrert i pumpa eller på armaturen.

    De fleste biler i dag har ikke bensinfilter. Sila som sitter på pumpa er filteret.

    For meg høres dette ut som et klassiskt tilfelle av tenningsfeil og nam nam VAG trash coils. Disse coilene kler å ligge i søppelkassa. Alle 4.

    Rart den ikke legger noe feilkoder rundt tenning, men det er jo et trimmeprosjekt med feil coiler, software osv.

    Turbomotorer er også kresne på plugger og trimmeprosjekter spiser tennplugger.

    Ta en liten filmsnutt av motor som går så skal jeg fortelle deg om alt står riktig eller ikke.

    Typisk tenningsfeil er at motor går helt fint på tomgang, ofte fint på frirus også. Men med en gang du får belastning på motoren, spesielt ved akselerasjon, så begynner det å lugge og riste. En typisk kundeklage er at det rister i girspaken og motoren blir svak.

    Hvis motoren starter å går så er de kodene du viser urelevante på førsteinntrykk.

    P0411 er jo faktisk et gammeldags puls air system. Om det er denne koden eller trimmesoftware som får det til å lukte bensin kan sikkert diskuteres, jeg tror de har en sammenheng og hele dritten er sikkert koblet ut. Det skal uansett lukte bensin av trimma bensinbiler.

     

    Hei, takk for svar. Skal ta en video etterpå. Bør jeg evt bare kjøpe original coils, eller sjekke hvilken coil som er dårlig å bytte den? 
    Tidligere eier sa r8 coils var et must på den tuningen jeg har. At den gikk dårlig på tuningsfilen med original coils.

    Er R8 coils trash coils? 🥺

    Bilen mååå ikke være tuna, men å gå fra 290 til 390 i moment er litt Nice 😬

  12. Marzo skrev (42 minutter siden):

    Det er svært vanskelig uten å ha bilen foran seg. 

    Ville gått over alt av innsugsslanger. Feks innsugs slange på turbo kan ha fått sprekker og suger falsk luft. 
    Nappe av kontakten på LMM å se om det utgjør forskjell (motor skal gå i prefix modus så går ikke optimalt men skal ikke lugge). 
    Har du lest av feilkoder og evt logget verdier fra ladetrykk osv (hva motoren ber om vs hva den får) 

    Det kan være mye annet, feks to slanger som er byttet om eller dårlig luftfilter osv osv.. 

     

    Kan det hende det var verkstedet sin feil? De bytta nemlig tennplugger, kanskje de har rota med tennings ordren vet ikke jeg? 
    De fant kun lmm feilkode. Jeg selv fant noen mer, kan linke bildet.

    Verkstedet ba meg om å skru den tilbake til original Ecu fil før de kunne feilsøke skikkelig... 

    Så bilen har original ecu fil nå. 
     

    Vet noen om hvordan jeg kan sjekke at de ledningene ifra tennpluggene er riktige? Føler at kanskje de er i feil rekkefølge, den missfirer nemlig av og til og vil tro bilen går i nødmodus fortløpende da.

    95EAA76E-38FC-4287-B964-416C1BE73BAE.thumb.jpeg.99b58609174419f3bbcd27800b72712a.jpeg

  13. Marzo skrev (På 11.8.2020 den 10.28):

    Det er vertfall en stor sannsynlighet. (noe mer eksakt er vanskelig uten å se på bilen).
    Regner med pumpa er den originale fra bilen var ny? 

    Du kan sikkert komme opp i en ganske stor sum ved å bestille en ny original pumpe hos Møller å få de til å skifte den. 
    Evt kan du kjøpe en ny original på nett evt en ettermarkeds pumpe som gjerne leverer enda mer trykk enn originalt, men som passer i original holder i tanken. Mange har gode erfaringer med DW65v; https://www.ebay.co.uk/itm/DeatschWerks-DW65v-Fuel-Pump-Audi-1-8T-A3-S3-TT-QUATTRO-8N-8P-8L-8J-Golf-R32-AWD/192970859772?epid=16034592597&hash=item2cedf5a4fc:g:XpgAAOSwCkxdGf~b 
    Kommer på ca 4000,- inkl moms. Det finnes mange andre alternativer som feks Bosch etc. 

    Tuningen skal ikke ha noe å si da bensinpumpa er designet for å levere et gitt trykk til bensinsystemet konstant, og så vil dysene tilpasse bensinmengden som motoren skal ha. Mappet er tilpasset hvor mye dysene dine kan gi og pumpa har mye mer å gå på enn hva original dyser leverer. 

    Det er ikke vanskelig å bytte hvis du er klar over ting som feks at Quattro modellene har bensinpumpe med to koblinger da tanken er todelt pga mellomakslingen som går under tanken. 
    Hvis du har sett en video så har de forhåpentligvis forklart det der, evt når du løsner den gamle pumpa så se hvordan alt er koblet sammen før du demonterer å tar pumpa helt ut av tanken. Skulle du bare ha en kobling så har du fått pumpe til forhjulstrekk. 

    Edit: Den største feilen mange gjør er å øedelegge flottøren som viser bensinnivået. 
    Pass på at du ikke lar ledningene eller slangene komme i veien for denne slik at den ikke vil vise riktig nivå etterpå.  

    Tips når man skal bytte bensinpumpe er å fylle tanken helt opp. Logisk vil man gjerne ha den tom, men det gir rom for mye mer bensin damp. Full tank og et par gummi hansker hvis man er litt fin på det. 
    Og hvis det ikke var selvforklarende så bør man ta røykepausen før man setter i gang og ha god lufting mens man jobber. 
    Legg gjerne et gammelt håndkle rundt området du skal jobbe i tilfelle søl, da lukta kan sitte igjen godt hvis man feks søler på tepper. 
     

    Men en såpass gammel bil kan det være lurt å lære seg å skru selv. Da kan man bruke mye mer av budsjettet på oppgraderinger :)

    Hey ho, da er bensin pumpe og filter byttet. Den går ikke bedre 😬 Lurer sterkt på hva det kan være nå... 
     

    Noen forslag?

×
×
  • Opprett ny...