Jump to content

uche_94

Medlemmer
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by uche_94

 1. Ja, har 40A overbelastningsvern, og overspenningsvern. Har lyst å sette opp 32A kurs, med tibber pulse for å lastbalansere alle kursene i sikringsskapet, og slippe at hovedkursen blir overbelastet. Jeg har 40A 1-fase inn til leiligheten. TT nett her i Bergen, men jeg tipper at BKK har de samme reglene.
 2. Ja, planen var i utgangspunktet å kjøpe Easee ladeboksen, og fant også akkurat selv ut at den har jordfeilbryter B innebygd. Og ja, jeg har overspenningsvern. Men jeg fikk også den beskjeden du sier nå, men så nevnte installatøren at hvis jeg itillegg installerte tibber pulse med lastbalansering, da kunne de fint sette opp en 32A kurs. Er ikke dette riktig?
 3. Jeg tenkte å bruke easee sin ladeboks. Men fant akkurat ut at den allerede har innebygd jordfeilbryter B, så da trenger jeg visst ikke denne her.
 4. Heisann, Jeg vurderer å sette opp elbillader, og har lyst å kjøpe inn materialer selv, for å gjøre det billigst mulig. Min hovedkurs er på 40A, og jeg har lyst å sette opp en ny 32A kurs for elbillading. Jeg tenker å bruke den sammen med tibber pulse, slik at ladeboksen blir lastbalansert og hovedsikringen aldri blir overbelastet. Så spørsmålet er, jeg har funnet en billig jordfeilbryter type B 63A/30mA 2-pol, "CHINT NL210 Jordfeilbryter Type B 2-pol" Vil det gå fint eller by på noen store problemer?
 5. Hei, Jeg er på boligjakt og lurer litt på hvordan dette med fellesgjeld fungerer. Gitt et eksempen hvis jeg kjøper en bolig med prisantydning på 2 millioner, men som også har en fellesgjeld på 500.000 kr. Hvis jeg 5 år senere bestemmer meg for å selge boligen, og nå har jeg nedbetalt litt av min andel av fellesgjelden, så den er nede på 200.000 kr. Gitt leiligheten ser helt lik ut og boligmarkedet er som før, vil prisantydningen på leiligheten nå stige til 2.300.000 kr + (200.000 kr i fellesgjeld)? Eller vil prisantydningen fortsatt være på 2 millioner, da boligen fortsatt er identisk, og har hverken gått opp eller ned i verdi? Jeg vet at felleskostnader går til bla. kommunale avgifter, fellesutgifter, etc., men kan man spørre selger eller megler om hvor mye av felleskostnadene som direkte går til nedbetaling av min andel av fellesgjelden?
×
×
 • Create New...