Gå til innhold

ANB'1

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ANB'1

  1. Cecilia1 skrev (2 timer siden):

    Hei, kan jeg spørre om du kom inn det året, når du var så langt ned på ventelisten? Om ja, hvor kom du in? Min venteliste ser ganske lik ut i år, så jeg lurer på om det finnes en liten sjanse for meg å komme inn. Takk på forhånd :) /Cecilia 

     

    PHS2021 skrev (2 timer siden):

    Lurer også på det samme! Jeg er nr. 11 på venteliste, men vet ikke om det er vits å se om muligheten fortsatt er der eller ikke

    Hei, kom ikke inn det året. Det stod som dere ser at studiet trolig ikke blir etterfylt, men man kan stå på venteliste dersom man ønsker. Blir litt gjetting fra min side, men tror ikke man bør regne med å komme inn hvis man er høyere opp på venteliste enn toppen 10. :) 

    • Liker 1
  2. Ballemann1 skrev (5 timer siden):

    Hadde egnethetsvurdering for to dager siden! Føler det gikk ganske greit i motsetning til hvordan det har gått de 2 tidligere årene. Nå blir det noen nervepirrende uker med venting framover!

    Spennende! Lurer på om du har noen erfaring med å sende inn klage når du ikke bestod? Er det vanskelig å få gjennomslagskraft? 

  3. BobbyClarke16 skrev (21 minutter siden):

    Hvordan går det med leilighetssøkinga til folk? Har vært i kontakt med utleier av denne boligen for to studenter: https://www.finn.no/realestate/lettings/ad.html?finnkode=72976545 

    Virket som en veldig hyggelig dame. Fikk inntrykk av at det var en fordel hvis vi allerede var et "par" som var interessert sammen. Hvis noen kunne tenke seg å bunkre opp med en 31 år gammal eksilbergenser i et års tid, send DM! 🙂

    Interessert i dette 👍

  4. Rookie phs skrev (3 timer siden):

    Helt enig! Litt interessant å høre fra andre

    her også mtp snittet:-) Føler det hjelper meg litt!

    Tror dere det vil øke med mer enn 2 poeng? Ser bare fra det store hoppet i fjor hvor det gikk eks i Oslo fra 51,1 til 55 (altså 3,9 poeng), mens i Bodø gikk det «bare» fra 49,2 til 49,8 (altså 0,6 poeng). 

    Snittet vil jo antakeligvis øke, men tror dere det fortsatt vil øke (mest) i Oslo slik som i fjor? Hva tenker dere?

    Jeg ønsker å komme inn i Bodø og vil ende opp med 51,6 poeng (altså 1,8 poeng mer enn i fjor). Håper og tror egentlig det vil holde, men blir så usikker når det er så mange med helt ville snitt her😅

     

     

    Tror og håper du er innafor med 51,6 i Bodø. Ser man på hoppet da de kutte plasser økte Bodø med 0,6. Det er noen flere søkere i år, men kan aldri tenke meg at Bodø vil øke med mer enn maks 1,5 poeng. Har selv 53,1 og tenker det skal holde. MEN vi vet jo aldri :D 

    • Liker 1
  5. Frihet skrev (5 timer siden):

    Når det kommer til karaktersnitt så er dette en diskusjon som blir tatt hvert eneste år. Det er ingen som vet hva snittet blir, og det er heller ingenting dere kan gjøre med det nå. Snittet på studier generelt her i landet øker hvert år, og det er selvfølgelig naturlig å anta at PHS også vil gjøre det.

    Det du derimot kan gjøre noe med er dine egne karakterer. Mange av de som går på PHS har brukt flere år på å ta opp fag for å oppnå drømmen. De av dere som ligger rett rundt fjorårets karakterkrav har hatt alle muligheter til å komme seg over det snittet gjennom høsten og våren. 
     

    De aller fleste av dere søker kanskje for første gang, eller har fremdeles mange gode år å søke på fremover. Da er min anbefaling å gjøre noe med det som gjorde at du ikke kom inn sist. Det er over 4000 søkere på 400 skoleplasser. (Ja, ikke alle disse er reelle søkere). Hvis du ikke er villig til å gjøre det som trengs for å få denne skoleplassen - så vil noen andre gjøre det før deg.

    Always stay ahead of the game! ;) 

    Enig og godt formulert. Likevel synes jeg det er interessant diskutere temaet med andre spente søkere. Ser man på utviklingen til karaktersnittet på de ulike skolene har man en ca teori om hvor det vil ligge i år. Ja, søkertallene er høye, men ikke avskrekkende. 

    • Liker 1
  6. Rookie phs skrev (På 9.2.2021 den 13.02):

    Ser at PHS skal overføre 24 plasser fra Stavern til Oslo. Tror dere snittet i Oslo vil synke noe særlig grunnet overføring av plassene til Oslo?

    Jeg tror ikke det vil ha noen særlig stor påvirkning. "Best case" vil snittet bli ca det samme som i 2020. Det er jo så klart bare kvalifisert gjetting. 😄 Alltid vanskelig å forutse snittet. 

  7. alfabravo skrev (2 timer siden):

    Jeg håper og ber om at snittet mitt holder for Bodø. Vil tro at det stemmer det du sier, at snittet ikke kommer til å øke så drastisk. Jeg bestemte meg for å satse på at snittet holder og kommer ikke til å ta opp fag i år rett og slett fordi det er så dyrt og snittet mitt bør i utgangspunktet holde for Bodø. Krysser fingrene for at jeg kommer inn i år, men hvis jeg mot formodning ikke skulle komme inn pga snittet, får jeg bite i det sure eplet og ta opp fag det neste året. 

    Er det Bodø du håper på da? :) Både 52,4 og 53 er jo kjempegode snitt, så vi får bare være positive og håpe på det beste!

    Jeg satser på Bodø ja 😁 Kommer jeg inn i Stavern blir jeg veldig fornøyd, men det viktigste er å få plass på et av studiestedene! Jeg krysser fingrene for oss begge!

  8. alfabravo skrev (2 timer siden):

    Jeg har bare firere, femmere og seksere på vitnemålet, så tenker det må bli et eller to av fagene jeg har 4 i. Men synes det er så sinnsykt dyrt å ta opp fag, så vet ikke helt om jeg vil gjøre det uten at jeg må. Jeg vil jo egentlig tro at 52.4 skal være nok for å komme inn i Bodø, men det er vanskelig å si for sikkert i år.

    Fristen for å melde seg opp til privatisteksamen er idag så vær rask! Jeg tror at 52.4 skal holde for Bodø. Det har aldri økt så mye noen gang og det kommer det ikke til å gjøre i år heller. Hvis snittet øker så drastisk er det som en konsekvens av noe annet drastisk (kutt i studieplasser o.l.) I og med at det ikke er fysiske tester vil kanskje konkurransepoengene bli noe høyere, men det er ikke på de fysiske testene de luker ut flest folk. Det er gjennom intervju og pc tester. Derfor vil nok ikke det at de fysiske testene er avlyst påvirke så mye som man kanskje er redd for. Og husk at dersom du stiller likt som en annen søker i konkurransepoeng, er det den som er eldst som får plassen. Så klart er dette hva jeg personlig tenker, men kanskje det kan hjelpe med å roe nervene litt. Jeg har selv 53. 

×
×
  • Opprett ny...