Gå til innhold

Rune Pune

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rune Pune

  1. Noen som vet hvordan man får slått på wifi på en Lenovo Thinkpad?

    Den er helt ny og skal konfigureres, men når jeg kommer så langt at jeg skal koble den til nettverk så kommer bare Ethernet opp som et alternativ.  Og jeg finner ingen fysisk wifi-knapp. 

     

  2. Ble påkjørt bakfra forrige uke og ble i dag oppringt av takstmann som fortalte at det ikke lønner seg å utbedre skaden og at bilen dermed blir kondemnert. Ingen stor overraskelse da bilen er en Rio 2013 modell. Men jeg synes at erstatningen de er villig til å utbetale er for lav (bombe). Ikke så rart da de jobber for forsikringsselskapet og skal betale ut minst mulig. Han sier at listeprisen er 38.000 og drev og sjekket annonser på nettet mens vi snakket. Til slutt landet han på 45.000 pluss omregisteringskostnader ved kjøp av tilsvarende bil. Problemet er at det ikke er noen tilsvarende biler og kjørelengde som ligger ute og det er vanskelig å argumenter imot han. Når jeg sjekker på regnr.no og kdvnorge.no får jeg opp forhandlerpris på 57800 og 63300 og privatpris mellom 51700-59700 på ene nettstedet og 57100 - 65.000 på det andre. Hvor disse tjenestene henter prisene sine fra vet jeg ikke.

    Noen tips til hvordan få kødden til å jekke opp beløpet?

    Gjelder Kia Rio, 1,2, km.stand 152.000, 2013 modell.

  3. Gikk greit å kutte bolten, og det holdt å kutte den ett sted. Trodde kanskje jeg måtte kappe den på to steder.  Kanskje maks 10 minutter effektiv saging med bajonettsag. 

    Hvordan er det med bremseskjold og pkk, får man mangel hvis de er rustne og begynner å gå i oppløsning? Mener jeg har lest et sted så enten må de være inntakte eller så må de fjernes helt.

  4. sedsberg skrev (20 timer siden):

    Har sett videoer av denne operasjonen. Du trenger mer en ett blad for å si det sånn. Kjøp en pakke.

    Ja men er vel noen blader som er bedre enn andre? Hadde ikke tenkt å kjøpe på Biltema for å si det sånn :D

    Tenkte kanskje noen hadde noen erfaringer med blader som funker bra på hard stål.

  5. Gikk forholdsvis greit. Fjernet metallkappa og fikk løsnet det mutteren. Satt veldig hardt.

    Men er større problem på sjåførsiden. Får ikke ut bolten for den sitter bom fast i demperen. Vet ikke hva som har skjedd der.  Problemer er at jeg får ikke kappet vekk hodet på utsiden og banket bolten gjennom pga brønnen til reservedekk er for nærme. Må derfor kappe bolten på kanskje 2 steder på undersiden. Kommer ikke til med vinkelsliper så da er det vel bajonettsag som gjelder. Men er det noen som vet om noen bra blader som funker greit? Bolten er kjempehard. Prøvde litt med en liten baufil men så nesten ikke merke engang. 😄

  6. Mekker`n skrev (1 time siden):

    Skulle akkurat til å linke den videoen selv. Flere Kia`r er levert med denne løsningen.

    Selv bruker jeg hammer og meisel. Meisle bort dette blikkfestet så du kommer til mutteren.

    Takk :)

    Er det tykt? Tenker jeg helst vil bruke noe elektrisk hvis man kommer til.

  7. Hollabaloo skrev (1 time siden):

    Har du sett denne videoen? Er dette jeg tenker på. 2011 Kia Soul, men ser jo teknisk sett ganske likt ut som Kia Rio 2012-2017 rep-manual:

    https://kiamanual.com/kia-rio/rear_shock_absorber_replacement-723

    Det de andre snakker om med pipenøkler tror jeg ikke er relevant for ditt problem.

     

    Tusen takk til deg og Mekker`n. Det er nok sånn på min bil også :)

    Da må jeg bare finne en enkel måte å få fjernet blikket på.

  8. Hollabaloo skrev (7 timer siden):

    Etter å ha sett på videoen fra 1,30, så frykter jeg på dine vegne at det der er en sånn patent der Kia har sveiset fast noe med gjenger på baksiden som man fester bolten i. Og at bolten når du skulle løsne den har sittet så fast p.g.a. alder og rust at istedet for at bolten løsner så har sveisen "kollapset", og det på baksiden som bolten er festet i snurrer nå løst med bolten. 

    VW har en sånn dritt-løsning på nedre bærebru på Golf MK4 der den ene bolten strammes inn i en "rund mutter" som er sveiset fast inni ramma. Fint og flott det når ting er nytt og rustfritt og kurant å løsne. Men når rusten setter inn risikerer man at det er sveisesømmen som blir svakeste punkt og ryker før bolten løsner fra den "runde mutteren". Da har man problemer...

    Jeg kjenner bare bolten som går rundt. Men sitter det etter demperen da kanskje, altså på innsiden av festet, mot demperen. Hvis du skjønner hva jeg mener :)

  9. kremt skrev (3 timer siden):

    Mulig det er støtdemperstangen som går rundt. Må holdes igjen med skiftnøkkel eller unbrako. 

    Nei bolten går gjennom støtdemperen og så inn i et feste på andre siden. Det er bare bolten som går rundt, ingenting annet. Så ikke noe som trenger å holdes igjen på baksiden. 

  10. Gjest Baardsen skrev (26 minutter siden):

    Er vel meningen at bilen skal begynne å gå fremover når du setter den i første gir er det ikke det da? Er så lenge siden jeg hadde manuell girkasse, husker ikke alt det der.

    Ikke når man holde kløtsjen inne 😃

  11. Har en Kia Rio som snart har gjort sitt, men som jeg hadde håpet holdt en liten stund til.

    Problemet er at den har begynt å bli vanskelig å få i gir. Det er aldri noen problemer når den er kald, men når jeg har kjørt en stund begynner problemene. Får den alltid i gir men må ta litt i. Og hvis jeg stopper et sted og står i fri, så er det nesten som om bilen begynner å gå fremover når jeg setter den i første gir, som om kløtsjen er halveis ute liksom. Noen som har peiling på hva som er galt?

×
×
  • Opprett ny...