Gå til innhold

bruker-486860

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bruker-486860

  1. Brev fra energi selskapet nettopp mottatt.

     

    Fra "de gamle harde dager" -30 år tilbake i tiden, lenge før 2000 årsskiftet, da hadde vi "steinalder" metoden for strømmåler avlesning. En person ansatt av energiselskapet troppet opp ved din dør og leste av ditt strømforbruk. 

     

     

    Da kan du jo spørre energiselskapet om kundene fikk kompensasjon da de overtok innrapporteringen selv ... Ikke det, nei. Så kundene har i mange år avlastet selskapet gratis ved å avlese strømmåleren. Dette kostet faktisk også penger i form av telefonregning, den gang betalte man pr sms og pr tellerskritt.

     

    Slik gjøres det i mangel på konkurranse: Utgiftene belaster vi kundene, besparelsene beholder vi selv.

    • Liker 1
  2. Ville det vært greit for en frisør å nekte å klippe en nazist?

     

    Om dette skriver jusprofessor Woxholt:

     

    Man kan altså nekte folk varer og tjenester på helt usaklig grunnlag, uten å bli straffet for det. Man kan derfor også straffritt nekte en person å bli klippet, fordi han tropper opp i nazi-uniform

     

    For øvrig det samme jeg skrev i innlegget foran ditt. Professoren avslutter sin utlegning slik:

     

    Jeg tror mye av det som er sagt her vil overraske mange. De fleste lever i en verden hvor de tror de har krav på alt, og at man kan straffes for alt man ikke liker.

    • Liker 2
  3. Å blande tro og gjerninger er veien til den sikre fortvilelse og død og desverre er det dette mange forkynner idag. I de siste tider så skal en hope seg opp lærer etter hva som klør dem i øret.

     

    Det sentrale å forstå er forskjellen mellom den gamle og den nye pakt, mellom kunnskapens tre og livets tre. Jesus var den som var lovet, da Gud sa at en dag skulle vi ikke bli omskjært på legemet, men i hjertet. Kunnskapens tre er representert ved den gamle pakt, som foreskriver lovens bud. I det gamle Israel var det galt å vitne falskt mot sin neste fordi budene sa slik. Man holdt seg fra å gjøre galt fordi man hadde kunnskap om hva som er galt. Slik er det ikke i den nye pakt, som representerer livets tre.

     

    Summen av loven og profetene er kjærlighet, sa Jesus. Virkningen av å holde loven er kjærlighet mot sin neste. Den nye pakt starter i motsatt ende, med kjærligheten. Det er kjærligheten til vår neste som driver oss til å gjøre rett. Derfor gjelder ikke loven for den som tror på Jesu kjærlighet. Vi gjør rett ikke fordi vi har loven, men fordi vi har kjærligheten.

  4. Jeg baserer meg nok mer på å late til å tro at de med statsborgerskap som er myndige har stemmerett og rettigheter som følger av det. Noe som gjelder alle, hold deg fast nå, også med de med brun hud. *Dun dun duuuun*

     

    Det gikk deg da hus forbi at poenget var at vi ikke er forpliktet til å gi innvandrere statsborgerskap. At myndighetene har gitt fremmede borgere i hundretusentall stemmerett om vårt lands fremtid, er så idiotisk at det nesten må være en bevisst tanke bak. 80 prosent av muslimer med innvandrerbakgrunn stemmer AP, visste du det?

     

    Heh.. etter at jeg kun siterte deg og la til et smilefjes så viser vel bare dette hvor desperat du nå ble fordi du innså at den du mente at det bør bli slått ned mot er deg selv. I hele innlegget jeg siterte angriper du dine egne meninger. Etter dine egne ord er du motstanderen av demokratiet, det er du som ønsker å frata statsborgeres stemmerett fordi du ikke mener at flertallet av en bestemt gruppe er enig med ditt politiske syn.

     

     

    Jeg tipper at du vet hva denne typen sitering kalles. Du velger bevisst (?) å lese andre som en idiot, men for våkne lesere er det da du som fremstår som idioten.

     

    Hvis du enda ikke har fått det med deg: Demokrati er selvbestemmelse, at man kan stemme over *sitt eget* lands fremtid. Ikke andre lands fremtid. Vi har ikke noe å si i Sverige. Fremmede borgere kan heller ikke bli hørt i valg i Norge. Med mindre myndighetene deler ut stemmerett til fremmede borgere. Det har skjedd både her og i Sverige, og i alle andre vestlige land. Det er et grovt svik mot landets opprinnelige befolkning.

     

    Uten stemmene fra utlendingene hadde tyngdepunktet i svensk politikk ligget langt ut på høyresiden.

     

    Norge må snarest lære av forfallet i Sverige, og innføre restriksjoner i tråd med Flyktningekonvensjonen. Det vil si midlertidig opphold istedenfor permanent opphold og statsborgerskap, samt storstilt repatriering når forholdene ligger til rette for det. Vi må forvente, og forlange, at flyktningene er solidariske med andre som trenger hjelp, og viser det ved at de flytter tilbake når de kan og slik gir plass til nye hjelpetrengende.

  5. Av og til, når jeg leser om slike saker der motparten "åpenbart" er psykopat, det er ingen tvil hos den andre parten som forteller historien. Da slår det meg, hvordan kunne du bli sammen med en slik person, hvordan kunne du leve lykkelig i flere år med et så ondskapsfullt menneske? Kan det skyldes din (manglende) vurderingsevne. I så fall kan vi vel neppe stole på din vurdering av motparten nå heller.

     

    Det er vel mer trolig at nyansene mangler i fremstillingen av en sak man er midt oppe i. En slik tilstand er ikke den beste å skrive noe som skal være til hjelp for andre. Det er mer egnet til å skjerpe konfliktlinjene, tenker jeg.

    • Liker 3
  6. Da har du en avtale fra motparten. Avtaler skal holdes. Ansvaret her er ikke relevant for den videre diskusjonen.

     

    Så enkelt er det nok ikke. Det er mer naturlig å se på den muntlige utvekslingen som et avtaleutkast, fordi vesentlige momenter ikke var klarlagt enda. Når naboen uttalte at hun ville dekke skadene, var det underforståtte forutsetninger både at hun hadde ansvar, og at kostnadene var innen rimelige grenser. Det var jo etter at skadebeløpet ble klart at hun trakk inn sitt forsikringsselskap. Det endret forutsetningene.

     

    Dere som har greie på juss, kan dere beskrive logikken i at hvis man maler et hus og uheldigvis får noen dråper på naboens bil at man da blir erstatningspliktig(eksempel tidligere i tråden) men hvis man flytter på et jern-rør og mister kontrollen pga den skal kastes og den raser ned en skråning og treffer en annens person bil(en av de mer heldige utfallene) ikke er erstatningspliktig?

     

    Når man maler et hus er det påregnelig at det blir malingssøl. Å ikke sikre omgivelsene mot dette er dermed uaktsomt. Samme argument kan benyttes i din sak: Hvis naboen ikke hadde sikret seg mot *påregnelige* hendelser under flytting av røret, så kan det komme under uaktsomhet.

  7. Nå kom jo denne muslimen ut av skapet en stund etter avvisningen i frisørsalongen; nå har hun kastet hijaben og kan regne med adgang hvor som helst. Dette gir saken en bismak: Var hele opptrinnet en bevisst provokasjon? Eller var det nazi-frisøren som fikk henne på bedre tanker? I så fall fortjener Hodne en medalje, ikke rettssak hvor hun må ut med hundretusener.

     

    Apropos rettssaken. Dommerne avholdt seg klokelig (?) fra å problematisere at den aktuelle siden av islam er vel så mye en politisk ideologi som en religion. Frisøren kan nemlig med loven i hånd avvise en FrP-politiker som vil stusse luggen. Eller en SV-sympatisør. Loven beskytter denne type *politiske* ytringer. Men religion er beskyttet *fra* motytringer. Retten kom frem til at frisørens handling var en ytring motivert av motstand mot religionen islam. Men altså at islam selv også er en politisk ideologi, lukket de øynene for. Dette burde nok vært en sak for høyere rettsinstanser.

     

    En kreativ advokat kan nok få inn noen fulltreffere ved å trekke paralleller mellom frisør-saken og posten-saken. Men her er det en sterkere kraft enn religion som trekker i en annen retning, nemlig feminismen. Sett bort fra det feministiske aspekt, så er det klart at arbeidssøkeren unngår å håndhilse på kvinner av religiøs overbevisning, og etter sitt syn, av respekt for kvinner. Han nekter dog ikke å hilse på dem, han hilser bare på en annen måte enn på menn. Posten-direktøren avviste muslimen på bakgrunn av hans religiøse overbevisning, som *normalt sett* er brudd på loven mot diskriminering (men her er det altså feministiske briller som gir en annen konklusjon).

     

    Nå er det slik at det er lov for religiøse å begå visse krenkelser mot andre av religiøse grunner, for eksempel er det unntak i diskrimineringsloven for ansettelser i religiøse stillinger. Men det er ikke lov å krenke religiøse på grunn av deres religion.

    • Liker 1
  8. Forøvrig har aldri mine sønner lekt krig, de har bare spilt fotball.

     

    Hm, litt bekymringsfullt, det. Gutter som aldri har lekt politi og røver, cowboy og indianer, eller andre rollespill som involverer våpen, kan ha blitt pålagt utilbørlige bånd i en lek som skal være fri utfoldelse for sin fulle utviklende virkning. Men sikkert ikke stor skade skjedd. I alle fall ingen skjede skadd. :)

     

    Når det gjelder temaet: Hvorfor diskuterer ikke du dette på kvinneguiden.no? Det er langt mer aktivitet der. Kan det være fordi aktiviteten er av en helt annen kvalitet og dybde? Altså, mangel på sådan. I så fall, hvorfor det? Kan det ha sammenheng med at her diskuterer gutter, og der diskuterer jenter? Du ser jo hva de er opptatt av der. Sex, kropp, samliv, mote, kjendiser og sladder. For ikke å glemme sex, jeg nevnte det? For verdens fremtids skyld håper jeg at kvinneguiden ikke er representativ for kvinners interesser og intellektuelle dybde.

     

    Men du er jo her da, det gir håp. Kvinner er *svært* velkomne på dette forumet, såpass kjenner jeg menn. Uansett om du skulle få gjennomgå verbalt til tider, så er ditt perspektiv kjærkomment.

  9. At aktiviteten foregikk i et *privat* hjem er nok sentral i vurderingen av straffbarhet, samt at en tilfeldig forbipasserende tok seg inn i den private sfære da han ble vitne til dette.

     

    En bekjent ble en gang kontaktet av politiet fordi han skal ha viftet med en pistol mot en mann som gikk over eiendommen hans. Pistolen var ekte nok den, en 9 mm nettopp blitt skutt med i pistolklubben. Nå satt han innendørs, ved sitt eget spisebord og pusset løpet. Idet den fremmede mannen passerer vinduet, sikter han gjennom løpet for å se om alt er rent og pent. Fremmedkaren hadde nok dårlig samvittighet over at han hadde tatt snarveien over en annens private grunn, da var det lett å koble dette mot pistolmunningen som dukket opp i vinduet. Selvsagt var dette en ikke-sak. Derimot hvis det samme hadde skjedd i parken, på offentlig sted, så ville det vanket kritikk.

    • Liker 2
  10. Noxhaven later til å tro at enhver som oppholder seg i landet er en del av landets befolkning, som dermed skal ha sin rett til å bestemme over dets fremtid. Det er som å gi gjester i ditt eget hus rett til å bestemme innredning og fargevalg, rutiner og regler. Eller at et hotell overlater til sine gjester å bestemme priser og avlønning. Etter først å ha gitt gjestene rett til å bo permanent på hoteller.

     

    Noxhaven fremfører den dårskapen som er skyld i våre aller største problemer.
  11. At SD ikke fikk prosentvis enda større opplsutning, skyldes at svenskene har importert et massivt antall innvandrere fra totalitære kulturer, som de har gitt stemmerett over Sveriges framtid. Et kulturelt og demokratisk selvmord.

     

    Sverige vil bli stående som et eksempel på hvordan et land med velfungerende demokratiske institusjoner, kan ødelegges av sosialt diktatur. Demokratiske lover og institusjoner er er uten betydning når sosiale sanksjoner hindrer folkets mening i å komme frem.

     

    Demokrati er at folkemeningen blir hørt og iverksatt. Den som motarbeider andres frihet til ytringer er dermed motstander av demokratiet. I Sverige har det i mange år vært sosialt ulovlig å ha visse standpunkt. På grunn av dette har ikke Sverige vært et reelt demokrati på lang tid.

     

    Lovene og institusjonene er der, på papiret er Sverige et demokrati, men i praksis gjør sosial meningskontroll at demokratiet er fraværende.

     

    Andre land kan lære av Sveriges fall. Vi må bli flinkere til å kontant slå ned på folk som motarbeider frie ytringer og meningsdannelse. sosiale sanksjoner mot ytringer må opphøre, isteden innføre sosiale sanksjoner mot folk som motarbeider frie ytringer.

     

    Det er bare én demokratisk akseptert måte å kjempe mot at meninger skal få oppslutning, og det er ved å fremlegge konkurrerende ideer som får enda bedre oppslutning.
    • Liker 5
  12. Hva om du faktisk argumenterer for synspunktet ditt og svarte på det andre har argumentert i mot?

     

    Jeg vil unngå å bruke tid på å oppklare misforståelser som må komme av dårlig leseforståelse. Men nok engang:

     

    Dersom du skal prøve å argumentere mot evolusjonsteori hjelper det deg ikke å argumentere for evolusjonsteori.

     

    Hvor har jeg argumentert mot evolusjonsteorien?

     

    Når skal dere erkjenne at evolusjonsteorien har svake sider, som er anerkjent og debattert blant forskere? Dette uten at evolusjonsteorien per se er utfordret. At evolusjon skjer er ubestridt, men forklaringsmodellene som skal vise hvordan og hvorfor, har svakheter. Sannsynligvis er evolusjon et langt mer komplekst og sammensatt fenomen enn de fleste forestiller seg. I organismenes interne miljø er det påvist en rekke faktorer som påvirker "intern evolusjon". Lignende forbindelser til det eksterne miljøet mangler fullstendig. Det forfektes fortsatt en primitiv forestilling om konkurransens betydning, i strid med observerte fakta. Med tanke på omfanget av silingen som foregår i det interne miljøet, fremstår betydningen av det eksterne miljøet så overdrevet at den delen av teorien ikke lenger kan tas seriøst.

  13. Mitt eksempel var ikke ment å henvise til den konkrete saken, men ser det kan leses slik. Uansett har HR i år behandlet en sak om grov uaktsom sovevoldtekt, der straffeutmålingen i LR på ett år ble utvidet til 1,5 år. Dette er normalnivået for grov uaktsom sovevoldtekt. Hvis påstanden i vår sak er forsettelig sovevoldtekt, vil straffeutmålingen måtte bli lavere enn det.

     

    Men har du kommentar til poenget mitt? Når begrunnelsen for strengere beviskrav i straffesaker er at man vil unngå å dømme noen til en alvorlig straff urettmessig, hvordan kan dette stå seg når idømt erstatning kan oppleves som en strengere straff?

     


  14. Flertallet bestemmer hva som er menneskerettigheter.

     

    At flertallet bestemmer hva som er menneskerettigheter er like feil som at flertallet bestemmer hva som er et matematisk aksiom. Når grunnlaget for menneskerettighetene er at de er innlysende og dermed ikke trenger videre begrunnelse, så er det bare snakk om enten å akseptere dette eller ikke.
     
    Når rettigheter du har som menneske blir krenket, så har du moralsk rett til å reagere adekvat uavhengig av om andre aksepterer dine rettigheter.
     
    Ja, i grunnen er det du selv som bestemmer hvilke menneskerettigheter du har. Naturligvis vil det være mange som er uenige med deg, men noen vil sikkert være enige i noe. Retten til liv vil temmelig mange være enige i, retten til eiendom noen færre, men fremedeles mange, retten til arbeid ikke så mange i verden, men mange i Norge.
     
    Så hvordan kan rettigheter kreves når andre ikke aksepterer at du kan kreve? Det er nettopp derfor mennesker har organisert seg i grupper som styrer mer eller mindre selvstendige områder på jorden. Slik kan vi gi hverandre gjensidige rettigheter og plikter, uavhengig av andre grupper som her uenige med oss. Vår nabo Russland har andre lover og regler enn Norge.
     
    Så viktig er det å holde nasjonalstaten og grensene mot andre land i hevd. Bygg ned grensene, og vi mister jurisdiksjon over vårt eget område. Eller gi andre jurisdiksjon over vårt område, og grensene mister sin mening.
     
    Norge har valgt å respektere menneskerettighetene og bygge vår styreform, demokratiet, rundt det. Derfor er det ikke mulig, innen demokratiets rammer, å velge bort menneskerettighetene. Det kan ikke gjøres uten å bryte menneskerettighetene. Som gir hver enkelt av oss moralsk rett til å gjøre motstand.
     
    Ingen kan stille til valg i et demokrati med et valgprogram som motarbeider menneskerettighetene. Dette er nedfelt i artikkel 30 i menneskerettighetskonvensjonen.
     
    Men dette er en vel naiv fremstilling, fordi makthavere kan foreta en stille revolusjon, det vil si misbruke demokratiets muligheter til å endre samfunnet i det stille i strid med menneskerettighetene. Hvis borgerne ikke er på vakt, vil dette skje før eller siden.
  15. For noen kan det å bli idømt å betale 150 000 i oppreisning være en strengere straff enn tre måneders ubetinget fengsel, som den straffbare handlingen ville gitt om den ble pådømt. Det er selvsagt ulogisk og uheldig at det er ulike beviskrav i slike saker som henger sammen, det er derfor så mange, også jurister, reagerer hver gang det skjer. Logikken bak kan forklares, men det betyr ikke at praksisen er riktig og rettferdig.

    • Liker 1
  16. Feilen du gjør her er at du ikke klarer å tenke endring over mer enn én generasjon. Det er ikke evolusjon, men bare enkeltmutasjoner. Evolusjon handler om akkumulert endring over mange generasjoner. Hundrevis, tusenvis og millioner av generasjoner.

     

    Problemet med den hypotesen er at den ikke stemmer med observerte fakta:
     
    1. Fossilfunn viser at genmaterialet kan være bemerkelsesverdig stabilt over millioner av år.
    2. Når endriger i arvamaterielaet først skjer, så foregår det ikke over lang tid, men i plutselige etapper.
     
     
    Heldigvis er ikke forskerne like rigide og ideologiske som debattantene i denne tråden. Ironien er at dere forsvarer problematiske sider ved utviklingsteorien på en slik måte at den hindres i å utvikle seg ... Men vitenskapen går videre uavhengig av dere.
  17. ...men du vet også at tiden hvor de som tror på deg blir forfulgt er relativt kort, og at antalllet som tror på deg vil vokse til å bli den største religionen i verden, og maurtuene blir fylt av dem som priser og ærer deg.

     

    Så du tror et menneske vil bry seg om å bli priset og æret av maur? Nei, det kan du virkelig ikke mene. Med mindre du har inhalert noe ulovlig.

     

    Så du ville gjort det? Blitt en maur for å redde noen stakkars maur i en maurtue? Det er jo ikke noe offer, ifølge deg, så hvorfor ikke.

  18. Nesten alle arter som noen gang har eksistert er utdødde. Så den påstanden må du dokumentere.

     

    Jeg har da ikke påstått at ingen arter er utdødd. Det er årsaksforklaringen jeg stiller spørsmål ved. At det skal ha skjedd på grunn av mangel på næring, eller at arter har blitt utkonkurrert, hva enn det innebærer, det er en udokumentert påstand basert på gjetning. Fremfor alt ulogisk og usannsynlig, fordi jorden har i overflod til alle typer organismer. Selv om det eksterne miljøet unntaksvis kan ha hatt en slik betydning, så er det likevel så uvanlig at det ikke kan være regelen som forklarer det enorme antall arter som har forsvunnet.

     

    En mer realistisk hypotese kan være at organismer har en begrensning i antall ledd de kan formere seg, lignende mekanismen som begrenser organismens levetid.

     

    Og du har sikkert dokumentasjon for disse påstandene også?

     

    Selvsagt, dette er velkjent og ukontroversielt: Kroppen reparerer DNA-skader

     

    Hver eneste dag skjer det tusenvis av skader på arvestoffet i hver celle i kroppen din. Slike DNA-skader kan føre til kreft eller andre sykdommer. Heldigvis har kroppen god evne til å reparere skadene selv.

     

    Av det professoren i molekylær biologi ved NTNU sier i den siterte artikkel, kan vi utlede at hver dag håndterer kroppen millioner av endringer i arvestoffet. Bare promiller av disse blir permanente mutasjoner som blir prøvd mot det eksterne miljøet. Evolusjonen skjer altså i all hovedsak internt i organismen. Hvilke endringer som føres videre til neste ledd, avgjøres av organismens indre miljø. Det eksterne miljøets betydning for evolusjon er som en dråpe i havet.

  19.  

    Virker ikke som noe særlig offer, egentlig.

     

     

    Så hva var det egentlig som ble ofret?

     
    Sett at du er en biolog som kommer over ei maurtue, og ser at de har innordnet seg slik at maurtua vil kolapse og alle kommer til å dø. Den eneste måten du kunne formidlet dette til dem, er om du selv var en maur. Du har også kunnskap om hvordan dette kan gjøres, slik at du gjenfødes som maur. Men hvem bryr seg vel om ei maurtue? Det kryr av dem. Dessuten vet du at nesten ingen maur kommer til å tro på at du kommer med livsviktig kunnskap utenfra. Du vet at du kommer til å bli hånet og latterliggjort. De få som tror på deg vil overleve, men de andre vil torturere og drepe deg. Når du er borte kommer de til å forfølge de som tror på deg på samme måte. Et menneske som blir maur for å redde maurtua, hvilket offer er vel det, håner de ... ;)
     
    Gud visste alt dette, men gjorde det likevel.
  20. Helt korrekt at de har lav oppslutning. Men de er ikke venstresidens kjernesaker. Jeg stemmer på venstresiden, men driter i både feminisme og innvandring. Alle partiene på Stortinget er mer eller mindre helt enige i begge de to sakene. Så det er helt andre grunner til velge venstresiden.

     

    Ganske riktig at det er bred enighet på Stortinget om innvandring og feminisme - i praktisk politikk. Men det er venstresiden som fornter disse sakene, derfor står jeg ved at det er deres kjernesaker. Høyresiden stemmer som sagt med når det kommer til praktisk politikk.

     

    Og i mellomtiden foreslår Erna 43 timer arbeidsuke, opp fra 37.5, fordi vi har for liten befolkningsøkning / for få arbeidere relativt til aldrende.

     

    Fordi den arbeidende delen av befolkningen ikke gir nok skatteinngang til å dekke velferdsytelsene til en ukontrollert innvandring. Tanken har visst ikke streifet noen i regjeringen at det er mulig å differensiere velferdsytelsene. Det er faktisk mulig å forbeholde inntekter fra norske skatteytere til velferd for egne landsmenn. Hvor har de det fra at Norge skal finansiere all verdens folk som kommer rekende hit? Naturligvis er det nettopp derfor de kommer - hvem ville ikke brukt alle sparepenger og trosset alle farer hvis de kunne få gratis livsopphold i et fjernt land på andre siden av kloden. Fjern støtteordningene, og innvandringsproblemet er løst.

    • Liker 2
  21. Hvorfor måtte Gud drepe sin egen sønn? Det er egentlig et veldig godt spørsmål, fordi det berører det mest sentrale temaet i den kristne lære. Men spørsmålet inneholder en påstand som er gal. For Gud drepte ikke sønnen sin, jeg vil heller formulere det slik: Hvorfor var det nødvendig for Gud å komme til verden som mennesket Jesus, for så å ofre seg for verdens synd?

     

    Svaret kan vi finne i det jødiske offersystemet. Øye for øye, tann for tann. Rettferdighet må gjenopprettes når en urett er begått. Hvis det ikke skjer, får hatet næring og vokser. Men det som gjerne blir oversett, er at ikke bare den som har blitt krenket har behov for rettferdighet. Også den som har krenket, om han er rettferdig, ønsker å forlike seg med den han skylder noe.

     

    Så hvordan kan rettskafne mennesker forlike seg med Gud? Når det ikke finnes et offer stort nok som kan gjenopprette skaden man har forårsaket. Det er en umulighet. Med mindre Gud selv stiger ned fra sin himmelske trone, og blir det fullkomne mennesket Jesus som ofrer seg for troende menneskers soning.

     

    Så Jesu offer var nødvendig for at vi skulle kunne forlike oss med Gud. Et offer så stort og fullkomment at det dekker all verdens overtredelser fra historiens begynnelse til slutt. Og Guds uendelig rike kjærlighet gjorde det mulig.

     

    Og løftet er at hver den som tror på Jesu gudommelige kjærlighet og offer, ikke skal dø, men ha evig liv.
  22. Jesus sier helt konkret at man vil "få en skatt i himmelen" ved å gi bort alt til de fattige.

     

    Jeg ser poenget ditt. Hvem er vel fattig i Norge i dag sammenlignet med folk i virkelig fattige land, for ikke å snakke om fattige på Jesu tid. Selv den fattigste i Norge har noe å gi bort, fordi staten besørger et minimum av livsopphold. Men var det dette Jesus mente?
     
    Hvordan kan det ha seg at Gud gjorde sin tjener Job til en rik og velstående mann. Historien om Job er ett av mange eksempler på at Gud velsignet sine tjenere med rikdom.
     
    Men Jesus sa til den rike mannnen at han skulle selge alt og følge ham for å komme til Guds rike og arve evig liv. Det hadde kanskje sin årsak i at for denne mannen sto rikdommen i veien for hans forhold til Gud. I valget mellom Gud og rikdom, valgte han det siste. Slik er det nok også for de fleste. Man skal ha sterk rygg for å bære rikdom og berømmelse uten å bli endret som person. Og man skal være sterk i troen for at ikke rikdom skal trekke deg bort fra Gud. Kanskje er det enklest å starte troslivet som fattig, for da kan man oppleve økning i materiell velstand som velsignelser fra Gud. Når rikdom slik bringer deg nærmere Gud, er den en velsingelse snarere enn en forbannelse.
     
    Det er altså forholdet til rikdom som blir problematisert i lignelsen om den rike mannen.
  23. Som sagt er jeg helt med på at det har skjedd og skjer en utvikling, enten fra et felles opphav, eller fra flere opphav som har oppstått uavhengig av hverandre. Utviklingsteorien gir en god, dog ikke fullkommen, forklaring på det vi kan observere i naturen.

     

    Det er i forsøkene på å forklare hvorfor og hvordan utvikling skjer, at det intellektuelle svikter og den primitive naivitet tar overhånd.

     

    Poenget mitt var at naturens enorme mangfold viser at enhver organisme, i enhver form, nærmest til enhver tid kan finne næring til å overleve og føre slekten videre. Derfor er sannsynligheten lav for at konkurranse om eller tilgangen til mat kan spille en avgjørende rolle.

     

    Den viktigste "missing link" er ikke at det mangler overgangsformer for å gi et fullstentig bilde, men at det mangler en link mellom organismer og miljø som på en troverdig måte forklarer hvordan miljøet styrer organismenes utvikling.

     

    Mantraet om tilfeldige mutasjoner som forklaring har ikke dekning i vitenskapen. Det er to typer mutasjoner; de som er til gangn og de som er til ugagn. Tilfeldige mutasjoner kan skape sykdommer som kreft og vanskapte individer dersom de får komme til uttrykk. Når det ikke skjer i de fleste tilfeller, er det fordi organismen håndterer tilfeldige mutasjoner ved å sjalte dem ut. Hvordan kan organismen skille gunstige mutasjoner fra de andre? Utvelgelsen skjer før mutasjonene blir prøvd mot miljøet.

×
×
  • Opprett ny...