Jump to content

sp3c

Medlemmer
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå bruker ikke jeg Nordea selv, men har aldri hatt noen problemer med å se hva kostnadene for en å ha en konto er. Har det verken vært opplyst på nettsiden eller i avtaledokumentet du har signert på? Vet ikke når du startet ditt kundeforhold, ,men det kommer ihvertfall klart frem på Nordea sine sider nå at det tilkommer en kostnad på 25 kroner/måned.
 2. Det har vel vært et par saker i mediene det siste året hvor dette problemet er belyst. Hvilken risiko du løper avhenger vel av grunnen til ferdigattesten ikke foreligger. Her er et eksempel (vet ikke om det kan sammenlignes med grunnen til at leiligheten du kikker på ikke har ferdigattest): https://www.ao.no/solgte-ulovlig-leilighet-helt-uproblematisk-mente-megler/s/5-128-9792 Samboer har også nylig solgt en leilighet i en gamme bygård i Oslo. Hun oppdaget ikke før i salgsprosessen at det manglet ferdigattest. De to meglerne vi snakket med sa at det var blitt en del strengere de 2 (eller 3) siste årene og de ville ikke selge leiligheten hvis vi ikke ordnet dette med kommunen. Vi gikk gjennom en prosess med kommunene og måtte dokumentere at en del ting faktisk var utbedret. Vi endte opp med å få utstedt en midlertidig brukstillatelse (iom at de ikke utsteder ferdigattester på ting som er gjort før 98). Så for vår del løste det seg greit (bortsett i fra at prosessen med kommunen tok ekstremt lang tid pga. venting på tildeling av saksbehandler).
 3. Skattereglene er ikke så komplisert, men hvis du er så bekymret for å føre feil så ville jeg bare lagt inn hele uttaksbeløpet som profitt og skatte av det. Selv om det er dumt så er det fortsatt langt bedre enn å bare slette disse.
 4. Dette skal stå i arbeidsavtalen din, så du må nesten sjekke der. Flere av plassene jeg har arbeidet har betalt ut lønn etterskuddsvis så det er ikke helt unormalt at det gjøres på denne måten. Mens andre steder har jeg fått en blanding av etterskuddsvis og forskudd, eksempelvis utbetaling i midten av måneden for hele den måneden. Da har det blitt regulert det for avspasering, overtid osv i lønnsutbetalingen i den påfølgende måneden.
 5. Har ikke fulgt altfor nøye med så jeg vet ikke hva som er kravene for å delta i emisjonen. Er det slik at de som eier aksjer får en tegningsrett i emisjonen og at de derfor spekulerer i at gjennomsnittsprisen mellom kursene de handler for i dag og emisjonskursen vil være lavere enn det de antar vil være aksjekursen i fremtiden?
×
×
 • Create New...