Gå til innhold

haavardfp

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av haavardfp

  1. Hmm. dette var litt overraskende.

     

    Jeg bruker ITMS masse, av følgende grunner:

     

    1) Det er grenseløst praktisk - jeg kan høre utdrag av musikken, ofte lese litt om artisten, og ha musikken på min egen PC sekunder eller minutter etterpå. Dette er bedre enn både platesjapper og ulovlige tjenester.

     

    2) Jeg er ikke så fattig at 8 kr sangen eller 80 kr albumet svir noe særlig. Spesielt ikke det siste. En CD på Platekompaniet koster som regel 129 eller lignende, og folk kjøper jo det gladelig. En tilsvarende lovlig løsning for enkeltsanger eksisterer ikke.

     

    3) DRM er det, men hvor upraktisk er nå egentlig det? Du kan autorisere den for fem PC-er (det skulle vel holde?), putte den på så mange iPoder som du gidder, og ikke minst lage så mange CD-er du gidder med alle sporene. Da forsvinner også DRM-en.

     

    4) Lydkvaliteten er meget, meget bra. Det er i teorien lav bitrate, og en mp3 på samme bitrate låter råttent. Vet ikke hvordan de gjør det, men jeg har store problemer med å skille Music Store-filene fra CD/Wav. Og jeg har svært gode hodetelefoner og lydkort. Konklusjoner om dårlig lyd er basert på forventninger og antakelser, ikke lytting.

     

    Skjønner ikke helt hva folk har imot ITMS. Det virker som mange databrukere har en slags aggresjon mot ting på nettet som koster noe.

  2. Jeg har nettopp skaffet meg en Sony Ericsson K510i, og etter noe plunder fått satt opp GPRS. Det fungerer nå til MMS, men når jeg skal bruke internett (WAP eller html via Opera Mini) er det bare omtrent en av ti ganger at den klarer å få opp en side. Det er bare et evigvarende timeglass, og ingenting skjer.

     

    Dette gjelder uansett hvilken side jeg prøver å bruke, og selv om jeg befinner meg rett ved siden av en antenne.

     

    Jeg har prøvd både Chess WAP og Netcom Mobil (fra Sony Ericssons hjemmesider).

     

    Er det noen som har hatt lignende problemer med lignende telefoner?

    Er det Chess som suger eller telefonen?

     

    Tviler på at det er oppsettet, siden det tross alt har funket av og til.

     

    Hva kan gjøres? Jeg blir en smule forbannet!! Alle tips mottas med takk!

  3. Jeg har selv 3112 integrert på hovedkortet, og det eneste problemet med den er at hvis du har visse lydkort (M-Audio sine, f.eks.) så får man et datakorrupsjonsproblem på lyd som er tatt opp på disker på denne kontrolleren. Dette gir seg utslag i knitrelyd a la LP-plater.

     

    Det gjorde at jeg ikke kunne bruke den nye disken jeg nettopp kjøpte til det jeg kjøpte den for, nemlig å spille inn musikk.

     

    Bruker du den ikke til det, funker den greit så vidt jeg kan se. Men det er nok en grunn til at kort med denne chipen er billige.

  4. Hei,

    Jeg jobber på en ungdomsskole, hvor man er plaget av at elever laster ned og installerer diverse spyware og annen dritt som gjør at vi stadig må reinstallere.

     

    Er det noen programmer eller annet som gjør det mulig å blokkere visse prosesser eller programmer fra å kjøre? Evt. passordbeskyttet, eller bare mulig å kjøre fra administratorbruker?

     

    Går det an å skrive noe i registeret som fikser dette?

     

    Takknemlig for alle tips (lei av Gator, Gain BonziBuddy & co)

  5. Er ikke iPod eier ennå (er på vei), men jeg har lest meg til følgende:

     

    Man kan laste inn filer på iPod'en uten å bruke driver, inkl. lydfiler, men iPod vil ikke spille dem av med mindre man har overført dem med iTunes eller et annet program som støtter iPod.

     

    Dette fordi iPod er avhengig av en databasefil over hva som finnes av musikk på spilleren. Min teori er at dette er for at iPod skal kunne starte på et øyeblikk, i motsetning til nesten alle andre spillere, som må "boote".

     

    Selve filene lagres i en skjult mappe, som man visstnok kan kopiere tilbake fra med Explorer (forutsatt at man setter at man kan se skjulte filer og mapper) , men visstnok er det bedre å bruke spesialprogrammer for dette.

     

    Hvis noen iPod-eiere har noe å korrigere eller tilføye, så sett i gang.

  6. Er det noen som vet om slike modeller?

    Har funnet en modell fra phillips og en fra verbatim.

    Har noen erfaringer med en av disse? Eller finnes det flere slike?

    Jeg hadde en fra Waitec (CDR-fabrikant, sikkert rebrandet akkurat som Verbatim). Denne sugde stort - fjernkontrollen var en ultra-billig plastsak som gikk fra hverandre etter kort tid (måtte stadig samle sammen små knapper og presse sammen de to plastdelene). Etter litt lengre tid begynte hodetelefonutgangen å slite - stadig mono-fra-ene-høytaleren, med mindre jeg holdt/ presset på hodetelefonjacken. Etter mindre enn ett år gadd jeg ikke mer, og en iPod er nå på vei til meg.

     

    MEN: det var billig, for så vidt brukervennlig, selv om den ikke likte CDRW. Og ca 40 sanger (som jeg fikk plass til på hver plate) er lite nok til at jeg alltid drasset rundt på 4 - 5 8cm-CDer i sekken. Også ganske kjipt å måtte gå veien om CD-brenneren, i stedet for å bare overføre via USB eller noe.

     

    Konklusjonen er: man får hva man betaler for, og knapt nok det.

     

    Mulig at Phillips-greia ikke er så dårlig laget. Men for under 1000 kr mer får man ordentlige saker.

  7. tja.. det skal vel være mulig å kjøpe nå herfra, eller tar jeg helt feil? :whistle:

    Apple Store Norge, ja?

    Har nettopp gjort det. 20 gb, pluss bæreveske (som ikke er inkludert lenger - grrr).

     

    Jeg satser på at det ikke tar så altfor lang tid. Jeg er veldig veldig utålmodig...!

     

    Det stod at den liksom er tilgjengelig nå, og at det bare tar noen dager å prosessere ordren. Tenker vi sier uker, jeg. Så får jeg heller bli positivt overrasket.

     

    Noen som vet noe som helst om når de kommer? Man kan jo ikke ringe Apple Norge, AFAIK.

  8. Asono Sound-hub på Lefdal til 2900,- nå.

    Lefdag på alnabru var selvsagt tomme for den da jeg kom dit :mad:

    Lokkevare!!

     

    Jeg gikk sporenstreks til Asono i Torggata, og kjøpte den der. Der fikk jeg med noen ganske så brukbare Sennheiser plugger på kjøpet - et meget praktisk supplement til mine Sportapro. De medfølgende pluggene er, tradisjonen tro, grusomme (men det vet man jo).

     

    Tror de pluggene kostet en ganske stor del av prisdifferensen mellom Asono og Lefdal. Håper det, i alle fall.

     

    Soundhuben ser veldig fet ut - jeg har bare hatt den i en halv dag, så vi får se. Ganske digg å ha hele platesamlingen på en slik dings!! PLUSS at den har (bra) radio, og funker som diktafon. Yeah!! :D

  9. Hmmm... bummer. Skifte e-mailadresse er noe dr!t.

     

    Annet spørsmål:

    Det ser ut til at det er billig å leie trådløs router fra NGT. Hvis jeg har SHDSL abonnement og deler det med naboen, blir prisen omtrent som idag. Vil trådløs funke gjennom betongvegg?

     

    Er det noe herk å dele på denne måten, hvis han har omtrent samme bruk som meg (dvs. av og til heavy downloads og streaming filmer)?

  10. Hei,

    Jeg bor for tiden midt i byen og har vært meget godt fornøyd med mitt NextGenTel ADSL abonnement (Bravo). Hastigheten er grei, nedetiden ikke-ekstisterende, de eneste som noensinne har sugd med NGT er den ekstra måneden jeg i sin tid måtte vente før de fikk fingeren ut og installerte det .

     

    Nå skal jeg flytte til et nybygd hus på Skullerud, hvor telefonlinje ennå ikke er lagt inn. Da jeg ringte NGT for å forhøre meg om prosedyrer for å flytte abonnement, fortalte de meg at det på denne adresssen ikke var mulig å få ADSL, kun SHDSL!

     

    Det får jeg ikke til å stemme: SHDSL er jo et dyrere, mer fancy tilbud. Hvis det er mulig å få dette, hvorfor kan man da ikke få ADSL? Billigste SHDSL er dobbelt så dyrt som mitt nåværende abonnement (998,-), og jeg ikke klar for å betale det!

     

    Noen som kan forklare om dette stemmer? Hva bør jeg gjøre?

  11. Hei,

     

    Jeg har nettopp installert Asus A7N8X, og alt er fint, bortsett fra at når jeg booter, så driver SATA kontrolleren og søker etter SATA disker, noe den ikke finner, for jeg har ingen. Dette tar rundt 10 - 15 sekunder, noe som øker bootup-tiden betraktelig.

     

    Jeg har ikke funnet noe sted i BIOS hvor denne kontrolleren kan slås av.

     

    Noen som vet hvordan man hindrer den i å starte? Jeg trenger den altså ikke.

     

    Virker det å slå¨den av i Windows XP? Har XP pro.

     

    Takker for svar.

  12. hvis du under installasjonen av xp er så lur å sletter c: for deretter å opprette ny partisjon, vil denne få en ny stasjonsbokstav...

    workaround: slett c: i xp-setup og opprett ny partisjon.... reboot... start xp-setup på nytt, og installer på c:

    Hmm.... der har vi det famæ. Jeg partisjonerte en ny disk med en gammel en i, og det ser ut som Windows da gir bokstaver etter ansiennitetsprinsippet, dvs. at den gamle disken får de første bokstavene.

     

    Så: ikke ha en gammel disk i mens dere installerer XP, y'all!

  13. Hei,

     

    Installerte nettopp XP pro på nytt hovedkort og ny harddisk. Jeg har en harddisk med to NTFS-partisjoner fra før (som pleide å være D: og F:, med den gamle harddiskens utvidede partisjon som E:)

     

    Denne ble nå C: og D:, mens den nye harddisken ble I: og J: (med CD-rom i mellom)!!

     

    Begge harddiskene er på samme IDE-kanal, fordi CD-brenner og DVD må på den sekundære.

     

    Kan jeg forandre stasjonsbokstavene i XP uten at windows driter seg ut/ nekter å boote, eller er det noe jeg kan gjøre i BIOS for å få forandret dette?

     

    Takknemlig for tips!

  14. Men altså: det er jo helt tragisk ikke å kunne boote fra CD! Jeg har alltid kunnet det, og har bare trengt å forandre boot device i BIOS! Hva f. har skjedd?

     

    Floppy er nødløsning, dessuten må jeg i så fall lage de på jobb-PCen i arbeidstiden. Ikke populært..

     

    Noen som vet hvordan man kan få bootet fra CD når den ikke vil? Kan det være noe feil på hovedkortet?

     

    Hovedkort = Asus A7S333 (Sis 745 chipset).

  15. Hei,

     

    Jeg har hatt dual-boot mellom XP og 98 (installerte 98 først), men har ikke brukt 98 på evigheter, så jeg slettet like godt /windows og /program files for å få mer plass.

     

    Etter det booter ikke xp: "ntldr missing".

     

    Det er kjipt nok, men det verste er at jeg ikke kan boote fra CD! Jeg har prøvd begge CD drivene mine, og jeg får "boot disk missing" hver gang. CD-spilleren er satt til første boot device, jeg har prøvd å koble av den gamle hard-disken etc etc.

     

    Noen som vet hvordan man løser dette problemet?

  16. Jeg skrudde bare av smart greiene i bios da det begynte å komme meldinger hos meg. Det er ett år siden. Harddisken funker fint enda.

    En wd 120Gb 8mb.

    Å ignorere SMART kan ikke anbefales. Jeg fikk en smart-warning i BIOS på en Maxtor 60 gb en gang. Siden den fremdeles var innenfor garantien, tok jeg backup, og tok den til komplett. Den var fucka, den - sang på aller siste verset. SMART er veldig smart!! Jeg mistet ingenting!

  17.  

    Om du er litt nevenyttig er det ikke noe problem å mekke en adapter.

    Nikon kameraene har meget god makro funksjon som gjør det mulig å kopiere på denne måten. Bilder tatt fra et lerret blir nok ikke like bra.

     

    Jeg har sånn halvveis bestemt meg for G5.

     

    Noen som vet om Canon G5 har bra nok makro til at dette vil funke? Dvs. at et lysbilde tar hele bildet i kamera? Jeg er meget skeptisk til forsatser..!

     

    Kan man bruke teleinnstillinger for å få til dette?

     

    Hva slags lys (for å få riktig hvitbalanse uten for mye tweaking)?

×
×
  • Opprett ny...