Gå til innhold

Fossilkjører :)

Medlemmer
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fossilkjører :)

  1. Når jeg leser kommentarene her så er der ikke så opptatt av miljøet. Er alså helt i orden med bruk og kast av mobil og annen elektronikk eller? Er jo sikkert krise om dere må ha mobilen ett år lenger når det kommer en ny modell. Bare vent til garantiordningen på batteriene går ut på elbilene. De vil bli så dyre og reparere at de vil de havne på høggern akkurat som Think gjorde. Ikke mye miljøvennlig det heller. Prate om klimaet er dere gode på så lenge det gjelder alle andre enn dere sjøl.

     

    Nå er denne klimakrisa bare bløff. Den føyer seg inn i andre klimakriser som har vært spådd de siste 50 årene. Fra ny istid på 70-tallet, Ozon"hullet" på 80-tallet. til Co2 krisa som vi har nå. Ingen av de krisene som forskerne har sagt vil skje er skjedd. Det handler rett og slett om pengene disse "krisene" drar til seg. Er enorme beløp i omløp bare en nevner ei krise.

    • Liker 2
  2. Kan vel si at eg er litt skuffet over Porsche. Utseende er bedre enn forventet. Med prisen dobbel så dyrt enn de snakket om på forhånd (før ein krysser av alt av nødvendig på ekstrautstyr), så priser Porsche seg ut av markedet, syns eg.

     

    I tyskaland hadde eg gått for ein S-coupe med alt av ekstrautstyr for denne prisen. I Noreg er det faktisk mye bedre deal med model 3 (trudde ikkje eg noen gang kom til å skrive det) enn Porsche. For å ikkje nevne Peugeout o.l.

     

    Hvorfor blande inn billigbiler inn i denne tråden som handler om en reindyrka sportsbil? Ja den koster endel mer men hva så? Hvorfor må dere hele tiden dra inn Tesla og andre billige biler så fort det kommer en bil med kvalitet? Porsche har aldri vært billig og kommer heller aldri til og bli det. Minste en Porscheeier tenker på er prisen.

    • Liker 6
  3. Dette blir nok en flott bil for de som har reservasjoner inne og for de som vil ha noe mer premium.

     

    Likevel må jeg si at jeg er skuffet over at Porsche ikke klarte å matche tilsvarende Tesla Model S på rekkevidde. 178 km kortere rekkevidde med omtrent samme batterikapasitet, omtrent samme vekt, men med litt bedre aerodynamikk.

    Taycan Turbo S: 412 km

    Model S Performance: 590 km

     

    På toppen av det hele koster Taycan 50 % mer enn en tilsvarende Tesla... Auda! Da kan vi avlive myten om at denne vil få en "trivelig" pris i Norge.

     

    Nå er det ingen sportsbiler som er økonomiske. Her er det kjøreegenskaper som er satt i føresete. dekkdim på 265 foran og 305 bak er ett lite bevis på det. Her er det veigrep og sportslig morro som teller.

    Denne holder til hytta i Hafjell eller Kvitfjell og det duger for Oslo vest kremen. Vil tro det vil bli mange av disse i de strøka etter hvert. Det at du drar inn Tesla i dette sier litt om deg. Kvalitet koster......

    • Liker 4
  4.  

    Da ser det ikke ut til at "alle" blir kjørende rundt i Porsche likevel. Blir spennende å se hvor mange av de 3000 som avbestiller..

    Tipper majoriteten egentlig. Sett folk som har sett for seg priser langt under millionen, naivt som det er... Man får jo panamera hybrid til disse prisene. Ser ikke flust av den akkurat. Kjenner vell to i byen som har slike, og de er stinn.

    Porsche har da aldri vært ett billig merke. Her har du en bil med kvalitet tvers igjennom. Selvsagt koster det mer enn Teslaen og andre merker. Kan ikke sammenligne de andre elbilene med denne.

    Syntes det er bra de ligger såpass over i pris. Det viser bare at Porsche er opptatt av kvalitet enn og lage en billig bil med samme lave kvalitet som f.eks Teslaen.

    Dette er en fullblods sportsbil. En bil en kan tyne i mye lengre perioder enn andre elbiler. At det er bremsepedalen som regenerere er også en veldig bra løsning.

    Eneste de kunne sløyfa var turbo i navnet for det har den da ikke. :)

    Denne skal prøves ved første anledning. Kunne hende det ble en batterileke på meg også. :)

    • Liker 1
  5.  

    Skal bli interessant å se hvor mye fjerning av fordeler for elbiler påvirker salget. 

     

    Det tror jeg er ganske lite. Selv uten "fordelene" mange kaller det, er elbil langt mer økonomisk å eie. Drivstoffet får du for "knapper og glansbilder", så selv med full avgift osv vil de slå fossile biler på økonomi. Ikke minst er de i en helt egen liga hva kommer til ytelse og kjøreglede. Jeg kjørte en Octavia bensin med automat for noen uker siden og for meg oppleves den som en treg, gammel og kjedelig dieselbil. Selv med 180hk.

    Der tar du feil. Uten de fordelene elbilen har ville de knapt blitt solgt en elbil her i landet. Når de skylder på bompengebråket som årsak er den veldig tynn grunn. Nå er vel ventelistene på elbiler stort sett borte snart og da vil det bli andre tall på elbilsalget. Klart at når en har bestillingslister på elbilen som går over flere år vil det bli storsalg når den endelig dukker opp sånn som med Tesla 3. Nå ventelistene er borte vil også den slite med sitt salg. Særlig om fordelene blir innskrenket. Er jo syting bare noen foreslår halv moms på dem. Dagens elbiler ligger forsatt et hav bak "fossilbiler. De har forsatt en lang vei og gå. At de selges bra her i landet kommer jo ganske enkelt av de fordelene og at drivstoff er enormt avgiftbelagt her i landet. Resten av verden har ikke de muligheter eller råd til sånne tiltak derfor vil det ta mange tiår før de utgjør ett alternativ til fossilbiler. Har enda ikke kjørt en elbil som har bedre komfort en dieselbrakka min så også på det området ligger de etter....

    • Liker 2
  6.  

    Etron55 oppnådde en rekkevidde på 329 km under dinside sin vintertest. Det betyr at etron50 minst skal klare 246 km under samme forhold om man bare ser på reduksjon i batterikapasitet. Om man i tillegg tar høyde for at man har varmepumpe og litt mer effektiv drivlinje burde man fint klare godt over 250 km på vinteren.

    Hva man oppnår på en tur sier lite. Tar du en titt på tilbakemeldinger fra diverse eiere av bilen, så er oppnådd rekkevidde ofte betydelig lavere. Kjøremønster, veistrekning, dekk, temperatur, vær, vekt, osv. spiller inn og varierer. Det virker som det er få e-Tron 55 eiere som klarer over 400 km på sommerstid.

     

    Men ja, det kan tenkes det går 200+ km for noen. For andre ikke. Hvis man er avhengig av å lade på vei til hytten, så tror jeg mange dropper kjøpet av en slik bil.

     

    Sjekk forøvrig denne tilbakemeldingen fra en eier av Tesla Model X75:

     

    Tesla X75D har da hatt lavere verdifall foreløpig enn X100D og vi har null problemer med å bruke den på langtur. Kjører 30.000km i året uten å pendle med bil til jobb. Rekkevidden er 30-35 mil sommerstid og 23-28 mil på vinteren. Ned mot 20 mil i skikkelig dårlig vær.

     

    Hva blir rekkevidden hvis du har en henger på rundt 2 tonn i tillegg?

  7.  

    Nå sitter dere her og skryter elbiler opp i skyene dag etter dag. Hvorfor selges det ikke bare elbiler når de er så veldig mye bedre enn "fossilbiler"? Kan dere svare meg på det?

    Elbilene er stort sett bedre enn tilsvarende fossilbiler. Hovedårsaken til at det ikke selges kun elbiler kommer ned til to ting:

     

    1. Elbilene er fortsatt litt dyre i innkjøp. De klarer egentlig bare måle seg med fossilbilene på ren innkjøpskostnad i de dyrere segmentene. (Dette er riktignok ikke av *enorm* betydning i Norge, pga fritak for mva og engangsavgift.)

    2. Det finnes ikke elbiler som er tilsvarende alle de forskjellige fossilbilene. Av det du får kjøpt av elbiler i Norge i dag finnes det f.eks ikke stasjonsvogn eller pickup. Det finnes heller f.eks ikke SUV i alle de forskjellige størrelsene.

     

    Man kan f.eks sammenligne den meste solgte rene fossilbilen i år, Toyota Rav4, med sin nærmeste elektriske konkurrent, Jaguar i-Pace. Rav4 starter på 400.000 kroner, mens i-Pace starter på 650.000 kroner. Jeg vil ikke si at det er rart at det finnes de som ønsker å bruke 250.000 kroner mindre på bil.

    Det viser jo bare at Norge startet med satsingen på elbiler alt for tidlig. Staten burde sittet på gjerdet til utvalget og at elbiler var bedre utviklet. Bruke mange 10-talls milliarder på elbil nå er feilslått spør du meg. Finnes mer enn nok saker en kunne brukt de pengene mer fornuftig på. Når elbiler blir mye bedre enn de som er på veiene nå vil de være mindre problem og skifte ut "fossilbilene". Da har en fått bedre batteri og bilene ville vært mer populært og bruke. Nå blir elbileier stempla som snyltere fordi de ikke bidrar noe til fellesskapet.

    Skulle gjerne kjøpt elbil men med mitt behov så vil det bare skape for mye irritasjon sånn de er pr dato......

  8.  

    Det sier sitt! Batteribilene kommer aldri til å kunne hevde seg mot fossilbiler over lengre distanser! Må sitte ved de såkalte superladerne og slafse pølse, mens tiden går!

     

    og fossilbilene kommer aldri til å hevde seg hva pris pr km angår. må lage ekstra mange pølser for å komme seg fram

    Cannonballrun har aldri vært ett økonomi løp. Der er det først i mål som gjelder. Hva det koster er det ingen som bryr seg om. Nå brukte Teslaen 17 timer mer så regner med de spiste endel flere pølser enn de som satte rekorden. :)

    • Liker 1
  9.  

    Kommer snart moms på dem nå så da blir det bråstopp. Er jo ramaskrik hver gang noe foreslår det.

     

    Tiden vill vise, det som er viktig er at de klarer å konkurere på pris med moms. Gjør de ikke det blir det åpenbart problemer. "ingen" kjøper en bil som er dyrere enn alternativene og gir ekstra utfordringer som lading på langtur osv. 

    Kan være enig i at ingen burde kjøpe en bil som er dyrere enn alternativet. Sånn sett burde det bare blitt solgt elbiler her i landet for fordelene er enorme på pris og bruk som ikke finnes noe sted i verden.

     

    Nå sitter dere her og skryter elbiler opp i skyene dag etter dag. Hvorfor selges det ikke bare elbiler når de er så veldig mye bedre enn "fossilbiler"? Kan dere svare meg på det?

  10.  

    Ja da blir det jo snakk om rekkevidde angst for de fleste, særlig de som vurderer å kjøpe Duracell bil.

     

    Det er jo ett valg en må ta selv, en del av å kjøre elbil er lading. Og dette må en ut med på langtur. Slik er det bare. Da må en selv vurdere om de andre fordelene til bilen veier opp for dette. For min del er svaret ett rungende ja, og mine langturer er mer eller mindre like som før. Men for andre er svaret gjerne nei. Dog ser det ikke slik ut i Norge da rundt 1 av 2 velger elbil nå i tillegg til massive ventelister.

    Kommer snart moms på dem nå så da blir det bråstopp. Er jo ramaskrik hver gang noe foreslår det.

    • Liker 4
  11.  

    Hmm 4500 km og lada 19 ganger. Klarte altså bare 236 km mellom hver ladning i lovlig hastighet. Vel det viser hvor mye en skal stole på rekkevidden av de bilene.

     

    Nei det gjør det absolutt ikke da de ikke nødvendigvis ladet til 100%, og sannsynligvis ikke da det er veldig ineffektivt ift tidsbruk på lading. Når en kjører Tesla på de laderne som finnes i dag bør en holde lading mellom 0-60% for å oppnå høy effekt. Etter dette bruker en bare ekstra lang tid på laderne. 

    Leste i en annen tråd her det var mellom 20 og 80% de anbefalte. At det er mellom 0%?- 60% visste jeg ikke. Er ikke langt du kommer da. Er vant til og fylle til det klikke i "pistolen" jeg og da har'n full tank.

    • Liker 3
  12.  

    ... eh...

    Den dagen jeg MÅ kjøpe elbil kommer også jeg til å begynne med kollektivt.

    16 timer ekstra kjøretur pga ladepauser?

     

    Fly er jo helt klart raskest på denne ruta. Men kjører du til vanlig med en masse spotterbiler til å sjekke hvor det er kontroller? Og hvis du har så ekstremt dårlig tid at du må ligge på det dobbelte av fartsgrensa med spottere til å hjelpe deg så begynner det å bli ekstremt lite praktisk og en enorm ulempe.

    Skal ikke forlange at du veit hva «Cannonball Run» går ut på.

    • Liker 2
  13.  

    Hmm 4500 km og lada 19 ganger. Klarte altså bare 236 km mellom hver ladning i lovlig hastighet. Vel det viser hvor mye en skal stole på rekkevidden av de bilene.

     

    Det handler om å optimalisere ladingen. Det lades raskest mellom visse prosenter av kapasiteten. Det utnytter en selvsagt. Lade helt fullt tar veldig mye lengre tid enn de ekstra prosentene en får. Men det blir jo litt feil å anta at du skal kunne skjønne dette.

    joda jeg veit jo at raskeste ladningen er mellom 20 og 80% men ved 80% er vel rekkevidden lenger enn 236 km? Komme med en spydighet er jo typisk dere Teslaeiere når dere får litt kritikk

    • Liker 5
  14.  

    Porsche har laget en sportsbil med duppeditter en kan skru av og la sjåføren få "utfolde" seg uten det irriterende som slår inn så fort det går litt fort i svingene. Hos Tesla lar ikke disse slå seg av. Porschen vil dessuten tåle mye mer hardkjør enn Teslaen da de har systemer som slår inn hvis en kjører for hardt over litt tid.

    Ser Teslaen har over 700 hk. Hvor lenge kan en utnytte dem før duppedittene reduserer den effekten?

     

    At ikke flere har bestilt den henger nok veldig mye sammen med at en Porsche skal høres og nytes. Det greier en aldri og gjenskape med en batterimotor. Den vinelyden tar bort gleden uansett hvor rask den er til 100 km/t.

     

    Litt usikker på hvordan dette passer inn i diskusjonen som var pågående. Men ingen tvil om at porsche lager biler som egner seg mye bedre til aktiv kjøring. Model 3 lar deg utfordre bilen litt ekstra, men langt i fra 100%. For folk flest er dette veldig bra, men Taycan er nok ett langt bedre alternativ for de som ønsker å kjøre aktivt på bane eller bare vill ha en bil som lar deg ta mer over, eller det vill vi iallefall finne ut av etterhvert. 

     

    Jeg diskuterte mer førerassistent systemer. 

    Nå er vel dette en Porshe tråd. Dere prøver på vanlig måte og få den til å handle om Tesla. Nevne forskjeller det er mellom den og Tesla er greit men ikke la den ta over denne tråden. Finnes vel mange tråder der du kan ta opp de fordelene her inne. :)

    • Liker 1
  15.  

    Tipper teknologien på denne Porscha kommer til å bli rimelig bra så lite å bekymre seg om. Kanskje den ikke kommer med Full Selvkjøring som ikke er i nærheten av full selvkjøring allikevel, men det vil nok kundegruppen se på som en fordel.

     

    Hvordan kan en se på manglende standard utstyr som en fordel? 

    Porsche har laget en sportsbil med duppeditter en kan skru av og la sjåføren få "utfolde" seg uten det irriterende som slår inn så fort det går litt fort i svingene. Hos Tesla lar ikke disse slå seg av. Porschen vil dessuten tåle mye mer hardkjør enn Teslaen da de har systemer som slår inn hvis en kjører for hardt over litt tid.

    Ser Teslaen har over 700 hk. Hvor lenge kan en utnytte dem før duppedittene reduserer den effekten?

     

    At ikke flere har bestilt den henger nok veldig mye sammen med at en Porsche skal høres og nytes. Det greier en aldri og gjenskape med en batterimotor. Den vinelyden tar bort gleden uansett hvor rask den er til 100 km/t.

  16. Tviler på at nokon er lei seg for å betale skatter og avgifter for at veiane skal bli vedlikeholdt og oppgradert etter behov. Derimot er det få som syns det er rettferdig at nokon skal slippe unna skatter og avgifter samtidig som andre må betale meir. Målet var avgiftslette til di første 200 000 EL-bileane, og difor burde den gullerota blitt fjerna nå slik at alle kan være med å bidra. Tross alt har man mulighet for billigare drift med EL-bil som i seg sjølv burde være ein stor nok pådriver vidare for di fleste.

     

    Når en ser hvor hysteriske elbilforeningen blir hvis Frp mener en kan innføre halv moms på de bilene kan en lure.De mener da at elbilsalget vil stoppe opp. Det er jo ett godt eksempel på hvor skjør denne politikken er. Med alt det skrytet som er om elbiler både her inne og i media ellers skulle en tro at den selger seg selv om det blir avgifter på dem men elbileiere vil ha i pose og sekk. Kan jo begynne og lure på om det er så stas og kjøre elbil.

    • Liker 2
  17.  

    Det er fortsatt begrenset med Tesla superladere mange steder. I Arendal f.eks.må man enten kjøre 55 km til Brokelandsheia eller 40 km til Lillesand

    Det er jo ikke langt! Superladerne er beregnet på langtur. Om man har en superlader innen 100 km langs alle store veier i alle retninger fra der man er, så er man fullt oppdekket med superladere.

    Ser når jeg kjører etter Mjøsa og nordover at det har kommet mange nye ladestasjoner blant annet i Brumunddal og Øyer. Det er bra for den ladekøa på Lillehammer er nå borte. Nå er det mange flere lade punker ser jeg i Øyer. Hvordan blir ladetiden hvis det står mange biler der på ladning? Har ikke tellet dem men må vel være rundt 20 stk der minst.

  18.  

    Har de egentlig lov?

    Med tanke på at bilene ble kjøpt hos Tesla med gratis ladetid i "bilens levetid", ikke i "så lenge Tesla vil"tid.

    Biler som de har fått i innbytte er Teslas biler. Om de vil fjerne inkludert superlading så gjør de det. Om de vil skyte de opp i bane så gjør de det. De står ganske fritt til å gjøre hva som helst de ønsker med de.

     

    Du har et poeng. Dette senker nok prisen på disse bruktbilene betraktelig, og vil resultere i at flere havner på bilopphuggeriet raskere enn de ellers ville ha gjort. Hva slags miljøpolitikk er det fra ‘go-to’ bilmerket til miljøaktivistene?!?!

    Man kan nok forvente at det at bilene nå ikke har inkludert superlading vil redusere prisen Tesla kan ta når disse nå selges igjen, men det er vel ingen grunn til å tro at det vil påvirke bruktbilprisen *ekstremt* mye. Sier vi at en potensiell kunde for disse bruktbilene ville ha brukt 50.000 km med superlading, så er det snakk om noe sånt som 12.500 kWh til en verdi av 21.250 kroner ved 1,7 kr/kWh som i dag.

     

    Det at inkludert superlading fjernes på disse bilene tar først og fremst å gjør disse bilene uaktuelle for de som kunne tenke seg å bruke ekstremt mye superlading, langt utover det som Tesla ser for seg som et gjennomsnittlig behov. Det er ikke noe galt i det, slik jeg ser det.

     

    Ettersom disse bilene gradvis fases ut, så vil opplevelsen med superlading ved laderne som er nær bysentre bli bedre for alle de andre kundene. I dag er det f.eks tendenser til køing ved superladerne i Lier og Åsane.

    Det som blir galt er at dette ikke gjelder alle brukte Teslaer. Selges den gjennom Tesla mister en gratis superladning men selges den privat gjennom f,eks Finn.no så beholder du den goden. Da kan en jo tenke sånn at Tesla ikke er så gira på og drive med bruktbilsalg og overlater til bileiere og selge den privat. De tar det vel som en selvfølge at de da kjøper ny bil hos dem når den gamle er solgt. Slipper jo også det at brukte biler hoper seg opp og vil bli vanskelige å selge. Nå virker det jo sånn at så fort Tesla slipper en ny modell skal Teslaeiere selge den de har for og kjøpe den.

  19. Hagler inn med nye bestillinger av Model 3, og de kommer til å levere sinnsykt mange biler i september.

     

    Så er ikke bare folk som har ventet, det er også folk som har prøvekjørt bilene tel de som ventet som og fant ut at dette var rått.

     

    Som meg. Var veldig fornøyd med min Ford Mondeo Diesel men etter jeg fikk låne en kompis sin Model 3 måtte jeg og bare ha en. Gir en helt ny mening med bilkjøring.

     

    Så bra. Da kan en endelig slutte med de godene elbiler har når dere er så fornøyde.

    • Liker 4
  20.  

    Du har delvis rett, linken jeg brukte presenterte Porsches mars-tall som Q1 tallene og da ble det feil. Å se på enkeltmåneder for Tesla er derimot HELT uinteressant pga. at de leverer så ujevnt. Det eneste fornuftige er å se på hele kvartaler. Tesla leverte 3842 biler i Q2, en økning på 62% fra Q1. Om Q2 tallene holder for Q3 og Q3 blir totalen omkring 14.000 biler. Med litt mer stigning kan de fort havne på 16-18.000 biler for hele året (ca. 0,5% markedsandel). Fasiten får vi når de begynner å levere SR+ utgaven i større kvanta. 

     

    Enig i at å se på enkeltmåneder er helt misvisende. Våger meg derfor til å påstå at jeg har helt og ikke delvis rett. 

     

    Porsche har levert 14.111stk biler i Tyskland i 2019 (jan-jun) 

    Tesla har levert 6.209 stk. 

     

    Tesla leverte 44% av bilene Porsche har levert.

    Det er å strekke det vel langt å si at Tesla leverer tilsvarende markedsandeler. 

    https://www.best-selling-cars.com/germany/2019-half-year-germany-best-selling-car-brands-and-models/

     

    Så lenge Porsche heller ikke selger noen elektriske modeller er det vanskelig å se sammenligningen. 

    Bortsett fra at det ble en god overskrift i en kort periode. 

    Håpløst og sammenligne Porsche og Tesla og da særlig med modell3 som er en billigutgave. Skrytinga at salget har økt med 400% får en liten bismak når en leser hva som er solgt av både elbiler og de med vanlig drivstoff.

    I Tyskland ble det solgt 17.297 elbiler av alle slag i første halvår 2019. Det totale nybilsalget i Tyskland var i samme periode 1.839.028 biler, ifølge ACEA. Altså er det totale antall litt mer enn luksusmerket Porsche. At Tesla har solgt såpass biler kommer jo ganske enkelt at de har har hatt bestilling av modell3 i noen år. Når de som har reservert den har fått den vil salget mer eller mindre stoppe opp. Microbillandet Norge med sine ordninger "tar" nesten 25% av det solgte elbilersalget i Europa.

    • Liker 3
  21.  

    Prompebiler faktisk.... jaja, bedre med promp enn en dårlig dildobil.

     

    Jeg kjører inn på en bensinstasjon og fyller tanken på 2 minutter og stikker igjen, mens tullinger som deg står i kø for å lade.

    Jeg vil heller kjøre videre men du synes tydeligvis det er bedre å stå og blomstre i en times tid mens du venter på at dildoen din skal få strøm.... men men, hver sin lyst.

    12 år gammel?

    Har du en dildo i lomma og da? Eller en dildo i stua? For mobilen og laptoppen din bruker samme teknologi for å holde seg gående.

     

    Synes det er helt rått at man nå har råd til å ha 700hk i sin 7seters familiebil.

    Hvilken elbil har 700 hk?

  22.  

    Humpe rundt i en picup er ikke ett alternativ. Sikkert en grei bil for all del men ikke for meg. Hvorfor smeller de ikke inn samme batteri i en X? Da kunne det vært noe....

    De skal lage den som SUV også men tenkte du var på jakt etter en skikkelig bruksbil.

    Jeg er ikke på jakt etter annen bil. Har den bilen som fungerer perfekt for mine behov. Det som er feil i deres øyne er at det er en "fossilbil. Har ikke sansen for hverken picup eller suv bare så det er sagt. Kommer sikkert en elbil som passer meg også en eller annen gang i fremtiden. Er ikke motstander av elbiler men den må da være greit og si at pr nå passer dem ikke meg uten at dere skal tråkke en ned?Vi som kjører bensin eller diesel er jo i deres øyne reine miljøværetingene. Dagens "fossilbiler" er jo blitt mye reinere de siste 10 årene at det ikke lenger er så store forskjellen mellom dem og elbil. Ett eksempel er jo at hvis du tar en flytur mer enn meg fra Gardermoen til Bergen/Trondheim så har du større utslipp enn meg totalt sett selv om du kjører elbil. Det sier sitt om hvor mye en sparer miljøet om man kjører elbil.

    • Liker 6
  23.  

    Hjelper ikke om den flyr over fjellet hvis en må innom en ladestasjon når en har kommet over fjelltoppen. Nå drar ikke jeg på 5 tonn så det spiller mindre rolle for meg men regner med det ikke er rare rekkevidden hvis en skulle dra på det. Ser den er rask opp til 100 men hvor ofte akser en så fort? Dieselpurka bruker under 4 sek den også men kan telle på en hånd de gangene jeg har aksa sånn. Blir når noen sitter på og vil kjenne draget.

    Rekkeviden på denne er opp til 64 mil med et 180 kWh batteri.

    Mulig du må ha ei lading på den mellom Mo i Rana og Trondheim med tung henger men uten slipper du.

    Skal også komme som SUV.

    Men at ikke selv det holder sier vel sitt.

    Humpe rundt i en picup er ikke ett alternativ. Sikkert en grei bil for all del men ikke for meg. Hvorfor smeller de ikke inn samme batteri i en X? Da kunne det vært noe....

×
×
  • Opprett ny...