Jump to content

Fossilkjører :)

Medlemmer
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

158 :)
 1. Når jeg leser kommentarene her så er der ikke så opptatt av miljøet. Er alså helt i orden med bruk og kast av mobil og annen elektronikk eller? Er jo sikkert krise om dere må ha mobilen ett år lenger når det kommer en ny modell. Bare vent til garantiordningen på batteriene går ut på elbilene. De vil bli så dyre og reparere at de vil de havne på høggern akkurat som Think gjorde. Ikke mye miljøvennlig det heller. Prate om klimaet er dere gode på så lenge det gjelder alle andre enn dere sjøl. Nå er denne klimakrisa bare bløff. Den føyer seg inn i andre klimakriser som har vært spådd de siste 50 årene. Fra ny istid på 70-tallet, Ozon"hullet" på 80-tallet. til Co2 krisa som vi har nå. Ingen av de krisene som forskerne har sagt vil skje er skjedd. Det handler rett og slett om pengene disse "krisene" drar til seg. Er enorme beløp i omløp bare en nevner ei krise.
 2. Hvorfor blande inn billigbiler inn i denne tråden som handler om en reindyrka sportsbil? Ja den koster endel mer men hva så? Hvorfor må dere hele tiden dra inn Tesla og andre billige biler så fort det kommer en bil med kvalitet? Porsche har aldri vært billig og kommer heller aldri til og bli det. Minste en Porscheeier tenker på er prisen.
 3. Nå er det ingen sportsbiler som er økonomiske. Her er det kjøreegenskaper som er satt i føresete. dekkdim på 265 foran og 305 bak er ett lite bevis på det. Her er det veigrep og sportslig morro som teller. Denne holder til hytta i Hafjell eller Kvitfjell og det duger for Oslo vest kremen. Vil tro det vil bli mange av disse i de strøka etter hvert. Det at du drar inn Tesla i dette sier litt om deg. Kvalitet koster......
 4. Du la tydeligvis ikke merke til illustrasjonen "Porsche 800V Turbo Charging"? Missbruk av turbonavnet.
 5. Tipper majoriteten egentlig. Sett folk som har sett for seg priser langt under millionen, naivt som det er... Man får jo panamera hybrid til disse prisene. Ser ikke flust av den akkurat. Kjenner vell to i byen som har slike, og de er stinn. Porsche har da aldri vært ett billig merke. Her har du en bil med kvalitet tvers igjennom. Selvsagt koster det mer enn Teslaen og andre merker. Kan ikke sammenligne de andre elbilene med denne. Syntes det er bra de ligger såpass over i pris. Det viser bare at Porsche er opptatt av kvalitet enn og lage en billig bil med samme lave kvalitet som f.eks Teslaen. Dette er en fullblods sportsbil. En bil en kan tyne i mye lengre perioder enn andre elbiler. At det er bremsepedalen som regenerere er også en veldig bra løsning. Eneste de kunne sløyfa var turbo i navnet for det har den da ikke. Denne skal prøves ved første anledning. Kunne hende det ble en batterileke på meg også.
 6. Det tror jeg er ganske lite. Selv uten "fordelene" mange kaller det, er elbil langt mer økonomisk å eie. Drivstoffet får du for "knapper og glansbilder", så selv med full avgift osv vil de slå fossile biler på økonomi. Ikke minst er de i en helt egen liga hva kommer til ytelse og kjøreglede. Jeg kjørte en Octavia bensin med automat for noen uker siden og for meg oppleves den som en treg, gammel og kjedelig dieselbil. Selv med 180hk. Der tar du feil. Uten de fordelene elbilen har ville de knapt blitt solgt en elbil her i landet. Når de skylder på bompengebråket som årsak er den veldig tynn grunn. Nå er vel ventelistene på elbiler stort sett borte snart og da vil det bli andre tall på elbilsalget. Klart at når en har bestillingslister på elbilen som går over flere år vil det bli storsalg når den endelig dukker opp sånn som med Tesla 3. Nå ventelistene er borte vil også den slite med sitt salg. Særlig om fordelene blir innskrenket. Er jo syting bare noen foreslår halv moms på dem. Dagens elbiler ligger forsatt et hav bak "fossilbiler. De har forsatt en lang vei og gå. At de selges bra her i landet kommer jo ganske enkelt av de fordelene og at drivstoff er enormt avgiftbelagt her i landet. Resten av verden har ikke de muligheter eller råd til sånne tiltak derfor vil det ta mange tiår før de utgjør ett alternativ til fossilbiler. Har enda ikke kjørt en elbil som har bedre komfort en dieselbrakka min så også på det området ligger de etter....
 7. Hva man oppnår på en tur sier lite. Tar du en titt på tilbakemeldinger fra diverse eiere av bilen, så er oppnådd rekkevidde ofte betydelig lavere. Kjøremønster, veistrekning, dekk, temperatur, vær, vekt, osv. spiller inn og varierer. Det virker som det er få e-Tron 55 eiere som klarer over 400 km på sommerstid. Men ja, det kan tenkes det går 200+ km for noen. For andre ikke. Hvis man er avhengig av å lade på vei til hytten, så tror jeg mange dropper kjøpet av en slik bil. Sjekk forøvrig denne tilbakemeldingen fra en eier av Tesla Model X75: Hva blir rekkevidden hvis du har en henger på rundt 2 tonn i tillegg?
 8. Elbilene er stort sett bedre enn tilsvarende fossilbiler. Hovedårsaken til at det ikke selges kun elbiler kommer ned til to ting: 1. Elbilene er fortsatt litt dyre i innkjøp. De klarer egentlig bare måle seg med fossilbilene på ren innkjøpskostnad i de dyrere segmentene. (Dette er riktignok ikke av *enorm* betydning i Norge, pga fritak for mva og engangsavgift.) 2. Det finnes ikke elbiler som er tilsvarende alle de forskjellige fossilbilene. Av det du får kjøpt av elbiler i Norge i dag finnes det f.eks ikke stasjonsvogn eller pickup. Det finnes heller f.eks ikke SUV i alle de forskjellige størrelsene. Man kan f.eks sammenligne den meste solgte rene fossilbilen i år, Toyota Rav4, med sin nærmeste elektriske konkurrent, Jaguar i-Pace. Rav4 starter på 400.000 kroner, mens i-Pace starter på 650.000 kroner. Jeg vil ikke si at det er rart at det finnes de som ønsker å bruke 250.000 kroner mindre på bil. Det viser jo bare at Norge startet med satsingen på elbiler alt for tidlig. Staten burde sittet på gjerdet til utvalget og at elbiler var bedre utviklet. Bruke mange 10-talls milliarder på elbil nå er feilslått spør du meg. Finnes mer enn nok saker en kunne brukt de pengene mer fornuftig på. Når elbiler blir mye bedre enn de som er på veiene nå vil de være mindre problem og skifte ut "fossilbilene". Da har en fått bedre batteri og bilene ville vært mer populært og bruke. Nå blir elbileier stempla som snyltere fordi de ikke bidrar noe til fellesskapet. Skulle gjerne kjøpt elbil men med mitt behov så vil det bare skape for mye irritasjon sånn de er pr dato......
 9. og fossilbilene kommer aldri til å hevde seg hva pris pr km angår. må lage ekstra mange pølser for å komme seg fram Cannonballrun har aldri vært ett økonomi løp. Der er det først i mål som gjelder. Hva det koster er det ingen som bryr seg om. Nå brukte Teslaen 17 timer mer så regner med de spiste endel flere pølser enn de som satte rekorden.
 10. Tiden vill vise, det som er viktig er at de klarer å konkurere på pris med moms. Gjør de ikke det blir det åpenbart problemer. "ingen" kjøper en bil som er dyrere enn alternativene og gir ekstra utfordringer som lading på langtur osv. Kan være enig i at ingen burde kjøpe en bil som er dyrere enn alternativet. Sånn sett burde det bare blitt solgt elbiler her i landet for fordelene er enorme på pris og bruk som ikke finnes noe sted i verden. Nå sitter dere her og skryter elbiler opp i skyene dag etter dag. Hvorfor selges det ikke bare elbiler når de er så veldig mye bedre enn "fossilbiler"? Kan dere svare meg på det?
 11. Det er jo ett valg en må ta selv, en del av å kjøre elbil er lading. Og dette må en ut med på langtur. Slik er det bare. Da må en selv vurdere om de andre fordelene til bilen veier opp for dette. For min del er svaret ett rungende ja, og mine langturer er mer eller mindre like som før. Men for andre er svaret gjerne nei. Dog ser det ikke slik ut i Norge da rundt 1 av 2 velger elbil nå i tillegg til massive ventelister. Kommer snart moms på dem nå så da blir det bråstopp. Er jo ramaskrik hver gang noe foreslår det.
 12. Nei det gjør det absolutt ikke da de ikke nødvendigvis ladet til 100%, og sannsynligvis ikke da det er veldig ineffektivt ift tidsbruk på lading. Når en kjører Tesla på de laderne som finnes i dag bør en holde lading mellom 0-60% for å oppnå høy effekt. Etter dette bruker en bare ekstra lang tid på laderne. Leste i en annen tråd her det var mellom 20 og 80% de anbefalte. At det er mellom 0%?- 60% visste jeg ikke. Er ikke langt du kommer da. Er vant til og fylle til det klikke i "pistolen" jeg og da har'n full tank.
 13. Fly er jo helt klart raskest på denne ruta. Men kjører du til vanlig med en masse spotterbiler til å sjekke hvor det er kontroller? Og hvis du har så ekstremt dårlig tid at du må ligge på det dobbelte av fartsgrensa med spottere til å hjelpe deg så begynner det å bli ekstremt lite praktisk og en enorm ulempe. Skal ikke forlange at du veit hva «Cannonball Run» går ut på.
 14. Det handler om å optimalisere ladingen. Det lades raskest mellom visse prosenter av kapasiteten. Det utnytter en selvsagt. Lade helt fullt tar veldig mye lengre tid enn de ekstra prosentene en får. Men det blir jo litt feil å anta at du skal kunne skjønne dette. joda jeg veit jo at raskeste ladningen er mellom 20 og 80% men ved 80% er vel rekkevidden lenger enn 236 km? Komme med en spydighet er jo typisk dere Teslaeiere når dere får litt kritikk
 15. Hmm 4500 km og lada 19 ganger. Klarte altså bare 236 km mellom hver ladning i lovlig hastighet. Vel det viser hvor mye en skal stole på rekkevidden av de bilene.
×
×
 • Create New...