Gå til innhold

ådne

Medlemmer
  • Innlegg

    512
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ådne

  1. Satte nettopp på nye (stål)strenger av typen Elixir på min akustiske gitar. Lyden er forsåvidt bra, men strengene er ganske løse i forhold til hva jeg liker. Lyden får også en litt "metallisk" klang, spesielt på E, A og D strengen. Vet ikke om dette har noe sammenheng med at strengene er for løse?

     

    Uansett, hvordan kan jeg stramme strengene, og unngå denne "metalliske" klangen?

     

    På forhånd takk!

  2. Har nå prøvd med et nettverkskort, og det fungerte bra. Skal ikke uttale meg om dette spiller noen rolle, men nettverkskortet har bare et "hakk" i den gullbelagte delen, mens firewirekortene har to.

     

    Det merkelige er at begge firewirekortene dukker opp i enhetsbehandling, men når jeg kobler noe til kortene skjer ingenting. Har testet kameraet og lydkortet (som bruker firewire) på en bærbar pc og det fungerte som normalt, så feilen må jo ha en sammenheng med kortene?

  3. Takk for svar!

    Kortet dukker opp i enhetsbehandling som "Texas instruments OHCI-kompatibel IEEE 1394-vertskontroller". Angående drivere så innstaleres disse automatisk av windows. Har prøvd å sette kortet i forskjellige andre PCI-spor, men desverre uten hell. Tror desverre ikke jeg har noen andre PCI-kort liggende, men kan sikkert låne noe av en kamerat...

    Min kompetanse når det kommer til BIOS er svært liten, og det er derfor vanskelig å si om det skyldes innstillinger her.

  4. Jeg har i lengre tid hatt et firewire kort koblet til en av PCI portene. Dette har hele tiden vært rimelig ustabilt, men nå har det streiket helt. Når jeg kobler noe til kortet reagerer ikke pcen på dette. Har prøvd med to forskjellige firewirekort, dog uten hell. Har noen peiling på hvor feilen ligger?

  5. Okei, nå er hele datamaskinen ute å kjører... Jeg reinnstalerte m-audio driveren for tusende gang. Blir bedt om å skru av pc'en og så koble til lydkortet. Når jeg så skrur på pcen igjen vil den ikke forbi "bios-skjermbildet". Pcen reagere heller ikke vis jeg prøver å trykke delete for å komme inn i bios...

    Jeg er med andre ord rimelig stuck.

     

    Vær så snill å hjelp meg med dette hvis dere har peiling på hva jeg må gjøre!

  6. Takk for svar! Jeg har ikke overklokket, i alle fall ikke de siste årene. Biosen er uansett restarta etter dette så det skulle ikke noen effekt på dagens situasjon. Blåskjermen dukker bare opp sporadisk så det kan ta litt tid før jeg får skrevet av den.

     

    Jeg mistenker at det er noe galt med firewirekortet; kun den ene av tre innganger fungerer og lydkortet som er koblet til i den får plutselig heller ikke kontakt med pcen. Dette skjer gjerne hvert kvarter, uavhengig om jeg bruker det eller ikke. Av og til hender det at det fungerer i flere timer i strekk, så det lever som dere forstår sitt eget liv.

    Prøver jeg å koble f.eks. hardisk til i en annen firewire inngang slutter alt som har me firewire å gjøre å fungere.

     

    Etter å ha summert opp her virker det kanskje som om det er firewirekortet som er syndebukken?

     

    Igjen, takk for svar!

  7. Har hatt en del problemer de siste månedene med at jeg plutselig får opp blåskjerm. Prøvde derfor for noen dager siden å både "restarte" hovedkortet og formatere pcen. Allikevel har jeg fortsatt problemer med blåskjerm. Har sjekket temperaturer og disse er ok.

     

    Noen som har en ide om hvor feilen ligger?

  8. Prøvde å lete meg i gjennom jungelen av emner, men fant ikke noe som matchet...

     

    Problemet:

    1. Alle kabler er koblet til slik de skal

    2. Jeg skrur på PC'en og får et fint og klart bilde mens Windows booter.

    3. Når jeg kommer inn i Windows får jeg kun skurring på TV'en.

    4. Prøver å endre til b-pal etc uten at bildet forandrer seg

     

    Jeg har en mistanke om at dette kan ha sammenheng med at laveste oppløsning jeg klarer å velge på TV'en er 800x600. TV'en står på 60 hz, og dette klarer jeg ikke endre i Windows.

     

    På forhånd takk for hjelp :)

  9. Takker for svar, men som jeg skrev i spørsmålet skal jeg selvfølgelig gjøre dette :)

     

    Har hørt rykter om at man bør holde seg unna Fender, stemmer dette? (dette blir vel riktignok uansett ikke akutelt i min prisklasse).

     

    Husker jeg prøvde en Cort gitar for en tid tilbake som falt godt i smak. Regner med dette er et merke som ikke er kjent som noe dritt?

  10. Har nå bestemt for å kjøpe meg en stålstrenger som kun brukes til spilling hjemme på gutterommet. Jeg er ute en etter en gitar som tåles å stemmes litt om og som selvfølgelig låter bra i forhold til prisen. Er ikke 100 % sikker på budsjettet enda men la oss si +/- 2000 kr.

     

    Selvfølgelig blir det viktigste for meg hvilken gitar jeg selv liker best å spille på, men hadde vært greit å vite hvilke merker som er lurt å styre unna osv.

     

    Muligens har dette blitt tatt opp før, men jeg fant ikke noe..

     

    Tusen takk for all hjelp/respons :)

×
×
  • Opprett ny...