Gå til innhold

håvard27

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av håvard27

  1. Takk for svar!

     

    13 hours ago, ITtraktor said:

    Høres rart ut, spesielt på denne tiden av året. Hva baserer du dette på? 

    Er jo subjektivt som han nedenfor skriver, men er faktisk på denne tiden det er minst utvalg og høyere priser. Når sommeren nærmer seg og folk er ferdig med studieåret så blir det bedre utvalg og priser.

     

    2 hours ago, Nedward said:

    Det er jo en subjektiv vurdering. Utover det, kan det godt være mulig å leie næringslokaler vesentlig billigere enn tilsvarende boareal på enkelte steder, da det er forskjellige kriterier for fastsettelse av leiepris på bolig og næringseiendom.

    Problemet er at lokalet ikke er egnet for varig opphold. Det vil sannsynligvis mangle ting som er nødvendig i en bolig. Også er det jo en reell mulighet for at man rett og slett blir kastet ut ganske raskt hvis lokalet brukes i strid med både loven og leieavtalen.

    Ja det har ikke alt som en bolig har, men med litt kreativitet skulle jeg tro det hadde gått fint å bo der.

     

    2 hours ago, Salvesen. said:

    Hva med å sette i gang kreativiteten?

    Finnes det en camping i nærheten? Kjøp deg en vogn med fast plass. Fås billig om du går ned i standard.

    Hva med å bo i båt?

    Kjøpe sliten fritidsbolig?

    Bo i ombygd van/minihus?

    Bo ett stykke unna og pendle?

     

    Mange løsninger. 

    Mange gode ideer, har vært innom de selv, men tror også noen av disse faller utenfor loven. 

     

    49 minutes ago, The Avatar said:

    Skal dette gjerast lovleg så må det uansett søkast om bruksendring. Dette vil typisk koste nokre tusenlappar i gebyr, men litt avhengig av korleis næringslokalet er bygd samt eventuelle reguleringsplanar for området så kan det være ein enkel sak å bruksendre til bustad og tilbake til næringsbygg etterpå. Men det er huseigar som må søke om slik bruksendring, og kan lokalet enkelt godkjennast som bustad så må du også rekne med at leigeprisen endrar seg tilsvarande.

    Ettersom huseigar sjølv ikkje har søkt bruksendring for å kunne leige ut til ein høgare pris så tyder det på at lokalet enten ikkje har ein slik kvalitet at dei kan bli godkjent til bustadsformål, eller kanskje meir relevant at kommunen har aktivt forbod gjennom reguleringsplanen på korleis lokala kan nyttast. Det er heilt vanleg i byar at det er reguleringsplanen som bestemmer at det på grunnplan berre skal være næring og at det berre er i etasjene over at det er lov å ha bustad.

     

    I tillegg er det som nemnt eit sikkerheitsspørsmål, og ikkje minst eit spørsmål om kva ansvar utleigaren er villig til å ta på seg.
    https://www.tk.no/dodsbrannen-i-oppdal-bygningen-var-ikke-godkjent-for-utleie/s/5-51-1229161

    Vurderer å kontakte utleier å høre med ham om bruksendring. Er sikkert sant som du sier at det ikke kan bli godkjent til bostedsformål-

     

    40 minutes ago, arne22 said:

    Hvis du innreder et kontor for å gjennomføre studiene der, så er jo det fullt ut lovlig. Du må bo hos dine foreldre, men det er vel ingen lov som nekter deg å overnatte på et kontor. Å arbeide utover natten skulle heller ikke være ulovlig. Det måtte eventuelt være noen bestemmelser i leiekontrakten, men kontorarbeid på nattes tid, det er så vidt meg bekjent vanligvis lovlig. Hvis man lar være å innrede som bolig og lar være å bo der, så skulle det vel være ok?!

    Vil nok tro/mene at man kan arbeide med studier så mye man måtte ønske, på et kontor, men man kan ikke bo der.

    Edit:

    Fant en gammel tråd. Vil tro at den gir et noenlunde korrekt bilde.

    Hvis det oppstår en brann, ulykke, eller en forsikringssak, så er det vel ikke sikkert at man står seg så bra, med mindre at man faktisk bruker lokalet som kontor.

    Det var det jeg tenkte å leie som kontor, og "sove" på kontoret. Adresse har jeg jo en annen plass. 

     

  2. Hei,

    Jeg er student og er for tiden på utkikk etter et sted å bo. De fleste stedene som er ute for leie nå for tiden er alt for overpriset til standaren…

    MEN jeg kom over et stort lokale midt i sentrum til leie for ingenting i forhold til hva du hadde fått for pengene ellers. Så spørsmålet mitt er hva er konsekvensene dersom jeg leier dette lokale og bor der?

    Adressen kan jeg ha hos foreldrene mine.

  3. Hei, jeg og mine venner tenker og ha en russebuss. Vi har gjort en god del research allerede, men trenger alle tips vi kan få og som kanskje dere skulle ønsket dere viste under/før russetiden. Kan være alt fra gode dugnader til uforventet utgifter. Kom med alt dere har ;)

×
×
  • Opprett ny...