Gå til innhold

Roar Martin Halvorsen

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Roar Martin Halvorsen

  1. Skjønner ikke hvorfor journalister kun sammenlikner rekkevidde på biler. Model 3 har lagt bedre ytelse enn de knappe 150hk til ID.3. Bare fordi noe er elbil betyr ikke det at de kun skal sammenliknes på rekkevidde. Man sammenlikner ikke en MB AMG A45 med GOLF 1,4 TSFI..

     

    Som du kanskje vet, er det batteri som koster, også er den på 204Hk, sprekt nok for de fleste. Tesla har satt ny standard ang. buljong, de smeller med dem dobbelt så mye som andre biler. Tesla M3 har de spart så mye på alt, den støyer, tynn og dårlig lakk, liten bakluke etc.at den kan ikke sammenlignes med ID3

    • Liker 1
  2.  

    Kan bli katastrofalt for VW dette. Langt ifra sikkert at så mange vil ha elbil. Lange ladekøer og dyr hurtiglading vil skremme mange. Først og fremst en glimrende bybil som lades hjemme.

     

    Du burde kanskje skaffe deg litt erfaring før du uttaler deg? Vi mangler helt klart mange ladestasjoner hvis elbiler skal bli allmanns eie. Men en ladestasjon bruker man bare når rekkevidden ikke strekker til. Og da lader man også bare nok til å komme hjem/til destinasjonen. 99% av ladingen utfører man hjemme. Og rekkevidden du får fra en hurtiglader er dessuten langt rimeligere enn det du får fra en bensinstasjon.

    Du glemmer en vesentlig del, det er veldig mange som bor slik at de ikke kan lade hjemme, da er ladestasjoner absolutt viktig.

  3.  

    500 km. rekkevidde sommeren og 200 km rekkevidde på vinteren er nok for dårlig. Til og med biler på 40-tallet hadde lengere rekkevidde.

     

    Dette er ikke noe problem med mindre du daglig kjører over 20 mil. Min Leaf klarer bare 8-10 mil under feil forhold, men det betyr ingen ting fordi jeg ikke kjører lenger enn det, og jeg bruker fremdeles mer tid på et år på bensinfylling enn jeg bruker på å vente på at bilen skal lades...

    3 min. tar det å fylle tanken på min bil, med 16000 km pr. år bruker jeg 53 minutt pr. år. Det er like mye som det tar å lade en gjennomsnittlig elbil en gang. Jeg har mange turer som er mer enn 20 mil. Hvis en normalt stor bil på størrelse med min skal ha rekkevidde på 30-50 mil (ca 50 kwt batteri) vil det at med hjemme-lading på 16 A kurs ta ca 20 timer å lade det. kommer man da hjem en kveld med nesten tomt batteri og setter bilen til ladingen er den bare på 40-50 % neste morgen. Det blir ikke lange turen.

    • Liker 1
  4.  

    Det er vel ingen hemmelighet at mangel på kobolt skaper stadig større problemer for elbilprodusentene:

     

    https://e24.no/makro-og-politikk/elbil/naa-utfordres-elbilprodusentene-av-kraftig-prishopp-paa-kobolt/24229623

     

    At barn lider i koboltgruvene for at vi skal kunne kjøre elbier er heller ingen hemmelighet:

     

    https://www.nrk.no/livsstil/blodmineraler-i-vare-mobiler-1.6815939

     

    https://steigan.no/2016/01/21/smaunger-graver-fram-kobolt-til-vare-smarttelefoner/

     

    Ja barnearbeid er ikke bra, Derfor utvikles det batterier med mindre kobolt, nå hører vi ikke så mye i media om bruk av kobolt i super alloy som vi har i turbo motorer og turbiner. (kobolt blir brukt til mye mere en batterier)

    http://www.side3.no/motor/elbiler-vil-snart-fa-en-ny-type-batteri-som-er-mye-mye-bedre---og-billigere/3423371688.html

    Det brukes ikke 50-70 kg. kobolt for å lage en turbo eller to

×
×
  • Opprett ny...