Jump to content

pennpara

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Det er jeg enig med deg i! Å jobbe i butikk er ikke dumt, nei. Men jeg håper han får seg noe annet etter noen år. Det viktigste er at han har noe å gjøre. Å gå arbeidsledig er ganske røft.
 2. Jobbe vil han. Jeg er bare bekymret for at det ikke blir noe mer enn butikkarbeid eller lignende når han er så smart og har så mange gode ferdigheter og godt potensiale. Han er god med data da, kanskje han kan jobbe i IT. Har hørt om flere amerikanere som jobber i Trondheim, men ønsker å høre om flere. Vi bor nært Trondheim.
 3. Det glemte jeg selvfølgelig. Han har en grad i "business". Har jobbet som butikksjef noen år og har gjort en del forskjellig. Han tok enda en grad og jobber nå på sykehus med helseforsikringer. Den er vel ikke helt nyttig her til lands da, men. Han kommer til å lære seg norsk nå fremover.
 4. Hei! Skal søke om familieinnvandring med en amerikaner om en stund. Er såklart spent på hvordan framtiden ser ut med tanke på jobb, da jeg føler at vi etter hvert kommer til å bli avhengige av to inntekter. Er det noen av dere som kjenner til noen fra USA(eller andre land for den del) som har fått jobb i Norge? Hovedspørsmålet mitt er, hvilken jobb har disse fått(og hvor lang tid tok det, hvis dere vet). Fortell så mye dere vet om bakgrunnen deres. Jeg trenger å høre litt hvordan det har gått med andre. Trenger ikke å være noen dere kjenner, men gjerne fortell om folk dere vet er fra utlandet og som har fått seg jobb her. Takk!
 5. Jeg er enig i den siste delen. Jeg er utrolig lettet over å ha fått jobb, i og med at jeg kommer fra ei bygd som er nærme universitetet og det dermed er meget vanskelig å få jobb i området. Jeg har allerede takket ja til jobben og tenker at det ikke gjør meg noe å ha adjunkt-lønn i et år hvor jeg er nyutdannet og får verdifull erfaring. Jeg skal faktisk være vikar for hun som er tillitsvalgt på den skolen, og skolen er en veldig, veldig liten skole. Tenker jeg ikke skal være for høy i hatten og for "krevende" når jeg er ferskis. Det var flere innkalt til intervju og det er mange om beinet her. 415 800 er ikke ille uansett ;-) Nå er jeg spent på hva jeg kommer til å betale i skatt hver måned. TS
 6. Ja, egentlig er jeg enig med dere om at det høres rett ut at jeg skal få lønna til hun jeg vikarierer for. Men så hører jeg forskjellige påstander her og der, om at en skal ha lønn etter utdanningen, at en har rett på ditt og datt osv. Jeg tror egentlig ikke at jeg tør å buse inn og forhandle lønn, men lønna er ikke verst den, da(for meg som har vært student i fem år;) ). TS
 7. Hei igjen! Ja, de 60 poengene har blitt godkjent slik at jeg blir adjunkt med tilleggsutdanning. Jeg kjenner det sitter langt inne å endelig få jobb, for å så forhandle lønn med en gang. Synes det er litt halvekkelt å spørre om lønn i det hele tatt ;-) Det som gjør meg usikker er det faktum at jeg får et vikariat, og ikke noe fast. Vet imidlertid ikke om det skal ha noe å si da, men. TS
 8. Hei! Jeg blir nå ferdigutdannet som lærer etter fire år på lærerløpet, og et ekstra år ved siden av. Med dette har jeg altså 240 studiepoeng + 60 studiepoeng, hvilket betyr at jeg skal bli lønnet etter tittelen "adjunkt med tilleggsutdanning" og ikke bare som "adjunkt". Men det er her jeg ikke helt forstår hvordan det fungerer med lønn. Jeg har nemlig nettopp fått et jobbtilbud, et årsvikariat på 100 prosent, hvor hun jeg skal vikariere for har tittelen "adjunkt". I jobbtilbudet jeg nettopp fikk i posten står det at årslønn vil være 415 000, altså som om jeg skulle være kun adjunkt. Årslønn for adjunkt med tilleggsutdanning er betydelig høyere, 469 000. Spørsmålet mitt er, skal jeg kunne lønnes etter tittelen min, eller må jeg ta til takke med lønna til hun jeg vikarierer for? Hvis det er sånn at jeg skal lønnes etter MIN "tittel", hvordan går jeg fram? Beklager om jeg skriver knotete eller overdetaljert. Er litt trøtt på morgenkvisten.
×
×
 • Create New...