Gå til innhold

[email protected]

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av [email protected]

  1. Det var imponerende å få kjøre Teslaen! Eier av bilen og undertegnede planlegger å støyisolere denne bilen. Mye tyder på at det foreløpig bare er Audi e-tron og Mercedes EQC som er støyisolerte. Utfordringen er dekkstøy. Det gjelder derfor å velge dekk som støyer minst mulig. Dess bredere dekk dess mer støy. Nå leveres også dekk som er støysvake. Jeg har siste året kjørt en stor fossilbil med både støysvake sommer- og vinterdekk. Det med uisolerte el.biler er underkommunisert. I 80 km/t merkes ikke forskjellen så mye (jeg har målt ulike biler og holdt foredrag om resultatet), men i utlandet der det ofte tillates høye hastigheter, anbefales hørselvern. Venter på leveranse av min første el.bil. Før det er planen å få målt en forhandlerbil i samarbeid med billeverandør.

    • Liker 4
  2. Det er uverdig av en konsernsjef og omtale stortingspresidenten slik han gjorde. Derfor må han gå på denne måten. Litt flåsete omtales Multiconsult blant bransjefolk som Multitrøbbel i noen sammenhenger. Ingen grunn til å utdype det nærmere, men det kan ha noe med måten de håndterer og utnytter offentlige oppdrag som er dårlig spesifisert.

     

    Tidligere var den samme leder konsernsjef for COWI. Der måtte han også gå på dagen uten noen forklaring. Flere som sluttet før han måtte gå har nok noen meninger om hvorfor det skjedde. - Rådgiverbransjen har store utfordringer med å ha profesjonell ledelse. Det erfares av sivilingeniører som kommer fra virksomheter med profesjonell ledelse.

     

    Rådgivende ingeniørers forening (RIF) bør også opptre mer profesjonelt, men gjenspeiler selvsagt firmaene de organiserer. Jeg meldte meg personlig inn i RIF, men meldte meg ut da jeg erfarte at nivået ikke holdt mål i foreningen ut i fra min vurdering! Dette har jeg tilbakemeldt uten at det ble håndtert spesielt hyggelig. Rådgiverbransjens store utfordring er etter min mening å rekruttere bedre ledere!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...