Gå til innhold

ganilsen

Medlemmer
  • Innlegg

    212
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ganilsen

  1. Noen andre tips?

     

    Har mistet evig mye data. Brukte et prog for å hente ut litt data. Men det fant bare 50 av 150gb. Og de fleste filene har feil størelse. Stort sett bare bilder som kom riktig tilbake.

     

    Men et OS kan da ikke begynne å slette filer helt vilkårlig? Er det en funksjon jeg ikke har skrudd av? Ligger filene fremedeles i win7, bare at path'en er fjernet?

     

    Geir Arne

     

    Noen andre tips?

     

    Har mistet evig mye data. Brukte et prog for å hente ut litt data. Men det fant bare 50 av 150gb. Og de fleste filene har feil størelse. Stort sett bare bilder som kom riktig tilbake.

     

    Men et OS kan da ikke begynne å slette filer helt vilkårlig? Er det en funksjon jeg ikke har skrudd av? Ligger filene fremedeles i win7, bare at path'en er fjernet?

     

    Geir Arne

  2. Hei.

     

    Windows 7 har begynnt å slette filer av og til i oppstart. Ser ut som om den skal rette filsystemet, men borte blir filene i alle fall.

     

    Så to spm.

     

    1. Hvilket prog er bra å bruke til gjennopretning av data? Har ikke brukt disken noe etter problemet så satser på at jeg skal klare å få ut det meste. Det er snakk om primært mkv, mp3, flac og bilder. Mulig det er noe jeg ikke har sett mangler også. Tror det er rundt 150gb som har forsvunnet, hvor lang tid vil det ta tro?

     

    2. Hvordan i helv.... hindrer jeg at dette skjer igjen. Har skjedd 2-3 ganger nå.

     

    Geir Arne

  3. Bumper denne da jeg har noe av det samme problemet.

     

    Det skal ikke være noe problem å kjøre raid 0 i w7, men jeg måtte legge inn drivere til raid kontrolleren under install. Det er bare å lagre de på en usb-stick eller noe før du starter.

     

    I starten fant den ikke diskene i w7 under install, men etter at driverne var på plass fant den diskene. Det som ble et problem hos meg er at når jeg velger disk og trykker neste så får jeg beskjed om at den ikke finner partisjonen, eller at den ikke er riktig formatert.

     

    Får håpe du får en lettere start enn meg.

     

    Geir Arne

  4. Hei.

     

    Har hatt litt problemer med media centeren min i det siste. Begynnte med problemer relatert til filmtitting. Men siste dagene har den begynnt å bli veldig ustabil. Prosesser henger seg. Vista mister respons. Står å "tenker" i evigheter. Noen ganger ved restart etter en frysing kommer "ntldr is missing" opp, men en restart til fjerner ofte dette problemet.

     

    Maskinvare består av, AMD 4850e, MSI K9A2 Platinum V2, 4 gig Corsair TwinX, ATI Radeon 4670, 36gig raptor til os som er Vista.

     

    Har kjørt ad-aware, AVG og ccleaner, men ingenting hjelper. Skjermbeskytteren slår seg heller ikke på noen som tyder på at en prosess kjører i bakgrunnen.

     

    Noen tips her?

     

    Geir Arne

  5. Bumper litt her.

     

    Bruker nå Powerdvd9 og J.River Media Center. Første til avspilling av br og dvd, andre til .mkv-filer og diverse.

     

    Problemet er som nevnt over at pc'en låser seg når jeg lukker nevnte prog. Jo lengre jeg har sett på filen, jo oftere henger det seg. Er kun av og til når jeg kikker fort gjennom en fil den IKKE låser seg. Har FFDShow på pc'en og mistenker denne kan være noe av problemet. Finnes det alternativer til FFDShow?

     

    Når jeg bruker MP til å spille av filer har jeg ikke noen problemer.

     

    Bruker Vista som OS. Denne er ikke oppgradert da jeg hadde følsen av at jo fler oppdateringer jeg la inn, jo mer prob ble det på forrige innstall. Pc'en består av en AMD4850e cpu, 2x ATI4670 i CF, 4gig minne, MSI K9A2 Platinum hk. Har oppgradert drivere til lydkort, skjermkort. Oppgradert bios. Men lite fungere. Vil nevne at jeg har en raptordisk til OS da disse har hatt litt problemer i Vista.

     

    Etter restart får jeg ofte feilmeldingen; NTLDR is missing, dere skjønner hvem jeg mener. Men om jeg restarter igjen går det fint.

     

    Skal bytte ut mange deler på pc'en nå for oppgradering. Det meste skal byttes foruten HK. Er det da lurt å begynne med skjermkort? For å se om dette hjelper? Har for øvrig tatt ut et skjermkort for å se om det var CF som laget problemer, men er ikke noe forskjell her nå på annet enn ytelsen.

     

    Håper på noen svar her. Har aldri hatt et problem som ikke har latt seg løse. Er ikke no poeng å bryte den trenden nå. :D

  6. Funker ikke helt med cccp. Har ikke testet alle instillinger ennå, men oppdaget noe.

     

    I lyd-meny'en i kontrollpanelet har jag hatt fem valg for avspilling:

    -Hodetelefoner

    -Høytalere

    -Digital utdataenhet (SPDIF)

    -Digital utdataenhet (HDMI) 2

    -Digital utdataenhet (HDMI) 3

     

    Har hele tiden hatt lyd i HDMI merket med nummer 3. Men da altså stereo. Men når jeg satt på en film i Pdvd og valgte HDMI som output så jeg på grafen ved siden av at det var enhet 2 som spillte signalet. Koblet da DVI/HDMI kabelen min i andre porten for å sjekke, men ingen lyd.

     

    Testet også begge porter på skjermkort nummer 2, men verken lyd eller bildet der (kjører cf så dette er naturlig).

     

    Har prøvd å sette både 2 og 3 som standart enhet, og også deaktivert 1 av de. Men ingenting funker. Uansett hva jeg velger kommer det lyd fra winamp men ikke Pdvd. Rareste jeg har opplevd.

     

    Noen tips? :p

     

    Geir Arne

  7. Hei igjen.

     

    Har kansje foklart meg litt dårlig.

     

    Det jeg vil er å få samme lydsignaler på HDMI som på spdif. Altså kunne kjøre DD/DTS over HDMI når jeg bruker powerdvd. Velger jeg HDMI i Pdvvd får jeg ikke noe lyd. Den velger selv pcm output(som er at pc'en dekoder signalet), men kan også velge AC3/DTS passthrough. Men da hopper den bare tilbake til første igjen.

     

    Et tileggsproblem er at jeg ikke får surround i Fallout 3. Denne gir bare stereo.

     

    Geir Arne

  8. Zatuu:

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready

     

    190px-HD_ready_1080p_logo.svg.png

     

    HD-ready 1080p er BRANSJEstandarden for FullHD-versjonen av "HD-Ready"begrepet.

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready#HD_r...29_requirements <-- mer om selve standarden.

     

    EDIT:

     

    "FullHD" = Skjermen har 1920x1080 bildepunkter, eller større.

    "FullHD 1080p" = Skjermen har 1920x1080 bildepunkter eller større, og kan vise progressive bilder i den oppløsningen. Hva progressivt er kan vi hoppe over å diskutere :).

    Noen som tydeligvis kunne det. Men er ikke enig i begrepene dine rundt FullHD. Hvordan kan man ha FullHD uten progresivt bilde. 1080i støttes jo av begrepet HD Ready. Såvidt jeg vet finnes det ingen monitorer eller tv'er som støtter FullHD men ikke progressivt. Tar jeg feil her?

  9. spill som bruker DirectShow filter kan lett stilles inn til å bruke ffdshow lydfilter. og der får man i det minste stilt inn filteret til å sende ac3 til spdif. jeg bruker ffdshow til winamp også. måten man må gjøre det på er å legge til alle lydformatene til directshow filteret til winamp. om man ikke legger til mp3 ogg wma osv. så vil den bruke interne codec og filtere. om du legger til lydformatene du bruker så kan du lett stille det inn til å encode lyden om til ac3 (DD)

     

    om ønsket ditt er å få surr i winamp gjør du følgene.

     

    ctrl+p -> plugins -> input -> nullsoft directshow decoder , og bytt ut innholdet i den med

    "MPG;MPEG;M2V;AVI;MKV;MP3;MP4;OGG;WMA;AAC" uten "" =)

     

    så må du instalere CCCP og stille denne inn til å encode all lyd om til ac3 og du må lage custom mixer matrix i "mixern" til ffdshow audio decodern. lykke til .

    Må inrømme at jeg ikke var helt med i svingene der. Men vi dette gi virkelig 7.1 eller bare kode om all stereo til 7.1?

     

    Takker så meget for svar gutter. :D

     

    Geir Arne

  10. Det største problemet mitt er at jeg ikke får surround når jeg skal spille. Holder på med Fallout 3 nå og det blir litt tamt i stereo når jeg vet at dette har DD på PS3 og Xbox 360.

    Hvis jeg ikke er helt på bærtur får man vel ikke surround via receiver på spill? Tror at surroundlyden må dekodes på lydkortet og deretter sendes analogt til hver kanal. Spill på pc har vel ikke DD/DTS lyd mener jeg.

    Tror du er inne på noe der. Mulig en reciever ikke støtter surround formatet som spill er kodet i. For der har vel EAX til Creative fått holde på i alle år. Synd at pc'en som er mest fleksibel er blitt den minst brukervennlige.

  11. Godt det ordnet seg Oddbjørn. :)

     

    Men til mange(Les: de som føler seg truffet) av dere andre; Når dere ikke har peil på hva dere snakker om med tanke på FullHD, og ditto kompabilitet med dette over en VGA kabel, er det kansje noen ganger bedre å holde munn.

     

    Merket jeg ble orntlig irritert på hvordan noen av dere svarte.

     

    Bottom line: Når man kjøper en skjerm merket med FullHD så SKAL denne takle 1920X1080 piksler.

     

    Edit: Rister på hodet av tidligere nevnte Elprice ansatt.

     

    Geir Arne

  12. vanskelig å si, men det kan høres ut som om at det er en klokk eller to som ikke henger helt med. feks om du har klokket cpu-en ? ser du skriver at kun skjermkortet ditt er klokket litt men...

     

    det er en selvfølge at du vet at du har den siste driveren til skjermkortet ditt

    Cpu er som sagt ikke klokket ennå. Og har 8.12 driver til skjermkortet. Kan selvfølgelig prøve å klokke de ned til stock 4670 i morgen, for å se om det hjelper.

  13. Hei.

     

    Topic sier det meste. Fullskjerm på filsnutter via nettelseren resulterer i at pc'en blir supertreg. Låser seg ikke helt men reagerer ikke på noe. Og lyd kommer i 3 sec, forsvinner i 3 sec, kommer tilbake, osv.

     

    Skjønner ikke hva dette kommer av.

     

    Har ikke dette problemet med noen andre videofiler. Allt fra DivX til blueray går kjempefint.

     

    Bruker nyeste firefox. Har forøvrig ikke testet i IE.

     

    Av hardware har jeg følgende;

    Amd Athlon 64 4850E

    MSI K9A2 Platinum V2

    4gig Corsair XMS2 PC6400

    2x ATI Radeon 4670HD

     

    Tips? :p

     

    Geir Arne

  14. Hei.

     

    Tenkte å kjøre noen benchmarks på pc'en min for å måle utbytte av litt klokking. Har i den sammenheng lastet ned overnevnte programmer.

     

    Problemet er bare det at med 3Dmark06 så fryser pc'en når den loader. Dvs det går ann å bevege musen men hele desktop'en slutter å reagere. Står at dek kan ta opp til 1 minutt eller noe men ventet en gang i 15 for å se og det eneste som skjedde da var en spontan restart.

     

    I vantage står den bare å sjekker ut hardware før testen skal starte og kommer aldri lenger. Denne restarter også hvis den får stå lenge nok.

     

    Av hardware har jeg følgende;

    Amd Athlon 64 4850E

    MSI K9A2 Platinum V2

    4gig Corsair XMS2 PC6400

    2x ATI Radeon 4670HD

     

    Ingenting er klokket foreløpig foruten skjermkort som er klokket litt stock. Har nyeste drivere på det meste, samt Riva-Tuner.

     

    På forhånd, takk for svar.

     

    Geir Arne

  15. Heisann.

     

    Topic sier det meste.

     

    Har altså problem med å få 5.1/7.1 lyd fra pc'en. Unntaket er når det sendes DD eller DTS bitstream til forsterkeren.

     

    Optiske koblingen er på hk, et MSI K9A2 Platinum V2, altså en Realtek® ALC888/ALC888T.

     

    HDMI skjer via et ATI HD4670 skjermkort og bruker da naturligvis lydbrikken på hk'et. Får kun stereo på denne, må kjøre optisk for å kunne sende DD/DTS.

     

    Skjermkortet skal støtte 7.1 lyd over HDMI og Realtek brikken har også støtte for 8 kanaler, men dette funker altså ikke. Har selvfølgelig også mulighet til 8 kanals analogt fra hk til reciever men vi helst ungå dette med tanke på kabelkvalitet og dårlige DAC'er på hk.

     

    Det største problemet mitt er at jeg ikke får surround når jeg skal spille. Holder på med Fallout 3 nå og det blir litt tamt i stereo når jeg vet at dette har DD på PS3 og Xbox 360.

     

    Problem nummer 2 er blueray, men her er sony problemet og ikke lydkortet.

     

    Om det ikke finnes noen løsning på problemet er da spørsmålet om det finnes lydkort for støtter 7.1 digitalt til spill. Mtp blueray problemene har jeg tenkt å gå til innkjøp av et ASUS Xonar HDAV, men vet ikke hvordan dette funger på spill.

     

    Forslag til løsning og komentarer mottas med stor takk.

     

    Hilsen

    Geir Arne

  16. Hvis du vil låse frekvensen på ATI kortet ditt kan du prøve dette:

     

    Workaround Solution, should work with any ATI card

     

    The first solution is the easier and safer solution to do. Also this should work on any of the other ATI cards and is not limited to the Sapphire cards only. The solution for this is to fixate the GPU clock speed at 750 Mhz via RivaTuner. To do this the following steps are necessary.

     

    1. Download and install RivaTuner, http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163

    2. After installation, start up RivaTuner.

    3. Click on the expansion symbol, in the greyed out text box. This will bring up a list of icons.

    4. Click on the first icon in the list shown, it's called Low-level system settings.

    5. In the Overclocking tab, tick the "Enable low-level hardware overclocking" box to on.

    6. It might be smart to reboot if you have been playing some games / running some apps, either way let RivaTuner detect the speed.

    7. Set the core clock speed to 750 Mhz (the speed required for 3D apps)

    8. In the section "Overclocking profile settings", type in a profile name (fex. WAR) and click on the disk icon to save the profile.

    9. Press OK to be returned to the main RivaTuner screen.

    10. Go to the Launcher tab and click on the green + symbol.

    11. Choose to add a "Regular item" and press OK

    12. Type in a name (fex. WAR), the other boxes should be enabled now.

    13. Tick the box "Associated overclocking profile", and select the profile we made in step 8.

    14. Tick the "Associated Application" and fill in the path and filename of the warpatch.exe (fex. "C:\Program Files\Warhammer Online - Age of Reckoning\warpatch.exe" )

    15. Click OK to save the settings.

     

     

    What we have done now, is create a shortcut inside RivaTuner that we can click on to start up WAR with the changed GPU clock speed. This means that whenever you'd like to run WAR, you should start it via RivaTuner's Launcher tab.

    Alternatively, it's possible to have RivaTuner automatically apply the clock speed at the startup of Windows every time you boot. To do this, do everything up until step 7, and then tick the "Apply overclocking at Windows startup" box, and press Save. This will make the GPU clock speed at 750 Mhz all the time. While this is easier, since you don't have to run specific applications, or apply the profile ea

     

    Jeg gjorde det på et HD 4870 kortet hvor frekvensen varierte mellom 500 og 750 MHz, Fallout 3 krasjet mye, etterpå ingen problemer. Oppdaterte BIOS på kortet først da.

     

    Ok.

     

    Takk for tipset. Mine kort varierer ifra 150mhz og opp til 780mhz, men vet ikke om dette har noe å si. Fallout funker i allefall fint selv i cf nå. Ikke hatt noen problemer ennå. Men skal teste ut tipset og benke før og etter.

     

    Må få klokket opp pc'en nå også, alt er stock, så kan gjøre dette i samme omgang.

     

    Men hvordan er driverne i rivatuner? For det er en driverpakke ikke sant? Eller en addon? Kjedelig å bruke drivere som er eldre enn skjermkorta min, med de problemer det medfører mtp ytelse.

     

    Takker for svar.

     

    Hilsen

    Geir Arne

×
×
  • Opprett ny...