Gå til innhold

Bazer_Punk

Medlemmer
  • Innlegg

    183
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bazer_Punk

  1. Hvordan er forsyningssikkerheten på F34 på et kontinent som har generelt forbud mot F34? Er det mulig å kjøre disse på vanlig diesel i tillegg til F34? Hvis man alltid skal tilpasse innkjøp etter kompatibilitet med det eldste materiellet så blir det jo fint lite fornyelse i forsvaret. Eldgamle løsninger som i sum reduserer forsvarsevnen. Det er på tide å planlegge hvilket materiell som må midifiseres for at vi skal få hele forsyningslinja over på moderne lett tilgjengelig diesel.

     

    En ting til angående forsyning er at det er selvsagt mer utfordrende å forsyne 20 tonn i uka enn 10 tonn i uka til f.eks et kompani. Drivstofføkonomi er altså en faktor i forsyningssikkerheten. Når man kan redusere drivstofforbruket med hybrid-teknikker så er det altså en fordel for forsyningssikkerheten. Tettheten av forsyningsstasjoner kan også reduseres og forenkle forsyningene ytterligere. Gjør man hybriden pluggbar så er det også mulig å komme seg fram, til en viss grad, selv når forsyningslinjene av diesel svikter, der det finnes lademulighet. Redundant energitilførsel er altså også en faktor.

     

    Det er altså mye jeg ikke forstår angående denne anskaffelsen. Det hele virker lite gjennomtenkt.

     

    Kjøretøy som går på F34 kan gå på mye rart, nærliggende er vanlig jet fuel, men vanlige autodiesler går helt fint, store fordelen med F34 er lagringstabilitet (autodiesel er horribelt her), kuldeegenskaper og smøreevne, strengt tatt ville fleste moderne biler hatt det bedre med F34 for motorens del, men ville rasert dpf og katalysatorer ganske fort.

     

    Hybridteknikker er intresant med tanke på stille kjøring, men koster for mye i vekt og kompleksitet, kunne eventuelt laget ein letthybridvariant hvor man fjerner dynamo, starter og svinghjul og erstatter det med ein elmotor/dynamo og ein kondensator kontra batteri, er vel noe lignende formel1 driver med, ville vært mest effektivt å kombinere i ein komplett enhet med girkasse i eit in-line hybrid system (lurer på om Ford driver å utvikler noe sammen med 10-trinns kassen sin, dei kommer snart med eit 40-talls ulike el og hybrid modeller)

    • Liker 2
  2. Hadde vært interessant å sett litt på, men det er ikke aktuelt å skaffe tv-dekoder eller abonnement i dyre dommer for å se reklame. 129,- /mnd. for Eurosport Player. I tillegg til alt annet som jeg allerede betaler for. Kan se live på Youtube, men ikke i Norge.

    Er ikke lett å rekruttere seere med slike barrierer. I utgangspunktet er det nesten ingen som er interessert overhodet. Når man så i tillegg må betale for å få se..

    FE burde vært glad for enhver person som gidder å se på gratis. Om det en gang skulle bli veldig populært, så går det an å ta betalt. Men det er langt dit.

     

    Sender på den vanlige rikstv pakken for dei som har det.

    • Liker 1
  3. Med så høy andel frostvæske vil det ikkje være problemer med forskjellige metallegeringer, i biler er det mye støypestål i blokker, aluminium i topper, pumpene har ofte stål og messinglegeringer, i tillegg er det alt mulig av legeringer i andre deler der inne, så galvanisk korrosjon skal ikkje du bekymre deg for med mindre du blottlegger selve kjerner osv ;)

     

    Meget stilig kreasjon det der, vurderte lenge med noe fossefall kjøling i mine gamle overklokkingsdager, fikk lyst til å begynne å modde igjen

  4. Er klar over det, har egentlig planer om totalfornying, men andre hobbyer kommer foran (for folk som liker skytesport, søk etter DSSN, dynamisk sportsskyting, sparer nå til en Stag Arms 3Gl ;). Er bare at man får 2stk 280x for 3000-3500kr nå, og 290x er vel rundt 4000kr, er ytelsen noenlunde jamn sparer eg tusenlappen til senere og splitter ny rigg om eit år eller 2, den eg har nå er 3år ca. (I7 2600k, 16gb ram og 6970 på win7

  5. Er ute etter å oppgradere minnemengden min til 8gb, har for tiden 4gb med Corsair XMS3 Dominatior GT 2133mhz. Hittil har det vært eit fantastisk godt minne, men med BF3 så ligger lasten på minne konstant over 95% og til tider over 97% og da får eg av og til grønne blink på skjermen (så raske at man såvidt oppfatter det).

     

    Tenkte først å få tak i eit sett til, men har ikkje klart å oppdrive det fra en fornuftig nettbutikk (fant noe i Kanada o.O)

    Er ute etter 8gb, helst i 4gb+4gb brikke og som er tilsvarende raskt og som er stabilt på hovudkortet, resten av pc'n er i7 2600k og Asus 6970 2gb ddr5 skjermkort.

     

    Produktkoden til minnet eg har er forresten: CMT4GX3M2A213 3C9

  6. 3D enten med aktive eller passive briller har definitivt kommet for å bli, men som Lock-Aze skriver er ikkje det nok ikkje alle som kommer til å bruke det eller bryr seg om det, ihvertfall ikkje dei neste 3-5årene, men dette blir nok faset inn på samme måte som CRT skjermer forsvant, rett og slett at alle kommende skjermer og avspillere kommer til å ha 3D funksjon iløpet av kort tid :)

     

    At dei som utgjør mesteparten av markedet som det er idag har blitt enige og en standard på aktive briller er helt fantastisk og vil bare øke hastigheten i innføringen av 3D til mer hverdagslige folk da utstyret vil være markant billigere og mer sannsynelig at man får med x antall briller ved kjøp av skjerm.

     

    Når det kommer til passive briller er det vel allerede en standard i filtrene, er vel stort sett algoritmene til produsentene som er forskjellige. LG har nylig kommet med en ny algoritme som gir tilnærmet full HD for begge øyner (Aktive briller gir 1920x1080 til begge øyne annenhver gang med aktive lukkere, menst passive briller typisk gir 1920x540 til hvert øyne samtidig men med forskjyvning av bildet som blir filtrert).

     

    Fordeler og ulemper er hos aktive briller at man får full HD og eit noe skarpere bilde, men ofrer lysstyrke og kan få problemer med crosstalk (faseproblemer) og flimring). Hos passive briller er fordelene så godt som full lysstyrke, ingen flimring eller crosstalk, men får ikkje full HD til begge øyner og avhengig av brillene kan miste skarphet. Idag nærmer man seg 3/4 full HD på passive briller.

     

    Spesielt på LCD baserte paneler kan passive briller være veien å gå da dei har spesielt utsatt for crosstalk og flimring i 3D (LG har passive briller på alle LCD skjermer og Aktive på Plasma skjermer)

     

    Etter å hvert på noen kinoer i sommer er det enkelt å merke forbedringene i 3D fra selve filmenes side. Tidligere har ej sett Beowolf og Alice In Wonderland, der var fokuset på 3D og ting som kommer opp i trynet på deg hele tiden travelt, men såg i sommer Kung Fu Panda 2 og siste Pirates of the Caribien der 3D effektfokusen var vesentlig nedjustert og forbedret så er 3D helt fantastisk og gir faktisk mye uten å bli sjøsjuk :p

  7. Las nettopp en engelsk test av kortet (kjøpe id på kortet er EAH3870X2/G/3DHTI/1G ?), og der ble det nemnt at denne kjøleren er effektiv å stille. så mitt spørsmål er: kan det være noe rot med temperaturstyringen enten i programvare eller hardware, for viften høres ut som om den går for fult, og har målt den til 58db halv meter ifra kortet (har åpent kabinett). tempen som står i catalyst controll center ligger stabilt rundt 40+/- 3 grader..

  8. har idag satt sammen min nye hardware, og blandt dem er Asus sin versjon av ATI HD 3870x2, på bilde ut ifra bestilling så har den en vifte på kjøleren som blåser igjennom hele kortet, og er som den i testen fra HW.no, men kortet ej fikk har 2 kjølere, en over hver GPU og som bråker nye hinsides, lurer på om det er mulig å få tak i den kjøleren som er vist på dette kortet, eller tilsvarende. (la forøvrig merke til at dette kortet kun har 2x dvi utganger, men mitt har 4..)

     

    https://prisguiden.no/product.php?productId=89208

  9. En liten curiositets update her, fikk instalert og maskinen funker bra og har ikkje hatt noen problemer siden.. bortsett fra en liten detalj, vedsiden av klokken i nedre høgre hjørne dukker det opp "Trygg fjerning av maskinvare", og enheten som er oppført er min nydlige SATA harddisk som om den var en ussel liten minnepenn.

     

    Har klart å løse dette problemet før, men husker ikke hvordan :blush:

     

    Merker ingen funksjonalitetsproblemer med harddisken eller maskinen generelt som følge av dette, men er litt irriterende å konstant ha det ikonet oppe.

    Alt av drivere er instalert som standard og virker tilsynelatende ok, raid er ikke i bruk.

  10. IO shield er vel den rektangulere metallplaten som har tilpassede hull for alle kontaktene til hovudkortet som stikker ut på baksiden av pc'n, er ikke akkuratt noen stor mangel, men kan være kjekt å ha, for kosmetikken sin del, og vist du er i tvil hva kontaktene er :)

  11. Holder på å sette opp en søt liten htpc, og bruker til dette et m-atx Abit KV-80 socket 754 (VIA K8M800 + VT8237 chipsett), har kun SATA disker i maskinene mine idag, og bruker en Seagate 7200.7 som ble brukt i en annen maskin senest 3 dager siden til lagring, så vet den fungerer fint.

     

    Problemet ligger når ej skal instalere windows xp, booter fra cd, trykker F6 og får opp beskjeden om å sette in sata diskett for å laste inn driverene, men det virker ikke som dei blir lastet inn, for når ej går videre å får valget om å instalere windows eller reparere en gammel versjon osv, så finner den ikke harddisken.

     

    Har vaset litt rundt i bios og lett etter instillinger osv, men hva en jeg gjør så kommer ej hverken kortere eller lengre :cry:

×
×
  • Opprett ny...