Gå til innhold

NikkaYoichi

Medlemmer
  • Innlegg

    10 383
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NikkaYoichi

    • Godt forslag, men automatisk restart ved BSOD er slått av.
    • Siste versjon av driveren er også installert og jeg har prøvd tidligere drivere, for å utelukke at feilen kom med siste driverversjon. Hvis feilen ligger her, så kom den med en driverversjon som kom for flere måneder siden og fortsatt er gjeldende i nåværende versjon(hvilket selvsagt ikke kan utelukkes).
    • Ser at jeg har glemt informasjon her! Jeg har i tillegg to andre SSD-er og feilen oppstår med spill som ligger på hver av de tre diskene. Fellesnevner er jo at Steam(og OS-et) ligger på den originale disken, selv om spillene i seg selv ligger på andre disker. Et interessant tips! Skal ta en sjekk med nevnte verktøy ila kvelden.
  1. Maskinen er 5.5 år gammel og jeg har bestilt ny rigg, så dette er mer av akademisk art, enn at jeg har fryktelig stort behov for å faktisk rette feilen(selv om det også hadde vært hyggelig). Riggen ser slik ut:

     

     

    Den har fungert smertefritt helt siden kjøp for 5.5 år siden, men jeg opplevde merkelige problemer for en tid tilbake(sannsynligvis tilfeldig) da jeg kjøpte Red Dead Redemption 2 og forsøkte å spille det. Problemet besto i at maskinen rett og slett bare restartet bare ved oppstart av spillet. Kom knapt inn i hovedmenyen, før maskinen startet på nytt. Ingen feilmeldinger, ingen BSOD, ingen feil i eventlog etc. Til å begynne med, så virket det som at feilen var begrenset til dette enkelte spillet, men har nå innsett at det er en faktisk feil med maskinvare - problemet er bare hvor. Av relevant testing har jeg gjort følgende:

    • Kjørt benchmark med Heaven, uten problemer med restart, ingen overoppheting eller andre ting som skulle tyde på noe feil.
    • Kjørt benchmarking som legger 100% last på CPU, uten at dette førte til overoppheting, restart eller annen ustabilitet.
    • Kjørt minnetester, uten å avdekke noen som helst feil.
    • Formatert og installert Windows 10 på nytt

    Tilsynelatende er altså alt OK, men så fort jeg prøver å starte et spill, så booter altså maskinen, så fort jeg kommer inn i menyen i spillet.

    Gode tips, mottas med stor takk.

  2. Men her har vi lille/store tysk-newzealandske Kim som tilrettela for en tjeneste som ble brukt... slik den ble brukt, men ikke av han men andre, og her er det snakk om utlevering og alt mulig.

     

    Problemet til Kim er at det er lekket eposter som tydelig viser at de både visste og tilrettela for illegal deling av piratkopiert materiale. Det er også vist at de også hentet ut data de var interesserte i, om jeg ikke husker feil. Det er også slik at det er meget sterke krefter som kjemper for denne utleveringen og det er rettighetshaverne til majoriteten av musikken, filmene og TV-seriene som ble delt via tjenesten. Sterk lobbyisme og amerikansk proteksjonisme av disse markedskreftene er det som driver frem denne rettsprosessen. Ulovlig snoking fra store selskap mot sine brukere, er litt meh.

  3. Tja, når alt er i skya så vil jo ting bli enklere, og for noen er jo maskinen deres verktøy og noen trives selvsagt best med Mac og hvis ansatte insisterer på Mac og det fungerer greit så hvorfor ikke?

    Hvis man ønsker å ha et domene, filshare, nettverksskrivere etc. og ikke ønsker å gjøre dette unødvendig komplisert og til en manuell oppgave per maskin, så bør man holde seg langt unna Mac.

  4. Jo, det er den riktige måten å se det på. Lånet er en konto du er i minus på. Når du betaler avdrag på lånet overfører du penger fra en annen konto du er i pluss på til kontoen du er i minus på. Det er å betale til seg selv. Renten, derimot, er betaling til banken. Den er sammenlignbar med leie av bolig: Rent tap i form av betaling til noen andre.

    Så enkelt er det faktisk ja! Når man leier, så er hele beløpet du betaler i leie å regne som rent tap - du sitter altså ikke igjen med noe av permanent verdi, for de pengene du har overført til utleiers konto.

     

    Når du derimot låner penger av banken for å kjøpe bolig, så er det kun rentene på lånet som regnes som tap, da pengene som betales inn på lånekontoen er penger som du vanligvis vil få igjen ved salg, om du ikke selger med massivt tap. Du skal på den annen side jobbe hard for å finne en bolig til leie, som har lavere husleie enn de årlige renteutgiftene til et lån på 2-3 millioner. Forskjellen er altså at du ikke sitter igjen med en dritt når du leier, mens du i det minste kan fortsette å bo i den leiligheten eller huset du har kjøpt, når lånet er nedbetalt. Det er altså en midlertidig husleie, frem til du har betalt ned det du skylder.

    • Liker 1
  5. Selvsagt ville du det :)

     

    Og dette er noe du forventer at alle forbruker gjør, også de som oppgraderer fra fjorårets modell som de brukte uten problemer forrige vinter. Og de som har brukt hodetelefoner de siste fem vintrene uten problemer?

    Jeg sjekker ALLTID spesifikasjoner på elektronikk jeg kjøper. Når jeg kjøper mobiltelefon så sjekker jeg hvilken IP-rating de har, batterikapasitet, lagringskapasitet etc, jeg kjøper ikke et bestemt merke fordi jeg kjøpte det i fjor eller året før. Jeg vet hvilke behov jeg har, så jeg sjekker om utstyret jeg tenker å kjøpe, faktisk dekker disse behovene. Jeg tar meg bryet med å sjekke, når jeg faktisk betaler såpass mye for ting.

     

    Ja, jeg forventer at folk som punger ut tusenvis av kroner for en elektronisk dings, faktisk gidder å sjekke hva de kjøper, FØR de kjøper det. En hver med litt omløp i topplokket sjekker da vel alternativer, når de skal kjøpe slike ting? Synes i alle fall ikke synd på folk som bare kjøper det første og beste som faller dem inn - da kan de faktisk bare skylde seg sjøl. 

     

    • Liker 2
  6. Det er ikke alltid boligkjøp lønner seg. Kjøpte man en leilighet til 3mill i oktober, har man på papiret tapt rundt 45'000 allerede før man har flyttet inn. Boligprisene er ikke alltid opp-opp-opp, men som de fleste økonomer sier nå mer flat eller svakt nedgående verdi. Slenger man på litt dokumentavgift, meglerkostnader ved salg, generelt vedlikehold og økende rentekostnader er det ikke garantert at det regnestykket ser spesielt koselig ut

    Feil. Boligkjøp lønner seg ALLTID. Forskjellen er at selv om prisene går litt opp og ned, så betaler du i det minste til deg selv, fremfor å betale til den som eier der du leier. Når man leier så sitter man ikke igjen med en dritt. Det er som å trykke på "snooze-knappen" for husløshet. Når du kjøper, så sitter du i det minste igjen med et husvære som er ditt, når lånet er nedbetalt. Det vil altså alltid lønne seg.

  7. Uff. Enda en jævla klient. Som om det ikke var nok brukernavn, passord, betalingsinformasjon, vennelister og oppdateringer å holde styr på. Steam, Uplay, Origin og Battle.net holder. Håper i det minste at utviklerne ikke blir låst til en spesifikk plattform, men at spillet blir tilgjengelig på både Steam og Epic Games sin, for eksempel, men kanskje til en høyere pris på Steam.

    Ja, det kommer bare ikke å skje for min del. Jeg gidder ikke ha fjorten forskjellige kontoer og launchere for å spille spillene jeg har i biblioteket mitt. Jeg har noen hundre spill i Steam og mange titalls jeg enda ikke har spilt. Jeg kommer aldri til å kjøpe spill på Uplay, Origin, Battle.net, Windows store og hva de nå heter alle sammen. Jeg liker å ha alt på ett sted, så med mindre Steam dør, så vil jeg aldri ha behov for noe annet. Velger en utvikler å ikke lansere spillet sitt der, så driter jeg bare i det spillet og den produsenten. De trenger faktisk meg, mer enn jeg trenger dem. Produsenter som gjør det unødvendig vanskelig for meg å nyte spillene deres, de slipper å ha meg som kunde.

    • Liker 1
  8. En annen ting å huske på er at man kan jo øke de månedlige innbetalingene etterhvert som man får bedre råd, og eventult forkorte betalingsperioden. Er det da så farlig egentlig om man har utsatt?

    Studielånet er det billigste lånet du noen sinne kommer til å ha. Jeg fikk "kjeft" av damen i banken, da jeg sa at jeg hadde betalt ned studielånet, fremfor å betale inn på BSU. Fordi, selv om jeg var gjeldsfri, hadde null anmerkninger og hadde utvist bedre enn normal betalingsvilje (og evne), så var det viktigere å ha penger på BSU. Så mitt råd er helt klart at du bare utsetter, betaler det du har råd til, samtidig som du makser ut BSU-en.

    • Liker 7
  9. Ok, så fortell oss hvordan du ville gått frem for å sjekke slikt i dette tilfellet da?

    1. Jeg ville søkt opp manualen som ligger fritt på Sony sine hjemmesider, eventuelt be om å få se denne i butikken jeg vurderte å handle fra:

    https://www.sony.co.uk/electronics/support/res/manuals/4739/3260e84757279f7993d647c0704c8ab3/47392794M.pdf

    Specifictaions ...

    Operating temperature: 0C-40C.

     

    2. Deretter ville jeg søkt på verdensveven for å se om noen allerede har kjøpt produktet og har noe å si om saken.

    http://lmgtfy.com/?q=1000XM3+cold+weather

  10. For det første så er ikke dette spesifikasjoner som tydelig blir kommunisert. Det står kanskje med liten skrift i et eller annet vedlegg som du får med hodetelefonen, men det er ikke informasjon som blir kommunisert på nettbutikkene til de som selger produktet og heller ikke på Sony sine egne hjemmesider. Men det er klart, dette er jo informasjon du ville fått med deg før du kjøpte ikke sant?

     

    Og for det andre så er dette en ganske standard formulering som står med liten skrift på det meste av elektronikk. Det man normalt kan forvente er at batterilevetiden går ned i kaldt vær, ikke at knappene på hodetelefonen begynner leve sitt eget liv. 

     

    Og for det tredje, så er dette et produkt som blir markedsført for å være et produkt du kan bruke utendørs og på reise, så det er ikke unaturlig å forvente at hodetelefonen også kan fungere i normale vintertemperaturer, spesielt med tanke på at andre tilsvarende produkter fungerer fint i slike situasjoner. 

     

    Så for å bruke sammenligningen din, så blir det litt mer som å si "Mann (19) kjøpte bensinbil, ble forbanna da volumet på anlegget begynte justere seg selv og fjernlysene slår seg av og på av seg selv når han bruker bilen i vintertemperaturer."

     

    Nei, de reklamerer nok ikke med at hodetelefonene har brukstemperatur innenfor et gitt område, på samme måte som at de reklamerer med at det har berøringspanel, Blåtann eller annen funksjonalitet. Likevel så er det noe alle forstår, eller burde forstå, at elektronikk generelt kan oppføre seg rart både i fuktige og kalde omgivelser. Dette gjelder særskilt forskjellige touchpaneler, avhengig av hvilken teknologi som er benyttet. Så man må kunne forvente at folk som skal bruke slik elektronikk utendørs, sjekker helt elementære ting som f.eks. hvordan de tåler vann og vær. Jeg gjør i alle fall det, enten det er hodetelefoner eller mobiltelefoner jeg skal kjøpe.

     

     

    Ærlig talt. Er det ikke ulovlig å sykle med hodetelefoner i Norge? Og  Også støydempende sådan?! Her jeg bor er det ihvertfall strengt forbudt, og vet om flere tilfeller der folk har fått bot. Hjelm derimot er de ikke så nøye på...

     

    Mener du virkelig selv at du har tilsvarende 100% kontroll på alle retninger kun med å bruke øynene? Isåfall er du en soleklar kandidat til X-men akademiet...

     

    Er det noen som har klarhet i om dette er tillatt eller ikke i Norge?

     

    Kan ikke si at jeg har fått med meg at det er spesifisert at det ikke er tillatt med støydempende hodetelefoner i trafikken. Og med mindre man mener at døve og tunghørte ikke skal kunne kjøre bil eller sykle, så bør heller ikke støydempende hodetelefoner være et problem. Selv om jeg er enig med deg i at det helt klart begrenser ens evne til å oppfatte det som skjer rundt seg og at man utgjør en potensiell fare for seg selv og andre.

  11. [...]

     

    Problemstillingen er som følger:

    Både eksterne og interne kan spørre om hva vi har av data på dem, samt å be om at disse dataene skal slettes. Vi som en veldig gammel og stor organisasjon har naturligvis mange systemer, hvor rundt 20 av disse har noe persondata. Her er dermed spørsmålet, hva er gode løsninger på hvordan en henter ut data fra alle disse forskjellige systemene på en god måte? Et annet spørsmål som egentlig er hovedspørsmålet mitt er om folk har meninger eller erfaring som viser til hvor dette ansvaret bør forankres? Burde det være noe for IT-avdelingen eller er det en administrativ sak, eller kanskje begge? Begrunn svaret. Hvordan håndteres dette i andre bedrifter/organisasjoner, eller deres egen?

     

    All diskusjon, meninger, forslag, erfaring og lignende er velkommen!

    Hvis dere ikke allerede har det, så må dere opprette en protokoll. Den skal blant annet fortelle noe om hvem som er registrert, kategorier av opplysninger, om opplysningene overføres til ikke-EU/EØS-land og eventuelt juridisk grunnlag for dette, sletting, sikringstiltak etc.

     

    Det er klart at lønnsmottakere har flere opplysninger lagret om seg, enn et mottaker av et nyhetsbrev. Opplysningene om lønnsmottakere har også andre lovverk som sier noe om hvor lenge opplysningene skal lagres. Poenget er at protokollen vil gi en oversikt over alle systemene, både digitale og analoge, hvor personopplysninger er lagret. Det vil derfor danne grunnlaget for hvordan man lager gode rutiner for uthenting av data, hvis/når noen måtte be om det.

     

    Først og fremst sø skal det utpekes et personvernombud, som har i oppgave å ta seg av henvendelser som omhandler temaet. Jeg vil si at dette er et administrativt tema, mest fordi det er en ganske tung juridisk greie. Tenker nok at IT-avdelingen mer enn gjerne kan være sterke bidragsytere til tekniske løsninger og rutiner, da en del personopplysninger skal krypteres, slettes på en god måte. Likevel så er dokumentasjonen og håndteringen av utarbeidelse av databehandleravtaler, personvernerklæringer, samtykkeskjema og denslags, heller mat for mer administrative deler av organisasjonen. Samtidig så berører også disse dokumentene tekniske løsninger, så IT må nok være involvert også her. 

×
×
  • Opprett ny...