Jump to content

reminett

Medlemmer
 • Content Count

  536
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 :)
 1. Hei! Trenger en liten maskin (helst vifteløs, men ikke et definitivt krav) som skal brukes som router (bruker ZeroShell). Den må ha to gigabitporter. Hva anbefales?
 2. Hvordan gjør jeg det? Det er ikke akkurat selvforklarende, og jeg finner ingen howtos på nett. Noen som har peiling?
 3. Takk for raskt svar! Det er en software-ting, right? Tenker å bruke Raspberry Pi og Zeroshell.
 4. Jeg lurer på om det er mulig å bruke en managed switch med fire vlans - dvs én port på hver - og dermed bruke trunk til router for å rute mellom dem. Plan: Cisco switch med 8 porter, hvor fire av dem er i bruk. Port 1 = vlan id 1000 Port 2 = vlan id 2000 Port 3 = vlan id 3000 Port 4 = vlan id 4000 Port 5 = trunk (kabel som går direkte til ruter som bare har ett nettverkskort) Planen her er altså å bruke routeren (en pc med ett nettverkskort, og zeroshell) som er koblet i port 5, til å route trafikk mellom port 1, 2, 3 og 4. Med trunk på port 5, har routeren min da tilgang til all trafikk på port 1, 2, 3 og 4 da? Hvordan ville dere satt det opp? Planen her er å spare penger, og få en enkel løsning med utstyr jeg allerede har (må kjøpe Cisco-switchen da. En SG200).
 5. Beklager! Forstår godt at du lurer, siden bildet ikke ble med i tråden min. Har lagt det til igjen nå. Jeg har relativt god kunnskap om RAID, men det jeg lurte på var om noen hadde noen kreative ideer for å ta i bruk en haug av diverse disker i forskjellige størrelser, mest for moro i stedet for å bare ha de liggende der. Jeg er med andre ord ute etter inspirasjon til et lite hobbyprosjekt
 6. Noen tips for hvordan jeg kan utnytte reservediskene mine? Forslag til raidoppsett etc? EDIT: Bilde vedlagt.
 7. Takk for svar, karer! Hvis jeg ikke skal bruke zfs, hvilke andre alternativer anbefaler dere? Det bør jo tåle usb-ustabiliteten. F. eks. at huben tryner eller lignende..
 8. Hei. Jeg har fem relativt store disker som ikke er i bruk. Jeg har en i7 med 16gb ram som jeg har tenkt å bruke til FreeNAS, men jeg er usikker på hva som er best praksis. Målet er å få en grei liten filserver med det jeg har fra før, uten å kjøpe noe nytt. Er ZFS å anbefale her? Alle utenom én er koblet til samme USB3-hub. Diskene: 2x 3TB 2x 2TB 1x 4TB Interne disk: 1x 4TB 2x 500GB (til OS, tenkte jeg. Kan evt byttes med en SSD som jeg har liggende) Evt, hvilke andre alternativer anbefales?
 9. Hei! Jeg har en filserver hjemme som jeg ønsker at skal være automatisk sikkerhetskopiert i sanntid. Det vil si, jeg har en dedikert internettlinje som kun kommer til å bli brukt til å sende backup av f. eks. /mnt/datatank/shares til en annen linuxboks et annet sted i verden. Hver gang jeg gjør endringer, vil jeg at det skal sendes backup. Men den dedikerte linjen er veldig treg (ADSL), så synkroniseringen vil ta lang tid. Cron-jobber som kjører rsync vil sannsynligvis stackes oppå hverandre, så jeg må vite at ikke flere oppgaver kjøres samtidig. Spørsmålert blir da: - Hvordan kan jeg overvåke en mappe og starte prosess med synkronisering hver gang en endringer gjort, og dersom det gjøres endringer mens synkronseringen gjøres, så snappes det opp rett etter at prosessen er ferdig (og dermed starter den ny synkronisering)? Takk for alle svar!
 10. Jeg har lyd, ja. Hva kan være galt?
 11. Takk for svar! Ja jeg bruker kabelen med mic på, og det fungerer på iPhone. Men jeg har forstått det slik at det er omvendt med mic og ground på de nyeste dualshock-kontrollerne. Spørsmålet er vel om det finnes overganger som fungerer?
 12. Hei! Hvilket adapter trenger jeg for å få micen til å virke på PS4? Det er et Bose QC15 headset.
 13. Heisann, godtfolk! Mulig denne hører bedre hjemme i database-forumet, men jeg vil anta at dette er enklest å gjøre i PHP. Jeg ønsker å slette alle duplikater i tabellen min, utenom den som har den siste timestampen. NAVN ADRESSE POSTNR TIMESTAMP Ola Hjemmevn. 1 1234 645531531 Ola Hjemmevn. 1 1234 432524542 Ola Hjemmevn. 1 1234 233213124 Her ønsker jeg altså å slette de to nederste fordi NAVN, ADRESSE og POSTNR er identiske. Setter pris på tilbakemelding dersom det er noen her som vet hvordan jeg kan automatisere dette gjennom hele tabellen min. Remi
 14. Nei, jeg skal ikke bruke noe software her. Bare bryte kontakt i en lydkabel uten å lage et knepp..
 15. Hei! Jeg trenger å kutte lydsignalet uten å få et klikk/forstyrrelse på lyden når bryteren slås over. Jeg er komfortabel med loddebolten. Men hvordan lager jeg denne boksen? PS: Dette skal brukes til kommunikasjonssystem. Lydkvalitet ikke viktig. Takk for all hjelp!
×
×
 • Create New...