Gå til innhold

khaakon

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av khaakon

  1. En god venn skal kjøpe nytt, det er ikke så ofte - gjerne en 6-7-8 år mellom hver gang, litt sjeldnere enn han spiller FPS spill. Den må takle RPG (Diablo 3 /WOW) og strategispill (Starcraft) i 1920x1200 uten problemer, og kanskje et og annet skyte- eller kjørespill med ok grafikkytelse. Stort sett er det websurfing/filmer/musikk PCen vil bli brukt til.

     

    Han syns titusen er mye penger, jeg syns det er vanskelig å finne en komplett maskin til under det, når man skal ha med OS, en bra skjerm (viktig!), mus & tastatur

     

    Jeg har to forslag, tar gjerne imot kommentarer;

     

    8900,-

    http://www.prisjakt....ist.php?l=25718

     

    10000,-

    http://www.prisjakt....ist.php?l=25646

     

    Håx

  2. Om hyperthreading ikke er lønnsomt for meg å kjøpe kan godt være sant. (eller er det MHz og cache? alloftheabove?) Samma det, jeg ser det blir litt dyrt det hele - kommer nok til å utsette kjøp samme hvor lyst jeg har. Jeg får heller herje litt mer med det har ettersom med oppsettet over (Q11) er det ikke plass til noe kraftigere enn HD7850 ca, og da blir det for likt det har til å spenne ca. ti laken.http://www.prisjakt....?l=23883&view=m Har kjøpt min første smartphone så har jeg noe å klå på, får heller se etter billig laptop i sommer (Win8), og kjøpe mini super desktop maskin om et halvt år eller mer. Innen den tid håper jeg det kommer flere små kasser (Lian Li har akkurat sluppet 5 !! nye ITX kasser, peseku fem, ni, tolv, femten og atten. Ingen av de var perfekte for meg heller, men PC-Q18 var nærme, har stor plass til grafikkort og USB3 i front - synd med begrenset plass for CPU kjøler... http://www.lian-li.c...ss_index=64&g=f

     

    Jeg tror heller ikke jeg har tenkt ferdig kasse - psu - ytelse/støy problemstillinga for min egen del - klarer ikke legge fra meg at jeg OGSÅ vil ha en kraftig gamermaskin mens mitt høyeste ønske er liten og lydløs (og diger skjerm)

  3. Jeg skal bygge meg en mini-ITX maskin nå som Ivy Bridge brikkene kommer ut. Jeg har drømt om å bygge noe smått i lang tid nå, og klør i fingrene etter ny maskinvare nå etter ca 2,5 år siden mitt siste kjøp ;) Jeg trenger det egentlig ikke for ytelse, har en undervolta i7 860 og en HD5850 som fyller 1920x1200 piksler helt greit for mine behov. Unnskyldningene for å kjøpe nytt er størrelse og varme (kjøling/støy). Og hvis jeg får spart nok $ kjøper jeg en skjerm med høyere oppløsning i løpet av de neste to årene, dvs. innenfor denne nye PCens levetid.

     

    Lian Li PC-Q11 http://www.lian-li....s_index=64&g=f Jeg vurderer også PC-Q25 eller andre, som Fractal Design Array R2 (større kasser, plass til større GFX, og kanskje HDD i strikk) Men vil helst ikke ha større enn Q11 likevel :huh:

     

    ASUS P8Z77-I http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z77I_DELUXE/ Dyrt, men lekker ja - litt usikker på hva jeg synes om det ekstra printkortet med VRMene på, men 17x17 cm med alt og litt ekstra : P

     

    Jeg planlegger å sette i en i7 3770 K eller S, vi får se på priser og tilgjengelighet først, men jeg vil ha HD4000 grafikkdelen. Sannsynligvis K og prøve undervolting @stock Hz, T-modellen kan også komme inn i bildet. Hvis i5 3475S har god watt / ytelse / pris forhold kan jeg kanskje satse på den, jeg trenger egentlig ikke i7 ytelsen (men liker det, også varer det lengre).

    Jeg antar 8 GB med lav profil RAM vil være tilstrekkelig for en stund - men hvilket merke / modell / hastighet? Anbefalinger er veldig velkomment ettersom jeg syns RAM kan være et ganske forvirrende marked. Men jeg leter etter noe jeg kan stole på.

     

    Og så, ønsker jeg virkelig å få fatt i en Seasonic SS-300/350 TFX 80 plus gold PSU http://www.seasonic....duct/pc_tfx.jsp og prøve å få plass til den den øverst bakerst i Q11 - kanskje ved å ta den fra hverandre, og / eller ta av lokket, eller Dremle det som trengs. Medfølgende 80mm vifte lever farlig, men er etter sigende passiv ved lav last. For å få god luftsirkulasjon må jeg kanskje gjøre noen modifikasjoner på Q11 kassa også. Jeg antar nettkabelen/ kontakten vil gi meg litt problemer, men forhåpentligvis ikke umulig. Så langt er disse vanskelig å finne i europa, men jeg vil høre om denna tsjekkiske nettsjappa http://interlink.tsb...lk_d140406.html kan sende til Norge. :grin2: Ikke dyrt før frakt ihvertfall.

    Før disse (rimelige) Seasonic enhetene nylig dukket opp, vurderte jeg PicoPSU eller Electrodacus løsninger, og har lurt endel på om jeg kunne bruke to, èn for CPU og èn for skjermkortet? (Anyone?) X-400 ble også vurdert, lurte på om jeg kunne ta den fra hverandre på et vis, og flytte bitene rundt for å få plass til CPU-kjøler. Ved montering av PSU opp i toppen av kabinettet kan jeg bruke en tårn heatpipe kjøler for CPU, som Scythe Mugen / Ninja eller TR HR-02 Macho eller noe annet (stort) beregnet for lav luftstrøm. Jeg tror det blir HR-02, stopp meg hvis du har innvendinger/alternativer.

     

    Det jeg egentlig sliter mest med, er hvordan jeg kan få nok strøm hvis jeg ønsker å sette inn et grafikkort med en seks-pin ekstern strøm behov. Kan ikke SS-300/350 gi strøm til en 77w CPU og en high-mid GPU? PSU som den er har ikke kontakter for dette i det hele tatt ;

    http://www.seasonic....ctive%20PFC.pdf

     

    Er det mulig for meg å jukse (jeg mener fixe) og koble/skru/lodde på PSU så jeg får seks-pins kontakten jeg trenger for GPU? Er det mulig å drive et grafikkort med en juryrigged Pico PSU løsning? Må jeg nøye meg med en GPU som max kan få ~75W fra den interne PCI-e sloten?

     

    Jeg vil fortsatt vurdere ønsket mitt om ekstra grafikkkraft kontra om PSU opererer innenfor sitt optimale område når datamaskinen går på tomgang, som er ofte. Så jeg har ikke helt bestemt meg om jeg ønsker 300W eller 350W og om jeg trenger modulære kabler eller ikke, men tilgjengelighet kan avgjøre det - 350 modulær mest sannsynlig.

     

    Jeg skakke bygge for spilling umiddelbart, men jeg er ganske sikker på at jeg senere vil prøve å putte inn så mye grafikkraft som jeg kan få plass (240-250mm lengde) og strøm til. En ny SSD må jeg skaffe, men det blir sikkert mest bare som å gå i godtebutikken... og så får jeg se whattodo med harddiskene mine(...sukk). Jeg er ganske usikker på om jeg skal bry meg med optisk drev, kanskje bare for å ha BR for fremtiden - men igjen, jeg trenger det egentlig ikke i dag så .. Det er mulig kabinettvifta blir overflødig hvis jeg kan sette inn en HR-02 med TY-140 på push, litt invendig ducting kan også gjøre underverker - trenger ikke bli pent bare det funker.

     

    Ville bare poste en link til en forumtread på HardOCP der en fyr klarte å sette en annen PSU på samme sted jeg tenker på (ja side 31, bare scroll ned litt) http://hardforum.com...1523097&page=31 mange bra builds i den tråden .. og en annen veldig inspirert Q11 build, jeg liker at han har polert harddiskene og rensa caps o.l. for utseende; http://www.xtremesys...-Lian-Li-PC-Q11

  4. Ja - enig, den er dyr. Vurderte allikevel at han kommer til å klare seg med 460W PSU også i framtiden, Dustin selger jo 560W, samme serie fra Seasonic 20 kr billigere. Men jeg tror jeg går for vifteløs ohmy.gif

     

    *EDIT; OMBESTEMTE MEG. Det ble 560 wattern allikevel innocent.gifwhistle.gifthumbup.gif, er ikke no vits med vifteløs PSU sammen med gaming skjermkort (over medium(...i den kassa, osvosv)). Ellers alt som på lista, kunne ha gått ned til vifteløs HD6770 eller opp til HD6950 2GB, men tror jeg liker den som den er. Vet ikke om han trykker kjøp før han legger seg ikveld rolleyes.gif

  5. Ja, jeg håper å kunne pushe på ham engelsk Windows, lettere for meg å hjelpe ham når han ringer. Har nå valgt 2x 4GB Corsair vengange LP ram og et billig optisk drev, lagt til Cooler Master 212 CPU kjøler og Arctic Cooling F12 PWM vifte - fortsatt under 8000 kr, men uten frakt.

     

    *Edit; Handleliste

  6. Hei alle HW-buffs.

     

    En god venn skal bytte sin 5-6 år gamle pc og jeg skal hjelpe ham å bygge ny. Vi bestilte 24" Dell U2412M på tilbud fra Netshop igår, et godt kjøp tror jeg. Jeg har gått for Intel og Nvidia, men er åpen for forslag på andre løsninger. Han har (heldigvis) harddisker og en SSD som skal brukes i den nye maskinen. Kasse og strømforsyning er jeg ganske bestemt på er gode produkter, og er ikke til vurdering (..?)

     

    Handleliste hos Dustin;

     

    Silverstone TJ08-E

    Seasonic X-460

    Gigabyte GA-Z68MA-DH2

    Intel I5 2500K

    Corsair XMS3 2x 2GB

    Gigabyte GTX 560Ti

    Win7

    ~ca. 7500,- m/frakt

     

    Han har budsjett på 7-8k, og bruker maskinen mest til alt du finner på nett, litt jobbgreier (office & no' Citrix kobling til jobben), musikk/film (støysvak er svært ønskelig), og spill (FPS og annen moro).

     

    Hvis dere har noen synspunkter på HW valg vil jeg være glad for å høre fra dere, skjermkort modell er veldig åpent - stillhet i hverdagen er ønsket. Om det bråker når han spiller jøkke det noe ;)

     

    *Edit; tror jeg vil bruke siste hundrelappene på en god CPU kjøler og en eksosvifte til kassa, plutselig blir det rett over åtte tusen raske, jajamenn

  7. Urk - nå er datoen hos Komplett endret til 13.oktober (Scan også). Denne kassa er kanskje allerede blitt mektig populær i de markedene den er sluppet til (USA/Asia ..?) siden vi her på denne sia av dammen må vente så fælt ermm.gif

    Jeg har jaffal et godt inntrykk av den etter å lest flere tester;

     

    http://www.tweak.dk/...abinet/1291/1/1

    http://www.bit-tech....tj08-e-review/1

     

    ..og forum tråd, allerede oppe i 38 sider;

     

    http://www.overclock...wners-club.html

     

    Kjipt å måtte vente, men men. Har tanker om å lage et annet opplegg for HD cage;

    Ta 4 gjengestål og kappe de til nøyaktig innvendig høyde. Bruke plenty stålplast ellerno for å feste de i topp og bunn inni kassa omtrent i samme posisjon som eksisterende HD cage, men - sette de slik at jeg kan snu 3,5"HD 90 grader flatt og få kontaktene ut mot den åpne siden. Hardiskene kan så henges opp i strikk el. lignende, og jeg kan skru på en bunch med muttere som kan justeres for å tre strikkene rundt i de høydene man vil. Jeg er vel avhengig av at stagene kan festes i en posisjon hvor jeg fortsatt kan ha lange skjermkort, kan hende må det kuttes i bakplata her og der hvis hardiskene blir stående for langt inn i kassa, mot venstre sett forfra. Fordel; bedre plass i kassa, og flytende oppheng av hardisker ! Eller det kan være en utopisk dagdrøm, vi får se.

  8. De sier denne har 6,67mm dot pitch. De sier også ; "...using state-of-the-art LED technology from Lighthouse Technologies. The specifications are for information purposes only and are subject to change without prior notice."

     

    http://www.cseed.tv/...nical-data.html

     

    Selv med dårlig oppløsning tror jeg denne bruker mer enn 1600 watt wink.gif

     

    *jeg lurer også på hva som er greia med 100 000 Hz ..?

  9. Ooo-yummy. Det så jammen ut som et utrolig bra kabinett i en fin størrelse. Selv ser jeg mye på mini-ITX om dagen, men denne ga meg lyst til å flytte inn tvert -har allerede mATX hk. Kanskje den en av de få kassene jeg har sett som jeg ikke føler behov for å modde på en eller annen måterolleyes.gif

     

    ph34r.gifEr det bare meg som reagerer på at HK er snudd? Liker det.

     

    Pris? Når?

  10. "Ofte vil info vi kan komme med i en artikkel gjenspeile kvaliteten på informasjonen vi får fra produsenten, og det er også tilfelle her. Som oftest er det best å være ærlig overfor leserne og si vi ikke vet sikkert, fremfor å spekulere og komme med uttalelser vi ikke har 100% dekning for.

     

    Hva rotasjonen angår, så kommer det frem i detaljene på skjermen i prisguiden, men dette er en så selvsagt funksjon på en skjerm i denne prisklassen, at det ikke var verdt å nevne.

     

    Kalibreringsenheten er ikke nevnt i spesifikasjonslisten under hva som medfølger ("Innhold"), så vi valgte å ikke si med sikkerhet at den følger med."

    +1 blush.gif

  11. Unektelig fet, og for dyr til (min) hjemmebruk. Dere burde klart å ta rede på de usikre dataene (pris/RGB/USB) - ikke veldig viktig, men 3x 'vi vet ikke helt' i én artikkel ække så stilig. Dere kunne enkelt ha skrevet at den kommer med fargekalibreringsenhet, og at den kan roteres 90 grader til 'portrait'.

     

    Anandtech har fått testa den; http://www.anandtech...30-inch-display

     

    Mvh

  12. Enig med de som anbefaler Intel sokkel 1155 CPU (32nm), jeg tror de krever mindre kjøling enn tilsvarende cpu-kraft fra AMD (nå om dagen), så du lettere får en stille PC :)

     

    http://www.silentpcreview.com/i3-2100-x2-565/

    -de skriver også om pris pr plattform

     

    SilentPC review og ikke minst forumet der kan gi deg veldig mye god info om stillere PC

     

    Scythe S-flex er fine vifter, ikke så dyre på Netshop sist jeg kjøpte. Den Cooler Master kjøleren Montseur linker til er veldig bra for den prisen, det finnes også mye lekkert innen tårnkjølere uten at det koster skjorta. Lykke til.

  13. Mye interessant å lese her. Jeg skjønner behovet for ekstremt gode kabler i tilfeller hvor man trenger at utstyret er å stole på; på jobb. Ved f.eks. avvikling av større arrangementer og ikke minst de høyt profilerte må man kunne kreve det beste av utstyret, signalfeil eller tap kvalitet er i noen sammenhenger ikke akseptabelt. Alt mulig utstyr blir produsert i høy og lav kvalitet, så også kabler. Enkelte folk har også for mye penger, som det spørres etter her - når du har brukt hundretusener på annet utstyr så kjøper du også dyre kabler. Du har gjerne også da betalt for ymse 'sort magi' allerede. :)

    En annen sak er at overgangen fra analogt skjermsignal har gjort at det nå er mye vanskeligere å ha lange kabler, dette er et problem, og man kan oppleve det også hjemme/privat. Håper det kommer teknologi som fikser på dette. http://www.hdbaset.org/ som Ziggy linket til virket som et bra initiativ.

    AJ sa; Enhver ingeniør bør vite at svaret på komplekse spørsmål alltid begynner med "Det kommer ann på".

    Jeg er ikke ingeniør, men bruker ofte det svaret på enkle spørsmål. Komplekse (kompliserte/sammensatte/whatnot) spørsmål kan det være mere opplagt å svare ja eller nei på...men jeg bare kverulerer, beklager :/ (egentlig så er det vel slik at det alltid kommer ann på rolleyes.gif)

    *Jeg glemte å nevne at jeg òg syns de kablene i artikkelen var latterlig dyre og de bruker vanlig markedsføringssvada for å få fram produktet sitt. Var ikke engang tilgjengelig mye lengre enn kabler man allede får tak i. :(

  14. Yohohoho, det blei handling til slutt.

     

    http://www.dustinhom...e8b9ccc7d8a6827

     

    Godt vi venta litt, 460GTX kom jo litt ut av det blå kan du si - sparer en femhundrelapp der tilogmed (fra RD5850). Spanser litt ekstra på Dominator 1600 cl9 siden de er på kampanjepris smile.gif. Klar for klokking, bare tilsett ordentlig kjøling ph34r.gif.

     

     

    Bare nå å håpe at de får inn de nye korta kvikt, bestilte skjermen separat i tilfelle den skulle forsinke pakka.

×
×
  • Opprett ny...