Jump to content

Jan200

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg tror at med rett innstilling, innsats og målrettet arbeid så tror jeg at jeg skal kunne oppnå ganske mye (Jeg tror dette gjelder for mange individer). Det du sier med å kombinere en utdanning av matematikk/programmering sammen med økonomi tror jeg ikke er galt. Jeg vil tro at en kommer til å være ganske attraktivt på et jobb marked med en slik blanding. På VGS hadde jeg ikke store problemer med Geogebra, og scoret rimelig høyt på Del 2 på prøvene, iforhold til arbeidet som gikk inn i den. Beklager for jeg ikke svarte på spørsmålet (Eller ga deg en ekstremt vag respons), håper dette er litt mer utfyllende; Det som interesserer meg innenfor økonomi er i stor grad aksjemarkedet ettersom jeg er "hobbyinvestor" selv, jeg vil også si at jeg tildels opptatt av tall. Evnen til å kunne se et helhetlig bildet av hva som foregår i økonomien både innenlands og utenlands er også viktig for meg. Og ut ifra dette kunne lage seg en grovt bilde og prøve å forutsi hvordan markedene og økonomien kommer til utforme seg. Ikke minst det å kunne se hvordan markedet fungerer og reagerer på de ulike elementene som vil påvirke økonomien. Jeg følger daglig med på aksjemarkedet og dets priser, samt nyhetene innen næringsliv, økonomi og nyheter generelt.
 2. Jeg kunne ha tenkt meg å jobbe som ingeniør grunnet egne interesser og egenskaper. Jeg har nok også fått litt innflytelse fra begge foreldre som er ingeniører. Nå har jeg riktignok gjort et "forsøk" på Tres-veien til en bachelor i bygg, men dette var kortvarig ettersom jeg fikk studietilbud et annet sted og på en annen linje... Jeg fikk bare ta del i matematikken som foregikk før selve studiet startet ettersom ingeniørfagene ikke begynner for fullt før etter immatrikuleringen. Jeg tror fremdeles at Tres-veien er en god løsning om det er ingeniør yrket jeg bestemmer meg for. Sonans skulle ha 76 000 for fagene også kommer eksamens avgifter oppå det igjen, de ligger på rundt 2 000 for karakterer man allerede har og 1 000 for eksamener man ikke har hatt før. Så jeg må si meg enig med deg der. Jeg har fremdeles 6 dager til å bestemme hva jeg skal søke, i disse dagene kan jeg rette det meste av fokus jeg har til å tenke hva jeg vil gjøre. Tiden vil vise.. Takk for innspill
 3. Med ingeniør og teknologi så tenkte jeg noe i den duren av INDØK, men jobben jeg ender opp med trenger nødvendigvis ikke å krysse over til alle de ulike emnene jeg nevnte. Fra VGS har jeg valgt følgende valg fag: Matematikk i form av T1, S1 og S2, Fysikk 1, Informasjonsteknologi 1 og 2, Internasjonal Engelsk og Entreprenørskap 1. Nå trengs R2 til mange av studiene jeg ønsker å komme meg inn på, også på matematikk og økonomi ved UiO og på alle INDØK studiene. Jeg kunne tenkt meg en jobb der jeg har ansvar, dermed kunne en leder type jobb ikke vært feil. En jobb innenfor finans og bank virker interesserende for meg, men jeg er for det meste åpen til arbeid som inneholder tall. Det snakk om 8 fag + R2 (skulle kanskje presisert dette i hovedinnlegget). Du har rett i at det virker litt ambisiøst, men det skal være mulig om jeg jobber jevnt og trutt med fagene gjennom året. Tross alt så har jeg hatt fagene før slik at prosessen er kanskje ikke like krevende som en vil tro, men det er godt mulig jeg tar feil. Hvor mye vil du tro det har å si med å ha mastergraden fra HHB eller UiT kontra NHH eller NTNU?
 4. Jeg hadde disse fagene ved VGS (utenom R2 som ikke er påkrevd) og slapp da unna den matematikken. Det var ikke meningen å snakke på vegne av alle ordinær studenter ved nautikk studiet. I og med at jeg hadde disse fagene tok jeg det nesten for gitt at alle ordinær studenter hadde tatt denne matten, beklager for det.
 5. Kan du fortelle litt mer om hvorfor du valgte å trekke deg etter ett år? Gå litt nærmere på det med "grunnet manglende interesse" og "tøffe jobbmarkedet for norske kadetter". Takker for innspill:) Grunnen for at jeg valgte å trekke meg etter ett år med studiet var primært at jeg i hovedsak er mer interessert i økonomi, ingeniør og teknologiske fag og valgte derfor å forfølge denne delen av meg og skaffe jobb innenfor disse sektorene etter endt utdanning. Samtidig så ser jeg på jobbene innenfor disse sektorene som mer trygg enn det maritime. Om du er aktiv i medier som dekker næringlivet spesielt det maritime (f.eks. https://sysla.no/maritim/ og andre medier som e24 og daglig næringsliv er også relevant ) vil du legge merke til at den norske maritime næringen sliter for tiden, dette kan godt snu før du er ferdig med utdanningen. Et annet punkt er at norske mannskap blir outsourcet av billigere arbeidskraft fra andre land som gjør det vanskeligere for deg som er norsk å være konkurransedyktig i det maritime markedet.
 6. Kan du bekrefte om dere på Nautikk ved NTNU Ålesund tar opp Y-vei studenter? Og at dere blir undervist i 2 forskjellige klasser? Ca halvparten av kullet er Y-vei studenter og blir undervist i samme klasse. Det er sant at Y-vei studentene vil ha en fordel etter endt studie ettersom mange allerede har kontakter innenfor den maritime næringen og har jobbet tidligere som matros. Når det gjelder det fagmessige og teoretiske har ordinær studentene en fordel i studiet grunnet matematikken (og fysikken?) man har måtte tatt på VGS. Y-vei studentene måtte ta fysikk det første semesteret samt et matematikk kurs det første semesteret og det andre semesteret måtte Y-vei studentene ha norsk. Mens ordinær studentene slipper dette.
 7. Jeg har gått et år Bachelor i Nautikk ved NTNU Ålesund (Har GENS + S1,S2 (MARTE)) og har generelt sett bare hatt gode erfaringer. Nautikk studentene blir undervist i samme bygg som Rolls Royce, ikke hovedbygget til NTNU i Ålesund. Denne utdanningen skal være den beste sivile utdanningen Norge har å by på innenfor det maritime og er blant de beste på verdensbasis. Hvis det er det maritime du ønsker så er Nautikk ved NTNU i Ålesund uten tvil noe du sterkt burde vurdere. Nå valgte jeg denne utdanningen litt ute av det blå, selv om jeg stort sett bare har gode ting å si om utdanningen så har jeg selv valgt å trekke meg grunnet manglende interesse og det tøffe jobbmarkedet for norske kadetter.
 8. Hei, jeg er en "fersk" student fra VGS som har påbegynt en Bachelorgrad som jeg har endt opp med å miste interessen for og vil finne noe annet å gjøre til høsten (Vil mest sannsynlig ikke få studiepoeng for dette året). Jeg har dermed bestemt meg for å enten søke meg inn på et nytt studie, eller å ta et år der jeg forbedrer vitnemålet. Ettersom jeg bare oppnådde et vitnemål som var hakket over gjennomsnittet(ca 45 KP) grunnet jeg ikke var særlig målrettet og uviten på hva jeg ville gjøre etter VGS og hadde derfor ganske lav innsats gjennom hele VGS. Jeg kommer meg derfor ikke direkte inn på de mest anerkjente linjene innenfor norsk utdanning på NTNU, NHH og de øvrige universitetene. Gitt at jeg prøver å søke i år. Jeg mangler R2 for å komme meg inn på Ingeniør og andre realfags tunge studier. Jeg vurderer sterkt å ta opp halvparten av fagene mine fra VGS og ta R2 i løpet av et år ved Sonans og om jeg når målet mitt vil jeg ha en KP på ca 58-60. Og dermed vil jeg ha flere muligheter og et ekstra år på å samle tankene og finne ut hva jeg egentlig vil gjøre. Jeg er interessert i utdanningene innenfor Økonomi, Administrasjon, Ingeniør og Teknologi. Jeg har tenkt tanken om å begynne på Bachelor i ØK.AD. hos enten HHB eller UiT siden det er både der jeg har mulighet til å komme meg inn, uten et ekstra år med å forbedre vitnemålet, men det er også i nærheten av familie og venner. Etter endt Bachelorgrad har jeg ambisjoner om å komme meg inn på enten NHH eller NTNU og få tittelen Siviløkonom. Jeg kan også søke meg rett inn på Siviløkonom utdanningen ved HHB. Det jeg er mest redd for med å ta den ruten er hvor attraktiv jeg blir å være på arbeidsmarkedet. Med en grad fra HHB kontra Bachelor fra HHB eller UiT og Mastergrad fra de mer anerkjente Handelhøyskolene. Så det spørsmålet mitt koker ned til; Er det verdt å ta et år der jeg forbedrer vitnemålet fra VGS og ha muligheten til å gå på et tyngre realfagstudie eller søke meg rett inn på NHH, samt et ekstra år på å bestemme meg? Eller om jeg skal begynne på Bachelor i ØK.AD. ved HHB eller UiT(Hvilket er best, med tanke på kvalitet og hvilket vil jeg dra mest nytte av på jobbmarkedet) og dermed gå videre med en Mastergrad fra NHH eller NTNU eller om jeg bare skal søke meg rett inn på Siviløkonom utdanningen ved HHB? Hvordan vil de ulike komboene av en slik utdanning gi utslag når jeg skal ut i jobbmarkedet? Takk på forhånd
×
×
 • Create New...