Gå til innhold

slemslem

Medlemmer
  • Innlegg

    153
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av slemslem

  1. personlig ville jeg faktisk begynnt med bare en 50mm,  evnt en 28mm, da jeg er av den oppfattning at man lærer seg komposisjon mye mye bedre når muligheten for zoom forsvinner, men dette blir vel bare en smakssak.

    9384251[/snapback]

     

    Jeg er også enig i dette. Selv begynte jeg med D200 og 50mm F1.8 og dette var en fin kombinasjon som lærte meg mye om komposisjon. Dessverre fristet vidvinkel for raskt og pengene lå klar så jeg handlet raskt både Tamron 17-50 F2.8 og Tokina 12-24 F4. Til tross for dette blir ikke 50mm liggende på hylla da den er fantastisk skarp helt ut i kantene.

  2. Så de hadde rimelig stive priser.

    Jeg har alltid lurt på hvordan et EF 300mm f2.8L IS er i bruk.

    Koster 1325,- dagen.

    8975172[/snapback]

     

    Det er fordelen med den lokale fotosjappa mi. Hvis jeg lurer på et objektiv jeg kanskje har lyst på til mitt Nikon D200 får jeg låne det f.eks. en helg, uten noen kostnad. Kjempeservice!

     

    Selvfølgelig fører det til at jeg kjøper absolutt alt der - selv minnekort som finnes mye billigere andre plasser.

  3. Jeg stod med samme valg for en måned siden - D80 mot D200. Etter å ha testet begge var det imidlertid ingen tvil igjen - jeg måtte bare ha D200. Følelsen av grepet, muligheten for 5b/s (sport), kraftigere hus og bedre knapper gjorde at det var liten tvil. I tillegg har man andre funksjoner som intervallfotografering, noe jeg synes er veldig greit. Brukte det en del da vi ommøblerte og ryddet/flyttet på jobb, ble ganske stilig :)

     

    Gå for følelsen din, og det høres ut som den sier D200. Jeg er storfornøyd med at jeg gikk for dette. Objektiver kommer uansett etter hvert.

  4. Jeg vil gjerne igjen få presisere hvor greit det er med en forsikring på denne typen utstyr. Etter å ha handlet et Nikon D200 med en del utstyr ringte jeg forsikringsselskapet mitt og betaler nå ca 500 kroner i året for å sikre det mot all slags rart. På denne måten tenker jeg ikke på den biten - det viktigste for meg er å ikke ødelegge minnekortet. Selvfølgelig behandler jeg kameraet som jeg behandler andre dyre ting, men jeg lar ikke det stoppe meg fra å bruke det så ofte jeg kan - uansett vær. Jeg føler at dette gjør verdien av kameraet mye større, da jeg vet hvor mye jeg hadde hata meg selv hvis kamera hadde ligget hjemme bare pga vær.

  5. For å komme litt tilbake til det originale temaet;

    Jeg kjøpte meg nettopp et D200 med diverse utstyr, totalpris (foreløpig) ca 20k. Jeg ringte direkte til mitt forsikringsselskap og betaler nå gladelig ~500 spenn i året for å fullforsikre hele utstyrspakka. Dette betyr at hvis det får en smell som er litt for stor, så får jeg nytt. Det samme hvis jeg mister det i vann (og ikke ser det igjen) etc.

     

    Hvis dere er så livredde for kameraet, hvorfor betaler dere ikke bare denne (relativt) lille summen? Det jeg er redd for er å miste minnebrikken der alle bildene ligger...

  6. Stadig flere på min jobb har også fått en tilsvarende sak som dette, tror det heter MouseTrapper eller noe sånt. Det hjelper visstnok veldig for de som sliter/begynner å slite med vondt i høyrearmen. Og sjefen har tydeligvis forstått at et par tusen for en slik sak er ingenting. Alle som har spurt har fått en slik levert på dagen. Som det ble nevnt over her så koster det mye mer med et par dagers sykemelding.

     

    Jeg testet en selv en dag men klarte ikke bruke det, rett og slett fordi når man har 2 (eller 3) skjermer så må man stresse skikkelig for å flytte den raskt mellom de ulike skjermene - jeg ble sittende og vente på at den skulle 'scrolle' seg tid jeg ville.

  7. I linux: showkey

    Så trykker du inn caps lock og finner tastnr.

    Trykk også Ctrl for å finne nr på denne.

     

    Etterpå kjører du en dumpkeys > filnavn.

    Editer filnavn, og finn de ulike knappene, flytt funksjonen for Ctrl til Caps Lock (evt kopier). Lagre og kjør loadkeys filnavn, og du er oppe og kjøre. Gjorde dette for å mappe consoll-nr-opp og ned på windowstastene før dette ble offentlig standard.

×
×
  • Opprett ny...