Gå til innhold

Daius

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Daius

  1. Hei. I forbindelse med at en bekjent har skaffet seg en Desire så ønsker hun å få synkronisert e-post, hun benytter Get sin mailtjeneste til vanlig (Getmail). Jeg har satt opp synkronisering mot mange forskjellige mailtjenester før, men med Get så finner jeg ikke ut av utgående e-post. Inngående fungerer fint. Det er desverre ingen hjelp å få fra Get. :-/ Merk at å benytte samme oppsett for utgående som på mailklienten hun har på pc'en fungere ikke.

     

    Er det noen som benytter seg av Getmail her og synkroniserer den via mobilen. Hvilket oppsett bruker dere i så fall?

     

    Funderte litt på om det kunne være teleleverandøren (Tele2) hennes som hadde lagt noen sperrer, men etter å snakket med de så fikk jeg beskjed om at det ikke var noen sperrer der.

     

    D

  2. Jeg kjøpte via Platekompaniet i Oslo,vet ikke om de har butikk der du bor. Men du kan jo sjekke.

     

    Jeg kjøpte også ved launch og kan si at mye har blitt fikset siden da og spillet er vesentlig bedre nå. Etter min mening mye morsommere og mer utfordrende enn Wow.

     

    Edit: en venn av meg kjøpte det online via nettsidene til Vanguard og lastet det ned derfra. Det fungerer også fint.

     

    D

  3. Takk skal du ha, skal ta en nærmere titt på servage.net. Ser ut til å løse problemet for oss.

     

    D

     

    Sjekk ut servage.net (bruk denne linken for å få 25 GB ekstra).

     

    De gir deg 250 GB plass (275 med linken) og 2100 GB båndbredde pr mnd (70 GB om dagen).

     

    Du kan opprette flere/så mange FTP kontoer du vil, og så lenge du bruker en FTP client med resume, så er det ikke noe problem. Jeg bruker FileZilla og har testet resume funksjonen mot Servage, og det funka fint. Betaler du for 6 mnd om gangen koster det ca 60 kroner pr mnd.

     

    Men trenger du mer enn 275 GB eller mer en 70 GB pr dag i overføring, er kanskje Dreamhost.com stedet for dere. Bakdeler: Setup gebyr på $50 og de er i USA (tregere overføring)

     

    Både servage og dreamhost lar deg faktisk bruke plassen på serveren, uten å ha et aktivt websted. OG har ingen begrensninger på filstørrelse og hva du lagrer der.

     

    På servage har jeg nå litt over 100 GB med backup filer, og de har ingen problemer med dette. :thumbup:

    7894050[/snapback]

  4. Hei.

    Er på utkikk etter selskaper som tilbyr ftp tjeneste med god lagringsplass og helst uten båndbredde begrensninger. Har brukt runbox, men løsningen fungerer ikke optimalt grunnet begrensninger på båndbredden. Løsningen brukes i dag av vår fotograf og vi trenger da også mye diskplass, da det er snakk om bilder og video.

     

    Løsningen må også støtte resume grunnet mye filoverføring via satelitt.

     

    Har noen et firma å anbefale?

  5. Yep, de bra plasmaene er dyre. De som har kommet nå er vel 5 generasjon. Men de faller fort. Jeg kjøpte min Panasonic i juni for 25000,- og det var messepris. Veiledene var vel 28000-29000,- Men i Sverige er den nå helt nede i 23000,- (NOK).

     

    Men synes stadig LCD har en lang vei å gå før de blir bra. En ting en skal være klar over når det gjelder plasma er at 1024x1024 ikke nødvendigvis har et like skarpt bilde som 1024x768. Snodig. Og jeg aner ikke hvorfor, men har lest flere tester der dette blir påpekt.

     

    Daius

  6. Det skyldes vel litt at mange husker de problemene som eksisterte med plasma før. Levetid og innbrenning etc.

    Selv var jeg klar for å velge projektor eller lcd, men så fikk jeg teste plasmaen Panasonic TH-37PV500. Og da var valget lett. Vanvittig bra bilde.

    Levetiden på plasma er rundt 60000 timer. Innbrenning kan fortsatt være et problem, men det skal litt til slik jeg har forstått det. Tror ikke det er noe stort problem med de plasmaene som er på markedet nå.

     

    Daius

  7. Etter å ha driftet og brukt begge systemene så synes jeg vel i bunn og grunn at både Oracle og SQL server er generelt like i ytelsen . Synes også begge systemene er trege på XML. Mao det jeg personlig synes plasserer SQL server på toppen er administreringen og brukervennligheten. DTS i enterprise manageren er bare topp. Synes også det er lettere å tune SQL server med query analyzer.

     

    Prismessig kommer systemene gjerne likt, da de er ganske aggresive på prising når de vet de konkurrere med hverandre. Vi skulle bla ha en to cpu lisens for enten SQL server eller Oracle. Leverandørene kuttet prisene som bare det.... Hehe en kan spørre seg om hva slags marginer de vanligvis selger løsningene sine med...

     

    Daius

  8. Tja, OSI modellen er en referansemodell for å vise hvilke oppgaver som bør/må utføres for at et nett skal virke... De enkelte lagene (7) kan inneholde flere tjenester men kommunikasjonen mellom lagene er standardisert. Mao hvordan ting løses innad i et lag er åpent for tolkning... :-)

    Kanskje ikke den beste forklaringen men.....

     

     

    Daius

  9. Det vil jeg tro den gjør. Har ikke NCQ vært i SCSI lenge?

    SAS bruker "advanced command queing" slik som SCSI gjør. Dvs 256 "kø" nivåer med en del avanserte muligheter slik som å stokke om på køen og endre på prioriteringen i køen. Det er dette systemet som er med på å gjøre SCSI så bra til multitasking og da spesielt i flerbrukermiljøer.

     

    Kilder: http:/www.scsita.org, http://www.adaptec.com

  10. Jeg har jobbet i bransjen i 6 år nå og selv om jeg har jobb (systemutvikler) så ser jeg om etter noe nytt. Og kan bare si at det er ekstremt vanskelig marked for tida. Jeg vil uansett anbefale deg å begynne på en 2-3 årig utdanning nå (universitet/høyskole) og da spesielt fokusere på enten programmering eller databaser. Database folk vil det alltid være bruk for, det samme med programmerere. Vi begynner å se visse positive tegn i bransjen nå. Det begynner å komme flere oppdrag, samt at flere selskaper har utsatt oppgraderinger av teknologi grunnet de dårlige tidene.

  11. Hvis du er ute etter en stille maskin så er neppe scsi veien å gå. Bruker selv en 15k rpm disk i mitt system og den ligger på rundt 40 db. (Ikke at det plager meg...)

     

    En mellomstor SCSI disk vil gi deg en merkbar økning i ytelse, spesielt med 15k rpm. I form av raskere respons, kortere installasjonstider etc. Men forskjellen er ikke veldig stor og den vil i aller høyeste grad koste. Husk at SCSI disker er også av bedre kvalitet og vil normalt sett holde mye lenger enn en ATA disk.

     

    Vedr. grensesnitt: Husk at dagens raskeste disker klarer å levere nesten 80 MB/s (15K rpm SCSI) mens kontrollerene takler mye mer. Så båndbredden til kontrolleren er stort sett bare interessant hvis du skal bruke flere disker. S-ATA kommer til å ta mer av når S-SCSI blir lansert. Grunnen til dette er at man kan koble S-ATA disker til en S-SCSI kontroller (Ikke omvendt). Dvs at man kan kjøpe raske SCSI disker til system og billige S-ATA disker til data feks.

     

    Det er ingen forskjell i ytelse på 68 og 80 pins SCSI. 80 pins er (vanligvis) hotswap disker.

     

    Hvis du skal kjøpe SCSI i dag så er det nok greit å kjøpe U320 ja, hvis ikke du kan få tak i en brukt U160 da. Som tidligere sagt så vil du neppe oppleve noen forskjell på de to. Hvis du ikke bruker mange SCSI disker da. Det skal sies at det er en protokoll forbedring på U320 som gjør at den kan behandle enda flere kommandoer enn U160, men til vanlig bruk vil ikke dette merkes.

     

    Ok, håper det dekker det meste. Og bare spør hvis du lurer på noe.

     

    Daius

×
×
  • Opprett ny...