Gå til innhold

Winydancer

Medlemmer
  • Innlegg

    3 282
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Winydancer

  1. Heisann!

    Den gamle rullekassen fikk negative tilbakemeldinger på EU-kontrollen og jeg må dermed ut på jakt etter ny bil. Det var nok på tide, da familien vokser og vi trenger større plass.

    Jeg, og de rundt meg, har begrenset kompetanse på biler så jeg tenkte å høre med dere om dere har noen tips til gode, trygge og greie biler.

     

    Kriterie-listen er ganske tynn (tror jeg).

    Pris: Maks 250.000 kr (helst under 200.000 kr)
    Kilometer: Under 100.000 km (helst så lav som mulig)
    Alder: Helst ikke eldre enn 2016 modell
    Trenger ellers automatgir, ryggekamera og ISO-fix.

    Det må også være plass til 2 barneseter og et menneske i mellom i baksetet (er vell her jeg sliter med å finne ut hvilke biler som kan være lure). Den skal også lukeparkeres på gaten, så ønsker ikke en bil som er for stor/lang....

     

    Har dere noen tips til biler jeg burde se på? 

    Ingen preferanser i forhold til merke/type.

     

    Om dette ikke hører hjemme i dette forumet, rop ut!

    Takk for hjelp 🙂

  2. Heisann. Har nylig kjøpt meg en MacBook Air 13". Jeg har lastet ned diverse ting gjennom AppStore, og oppdatert til Yosmire. Ifølge AppStore har jeg 7 oppdateringer som venter på meg, blant annet iTunes 12.0.1, IPhoto, Keynote og Pages.

     

    Når jeg prøver å trykke "oppdater alle" får jeg feilmeldingen som er vist i bildet under.

    post-47737-0-17373300-1414603751_thumb.png

    Etter jeg trykker "OK" begynner iTunes å oppdatere seg, men stopper etter 40% før den dukker opp igjen på toppen under apps som oppdateres, i tillegg til at den dukker opp på nytt under "nylig oppdaterte" som vist under.

    post-47737-0-80409600-1414603767_thumb.png

    Noen som har vært borti noe lignende eller kan hjelpe meg? :)

  3. Ifølge AppStore har jeg 7 nye oppdateringer; iTunes 12.0.1, iPhoto, GarageBand, iMovie, Keynote, Pages, Numbers. Når jeg trykker "oppdater" får jeg opp en feilmelding som sier "oppdatering er utilgjengelig med denne apple-id-en".

     

    Når jeg trykker vekk denne feilmeldingen begynner iTunes å laste ned, kommer til ca 40% før den bare stopper opp og det står "oppdater" på nytt - men samtidig kommer det opp under "oppdateringer som er gjort" at den er blitt installert (står at den har blitt installert 6 ganger på rad nå...)

     

    Noen som har peiling?

  4.  

    Siden du vurderer hybridmaskiner (HDD + SSD cache) så kan du jo titte på lenovo flex 2 også:

     

    https://www.dustinhome.no/product/5010796117/flex-2-ci7-20-8gb500-8-ssd-gt840m-fhd-ips-14-tou (sort utgave)

    https://www.dustinhome.no/product/5010796116/flex-2 (hvit utgave)

     

    FullHD IPS skjerm (IPS gir bedre fargegjengivelse og innsynsvinkler) og greie specs i forhold til pris. Lavt støynivå (har en selv).

     

     

    Har sett litt på denne PCen også. Du anbefaler den? Hvordan er dette med å gjøre de om til nettbrett?

  5.  

     

    Hvis du har for vane å søle kaffe kan du jo vurdere å betale litt mer for å få en laptop som har en mulighet for å kanskje overleve slik behandling. I den prisklassen du ønsker er det bare tykke tunge laptoper som har slikt (Eks. Thinkpad L440/L540). Men hvis du går opp litt i pris kan du få t440 til 9000kr, den har riktignok ikke noe skjerm å skryte av selv om den har ok oppløsning.

     

     

     

    Takk for svar! Heldigvis er ikke kaffe-søl et vanlig problem ;-)

     

    Ser at Expert har tilbud på denne PCen: http://www.expert.no/baerbarpc/asusr553lndm123hlaptop/p/12946/

     

    15,6" med god oppløsning. Virker som en god maskin til 6500 kr. 24 GB SSD, hva betyr det? Kan jeg legge Windows inn dit?

  6. Ett alternativ er å kjøpen en ok maskin og sette inn SSD selv.

     

     

    Etpar spørsmål rundt akkurat dette med å sette inn SSD selv.

     

    Er det vanskelig? Hvordan vil det påvirke garantien? Vil SSD'en komme i tillegg til harddisken som allerede er i datamaskinen, eller vil den komme i tillegg?

     

    Om jeg eventuelt hadde økt prisen til 8000, er det flere alternativer for meg da?

  7. Heisann! Har jaktet høyt og lavt etter den perfekte PCen som kan erstatte min gamle ASUS som svømte i kaffe i sommer. Jeg har vurdert flere PCer, men klarer ikke ta et valg. Ønsker derfor uavhengig og nøytral hjelp fra dere.

     

    Mine krav til en ny PC er ganske spesifikt.

    - Helst 13,3", men kan strekke meg til 15,6".

    - Ønsker SSD, men trenger ikke være mer enn 128.

    - God skjerm med god oppløsning.

    - Ikke for mye bråk eller for mye varme.

    - Helst under 7000 kr.

    - Helst litt lett og liten. Batteritid er derimot ikke så veldig farlig.

     

    PCen skal brukes til surfing, streaming og litt Football Manager. Jeg tar også en CS/WC3 i blandt. Jeg har lenge vurdert en Mac, men er svært usikker..? Holder meg unna Acer også av dårlige erfaringer.

     

    Noen tips til en forvirret person som ikke har vært oppdatert på PC-markedet på 3-4 år? :-)

  8. Vel, som forventet så skapte du først en del målefeil med flytende væske. Etter litt tørking så blir det klistrete og ting henger seg opp.

     

    Det kan hende du får gjort noe med å bryte opp de tastene rundt der du sølte, men ofte kan det trenge inn steder hvor du ikke har noen kontroll, samt det faktum at det ikke var vann, men kaffe. Så du er egentlig nødt å vaske det bort på et vis.

     

    Anbefaler dog å fjerne tastaturet fra maskinen om du skal vaske noe. Samt påse at du lettere kan se at det ikke er noe væske på baksiden av tastaturet.

     

    I verste fall, hvor du ikke får fikset det så er siste løsning å vaske tastaturet skikkelig med vann. Men krever naturlig at tastaturet er fjernet, og at det blir tørket skikkelig (ovn på lav temp / varmepumpe over minst en dag eller to)

    Takk for svar!

    De har lagt ved varmepumpe i ca 10 timer, og det virker å være greit. Etpar taster som ikke vil virke som "n", samtidig som b sitter seg fast av og til. Satser på det virker etpar uker til jeg har bedre økoomi! :)

  9. Heisann! Under dagens morgenkaffe klarte jeg å søle noen dråper på tastaturet til min aldrende Asus.

     

    Jeg skrudde av ganske kjapt og tørket det som låg synlig. Når jeg skrudde på igjen var det tydelig noe feil, feks da jeg trykte på C kom det opp "c0jp" eller noe i den duren. Flere av knappene oppførte seg merkelig og knappen for å stille lyd opp/ned var på 3 av Fn knappene.

     

    Jeg tørket den under varmepumpen etpar timer og den fungerte smertefritt i 10 minutter så hengte "C" knappen seg opp og skrev "C" ukontrollerbart.

     

    Den står nå til tørk igjen, men lurte på om dette er vanlig med kaffe i tastaturet og eventuelt om noen har tips til hva jeg kan gjøre - eventuelt om PCen har sett sine siste stunder?

  10. Vanlig oppsigelsestid for fast ansatte er 3 måneder fra og med den første i etterfølgende måned. Du bør med andre ord begynne å søke nå.

    Dersom du er veldig motivert for å jobbe i en spesifikk bedrift. Lær det du kan om bedriften, og ta kontakt med dem. Forbered også en CV som du kan gi dem. Jeg har ikke fått jobb på den måten, men jeg har fått intervju og positiv tilbakemelding. Det kan være nyttig for nettverksbygging.

    Nei, det holder at du opplyser hva du gjør og når du forventer å være ferdig med studiene.

    Takk for svar!:)

    Høres ut som det er en god plan med å begynne å søke nå, samt identifisere hvilke bedrifter hvor det kan være aktuelt å arbeide innen og levere en CV der. :-)

  11. Heisann. Nærmer meg nå slutten på bachelorgraden min innen Sosialt Arbeid (sosionom). Er ferdig til sommeren og har tenkt en stund på når jeg skulle begynne å søke jobb. Da vi startet opp semesteret var læreren litt sjokkert over at ingen hadde begynt å søke enda, så tenkte jeg skulle prøve å være litt tidlig ute.

     

    Lurer derimot litt på hvordan praksisen rundt det å søke arbeid før fullført utdanning er. Skal/kan jeg søke på jobber som for eksempel har søknadsfrist 28.01.13 når jeg ikke kan starte før 1. Juli? Jeg antar de som har søknadfrist i januar ønsker at man skal kunne tiltre i arbeidet innen 1-2 måneder?

     

    Er det mer vanlig å "sende inn CV'en" til forskjellige bedrifter - uten at den er knyttet til en spesifikk annonse?

     

    Er det også normalt å skrive i CV'en at jeg er under studie nå og kan tiltre i jobb etter endt utdannelse?

     

    Takk for svar :-)

  12. Den gamle 13-tommeren blir nok utfaset. Jeg ser for meg at den eneste grunnen til at den er der enda er pga div avtaler med bedrifter/utdanningsinstitusjoner. Jeg ville mye heller gått for en air. Fantastisk batteritid og så er det en snappy liten kar også.

    Mkai, så du mener Air er et bedre kjøp til mitt forbruk? Eneste "tunge" jeg driver med er litt FootballManager, men utenom det er det for det meste musikk og internett :-)

     

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/MACAIRMD760HA/macbook-air-13-3-md760?scid=EXT_PRICEENGINE_PRISJAKT

    Denne i såfall? :)

  13. Hadde håpet (stort) å se MacBook Pro 13" (den gamle) komme ned i 7500-8000 kr, nå som nye ble annonsert - men skjer tydeligvis ikke?

    Tror dere det blir kjørt noen tilbud på forskjellige nettbutikker for å "tømme hyllene"?

     

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/MACBPMD101HA/apple-macbook-pro-13-3-md101?scid=EXT_PRICEENGINE_PRISJAKT

     

    8390 hos Elkjop, er det den modellen som nå blir oppdatert? Er det forsatt et godt kjøp for en som vurderer å gå fra en Asus PC over til sin første Mac? Hovedbruk blir surfing, streaming osv.

    - Vurderer Air også, er den kanskje like grei til min bruk?

  14. Det er tydelig at problemet ligger på trådløsfobindelse mellom router og PC.

    Målingen mot VG ser bra ut, mens mot router er det svære hopp i verdiene.

     

    Godt mulig du må bytte routermodemet, men jeg ville helst testet mot en maskin til før jeg konkluderte.

    Frykter at routeren har fått seg en smell ja..

    Når hele familien (2-3 iPad'er og etpar PCer) er koblet på samtidig er det skremmende trengt og ustabilt.

     

    Telenor-dama jeg pratet med idag snakket om å stille på noen frekvenser som kunne hjelpe? Noen som har peiling på dette? :-)

  15. Koblet du ut alle kablene av routermodemet? Det kan både bli skadet via ethernet, telefonlinje og strøminntak.

    Har du plassert routermodemet på nøyaktig samme plassering som før?

     

     

    Kablene ble nok ikke koblet ut nei..

    Står på akkurat samme plass som før.

     

    Farten har blitt litt bedre nå, varierer mye iløpet av en dag. Her er svarene på de kommandoene jeg skrev inn (ble målt når nettet var på sitt beste for dagen). http://bildr.no/view/bDdueGp4

×
×
  • Opprett ny...