Jump to content

stian_90

Medlemmer
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)

Recent Profile Visitors

481 profile views
 1. Det er korrekt. Hvordan utstyr benytter du? Og hva er forskjellen opp mot Altibox?
 2. Jeg har ikke benyttet meg av Ubiquiti sitt utstyr men velger likevel å kommentere Jeg bruker en Mikrotik hEX PoE. Jeg har en 50/50 linje fra Altibox og dette er ikke noe problem. Jeg har fulgt guiden som ligger i tråden hos Freak. Det har fungert smertefritt fra dag 1. Ingen problemer med å bytte fra opptak til live tv (unicast/broadcast) eller hastighetsproblemer. Det bare funker. Det bør ikke være noe problem å benytte Mikrotik sin router sammen med Uniquiti sine switcher. Dersom du likevel må benytte Uniquiti er inntrykket mitt at det fungerer like bra der, men jeg har ikke funnet en guide som er like bra som til Mikrotik. Det var helt fantastisk å få kasta FMG boksen vekk, og jeg opplevde et mye mer stabilt nett. Det er jo et velkjent faktum at FMG`en ikke liker for mange tilkoblinger samtidig.
 3. Jeg kan anbefale nettleseren Brave https://brave.com Denne sammen med en VPN bør holde en stund.
 4. Skulle gjerne svart ja, men klarer ikke huske nok av dette, har du noen flere tips for framgangsmåte? Edit: Fikk det til tilslutt, s = 1,54 og turtall blir 405 r/min. Tok bare et døgn.
 5. Hei. Jeg har en oppgave som innebærer å snu en formel. Jeg står litt fast, og håper noen kan hjelpe meg i riktig retning eventuelt vise framgangsmåte. Som dere ser er det n som er den ukjente som jeg skulle hatt.
 6. Ikke om du setter Altibox sin Orginale router i bromodus, det har jeg nå og det fungerer utmerket. Takk, blir nok noe slikt ja uten Altibox sin sak. Skal notere meg at nye unmanaged switcher må større IGMP-Proxy.
 7. Hei. Beklager at tegningen og betegnelsene ikke er helt korrekte. Det er vel egentlig en Altibox router, men den står i bridge nå, slik at den oppfører seg vel som en switch? Da får jeg internett kun ut på port nr. 3, og de resterende portene vil være TV, wifi er deaktivert samt DHCP server etc. Jeg får dermed ikke eventuelt dobbelt NAT. Takk for tilbakemeldinger alle sammen, blir nok en Edgerouter 5 i patchesnap, og eventuelt en switch om jeg trenger flere uttak å få nettverk i resterende rom. Da får jeg bort Altibox saken som sitter i TV benken, og kan erstatte den med en enkel switch som støtter IGMP.
 8. Blir ikke det litt for lite porter? Patcheskapet har jo mulighet for å matche rundt til 4 lokasjoner, i tillegg skal linje inn. Så bør kanskje ha minst 5 porter. https://www.komplett.no/product/867933/datautstyr/nettverk/routere/ubiquiti-edgerouter-5-port-poe# Fant denne, men en anmeldelse sier at om man bruker alle portene, vil hastigheten bli bare rundt 100Mbit per port grunnet struping som kommer av hardware. Router står ikke i patcheskapet nå. Kan selvfølgelig flytte den, men da blir trådløs dekningen dårligere enn jeg har idag, med mindre jeg setter opp et ekstra aksesspunkt. Dessuten blir jeg jo ikke kvitt boksen fra Altibox som ikke alltid spiller på lag med meg. Med mindre du foreslår og sette router i patcheskapet, kjøpe inn en switch som håndterer VLAN og IGMP og montere den også i patcheskapet, og ut fra denne dele ut kombinert nett/TV til punkt i leiligheten?
 9. Routeren min står ikke i patcheskapet nå. Har bare patchet direkte fra linje til nærmeste uttak ved TV-benk. Dette for å slippe å ha to nettverkskabler til TV-benken. Skal notere meg dette med q22. Kan ikke taget VLAN i nåværende router, så må bestille en, men hva skal man gå for? https://www.dustinhome.no/product/5011070278/rb2011uias-in-lcd-router Denne virket jo fornuftig prismessig, men blir kanskje for svak?
 10. Fælt som jeg rotet idag da. Det er nok public IP adresse jeg har ja. Retter opp posten med det samme.
 11. Vi har fiber inn til et leilighetskompleks, derfra blir dette kjørt inn i en Cisco router, og derfra får hver leilighet en parabel til hver leilighet. Denne er i leiligheten min i et patchesnap, og i patcheskapet er også fordeling til alle uttak ellers i leiligheten. Er det ønskelig med bilde av switch, og patchesnap ? Eller typebetegnelse på Cisco switchen i kjelleren som fordeler til alle leilighetene? Så vidt jeg kan se, har jeg public IP-adresse, jeg har iallfall ikke noe problem med å nå server i leiligheten utenfra når jeg åpner rett port i nåværende privat router. Routeren fra Altibox er satt i bromodus.
 12. Jeg har TV ja, jeg har faktisk begge TV boksene, men skal nok sette det opp for framtiden (Q22). https://www.ubnt.com/edgemax/edgerouter/ En slik vil kanskje gjøre nytten? Jeg har ikke behov for fiber delen, da jeg ikke har fiber inn i leiligheten. Det var planen ja, og patche fra første router og til alle enheter rundt om. Om jeg kan slippe switchen fra Altibox, så er jo det fint, men trenger likevel en enhet for å dele ut vanlig internett og tv i TV benken, så hvorfor ikke bruke denne? Enhetene i TV benken krever ikke noe særlig med kapasitet. Du har rett, jeg mener aksesspunkt ja, beklager.
 13. Det er TV over ethernet, det er korrekt. Forskjellen mellom internett og TV er vel at det er forskjellige VLAN slik jeg har forstått det.
 14. Hei. Har idag følgende oppsett som og kan sees i oversiktstegningen. Vi har fiber inn til et leilighetskompleks, derfra blir dette kjørt inn i en Cisco router, og derfra får hver leilighet en parabel til hver leilighet. Denne er i leiligheten min i et patchesnap, og i patcheskapet er også fordeling til alle uttak ellers i leiligheten. På grunn av kabling rundt om i huset, og for å få et mer fleksibelt oppsett hadde jeg vært interessert i om jeg kunne sette opp en egen router i patcheskapet som delte mellom internett og TV slik jeg selv ønsket. Har skjønt det sånn at det skal være mulig ved hjelp av VLAN styring, men mangler litt informasjon om hvordan router jeg kan gå for. Fra denne ønsker jeg å matche meg ut til respektive TV apparater og trådløs router alt etter behov. Noen vil sikkert påpeke at jeg kan sette Altibox routeren i patcheskapet, men da må jeg kable til to kabler til feks TV benken, som skal ha TV og internett. Istedenfor bare en kabel til Altibox router, og derfra splitte det opp i TV og internett. Det andre er at jeg opplever at Altibox routeren kneler under mitt bruk av nettet.
 15. Hele båten er for tung. Båten stikker for dypt. Det er fornuftig å ta av på toppen for å bedre stabiliteten da.
×
×
 • Create New...