Gå til innhold

Robort Kristensen

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Robort Kristensen

  1. Veldig bra at det fremdeles finnes muligheter for bomfri transport. Som motorsyklist oppfatter jeg ikke disse kjøretøyene som dødsfeller, og statistikken viser nok også at de heller ikke er det. Mye av grunnen til det er at folk tar hensyn til dårligere kollisjonssikkerhet ved å unngå å kollidere i utgangspunktet.

     

    Er faktisk mer redd for å sykle, eller oppleve vold på offentlig transport.

     

    Andre spennende kjøretøy i denne bomfrie L1 - L7e klassen er Solo ( www.smallev.com) og Microlino. Har en av hver i bestilling.

    • Liker 2
  2. Taxi-næringa i Norge går så dårlig og utenlandske vogntog-sjåfører er så upålitelige at vi erstatter de med roboter.

    Da mister flere jobben også blir det bedre for alle.:p

    At alle jobber skal bli erstattet med roboter kommer til å ødelegge for mennesker, det blir jo færre og færre jobber, mens det blir flere og flere mennesker.

    Noe må jo folk gjøre..

    Jobb eller kriminalitet, velg.

     

    Hvorfor må vi på død og liv jobbe? Hørt om borgerlønn? Da blir det frivillig å jobbe.

    • Liker 6
  3.  

    En to syl turboladet motor som ga 60Kw og 35% virkningsgrad hadde vert nok om bilen samtidig hadde en 100Kw el motor og et 20kwh batteri.

    Om noen kommer til å lage en slik bil er uklart. Men teoretisk burde det gå ann.

     

    Et slitk hybridkonsept er en så opplagt energieffektiv innretning, at det er omtrent latterlig at det ikke finnes. Man holder på med gearkasser og hybridløsninger som ble oppfunnet på 90 tallet fremdeles. Mens alt man egentlig trengte er en elbil og en enkel dieselgenerator.

     

    Man burde rett og slett satt igang og laget dette. Tesla er nok ikke interessert, men man kunne laget slike biler i Norge, om det var vilje til det.

    BMW i3 Rex har dette oppsettet.

    • Liker 2
  4. Kostnaden på slike ferdige monterte punkter skalerbare og lastballanserende ligger normalt på 22-25 000 kr. Påstår installatøren noe annet er det lurt å hente inn andre tilbud.

     

    Den mest rettferdige fordelingen av kostnadene er at fellesskapet tar infrastrukturen med nye kurs, mens den enkelte tar ladestasjonen og tilkobling av denne. Personlig kostnad blir da et sted under 20 000 kr

    • Liker 2
  5. Hele testen blir litt skivebom når en legger opp til 2 vokse og 3 barn i barnesete på langtur. Tviler på en finner mange barnefamilier med 3 barn i denne alderen og setebehov som seriøst vurderer denne bilen til langtur, eller denne bilen i det hele tatt. Rart de ikke tok helt av og prøvde å stappe bikkjene ned i bagasjerommet eller i takboksen mens de først var i gang.

     

    Enig. En så stor familie ville nok valgt en Caravellen lignende bil. Stusser også på sikkerheten til midtsete barnet i en kollisjon. Med et bakovervendt sete å stange hode i ser dette ikke bra ut i det hele tatt.

×
×
  • Opprett ny...