Gå til innhold

John R Johannesen

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av John R Johannesen

  1. Hei, dette er jo en selvfølge når det kommer til aerodynamikk. Det står beskrevet i alle tekniske formelsamlinger. Drag kreftene er større enn motstandskreftene. Del en kule i to, luftmotstanden blir da lavere hvis du kjører "flat enden" mot fartsretningen enn om du kjører "kule enden" mot fartsretningen. Poenget her er vel om boksen er designet og godkjent for å bli montert denne veien? Er "bakenden" designet for å tåle en kollisjon eller hard nedbremsing med full last?

  2. Der tar du helt feil. Veldig ofte er vinterføre på norske veier så dårlig at du ikke kan følge fartsgrensene selv om du har helt nye dekk (Selv om de var testvinner). Farten SKAL alltid tilpasses forholdene. Dette lærte du når du tok sertifikatet for motorvogn klasse B. Det er også mange veier i Norge som har 80km, men for å holde denne hastigheten i alle svingene på sommerføre trenger du en Porsche 911 eller lignende. Kommer du i en gammel Opel Ascona kjører du rett ut. Avpass farten til forholdene eller biltype, dekk og underlag. Igjen refererer jeg til veitrafikkloven som alle med godkjent sertifikat må forholde seg til.

    • Liker 2
  3. Man skal alltid ta høyde for uforutsette ting, er dekkene slitt mye (innen for regelverk) ol skal farten reduseres. Du kan ha verdens beste dekk og kjøre i fartsgrensen, men plutselig oppstår det noe. Har du dårligere dekk legger du deg under fartsgrensen. Veitrafikkloven er grei. Avpass farten etter forholdene. Dvs er det is, dårligere dekk, mørkt, mye trafikk etc så SKAL farten avpasses. Det er også stor forskjell mellom bilmodeller når det gjelder bremselengde. Mener du at bare den beste bilen skal få skilter? Nei, slik er det ikke, farten SKAL avpasses ref veitrafikkloven.

  4. Vel og greit med Hydrogen, men hvem skal produsere denne gassen og hvordan?

     

     

    Produksjon av hydrogen krever store mengder med energi. Hvordan er det tenkt at hydrogenet skal produseres? Bruk av Olje, Gass, Atom eller Vind, Vann og Sol kraft? Dagens samfunn har ikke disse kraft reservene, og det vil si at alt som går på Hydrogen blir veldig kostbart og ikke minst ulønnsomt. Ja eiere av hydrogen drevene fartøy kan smykke seg med utslippsfri transport. MEN produksjonen av hydrogen slipper ut mye mere.

     

    • Liker 6
×
×
  • Opprett ny...