Gå til innhold

PWDQNAV4

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av PWDQNAV4

  1. Det gjør visstnok livet enklere for Gazprom. Hvis de bare stenger av gassen, er de skyldige i kontraktsbrudd, og mottakerne kan kreve erstatning. Dvs at russiske penger ikke bare er fryst i vestlige banker, de kan bli konfiskert og brukt til å betale erstatning. Eller Gazproms eiendommer i vesten blir konfiskert. Hvis "noen andre" ødelegger rørene går Gazprom fri.
  2. Røret er en meter i diameter og en million meter langt. Og det følger havbunnen opp og ned hele veien, det ligger ikke helt flatt. Det gir mange muligheter for glugg-glugg, ja.
  3. Noen som har mer info her? Det sjøvannet som nå er inne i rørene har en begrenset mengde oppløst oksygen, og vannet byttes ikke ut. Aerob korrosjon vil derfor stoppe raskt. Anaerob korrosjon går mye langsommere. I teorien er det også mulig å pumpe inn korrosjonshindrende kjemikalier i rørene. Jeg vet ikke om det vil være praktisk mulig eller økonomisk lønnsomt i dette tilfellet.
  4. Stål er billig. Det vil koste mer å hente opp rørene enn å lage nye.
  5. EU kjøpte tidligere gassen til fastpris på langsiktige avtaler. I de siste årene har spottpris vært mer populært, fordi det var billigere - helt til det ikke var det lenger... Hvis de nå vil ha makspris er det bare rimelig at det forhandles fram en langsiktig avtale der det garanteres både et visst minstevolum og en minimumspris. Dette vil sikre EU en maks kostnad for den gassen de kjøper. Det vil også sikre at Norge får fortsette å selge gass til en god pris den dagen markedet snur og billig gass strømmer inn fra andre kilder. (Andre kilder kan her være Ukraina etter krigen, Russland etter politiske endringer som gjør dem akseptable som leverandør igjen, Nord-Afrika eller LNG fra hvor som helst.) Uansett pris blir de nødt til å rasjonere gassen nå, etterspørselen er høyere enn tilbudet.
  6. Men Ali Express kan tilby 2TB for kun $4...🤣 https://www.aliexpress.com/item/3256804206278880.html
  7. Linken som nevnes artikkelen var for minneteknologien. Pressemeldingen for kortet kom i går. https://investors.micron.com/news-releases/news-release-details/micron-unveils-worlds-first-15tb-microsd-card-and-automotive
×
×
  • Opprett ny...