Gå til innhold

Svein Hanssen

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Svein Hanssen

  1.  

    Det positive er derimot at det er solgt 1000 færre biler i Oktober 2019 sammenliknet med Oktober 2018, og 2000 færre biler totalt i år.

     

    Og i Oktober 2018 var elbilandelen på 38.6%, altså har andelen sunket med 7.5%. Jeg er ikke overbevist om at dette er en tendens, eller bare liten fluktuasjon i kjøpsvaner og resultat av ting som Tesla-tilgang.

     

    Ja, tror nok dette kan settes på kontoen for variasjoner og svinginger, eller at mange produsenter holder igjen salg til nyåret pga utslippskrav.

    Alle vet at Tesla praktisk talt ikke leverer ut biler i januar, april, juli og oktober. De sender båtlaster med tusenvis av biler i måneden etter. Flere skip er på tur as we speak.

    Dette er noe alle motorjournalister vet, men det blir ikke clickbait av slikt må vite...

  2.  

    For 75000kr får man 40% lengre rekkevidde, 4x4, bedre HiFi, raskere aks, raskere lading, bedre programvare...tipper billigversjonen vil settes ned i pris når rimeligere konkurrenter kommer neste år.

     

    Helt korrekt. Bang-for-the-buck-messig er LR det beste man kan kjøpe i dag, ikke bare fra Tesla men også ellers.

     

    Egentlig det Tesla burde ha gjort ifht norsk bilmarked er å ha lansert RWD utgave med 80kWh+ batteri. Gjøre en liten hestehandel og bytte ut vekten av fremre motor med mer batteri og dermed rekkevidde. 4x4 er fantastisk, men kan fort tenkes at noen kan leve uten dette og hadde ønsket mer rekkevidde for ca samme prisen.

    Performance er vel faktisk det beste kjøpet man man gjøre idag, om man ser på totalpakken i forhold til konkurrenter. Både elbiler og ICE.

    • Liker 1
  3. "Men det hadde det vært noen utfordringer med batteriene, at den bilen måtte ha ekstra batteri til radiosamband, blålys osv."

    what

    I alle dager

    Kan noen forklare? Hva i himmelens navn skal du med mer batteri når du mest sannsynligvis har 100kWh i ta av?

     

    Motorbatteriene kan ikke brukes til noe annet. Mulig at ladesystemet for 12V batteriet ble for svakt. Men helt sikkert mulig å oppgradere.

  4.  

    Vil ikke en "Formel 1"-motor i fly kreve enormt med service og vedlikehold? Svjv. så må F1-motorene overhales omtrent etter hvert løp.

    Dagens motorer holder vel 3 løp og hvert løp er vel ca 3 timer så det er nok umulig.

     

    Poenget er vel å benytte tekniologien disse firmaene har og robustifisere den. Dagens motorer yter ca 800 hk fra 1,5 liters slagvolum. Det er vel nesten 500hk PR liter som er voldsomt. Det betyr at en 6 liters versjon skulle klart 3000hk. Ved å halvere effekten kan nok levetid økes betraktelig.

     

    Husk at på 70 tallet når BMW gikk inn med turbolading i f1 brukte man standard motorblokker fra BMW 1602 og tok opptil 1500hk ut fra disse. I dag kunne man nok klart mye mere.

     

    Selv mange 2 liters bil motorer i familiebiler i dag har nesten 200hk PR liter.

     

    Mtu lager 6 liters dieselmotorer med 1000hk i dag. Tror de blir brukt i panserkjøretøy. Det er mye enklere å lage ottomotorer med høy ytelse fordi man kan holde høyere turtall og mye lavere kompresjonstrykk.

     

    Men uansett motorene finnes ikke i dag. Det fleste flymotorer jeg har sett er designet for 70 år siden.

     

    Billig fuel og driftssikre lette gassturbiner er det vi bruker. Men de har elendig virkningsgrad.

    Du glemmer noe vesentlig her. Det bør være så innlysende for alle som har kjennskap til fly og propeller at jeg ikke engang gidder å nevne det her.

    • Liker 2
  5.  

    Tl slutt nevner vi variabel reluktans motorer. Og hybrider av slike og BLDC. Disse forstår jeg ikke helt selv hvordan kan virke, og skal unnlate kommentere. 

     

    SilverUnfortunateAfricanjacana-size_rest

     

    The Model 3 debuted with an alternative motor technology that Tesla calls a permanent magnet synchronous reluctance motor. A synchronous reluctance motor has a series of electromagnets around the stator, but the rotor doesn't have any windings or permanent magnets. Instead, the rotor contains veins of a magnetic material interspersed with non-magnetic material, arranged so that it has a preferred orientation in the magnetic field created by the stator.

     

    To turn the rotor, the motor activates electromagnets in sequence, creating a rotating magnetic field that pulls the rotor along. This design is known as a synchronized motor because the activation of the electromagnets is synchronized to the rotation speed of the rotor—something that isn't true for an induction motor.

     

    The dual-motor versions of the Model 3 have an induction motor in the front and a permanent magnet synchronous reluctance motor in the back. The Model S and Model X switch this around, putting an induction motor in the back and a PMSRM in the front.

  6. Viking Sky,

    Her var man en hårsbredd fra en katastofe i samme størrelsesorden som Titanic.

    Takket være flaks, et fantastisk redningsarbeid og heldige omstendigheter med tilgjengelig ressurser, må denne hendelsen vurderes på et usentimentalt, teknisk og juridisk grunnlag og worst case scenarier vurderes spesielt.

     

    Kan ikke sammenlignes med Titanic overhodet. Dyben der skipet fikk problemer og forvillet seg inn var knapt nok større enn skipets dypgående. Det ville ha blitt stående på havbunnen uansett, med like mye av skipet over vann som ellers. Ingen stor dramatikk altså.

  7.  

    Du forstår virkelig ikke dette ?

     

    100.000.- er veldig mye penger, selv om det kanskje er lommerusk for deg.

     

    Du får er fullt brukbar fossil-bil for 5000.-

    5000? Nei? 5 første treff på finn var ulike varianter av delebiler, biler uten skilter, uten EU-godkjenning.. For 5000 får du en utgiftspost som ikke kan brukes til noe. Og for så vidt et godt eksempel på hvordan fortsette å ha dårlig råd..

    Jeg har faktisk vært med på å kjøpe en gammel Nissan til 5000 for et par år siden, og den gikk i et par år uten spesielle problemer.

    • Liker 1
  8. Mye tyder på at Elon heller vil selge Modell X om han får muligheten. 

     

    Personlig tror jeg derfor det 'aldri' kommer tilhengerfeste på Modell 3. 

     

    Noe som er trist, for Modell 3 er riktig størrelse, vekt og rekkevidde for meg. 

     

    Men stasjonsvogn hadde definitivt fortsatt vært å foretrekke…

     

    Ja vi får vente på Model Y da. Skal settes i produksjon om 2 år... Tesla tid.

    • Liker 1
  9. Hvorfor det, den koster fortsatt over en halv million kroner OoO. Føler jeg ble litt skuffet her for noe som i utgangspunktet ble omtalt som en folkemodell, eller som Tesla Noreg selv sier, "bygget som en rimeligere bil". Pisspreik.

     

    Svært mange har kun anledning til å kjøpe gammle brukte bulkede fossilbiler eller brukte elbiler med en rekkevidde med negativt fortegn skal den falle innenfor ett folkelig budsjett.....

     

    Flott at Tesla produserer og .... foreløpig kun..... lover å levere, la oss håpe det holder. For min del så faller ytelsen som oppgis godt i smak, men jeg trives ikke med laptop i frontruta eller full overvåking og kontroll på tilbakelagte mil.

     

    Og!, Beklager til alle dere som nå føler dere støtt, irritert og beint fram såra av at noen NOK ENGANG klarte å lire av seg noe negativt om Tesla, men sorry pal, jeg trives med fingra i jorda.

     

    http://s.hswstatic.com/gif/finger-in-socket-1.jpg

     

     

     

    Model 3 Performance koster bare halvparten av  Model S Performance, men kjører mye raskere på f.eks. bane.

    Den koster også bare halvparten av andre spreke sedaner som BMW M3 og Alfa Giulia Quadrifoglio. Men er raskere både 0-100 og på bane.

    Så da må du jo være enig i at dette virkelig er en folkemodell?

     

    Men de som ønsker en Model 3 for fra 300 til 450 tusen vil jo få det. De må bare vente et halvt år lengre.

    • Liker 2
  10. Jeg bet meg merke i "....Det er fremdeles mulig å reservere bil mot et reservasjonsbeløp på 10.000 kroner via Teslas nettsider.

    Alle som gjør dette i løpet av året, kan forevente å få bil i løpet av første halvår neste år."

    Det betyr at det er under 6 mnd. ventetid på å få en model 3.

    Det kan potensielt snu elbilmarkedet i Norge litt på hodet...

     

    Ja bortsett fra at dette kun gjelder de dyreste utgavene. De rimelige utgavene kommer i andre halvår 2019.

  11. Ta på deg brillene, hvor hevder jeg at det ikke er noe vits å selge i Norge?

    Det jeg hevdet, er at det ikke noe særlig poeng i produsere millioner av biler, når markedet ikke er der.

     

     

    GM derimot solgte 9 600 000 biler i 2017 ?

     

    At en halv million mennesker betalte inn 1000 dollar (NOK 10.000) i depositum på Model 3 i årene 2016-2017 sier vel litt om interessen. Mesteparten av disse var naturligvis ikke i Norge.

  12. Nøyaktige priser er ikke kjent. Men startpris blir nok omkring 300.000 kroner og fullt utstyrt havner den nok på omkring det dobbelte.

     

    Fullt utstyrt havner den bortimot en halv mill, men kommer jo an på om dollarkursen holder seg så høyt lenge.

    For 600.000 får du en av verdens raskeste familiesedaner, nemlig Performance-utgaven. Dvs. en bil som funker til banekjøring også. 

    Raskere enn Alfa Giulia Quadrifoglio på bane, og 0-100 på 3,5 sek.

     

    Skal vi tippe billigste modell på 550 000kr? Er laaaangt unna USD 35 000 som Elon har lovet oss.

     

    NOK 550.000 da er du nesten på Performance utgaven (Long Range AWD med 20" felger og ekstra høy ytelse) som koster USD 65.000, altså NOK 552.000 med dagens unormalt høye dollarkurs. Legg til litt for frakt og sånn...

     

    Den rimeligste som selges i USA i dag koster USD 45.000, altså ca NOK 400.000.

    Det er en Mid-range Premium RWD med 420 km EPA rekkevidde.

     

    Ikke sjans... Hyundai og andre merker har langt bedre modeller. Interiøret her ser trist ut rett og slett. Får el-biler i samme prisklasse som nærmest har luksusinteriør med masse funksjoner. Her er det bare seter og en stor ipad.

     

    Siden det er 30-40 tusen nordmenn som har reservert Model 3 så blir den høyst sannsynlig mest solgte bilmodell i Norge i 2019. 

    Og kanskje tidenes mest solgte bilmodell gjennom et år også.

     

    Så hvorfor i alle dager har den ikke blitt produsert i hopetall allerede når den er så lukrativ?

     

    Jo Model 3 har blitt produsert i over 120.000 eksemplarer allerede.

     

     

×
×
  • Opprett ny...