Gå til innhold

_Paulsen_

Medlemmer
  • Innlegg

    1 903
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av _Paulsen_

  1. Hallo.

     

    Jeg har et konkret spørsmål; gitt situasjonen hvor f.eks. noen barn leker og man ønsker å ta bilde av dette og velger blenderprioritet (A) på kamerahjulet, hvordan bør man da fokusere hvis man ønsker det begge barna klare og i fokus? (Gitt at stor blenderåpning er valg). Ønsker f.eks. ikke at det ene barnet skal komme "mer i fokus" enn det andre i noen tilfeller (I tilfeller hvor jeg ønsker kun ett av barna i fokus er ikke dette er problem).

     

    Noen som har noen gode tips? (Har et Sony A200...) På forhånd, takk.

  2. Tenkte å ta opp igjen denne tråden i stedet for å lage en ny en som omhandler mye av det samme...

    Er det stor forskjell på Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM for Sony og Tamron SP AF 17-50mm f2.8 XR Di ll LD Aspherical (IF) for Sony mtp. bildestabilisator kontra ikke? Antar at det vil være en fordel å ha dette for oss som ikke driver profesjonelt?

    Har et ganske enkelt kamerahus, Sony A200 btw..

  3.  

    Jeg mener at selv det som er i fokusplanet er litt utydelig - i tillegg er det veldig lite dybdeskarphet, som gjør at det foran og bak fokusplanet også blir utydelig.

     

    Det har både å gjøre med prisen og det at det er så lyssterkt. Vil du ha maks bildekvalitet - blend ned til f/5.6-f/8. Vil du ha liten dybdeskarphet - bruk stor blender, som f/1.8-f/2.8.

    Vanskelig å få i både pose og sekk med et objektiv i denne prisklassen da med andre ord?

    Da er det vel bare å prøve seg frem også, har alltid hatt en svakhet for liten dybdeskarphet, synes effekten det gir bildet er veldig fin, men bildekvalitet er selvfølgelig ikke å forakte heller...

  4. På største blender er objektivet litt soft og så stor blender medfører lite dybdeskarphet - objektivet er ellers helt fint, spesielt til prisen, og det blir veldig skarpt blendet ned til f/5.6. :)

    http://www.photozone...50f18dt?start=1

     

    At det er litt "soft", mener du at motivet ikke blir helt klart og skarpt? Hvis det er dette du mener (sikkert bare jeg som ikke helt klarer å skjønne ordvalget, hehe) har vel dette å gjøre med prisen på objektivet antar jeg?

  5. Har du mikrojustering i kameraet kan det være fornuftig og kjøpe en sådan dippedup, for å bare sjekke om fokuset er rett holder det lenge med et fokus-ark.

    Om jeg har mikrojustering eller ikke, vet jeg faktisk ikke. Kan teste fokusarket, selv om jeg ikke har stativ. Funker vel like bra å bygge opp kameraet til rett høyde evt, bare man ikke håndholder det når bildet skal tas...

     

    Jeg har vel også en mistanke om at det er mannen bak kameraet som ikke er god nok til å ta bilder ennå, enn at det er noe feil med optikken, uten at jeg har testet eller sjekket noe som helst... :)

  6. På største blender er objektivet litt soft og så stor blender medfører lite dybdeskarphet - objektivet er ellers helt fint, spesielt til prisen, og det blir veldig skarpt blendet ned til f/5.6. :)http://www.photozone.de/sony-alpha-aps-c-lens-tests/560-sony50f18dt?start=1

    Jeg er veldig svak for liten dybdeskarphet, dette var vel hovedgrunnen til at jeg kjøpte dette også, kjøpte det brukt og fikk en god pris. Har vel testet mest med blender f/1.8, har fått noen bilder som har vært "riktig" fokusert, men langt i fra alle. Det hjelper kanskje å minke blenderåpningen litt, uten at det går veldig utover dybdeskarpheten...?

     

    Med så liten dybdeskarphet vil det bli veldig lite i fokus, anbefaler og bruke 1 fokuspunkt og rette det mot det du vil ha i fokus "rekomponere", Bevegelse-uskarphet blir også mer synlig ved bruk av skarpe objektiver. Kan også være at objektivet fokuserer feil i forhold til hvor fokuset skal være.

    Jeg mener å huske at du ga meg dette tipset for ikke lenge siden, og jeg har nå byttet fra flere fokuspunkt til ett, for så å rekomponere bildet. Har dog ikke fått testet så mye som jeg hadde håpet på, men det er fremgang.

     

    Hvordan finner man ut om det evt. er fokusfeil i objektivet da?

  7. Hei.

     

    Tenkte å ta opp igjen denne tråden da jeg har et spørsmål... Har nå fått tak i en 50mm f/1.8 linse og er i testfasen med denne. Lurer dog på om det er vesentlig store forskjeller på denne kontra f/1.4 utgaven? Har jo lest at den er skarpere, men er det noen som har testet begge og kan komme med noen tilbakemeldinger...?

     

    Er "redd" for at jeg har kjøpt en "for dårlig" linse ifht. f.eks. bildeskarphet... Anyone?

  8. Bra du kom med tipset, Substitute, er vel akkurat noe slikt jeg har savnet. Brukerveiledningen til kameraet synes jeg ikke er spesielt god, og jeg vet selv at det er mye jeg ennå ikke kan ifht. kameraets funksjoner. Det er sant som du sier, hjelper ikke stort å ha flott utstyr så lenge man ikke vet hvordan man skal bruke det. Nå er hvertfall boka bestilt og jeg gleder meg til å få den i hus!

  9. En fantastisk enkel og billig måte å bli godt kjent med alle mulighetene på kameraet ditt er å kjøpe Sony A200 digital field guide. Den tar opp alle funksjoner og forklarer alt du trenger veldig godt.

    Jeg har kjøpt disse bøkene til Canon 40D og nå til mitt Canon 5D mkIII og selv om jeg kan mye av det som står der så er det ufattelig enkel og billig måte å bli godt kjent med alle funksjonene på kameraet.

     

    Aha, se her ja, dette liker jeg :-) Da skal jeg bestille meg en slik en, virker veldig solid, det synes jeg ikke manualen til kameraet er dessverre. Takk for et veldig fint tips!!

  10. Jepp, nettopp skaffet meg en 50mm f/1.8, har alltid hatt sansen for bilder med lite dybdeskarphet, og har derfor skjønt at fokus er meget viktig. Fikk som sagt testet ut dette i helga, fokusering er ikke bare bare i starten, hehe. Kan være en liten utfordring for meg som ikke er supererfaren, det å treffe riktig med søkeren, men... Øvelse gjør mester heter det, så jeg satser på at det kommer seg :)

     

    Du har kanskje et tips til gode artikler på akkurat dette punktet? (Vet ikke om det finnes dog, spurte iom. det virker som om du har rimelig god peil :) )

    • Liker 1
  11. For et utrolig bra svar, Trondster! Latterlig bra forklart :) Skulle nesten tro du er lærer, hehe!

     

    Dette gjorde det hele mye enklere å forklare. Mener å huske at jeg har stilt inn kameraet på "spot" nå, da jeg testet litt i helga... Likte også måten du forklarte det å "fokusere og komponere" på! :)

     

    Gleder meg til å leke meg med mitt nyeste objektiv nå når denne infoen er på plass! :)

    • Liker 1
  12. Hei.

     

    Har et spørsmål jeg håper noen her inne kan hjelpe meg med... Sliter litt med å treffe med fokuseringen når jeg tar bilder, og i den forbindelse har jeg et teknisk spm. jeg håper noen kan hjelpe meg med. Har et Sony Alpha 200 kamera, hvor mitt nyeste objektiv er 50mm... Det jeg lurer på er hvilken instilling på kameraet bør jeg benytte meg av når jeg skal ta bilder? Som innstilling (AF area) kan jeg velge mellom wide, spot og local. Bør jeg bruke forskjellig mtp. hva jeg skal fotografere?

     

    Som sagt, trenger et tips eller to, mottas med stor takknemlighet hvertfall!

×
×
  • Opprett ny...