Gå til innhold

Arne M

Medlemmer
  • Innlegg

    540
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arne M

  1.  

     

    Nå har det kommet bilder av den nye EF-M 28mm f/3.5 IS STM makro til EF-M, blir 48mm ekvivalent på EOS-M kameraet.

     

    Det interessante er at den har innebygget makrolys.

     

    canon28-728x403.jpg

    Et veldig interessant konsept med "ringblitz". Applaus til Canon her, hvorfor har ingen tenkt på dette før?

     

    Men jeg skjønner ikke helt brennvidden. Altså ca 45mm (ekv). Hadde vært mer interessant med noe rundt 100mm (ekv), i allefall for macro. Kanskje lyset ikke er strekt nok for lengre brennvidder?

     

    Men objektivet blir jo litt mer allround da, hadde bare lysstyrken vært enda bedre. Det er nok sikkert en tanke bak likevel.

     

     

    Det er ikke noe poeng i stor blenderåpning på en makroobjektiv. Det skal uansett blendes ned, og med ringblitz er det uansett nok lys. 

     

    Det er vel ikke blitz, med led lys. Denne i EF-S fatning og 40mm hadde blitt bra.

  2. Har omsider fått Win10 opp, men vet jo ikke ennå om den blir aktivitert. :) . Denne gangen innstallerte jeg win7 og noen programmer som office før jeg oppgraderte til win10. Hentet blant annet inn et tema for bakgrunnsbilder. Når jeg oppgraderte ba jeg om at jeg skulle beholde alle apper og egne filer. Tok heller ikke ekspress installasjon, men valgte bort det meste at ting som rapportering og stedsrapportering og slik. Resultatet er en pc med et fortsatt win7 utseende. Trykker jeg på knappen kommer jo flisene og det andre frem, men meget fornøyd med resultatet. Håper bare det holder :hmm:

     

    PS. Slipper å logge meg inn også.

     

    Ps2. Og den er aktivert. Fryd og lykke :rofl:

     

    Arne

  3.  

    Nå har det virkelig gått til ad dundas. Fikk melding at jeg ikke kunne få aktivert. Tok HD over på en annen pc og formaterte. Tenkte å legge in win7 og starte forfra. Monterer i pc og prøver å boote fra CD og USB. Får bare melding at det ikke er noe boot disk. Den vil ikke boote fra win7 dvd.

     

    Jeg skjønner jeg ikke noe mer :hm:

     

    Ps Nå skjønner jeg :)  Det er for lenge siden jeg bygde pcer.

     

    Formatering av disk kan gjøres under installasjonen av Windows, så du trenger ikke ta den ut og formatere i annen PC. Jeg foretrekker å "nullstille" disken. Et godt tips er å KUN ha OS-disk tilkoblet under installasjonen (hvis du har flere disker).

     

    Mest sannsynlig så må du trykke en tast for å få opp boot-meny på PC din. Ofte er det ESC, F2, F12 osv. Se etter en melding på skjermen under oppstart. Alternativt går du inn i BIOS/UEFI og setter first boot device til DVD.

     

    I know. Har bygd et femtitals pcer i mitt liv. Problemet var at Win10 ikke ville akseptere downgrading til win7. Den ville ikke boote fra USB med bootseksjon, selv om denne var først i rekkefølge.

    Nå skal jeg prøve Win10 på nytt. Kan ikke gi opp så lett. :)

  4. Nå har det virkelig gått til ad dundas. Fikk melding at jeg ikke kunne få aktivert. Tok HD over på en annen pc og formaterte. Tenkte å legge in win7 og starte forfra. Monterer i pc og prøver å boote fra CD og USB. Får bare melding at det ikke er noe boot disk. Den vil ikke boote fra win7 dvd.

     

    Jeg skjønner jeg ikke noe mer :hm:

     

    Ps Nå skjønner jeg :)  Det er for lenge siden jeg bygde pcer.

  5. Fint at jeg fant ut av dette før jeg går løs på den store pcen. Tror ikke win10 aksepterer downgrading til win 7. Tror nok jeg må ta ut HD fra pc og formatere HD i en annen PC. Og så innstaløere win7 på nytt og kjøre win 10 over. Tror nok det e lurt å kontrollere verifiseringen. Tror jeg kjøper ny HD til den store pcen, og innstallerer win7 og win10 over denne. Da har jeg den andre HDen med win7 som backup. Hadde tenkt å kjøpe ny HD anyway.

     

    Arne M

    PS. De er jo mulig at meldingen om ikke aktivitert er feilmelding på grunn av stor tilgang ? Jeg håper

  6. Det mosomme er at nå får jeg ikke startet ny innstalasjon fra cd og win7. Prøver å skaffe iso fil, men får svar at det er OEM og det ikke er tilgjengelig iso fil. Noen som vet om hvor jeg kan få norsk win7 uten å måtte skrive product key for å laste ned. Nå lurer jeg virkelig på hvor vanskelig de har gjort det.

     

    Arne M

  7. Stort sett det samme hos meg som hos Trainman. Jeg kjørte over eksisterende 7 med Preview build. Og dette har fungert bra. Trodde også at fullversjonen ville gå bra. Ser også en merkelig produktnøkkel. Ikke noe stort problem , da dette er en test pc for meg, men lurer jo på hvorfor det ikke virker. :hmm:

     

    Arne M

  8.  

     

    Ser flere nevner reising, men spørsmålet mitt blir da om det er kun et kunstig åndedrett som stopper når man kommer hjem igjen.

     

    Et åndedrett er bedre enn intet tenker nå jeg. Men jeg er nå mest enig i det du sier om å la det komme tilbake naturlig. Om man prøver å tvinge seg selv til noe har det jo en tendens til å gå i motsatt retning.

     

     

    Da er det bare å planlegge neste reise. Planlegge og tenke på hvilket utstyr man skal bruke, teste litt, finner jeg inspirerende.

     

  9. Ja, det er muligens rett. Jeg har ikke aning dessverre.

     

    Takk for tips! Skal ikke se bort ifra at jeg lander på dette!

    Dette er et meget bra objektiv, men dyrt. Reise først med 70-300 USM IS. Dette koster vel bare 3500 kr. Det er mye for pengene. Ikke like skart i hjørner, men jeg synes det kan være litt alright noen ganger. Blir liksom en ramme rundt objektet.

    attachment=539464:Kruger3.jpg]

     

    Er litt skeptisk til objektiver med for stor brennvidde (18 - 270). Dette objektivet lager best bilder med blender mindre enn f8.

     

    Arne M

    post-47289-0-22905500-1385999357_thumb.jpg

  10. Ja, det var ikke lett og bruke spesifikke søkerkriterier som FV har lagt, ente til slutt med 3 objektiver og ingen av de stemnte med søkerkriteriene :)

     

    Søker man på Canon>telezoom får man bare 8treff ved bruk av søkekriteriene.

    Sikkert greit å bruke prisguiden, men skal vel være mulig å finne det på hjemmesiden også. Har de overhode noen kvalitetssikkring av siden. Tragisk at Japan nå har den beste siden av de to, og den er langt i fra bra.

×
×
  • Opprett ny...