Gå til innhold

Asbjørn T.

Medlemmer
  • Innlegg

    621
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Asbjørn T.

  1. While ( 
            [ 
                start_value = 1 ; 
                stop_value = 17 ;
                list_of_values = "1¶2¶3¶4¶5¶6¶7¶8¶9¶10¶11¶12¶13¶14¶15¶16¶17¶18¶19¶20¶21¶22¶23¶24¶25¶26¶27¶28¶29¶30¶31¶32¶33¶34¶35¶36¶37¶38¶38¶239¶40¶41¶42¶43¶44¶45¶46¶47¶48¶49¶50¶51¶52¶53" ; 
                json = "" ;
                get_value = "" ;
                Values = "" ; 
                counter = 0 
            ] ; 
                counter < stop_value ; 
            [ 
                get_value = GetValue ( list_of_values ; counter + 1 ) ;
                Values = Case ( IsEmpty ( Values ) ; "season/" & get_value ; Values & "," & "season/" & get_value ) ;
                counter = counter + 1
            ] ; 
                JSONFormatElements ( "{\"values\":\"" & Values & "\",\"next_value\":\"" & get_value + 1 &  "\"}" )
     
        )

    • Hjerte 2
  2. Skeptikus skrev (På 16.4.2023 den 21.12):

    Peggy-streiken kommer som følge av at LO jo har varslet at det ikke er nok å få kompensert for prisstigningen som har vært, nei, de krevde økt kjøpekraft også i tillegg. 

    Streiken kommer av at man ikke har hatt reallønnsoppgang på flere år nå (de har vel flagget reallønnsoppgang de siste lønnsforhandlingene, men det motsatte har skjedd - og man har stadig fått mindre) - og ikke minst fordi ledere likevel blir belønnet med svære økninger, mens vanlige arbeidere bare får smuler.

    • Liker 2
  3. Det er vel ikke så dårlig oversatt. Det ble smidd 19 ringer (3 for alvene, 9 for dødelige menn, 7 for dvergene). Synes tittelen er bra jeg, men tanke på at "maktens" sikter til Sauron og den ene ringen - og de 19 ringene (og folkeslagene som bærte dem) Sauron kontrollerte og hadde makt over.

    Mitt inntrykk er at seriens handling også starter før ringene er smidd.

    Således blir det Maktens ringer. De har vel også basert tittelen på de første setningene i Ringenes herre, nemlig dise;

    Sitat
    Tre Ringer for alvene under det blå;
    syv er for dverger i saler av sten;
    ni for menn som all kjødets gang må gå.
    Men for Mørkets herre en eneste én
    i det dunkle Mordor hvor skyggene rår.
            Én Ring skal samle dem,
            én Ring finne dem,
            én Ring betvinge dem og i mørket binde dem
    i det dunkle Mordor hvor skyggene rår.

     

  4. BIGG skrev (8 timer siden):

    Det kan man vel ikke uansett om det er digitalt årsmøte eller "vanlig"?

    Nei, nettopp! Jeg klarer ikke helt å se hvorfor det må være to-veis kommunikasjon, når sakslisten er klar og det uansett (om det er fysisk eller digitalt) kun skal stemmes for eller imot sakene. Så jeg vil tro det er innenfor lovverket å gjennomføre det digitalt, selv om det ikke er to-veiskommunikasjon.

  5.  

    Wiktory8 skrev (4 timer siden):

    "Så ja, de kan velge å gjennomføre møtet digitalt, så lenge det blir gjennomført slik det skal etter loven."

    Så, hvordan gjennomfører man digital generalforsamling etter loven?

    Har styret lov til å avholde generalforsamling der det ikke er muligheter for toveiskommunikasjon?

    Hvordan man gjennomfører en digital generalforsamling etter loven? Vel, for det første kan man ikke behandle andre saker enn dem som fremkommer i møteinnkallingen. For det andre, ihvertfall som jeg har opplevd, står det som oftest grundig hva forslaget går ut på, og hva styrets innstilling er.

    Man trenger med andre ord ikke å diskutere saken - enten blir det stemt ja eller nei til saken - eller belagt i ro. Det er altså innenfor å arrangere generalforsamling der det ikke er mulighet for to-veiskommunikasjon. Som nevnt, man kan uansett ikke komme med saker etter at man har fått møteinnkallingen eller tidspunktet for å komme med forslag har passert.

    I mitt borettslag var det mulighet for å kommentere forslagene som var kommet inn, men på selve generalforsamlingen - kan man altså kun ta stilling til å stemme for eller imot forslagene som har kommet inn.

  6. "Styret avgjer korleis generalforsamlinga skal gjennomførast. Generalforsamlinga skal gjennomførast som fysisk møte dersom minst ein tjuandedel av andelseigarane krev det. Styret kan setje ein frist for når eit krav om fysisk møte kan fremjast. Fristen kan tidlegast gå frå andelseigarane har blitt informerte om kva saker generalforsamlinga skal behandle, og må vere så lang at andelseigarane får rimeleg tid til å vurdere om dei skal fremje krav om fysisk møte. Dersom generalforsamlinga ikkje blir gjennomført som fysisk møte, må styret syte for ei forsvarleg gjennomføring og at det ligg føre system som sikrar at krava til generalforsamling i lova er oppfylte. Systema må sikre at deltakinga og røystinga kan kontrollerast på ein trygg måte, og det må brukast ein trygg metode for å stadfeste identiteten til deltakarane." (paragraf 5-6, fjerde ledd)

    Lov om borettslag ble sist endret i mars i år. (https://lovdata.no/dokument/LTI/lov/2021-03-26-16 )

     

    Så ja, de kan velge å gjennomføre møtet digitalt, så lenge det blir gjennomført slik det skal etter loven. I protokoller blir det vel bare ført op hva som ble stemt over, og hva resultatet ble (i motsetning til referat) - såvidt jeg vet.

     

  7. Du har fått utgiftene du hadde tilbakebetalt - hvis det er en seriøs oppdretter, så pleier det å inngås kontrakt ved kjøp. Har du ikke undertegnet noe kontrakt om kjøp, så står du - som mange har påpekt før meg - ikke noe juridisk krav du kan gå videre på.

     

    futtifart skrev (14 timer siden):

    Når det gjelder levende dyr og spesielt kjæledyr så skjønner jeg godt at en oppdretter velger sine kjøpere med omhu. Her er det likevel noen ting som taler for at vedkommende ikke er så seriøs:

    - Det er veldig sjeldent det kreves depositum i ordets rette forstand. Dette bør heller kalles håndpenger som skal være med på å dekke utlegg som registrering i NKK og veterinærsjekk. Trekker kjøper seg så skal pengene tilbakebetales og man skal ikke være redd for å trekke seg for å unngå tape penger. 

    - Vedkommende burde opplyst deg om at ingen valp er solgt før kontrakt er signert. 

    - Å ha "lister" på valpekjøpere vitner om at man bryr seg mer om å få dem solgt enn hvor de havner, det bør være likegyldig når man har tatt kontakt, heller at man vektlegger at valpene kommer til riktig hjem. 

    Det som taler til oppdretters fordel er at valpen selvfølgelig kan være syk, og hvis den ikke er det så er det egentlig heller ikke et problem. De vil bare skåne deg for å fortelle at de enten 1) ønsker å beholde valpen selv eller 2) har en bedre kjøper (dvs du er ikke optimal). Da er det mer skånsomt å lyve om at valpen er sykt, om enn kanskje moralsk litt på siden. Er valpen syk så skal den selvfølgelig ikke selges. Du har ingen rett til å få se dokumentasjon på dette. 

    Jeg ville antatt at enhver oppdretter kunne grunngitt hvorfor de ikke vil selge valper til visse personer og ingenting er solgt før det faktisk er solgt og jeg tror heller ikke du ville vunnet frem med noe som helst her. 

    Du får være glad hvis du får kjøpt valp fra en seriøs oppdretter en dag og du bør gjøre deg litt flid i den prosessen. 

    Å ha "lister" på valpekjøpere er nå ganske vanlig (er selv ute etter valp), selv blant seriøse oppdrettere under NKK (og medlemsorganisasjonene under dem). De har lister, men de selger ikke til hvem som helst - selv om de har lister, vil de - etter det jeg har erfart - alltid vite noe om deg som valpekjøper. Å ha "liste" betyr med andre ord ikke at de er mer opptatt av å få dem solgt enn hvor dem havner. Er de mer opptatt av å få solgt, enn hvor de havner - så er det lite trolig at det er en godkjent og seriøs oppdretter (da alle jeg har vært borti har stilt seriøse spørsmål både før og etter at valper er født.)

  8. Jeg er ikke elektriker, men ser ut som det er rotete koblet til. På bilder der det står hvordan ledningene skal kobles, står det også 230v, 400v, 2-fase(?) og 400v 3-fase(?) - Så det virker som du åpenbart har koblet feil.

    Jeg ville nok tatt en telefon til en elektriker.  

×
×
  • Opprett ny...