Gå til innhold

aurstad

Medlemmer
  • Innlegg

    2 240
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aurstad

  1. Hvis du har aircondition på bilen så lønner seg det at den står på, den hjelper med å fjerne fuktighet ifra lufta mens du kjører.

     

    Jeg har tidligere kjøpt slike store silicia pakker på biltema, de er beregnet for å suge til seg fuktighet ifra lufta, Disse har jeg liggende i holderen bak på fører og passasjersetene.

     

    Et tips jeg har hørt før er å rengjøre rutene skikkelig på innsiden, slik at alt fett og slikt er borte. Fettet holder på fuktigheten og gjør at det fryser et tynt lag på innsiden av ruta.

  2. Det beste du kan gjøre for å kontrollere matutgifter og lignende er å planlegge innkjøpene dine. Finn ut hvor mye du kan/vil bruke på mat og planlegg innkjøpene deretter.

     

    Impulshandling på tom mage hver gang du er sulten ødelegger budsjettet veldig fort. :)

     

    Med 14k i måneden burde du ikke ha noen problemer med klare deg fint, sålenge du holder kontroll på forbruket.

  3. Syns det virker veldig rart at dere plages med lukt ifra septikk-tanken, da må det jo være noe galt med den?

     

    Jeg regner med du mener slike septikk-tanker som graves ned i jorda? Isåfall så er det vanskelig å se hvordan dette er til stor ugagn for dere? Fint hvis du kunne forklare litt mere om dette.

     

     

    Mener å huske at det er noen regler som sier at hvis du f.eks bygger garasje eller lignende på din egen tomt, men nærmere tomtegrensen enn 5 meter så må du ha tillatelsen til din nabo. Var det kanskje derfor naboen ba din far om å gå med på dette?

  4. Jeg skal digitalisere endel gamle 8mm kassetter ifra 90-tallet og tenkte å lære meg litt om videoredigering i samme slengen.

     

    Planen er å skaffe meg et tvkort og digitalisere hele samlingen før jeg redigerer ned alt til noe som noen gidder å se :p

     

    Spørsmålet er om noen har anbefalinger av hva slags tvkort jeg burde velge - videokameraet har en vanlig "gul" video-utgang, så det må være noe som takler analog video-signal.

     

     

    Tenkte på Hauppauge! WinTV HVR-1700 MC til 800,- men vet ikke om det er litt overkill for formålet.

     

     

    Ja jeg vet det går ann å la andre digitalisere slike videoer, men det blir fort veldig dyrt om det er snakk om 8-10 kassetter.

  5. Banken låner deg jo penger, med grunnlag i at man kan stille med sikkerhet. Sikkerhet kan være personlig bolig, eiendom eller f.eks garanterte ordrer (Hvis man har kontrakt på at en kunde vil kjøpe 100 enheter så er jo det en form for garantert inntekt.)

     

    Hvis du ikke har sikkerhet, kanskje bare en skikkelig god forretningside, så er det investorer du er på utkikk etter.

     

    Uannsett bør du utvikle en skikkelig god forretningsplan.

     

    Ta kontakt med kommunen, de har sikkert en person som sitter med næringsutvikling / grunderer etc. Han/hun kan helt sikkert hjelpe deg videre.

  6. Til oss så var stranda avsperret ca 2 meter ut ifra sjøkanten, kunne knapt vasse utti. Dette var pga haiangrep. Dog det var god service på strandbaren så det gikk greit.. Var på atv- tur i ørkenen og snorkling tur. Atv-turen var helt ok, men ikke akkurat så veldig spennende. Snorkling var egentlig nytt for meg, så jeg syntes det var artig. Fine korallrev!

     

    Som det blir sagt så er det endel mas ifra selgerene, men det må man nesten påregne. Generelt bra mat på resturangene. Man merker at sharm el sheik er en by bygget for turister, så man merker at hele stedet er en gigantisk turistfelle, så hvis du er interessert i en ekte egyptisk opplevelse så bør man heller ta turen til kairo eller lignende.

  7. Jeg er i noe samme situasjon nå og jeg vil tipse deg om noe jeg har funnet ut. Hos Husbanken er det noe som heter startlån. Det er beregnet for førstegangskjøpere og gies gjennom kommunen du vil bo i. Der kan du låne resterende 10% du trenger for å finansiere boligkjøpet. Fordelen med dette er at husbanken opererer med langt lavere renter enn hva banken kan gi deg på boliglånet.

     

    Dette gjør det til en langt gunstigere løsning enn å få en kausjonist som støtte for de resterende 10% iogmed du betaler en lavere rente for siste del av lånet.

     

    Man kan vistnok også få låne mere enn 10% hvis man skal pusse opp boligen. F.eks man kan få låne 10% av kjøpesummen og 10% ekstra til oppussing av f.eks bad.

     

     

    Ta en titt på husbanken.no

  8. Jeg var klar over at renter ifra depositumet skal tilfalle leier - men jeg viste ikke at jeg kunne komme 1,5 år etter at jeg betalte depositumet og kreve en rentesats på nesten 10%.

     

    Høres nesten litt for godt ut..

     

    Hmm, ja det er noe jeg får legge på lista som blir en del av kravet hvis utleier ikke blir mere medgjørelig.

  9. www.renteberegning.no, forfallsdato er den dato du betalte utleier pengene.

     

     

    Hmm, tror ikke det blir rett og benytte denne satsen i dette tilfellet - isåfall ikke lengre enn ifra når vi flyttet ut til dagens dato.

     

    Den rentesatsen jeg er ute etter er satsen som brukes på en normal depositumskonto - jeg ringte og snakket med Sparebank 1, og de sa de ga en rentesats på 0,1% på sine depositumskontoer. Dog det vil jo forandre seg kanskje ifra bank til bank?

×
×
  • Opprett ny...