Gå til innhold

brukernavn331

Medlemmer
  • Innlegg

    591
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av brukernavn331

  1. King_Canute skrev (3 timer siden):

    Tja, hva er du på jakt etter? Originalt, magsafe, lommebok deksel?

    Selv har jeg Apple sitt gjennomsiktig Magsafe deksel. Ikke det beste i kvalitet, men duger for meg. Mitt forrige som var likt til pro max 13, sprakk i hjørnene nede.

    Knirker dekselet? Mitt gjorde det, så returnerte. Akkurat som at dekselet var bittelitt for stort enkelte steder.

  2. RRhoads skrev (3 timer siden):

    Spør om de foretrekker å ta det gjennom forbrukerrådet eller media.

    Spør dem hvorfor det er kontakta som er brent og ikke støpselet.

    Er det altså så svart-hvitt? At her tar rett og slett elektrikerfirmaet 100% feil? Hva er det som tilsier at støpselet ikke er synderen?

  3. Oppdatering:

    Sendte en lengere mail til elektrikerfirmaet med svar herifra, el-tilsynet og en elektriker. Nekter fortsatt for monteringsfeil eller at det var feil på stikkontakten og skylder på støpselet. Men de tilbyr seg å montere opp et nytt stikk. Surt å sitte igjen med regninga for elektrikervakt..

  4. Dragonlove skrev (8 timer siden):

    Er det en slik kabel som den nedenfor, så er det ett svakt punkt der som jeg har ringet rundt, her kan kablene knekke og komme borti hverandre, noe som fører til kortslutting.

    Har vært borti tilfeller der kabel er smeltet i dette punktet.

    Egentlig så er disse kablene farlige etter mitt syn.

    Det er en slik type kabel ja. Men den har stått tilkoblet i rundt 3 år nå og har vært mer eller mindre urørt. Så det burde vel minimere risikoen for at kablene skal ha knekt.

    Powertrainer skrev (3 timer siden):

    Megget han kabel og støpsel, og eventuellt kursen? Megging er første bud, hvis de ikke har gjort det så blir det bare antagelser og synsing uansett.

    Litt usikker på hva megging er, men han satt med et aparat og tok målinger. Var da han sa det var kortslutning som følge av en produksjonsfeil på stikket. 

    AndersT2 skrev (1 time siden):

    Tok elektrikervakta bilder av stikkontakten med en gang han tok av dekselet?

    Det skal alltid gjøres for å kunne bevise feil i ettertid. Sjeldent at det er problem med Elko stikkontaktene, vi får varsler hvis det oppdages produksjonsfeil, og får beskjed om å kontakte kunder de er montert hos, får da dekket kosten fra Elko.

    Mest sannsynlig koblingsfeil av de som monterte. Kan ha ligget en kordel eller noe slikt fra jord lederen eller faselederen. Men ville trengt bilder fra før demonteringen som bevis for å komme noen vei.

    Han som kom fra firmaet som hadde montert kunne enkelt ha bevist at kabelen din er problemet med å måle kabelen.

    Han ba meg ta bilder rett etter han tok av dekselet. (se nederst i denne posten)

     

    Zeph skrev (52 minutter siden):

    Hadde overslaget oppstått i kabelen så ville ikkje stikkontakten sett sånn ut. I så fall måtte lysbuen som oppsto i det du plugga i ha utløyst eit nytt overslag mellom fase og jord i stikkontakten, og det skal litt til på lågspent.

    At dei som monterte kontakten var skråsikker på at det ikkje var feil på kontakten over telefon, utan å ha sett på stikkontakten, er litt spesielt. Høyrest ut som han hadde bestemt seg før han i det heile tatt kom innom.

    Feil på Elko-stikk er sjeldan, så monteringsfeil er nok det mest sannsynlege. Om det var lagt PR til stikkontakten så er det ingen enkeltkordeler som kan havne på avveie, men ein avklipt bit kan i teorien havne på feil plass om du er veldig uheldig. Får stikkontakten straum frå ein kabel på veggen? Hadde det vore fleiretråda PN så er sjansen større for at ein kordel kan havne på feil plass.

    Den er koblet rett ut fra veggen. Var tidligere et stikk med 2 kontakter som ble byttet til et med 4.

     

    37F2E46F-A1B1-4BC1-B50C-D744AB04193B.jpeg

    3644AD9C-0543-4654-9CC5-86FBA6648B11.jpeg

  5. Dragonlove skrev (10 minutter siden):

    Har mest tro på at det er støpselet du satte i, siden det skjedde da du satte det i, er det en sånn pc kabel med fastmontert støpsel? Ikke ukjent at de kan kortslutte inni der, kast den kabelen.

    Er ikke sikkert det er kortslutning i den hele tiden, spørs hvordan du vrenger og vrir på den.

     

    Det er med en sånn kloss som lyser grønt når den er på, usikker på hva det kalles. Likevel rart at elektrikervakten var skråsikker på at det ikke skyldtes støpselet..

  6. Salvesen. skrev (42 minutter siden):

    Om han bare så på den må det enten være mekanisk skade eller så er han synsk. Ser du noe unormalt med kontakten? Hva med første mann, målte han på kontakten?

    Har ikke så mye greie på sånt for å være ærlig, så for meg ser det likt ut. Førstemann målte og fant ingen feil annet enn på selve kontakten. 
     

     

    2359CFDB-73A2-444A-9454-8E6461AE9E9D.jpeg

    0D392FE3-6DD9-492E-BF92-CDC03637653B.jpeg

  7. Salvesen. skrev (8 minutter siden):

    Forklarte han ikke va som var galt med støpselet? Mekanisk skadet? Kortslutning eller annen elektrisk feil?

    Nei, han tok en rask titt på både kontakten og støpselet og kunne av en eller annen grunn konstatere at det var feil med støpselet uten å si noen grunn hvorfor. På telefon før han kom var han også nesten skråsikker på at det ikke var feil med kontakten..

  8. xClaymanx skrev (1 time siden):

    I hvilken sammenheng? Er det i ditt eget hus? På jobb?

    Det vanligste er å svelge regningen å gå videre.

    I egen leilighet. 
    Elektrikervakten som kom konstaterte fabrikkfeil på kontakten, mens firmaet som monterte mener nå at det var feil på støpselet jeg satte i.

    Elektrikervakten testet støpselet (som forøvrig ikke var koblet i PC-en da jeg satte den i kontakten da det smalt) og satte det også i et annet stikk da strømmen kom tilbake uten at noe skjedde. Han mente også det var helt trygt å bruke igjen.

    Da en representant fra elektrikerfirmaet som monterte stikket var innom idag så mente han at det var feil på støpselet og det måtte jeg ikke finne på å bruke igjen.

    Så hvem i allverden skal man stole på?

  9. Hei,

    Skulle sette i et støpsel da det sa poff i stikkontakten. Kontaktet elektrikervakt som kunne konstatere at det var stikkontakten som hadde kortsluttet. Dette ble montert av et autorisert elektrikerfirma for rundt 1 år siden.

    Har jeg noen fler rettigheter annet enn krav på en ny kontakt? Bør firmaet dekke for elektrikervakt etc? 

  10. Hei!

    Det siste halvåret har vi opplevd problemer med et firma som skulle montere solskjerming på verandaen våres.

    Skal prøve å fatte meg i korthet.

    Da selger var på befaring var han veldig på at om man bestilte raskt så var leveringstiden kort (4-6 uker). Det hele ble montert etter 3 måneder. Da det endelig ble montert så man fort at det var feil farge på duken. 1,5 mnd etter kom de for å sette på riktig duk. Det viste seg at også den hadde feil farge. Denne uken fikk vi endelig riktig farge. Men vi er likevel ikke fornøyd da hele duken «hakker» seg nedover, noe den ikke gjorde før. 
     

    Vi forhåndsbetalte 50% og fikk faktura på resterende 50% nå idag.

    Hele denne «reisen» har bestått av avtaler som ikke har blitt holdt, montører som har kommet flere timer forsent og ikke minst tid og penger for vår del (har måtte ta fri fra jobb 2 ganger).

    Hva syntes dere man kan kreve i avslag? Eller er det noe poeng i å kreve noe?

×
×
  • Opprett ny...