Gå til innhold

S-Gamer

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av S-Gamer

  1. Hvorfor ikke en av disse skjermene i stedet (OLED):

    Jobber du mye med statiske elementer? I såfall skjønner jeg valget om en annen panel-type, men OLED kan ikke sammenlignes på bildekvalitet.

    Når det gjelder PC konfigurasjonen din så ser begge disse byggene bra ut, men tror nok det blir litt lite plass for den 4090 Strix’en i det kabinettet. Du får sikkert akkurat plass på millimeteren, men det kan introdusere komplikasjoner. Dette er jo et alternativ:

    Evt så kan du vurdere et annet kabinett, som f.eks H7 Flow av NZXT (ser leveringstid på denne er helt på bærtur av en eller grunn, men går an å høre med Komplett hva ståa der er) - Du har også H6 Dual Chamber av samme produsent. Jeg vurderte denne selv, men gikk for H7 da den var på salg (er veldig fornøyd). Bra airflow og god lyddemping.

    Jeg ville også vurdert å skifte ut PSU med denne: 

    PCIe 5.0 12VHPWR GPU-Kabel er inkludert på denne. Den er også fullt ut 3.0 sertifisert. Her vil jeg si det er verdt å vente 1-2 uker på levering, så du får en skikkelig god PSU med lang levetid til ditt high-end bygg.

    Har satt opp et alternativt oppsett til deg her som du også kan vurdere:

    Både AiO og viftene er regnet som et av de beste på markedet. Det følger med to vifter på dette kabinettet, men jeg ville byttet de ut med disse.

  2. Slaps skrev (4 timer siden):

    Ville byttet ut 14900KF med 7800X3D.  Ikke skimp på RAM, kjøp noe 6000MT/s CL30 eller bedre

    Nvidia kommer med nye SUPER-skjermkort om 3-4 uker. F.eks. 4080 SUPER kan være aktuell for deg
    AMD kommer muligens med nye CPUer mot slutten av året.

     

    EDIT: Dette med antagelsen om at du skal game. Til produksjon eller en blanding ville jeg muligens valgt noe annet

    Det blir hovedsaklig til 4K gaming og VR, men også musikk/video-produksjon, samt litt 3D og foto-rendering. Men takk for tips! Da venter jeg og ser etter de nye kortene blir annonsert. Hadde vært gøy om de slapp et 4090 Ti så 4090 kan gå ned litt i pris :thumbup:

  3. Jeg tenker å gå all in og anskaffe meg et 4090 og 14900KF-oppsett. Tenker å kjøpe gjennom Komplett, da jeg har hatt god erfaring med de gjennom årene. 
     

    Lander på rundt 50K med dagens kurs for de komponentene jeg har satt sammen.
     

    Det jeg lurer på er om det er lurt å vente til et evt salg, og/eller om det er noen av dere som vet når på året det er best å kjøpe? 

  4. BadCat skrev (3 minutter siden):

    Det kan lønne seg å vente litt.

    Er det aktuelt å bygge selv?

    Jeg har bygd PC før, og det var da mye penger å spare der, men jeg ønsker helst at alt er plug and play og klar til å brukes denne gangen. Av erfaring så vet jeg at jeg må regne med en del tid til overs om jeg bygger selv. Ikke bare selve byggingen men alt som oppstår underveis.

    Er det fortsatt likevel mye å spare ved å bygge selv i disse dager eller kan jeg forvente en bedre pakkepris hos f.eks. Komplett rundt BF tror du?

  5. Jeg er for øyeblikket uten PC, og det klør i fingrene etter å trykke "bestill" hos Komplett…

    Med tanke på at 40-serien til Nvidia er rett rundt hjørnet - tror dere Komplett holder tilbake og kommer til å ha et supersalg på 30-serien nå neste måned eller kommer de bare til å bytte ut alt med 40-serien? (ser veldig få kort fra 30-serien er tilgjengelig på lager hos Komplett per i dag, og de som er tilgjengelig kommer i form av en Komplett-PC som er helt vanvittig overpriset - f.eks. Komplett Epic Gamer i285 med 12900K + 3090 som nærmer seg 60 lapper)

    Komplett har jo Bursdags-salg akkurat nå, men jeg må innrømme at det ikke er stort der som hverken er relevant eller frister.

    Jeg tenker å gå high-end på mitt neste kjøp (min RTX 3080, men helst 3090 og opp - i9 12900K - 32GB DDR5). Tenker å bruke maskinen til VR, Live-Streaming, Musikk -og Videoproduksjon.

  6.  

    Kimelimm skrev (4 timer siden):

    Virker på flere som at 40-serien blir betydelig bedre enn 30-serien og at det dermed ikke er verdt å kjøpe 30-serie kort nå, har jeg forstått det riktig?

     

     

    BadCat skrev (4 timer siden):

    Hvis folk må vente 4-9 måneder på kort igjen kan det ha en viss verdi å få 30-serie med det samme for de som ikke har. Hvis man har nok ytelse fra før og ikke trenger nye funksjoner så kan man bruke det man har. Det er en Twitch-streamer som er god for over 200 millioner kroner som fremdeles bruker 2080 Ti. Suksess er ikke alltid knyttet til å ha det siste og beste av utstyr. En av de beste på skytespill i Norge hadde PC som var flere generasjoner bak.

    ^

    Veldig godt svar! Jeg tror det handler mer om å bare ha følelsen av å ha det siste og beste. Selv om det er en ytelsesforskjell fra forrige generasjon, så er det ingen revolusjon på gang her. Slik vi har lært av tidligere generasjoner, så må vi alltid ta Nvidia sine påstander om ytelsesøkning med en klype salt. Umulig å vite hva de baserer seg på med "2x til 4x performance boost" fra forrige generasjon. Her må man bare vente til de er i hendene på ekte brukere for å få riktig tall.

    Ta forrige generasjon som et eksempel: Nvidia + Hele internett mente at 3070 kom til å gruse 2080 Ti med 20 - 30% bedre ytelse ++ for over halvparten av prisen. De mente også at 3070 kom til å være 60% kjappere enn 2070 på alle områder. Dette viste seg å ikke stemme i det hele tatt. På noen områder er 2080 Ti faktisk bedre enn 3070, med bl.a. mer vram og høyere overklokkingsterskel.

    Man kan nå få et toppkort fra MSI til rundt 15 lapper kos Komplett: MSI GeForce RTX 3090 Ti GAMING X TRIO - Skjermkort - Komplett.no

    Jeg kjøper heller dette til 15K nå enn å vente på 4070/4080 12GB, som meste sannsynlig kommer til å koste lignende eller mer i starten. Men dette er bare min mening.

    Skal du uansett ha det beste (4090/4090 Ti) så spiller vel ikke pris noen rolle uansett.

    • Innsiktsfullt 1
  7. Ephrus skrev (33 minutter siden):

    Anbefaler å legge inn en klage. Jeg hadde ikke godtatt nedgradering til tuf fra rog, og spesielt når du nå får wifi kort ekstra som var i hovedkortet orginalt

     

    Hvor mange forsøk har de brukt å prøve å finne feilen?

    Jeg tenkte litt det samme… om ikke annet burde jeg vel fått en oppgradering av hovedkort etter så mye rot. Selvfølgelig selger de ikke dette kortet (Z590-F) lengre hos Komplett, så jeg får ikke sjekket prisdifferansen hos de, men har heldigvis Prisjakt. TUF-serien er jo uansett en nedgradering fra ROG Strix-serien. Mangler en del porter/innganger jeg har hatt bruk for før ++

    2 forsøk. Det var faktisk jeg selv som oppdaget feilen helt tilfeldig før jeg sendte den inn sist, noe som gjorde jobben dems enda lettere. 🙃

  8. Hei! Jeg kjøpte en Demo-PC fra Komplett for en stund tilbake. Jeg har ikke hatt annet enn problemer med denne. Den har blitt sendt til og fra service flere ganger, med forsinkelser gjennom posten og tjo og hei… 😡

     

    Sist gang den var innom service klarte de å finne problemet, som viste seg å være et defekt hovedkort. De byttet ut dette. De byttet dog til et billigere hovedkort (Z590 TUF Plus) enn det som opprinnelig fulgte med (Z590-F ROG Strix). De ser ut til å ha lagt inn et eksternt WiFi-kort i tillegg. ——— Er det innafor å spørre om et gavekort/få prisdifferansen tilbake for dette? Er det noen her som vet hva jeg har rett på eller ikke i en slik situasjon? 

     

     

    Egentlig så er jeg bare lettet over at PCen ikke fryser hver gang jeg bruker den, men føler dette er en prinsippsak. Hvertfall med tanke på at det har vært så mye styr med denne Demo-PCen siden jeg kjøpte den.


    *Regner med prisdifferansen var større hos Komplett da de solgte begge disse kortene.

     

    Prisdifferanse billigst hos Prisjakt.no (24.8.22):

    Kr 1766,- Z590 TUF-Plus

    Kr 2391,- Z590-F ROG Strix

  9. Nizzen skrev (2 timer siden):

    Deal funker det :)

    Brukt er ofte bedre deal. Mye på finn.no for tiden. Finner man kort med kvittering fra komplett.no er ting lettere med reklamasjon også :)

     

    Edit: proshop.no har jeg kjøpt masse, og der har de også fine priser på 3090 :)

     

    https://www.proshop.no/?pre=0&s=3090&inv=1

     

    Ser man det! Proshop har jeg selv også brukt fra tid til annen! Mener på Komplett har prismatch også i tilfelle man vil kjøpe fra dem! Takk for info :)

     

    Oppdatering: Til info, tok kontakt med Komplett. De ser ut til å ha endret på prismatch vilkårene sine. Man kan nå kun bruke prismatch mot følgende butikker: Elkjøp, Power, NetonNet, HiFi Klubben, Apple.no, Samsung.no. Fikk beskjed om at om noe skulle oppstå ift garanti på enten ProShop eller Deal.no, så ville dette bli vanskelig å få løst. Min erfaring med ProShop er derimot noe helt annet - jeg har selv brukt garanti på flere komponenter der uten noen problemer. Hyggelig service og rask behandling. Her ble det minuspoeng på Komplett gitt.

  10. Dette var ikke en god deal, spør du meg. For 50K kan du bygge selv og få komponenter av bedre kvalitet. Jeg er også litt skeptisk til Gainward. Holder meg til Asus eller MSI når det gjelder tredjeparts-design.

    Til sammenligning så kjøpte jeg nylig en demo PC fra Komplett med disse spesifikasjonene:

    • Phanteks Eclipse P500 Air Temp Blk DRGB
    • Akasa Magnetic ARGB LED Strip BULK (x2)
    • Akasa Vegas TLX RGB LED, 120mm Fan
    • Asus ROG Strix Z590-F Gaming WiFi
    • Intel Core i9-10900K
    • Corsair iCUE H100i RGB PRO XT
    • HyperX Fury RGB DDR4 3200MHz 32GB
    • WD BLACK SN850 1TB
    • ASUS GeForce RTX3070 ROG Strix OC
    • Corsair TX850M PSU 850W/SMOD/G

    Pris: kr 23 500,- (inkl 10% rabatt fra Komplett Club)

  11. LMH1 skrev (1 time siden):

    Er jo salgstriks at elkjøp bruker forsikring for å ungå kostnader med reprasjon.

    https://www.ebay.com/itm/373670010527?hash=item570077de9f:g:17gAAOSw6TVhCQHH

    Nå trenger de ikke å koste mye for uorginale. Selv det gir lite support om det først oppstår problemer.

    Sant. Men jeg trodde ikke det var så dårlig opplegg.

    Holder meg langt unna uoriginale. Spiller på ganske høyt nivå, og har brukt DS4 i alle år. Har vurdert Scuf sine (dog veldig dyre), men lengre strekker jeg meg ikke. 😊

    • Liker 1
  12. Spoiler

    Rant/Klagepost

    Jeg kjøpte en Dualshock 4 (PS4-kontroller) hos Elkjøp og tenkte det kunne være kjekt å kjøpe med en trygghetsavtale. I alle fall var det slik selger solgte det inn. Han sa følgende: Vil du ha med trygghetsforsikring på kontrolleren? Den støtter alle typer skader. Uansett hva som skjer, så kommer du tilbake til butikken og du får en ny - NO QUESTIONS ASKED!

    Så spoler vi litt fram i tid og kontrolleren ender faktisk opp med å bli ødelagt. Jeg tar den med til butikken jeg kjøpte den fra og får beskjed om at Elkjøp selv ikke tar hånd om disse sakene. Jeg må selv ta kontakt med et tredjeparts forsikringsselskap. Det var mye kø og jeg hadde lite tid den dagen, så jeg ender opp med å kjøre hjem og ringer opp forsikringsselskapet derfra - får svar etter rundt 10 minutter venting og kundebehandler stiller flere spørsmål. Hun sliter så med å finne varen jeg har kjøpt, selv om jeg har lest opp alle referanser på kvitteringen. Etter mye om og men får jeg til slutt en mail som beskriver følgende: På grunn av ulønnsom reparasjon har vi besluttet å erstatte deg med et nytt produkt eller eventuelt et gavekort. Elkjøps kundesenter, 21002121, vil kontakte deg med mer informasjon om dette.

    Jeg drar så til butikken igjen, dagen etter, og leverer inn kontrolleren. Der stod jeg i ca 5 min mens ekpeditør skrev inn saken på pcen. Når han til slutt ble ferdig å skrive fikk jeg beskjed om at jeg vil få en SMS eller mail om når og hvor jeg kan eventuelt hente ut en ny vare. Behandlingstid på rundt 2 uker. Jeg må vente på at Elkjøps kundesenter selv har behandlet saken, selv om forsikringsselskapet har konkludert med at jeg skal få et nytt produkt eller gavekort. Det var ikke slik selger solgte det inn.

    Jeg får altså mange spørsmål - i tillegg til at jeg, selv, som kunde må gjøre mesteparten av behandlingen av saken. Alt dette med en ventetid på 2 uker. Jeg er mildt sagt forbanna, og gir Elkjøp 0 stjerner for kundeservice.

    • Liker 2
  13. Noen her på forumet som har erfaring med å bestille VR-utstyr via Amazon (.com, .de eller co.uk)?

    Vurderer sterkt å bestille DESTEK Elite Strap og VR Cover Controller Grips til min Q2. Prøver å styre unna Oculus sin egen elite strap, da jeg hører disse knekker oftere enn ikke - jeg har et relativt stort hode og regner med denne ikke er så godt egnet.

     

    Om dere har andre anbefalinger til elite strap og/eller controller grips så setter jeg pris på det også!

  14. Alak87 skrev (6 timer siden):

    Men noe jeg vil tro ikke fungerer er å kombinere VR optician med FrankenFOV mod, der tror jeg det blir for liten plass. Så enten linser + FrankenFOV, eller briller og VR Optician, det er valgene slik jeg har forstått. Så får vi alle bare håpe HP eller VR Cover kommer med en lavprofilsmaske som også passer briller etterhvert.

    MRTV har en video hvor han tester VR Wave med FrankenFOV. I følge han så er det plass, men tror han foretrekker FrankenFOV Deluxe for litt ekstra klarering. 
     

    Syns det er snodig at HP bruker så lang tid på å lage en alternativ maske, da det renner inn med klager om den originale.

    • Innsiktsfullt 1
  15. Hei!

    Jeg selger en vare på Finn.no, og kunde ønsker gjerne å få varen tilsendt via post. Jeg ser i chatten med kunde at man enkelt kan sende varen via "Helthjem"-tjenesten, men jeg har ingen erfaring med dette. Kan noen som har erfaring med denne tjenesten (evt andre foretrukne metoder) gi noen råd til hvordan man sender varen tryggest mulig både for selger og kunde? :)

  16. Mazothian skrev (15 timer siden):

    Host host, nys nys, tok en lengre lunsj i nærheten av postkontoret... 🤠

    image.png.4bb49b804e13b31bd7321ed28a21dbb9.png

     

    First impressions:

    Litt knot å sette opp, der hadde Q2 definitivt en bedre brukeropplevelse. Måtte bla. styre litt med diverse innstillinger i steamvr (VELDIG viktig å skru av /Settings -> Video -> Advanced Supersample Filtering/ som by default er skrudd på. 200% umulig å gjøre noe som helst inni headsettet når dette er skrudd på. Tror jeg fikk 0.005fps selv med rtx 3080 :P. Var null problemer etter jeg skrudde av dette.)

    Grafisk? Slo sokkene av meg! Har slitt veldig med å finne noe særlig sweet spot i Q2 som gjør at jeg ser alt klart og tydlig, men her var det (nesten) bare plug and play og WOW! Tett integrert med Windows ser det ut som om jeg til og med kan sitte og programmere med headsettet på, inni mitt eget lille virtuelle univers 😄. Fargene er også mye mer levende enn de var på Q2.

    Har ikke fått testet så mange spill enda, men trackingen ser ut til å fungere omtrent like bra som med Q2 sine kontrollere, med unntak av at "hendene" faller litt ut av sync hvis jeg prøver å flytte de bak kameraene - ikke at dette er veldig uventet.

     

    Utifra de første inntrykkene, muligens kombinert med mange timer med gameplay der jeg er godt fornøyd - blir nok Q2 sendt i retur til Komplett 😄

    Jeg deler samme begeistring ved førsteinntrykk! VR har aldri vært klarere! Jeg har dog en liten bemerkning, så liten at den nesten er irrelevant, men tenkte å forhøre meg med deg om du har det samme..: Om du er i WMR Portal og ser opp mot skyene, eller mot en vegg med uniform farge, ser du da svake horisontale linjer når du beveger hodet sakte opp og ned? Jeg legger ikke merke til det annet enn når jeg er i bevegelse. Står jeg i ro og låser øynene på noe blir de borte.
     

    Lurer på om dette kan være software-relatert, slik det var med Index i starten, men er også bekymret for at det kan være noe bare med min enhet. Nå er jeg forferdelig pirkete, men samtidig lyst å finne ut om dette er noe jeg kan gjøre med.

    Eksempel, bilde (ikke tatt fra G2):

    image.jpeg.33c528547a0e9e94d4f1f820b8f88eac.jpeg

×
×
  • Opprett ny...