Jump to content

JMyklebust

Medlemmer
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

543 profile views
 1. Edge computing er greit det, men det er ikke akkurat ett nytt konsept. Folding@Home har holdt på en stund tross alt (22 år fra i dag faktisk)....
 2. Greit nok at man lager forskingsprosjekt av ting. Men nå er da virkelig mye av dette på plass? XR har en standardisering de fleste store aktører er med på.... https://www.khronos.org/OpenXR/ Det er allerede teknologisk gjeld å overkomme fra "barndommen" til XR her. Så det er en del ting som ikke bruker OpenXR akkurat nå, men dette endrer seg stadig. Nye ting bruker stort sett OpenXR. Når det gjelder GDPR så dekker vel det allerede biometri? Ref. https://gdpr.eu/article-4-definitions/ Punkt 14. ‘biometric data’ means personal data resulting from specific technical processing relating to the physical, physiological or behavioural characteristics of a natural person, which allow or confirm the unique identification of that natural person, such as facial images or dactyloscopic data; Eksemplene i teksten er ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykk, men den er på ingen måte begrenset til det. Her er det vel mer snakk om håndhevingen av det.
 3. Pakke-inspeksjon har gjerne noen nytteområder. Men argumentene mot er blant personvern og at hele konseptet ødelegger den grunnleggende sikkerheten der det faktisk er viktig at ingen lytter (som ved autentisering mot tjenester). Zero-trust er vel egentlig et konsept der du vet hvordan ting skal oppføre seg, og at avvik bli plukket opp og behandlet. Det krever en kombinasjon av mange forskjellige løsninger slikt som; anti-malware, AppLocker (for Windows), nettverkssegmentering (gjerne microsegmentering), logg analyse (automatiske løsninger som ser avvik i logger) og en drøss andre løsninger som jeg sikkert glemmer i farten. Faktisk så for det fleste bedrifter så er ett godt implementert regime med AppLocker (der man bruker Windows klienter) kanskje en av de aller sterkeste og effektive tiltakene man kan gjøre (rett bak å minimere lokal administrator tilganger).
 4. Det er helt klart fordeler med å plassere ting i Exchange Online for å redusere behovet for å ha servere man må oppdatere. Men samtidig så er det andre hensyn man må ta her, blant annet at man da for Stortinget plassere epost løsningen til det styrene apparatet i landet inn i datasenteret til en bedrift som styres i ett annet land. Da er vi ikke bare inne på hva som er lov eller ikke, men hva andre risikoer man setter seg for. Lånekassen har gjerne ikke vurderinger om nasjonal sikkerhet som noe som må vurderes for skyløsninger, og da er det gjerne ikke direkte sammenlignbart.
×
×
 • Create New...