Gå til innhold

Arnep

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arnep

  1. TheKims skrev (16 minutter siden):

    Visst du vil ha det beste av det beste så er det enten 13900K eller Ryzen 7800X3D som gjelder. Er du på et budsjett så er I5 13600K eller Ryzen 5 7600 begge gode gaming CPUer. 

    Her er en liten oversikt over gaming ytelsen til de forskjellige CPUene.

    hjl.thumb.jpg.9a68c18053d557e92e6281cc1db45422.jpg

    Har ikke nødvendigsvis et budsjett, er f.eks. 13900k verdt det prismessig?

    Har du eventuelt en anbefaling på på passende hovedkort?

    Er det verdt å vente på neste generasjon cpu fra intel/amd? Har ikke noe hast med å oppgradere, men har ikke lyst til å vente for lenge heller

  2. Jeg er går nå sisteåret på min bachelor innen IT. Jeg tenker å begynne å jobbe etter bacheloren som ender til sommeren og i den forbindelse lurer jeg på hva om er "anbefalt". Jeg ser sett litt fort på finn og ser at mye har frister f.eks. januar/februar noe som høres alt for tidlig ut?

    Hvor tidlig burde man begynne å søke på jobb?

    Generelle tips til IT jobbsøknad?

    All diskusjon er velkommen.

  3. Jeg skal nå begynne å studere ingeniør om litt og trenger da en laptop til studiene. Har en desktop, men den er ikke å lett å få med seg. Det blir da ikke snakk om å bruke laptopen til noe spilling eller noe sånt, generelt bare til studie eller å ha med seg.

    Jeg har ingen spesielle krav, tenker å bruke helst rundt 8000kr men kan strekke meg til 10 000kr hvis jeg får noe som er mye bedre. 

    Helst også hos komplett.no da jeg har en 10% rabattkode der.

     

    Noen forslag?

  4. Jeg har et msi 2070 gaming z grafikkort.

    Jeg har nå startet å spille witcher 3 igjen og har da alt på max. Kortet er da på 100% load og ligger rundt 70+ grader.

    Jeg oppdaget nå at når kortet når 75C så "ramper" viftene til 100% så går dem ned igjen til "normal" fart. Så det går nå opp og ned. Maks RPM ligger vel på rundt 2800, mens ved f.eks. 74 grader ligger det på 1600.

    Er dette normalt? Jeg har prøvd å oppdatert til nyeste driver, jeg prøvde også å sette en custom viftekurve i msi afterburner da jeg ikke har endret på dette før, men selvom jeg brukte en custom viftekurve så "ramper" den opp til 100% når den når 75C

    Edit: Ser at i msi afterburner når viften ramper opp står det fortsatt under "fan speed % 60%" at prosenten endrer seg ikke, men under "fan tachometer" i msi afterburner endrer RPM seg fra ca 1300 til 2700 når den ramper opp

  5. Jeg har et fractal design define c. Det er et relativt lite kabinett. 

    Jeg har 2 stk 120mm vifter i front

    1 stk 120mm bak 

    en 240mm radiator i top. 

     

     

    Når jeg spiller litt krevende spill og radiatorviftene spinner i f.eks. 1400rpm og jeg da kjenner på den bak viften, så kjennes det ut som omtrent ikke noe luft kommer der ut, altså luften fra inntaksviftene og luften fra kabinettet går rett i top. Dette gjør sånn at det er varmt i kabinettet og "liquid" tempen blir fort høy. 

    Jeg har ikke mulighet til å sette radiator i front grunnet skjermkortet blir da for langt. 

     

    Har noen noen tips? Noe jeg kan gjøre for å gjøre det bedre?

     

     

     

     

     

    post-469804-0-30756200-1547379954_thumb.png

  6. Når markedet totalt går nedover, så leder ofte tech aksjene an. Men det er ikke til å komme forbi at Nvidia gjør det enda dårligere enn de det er naturlig for dem å sammenlikne seg med.

     

    Nvidia startet året på ~200USD, og er nå nede i ~130USD, som putter dem på rundt -35% for året.

     

    På ~47USD, startet Intel året på nesten nøyaktig samme kurs som de er på i dag.

     

    Mens AMD derimot, startet året på ~11USD, og ligger nå på ~17,50USD. Altså, de er fremdeles nesten 60% opp for året.

     

    Nvidia har også nettopp blitt saksøkt i "class action" for å ha hevdet at de hadde "god kontroll" på crypto markedet, og dermed villedet investorer. Kanskje bare sure investorer som har satset mer enn de burde, og trenger noen andre å skylde på? Men det kan uansett ofte være negativt for firmaer å være involvert i slike saker, dersom investorer tror det er sjanse for at selskapet kan tape saken.

     

     

    Samme skjedde med mitt 2070 Gaming Z, da var det PSU som var for dårlig. Byttet fra standard 80+ 700W, til 850W 80+ Gold, og så funket det fint. Jeg har imidlertid ikke testet i den rekkefølgen du gjorde. Jeg kjører Scanner X med powertarget på 100%. Og når den er ferdig, setter jeg opp powertarget etterpå.

     

    Har EVGA supernova g2 550W. Burde ikke det holde?. Med overclocket cpu.

  7. jeg har en msi 2070 gaming z og tenkte å prøve msi oc scanner. Jeg satt først core voltage, power og temp limit til maks, så kjørte jeg den. Tok da "scan". Etter ca 15 min var den på step 3 av 4 og den crashet, skjermen fikk signal og så fortsvant det, sånn holdt det på til jeg restartet pcen. Så oppdaterte jeg til build 10 fra 9. Da crashet den på step 1 av 4 etter ca 5 min, noen som vet hva dette er?

×
×
  • Opprett ny...