Gå til innhold

Feanor

Medlemmer
  • Innlegg

    396
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Feanor

  1. Hei,

     

    Det er ikke meningen å kuppe tråden din. Men siden du kanskje allerede har fått svar, tenkte jeg å spørre samme spørsmål for mitt kamera. PM meg om jeg skal lage meg min egen tråd, så gjør jeg det. :)

     

    K20d fra 2008 med DA18-55AL. batterigrep, 2 ekstrabatteri. Sikkert et Sigma 50-200 jeg vil kvitte meg med også, men det hjelper vel lite på prisen. (det lønner seg vel å selge det separat sikkert)

    Brukt men i veldig god stand. sikkert en 15000 eksponeringer eller mer.

     

    Må selges da det var dealen med fruen da jeg kjøpte K-3... ;-)

  2. Alt mottatt, og montert. wow dagens gamere er heldige når det komemr til grafikk... Fyrte opp WoT og det foreslo very high på grafikk. Starta spillet, og kjente det nesten ikke igjen.. En helt ny verden å gå fra very low med spesielle tweaks og 800x400 til very high i 1600x1200.. OG 70-80 fps. Verdt hver ei krone. OG montering av CPU er jo mye enklere nå enn i Socket A-dagene.. Det er bra verden går fremover.

     

    Fant foresten ut at det Sata PCI kortet jeg har for å modde XBOX med hadde en P-ATA port på seg, så det er bare å koble opp DVD og gammel disk der.. (hvis jeg vil...)

     

    HAr også bestilt et PATA til SATA adapter på dealexteme. 6 dollar... :)

     

    Anyways, veldig fornøyd. :) anbefales.

  3. Hei,

     

    Ettersom det siste bygget mitt ble bygd for bruk med battlefield 1942/vietnam i 2004 eller n oe sånt, er det på tide med en aldri så liten oppgradering.

    Jeg spiller ikke mye, men det jeg spiller er World of Tanks, og jeg har blitt lei av enten lang lastetid (på stasjonær) eller håpløs fps på laptop (7-15 fps).

     

    Jeg har kikket litt rundt og kommet fram til følgende handleliste:

    i5 2500k opgr. pakke http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=649116 3200 kr

    AMD 6870 skjermkort http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=617187 1300 kr

    Samsung 64gb SSD http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=648570

     

    Jeg ble anbefalt den samsungdisken av en kollega siden den skulle være av de mer holdbare SSD'ene (alternativet var Kingston)

     

    Skjermortet virker ok nok. Det sto mellom det og det litt fyrere 560Ti, men pris pluss det at jeg bare har et 400W PSU gjorde at jeg endte på AMD-kortet. (PSUcalc sier 375W med AMD og 425W med nvidia...)

    i5 2500k virker som en mest for pengene-deal?? gode overklokkingsmuligheter også..

     

    Skjerm, tast, mus optiske drev etc har jeg nok av... Hvordan er forresten mulighetene å koble opp CD og DVD med PATA-kobling på disse nye hovedkortene?? Jeg har jo noen gamle PATA HDD også, men de blir vel værre å få koblet opp?

    Kjører de store datamengdene på eksterne disker.

     

    Jeg tar imot alle kommentarer og innspill. Jeg ønsker mest mulig for en rimelig penge. orld of tanks er ikke så krevende, og jeg er ikke bortskjemt med å spille spill i full HD likevel så..

     

    Jer er åpen for for1slag med AMD cpu også, dersom det er lurere.

  4. Jeg ramser egentlig opp ønskene jeg har for videofunksjonalitet i DSLR generelt. Dersom K7 implementerer en eller flere av de nevnte funksjonene vil de "tvinge" resten av industrien til å følge etter. Så ingenting ville være bedre om alle ønskene blir oppfylt allerede med denne modellen :)

     

    pentaximaging.com:

    HD Movie Capture

    Widescreen HD Movie Capture features adjustable quality settings and aperture control, as well as Shake Reduction, and an external microphone terminal for recording stereo sound.

     

    Det er litt fram ogtilbake om den autofokusen.. Noen på pentaxforums som sier ja, og noen som sier nei...

    Det er hvertfall konstrastbasert AF i liveview, så da burde kanskje ikke af i videomodus være umulig.

    Det er en som sier at AF er mulig ved å trykk epå AF-knappen (logisk nok)

     

    Bortsett fra det, har du vel fått alle ønskene oppfylt... :)

  5. Spennende kamera! Er spent på eksempler/tester av videofunksjonen jeg også. Håper den er med på å drive utviklingen av denne funksjonen fremover ved å inkludere en eller flere av følgende features: Mulighet for AF under opptak, mulighet for å justere blender under opptak, mulighet for ekstern mic, bedre utnyttelse av bildestabilisering.

     

    Dette er det pinligste innlegget av en moderator/administrator jeg har lest på lenge.

     

    Jeg er usikker på om du ramser opp ønsker til K-7 sin videofunksjon eller de faktiske mulighetene den har. de er hvertfall så godt som identiske. :) (Så vidt jeg har fått med meg er alt implementert selv om jeg ikke skal banne på AF-delen)

     

    Jeg er litt bekymret over at kameraet har blitt mindre. Jeg håper bare ikke grepet har blitt mindre. Jeg synes også at det var genialt å ha tohånds navigering av knapper og menyer istedet for alt på høyre side slik K-7 har.. Jeg for min del har hvertfall 2 tomler jeg kan bruke samtidig. :)

     

    Gleder meg til å holde det... (kanskje litt skummelt for lommeboka men men..)

  6. Hmmmm...

     

    1993: En avdanka Copam PC med en 286 på 8 MHz (10 MHz turbo) 30'10 Mb Hd. 640Kb ram. EGA skjerm. Et stort muskedunder som ikke hadde nok ram til å kjøre musdriveren og simcity samtidig. Norton Commander som "OS" WordPerfect å skrive stiler på, og en matriseskriver til 1000 kr å skrive ut med. Mange gode spill: Test drive 2, FP circuit. iron man offroad, Outrun, Hoyle classic card games, simcity osv osv. Hele greia ligger begrav en eller annen plass..

     

    1995/6: AST Adventure 611. her ble jeg lurt til å ikke kjøpe Pentium-basert PC. Har angret siden. En Cyrix 5x86 CPU på 100Mhz, Bare ISA slots på hovedkortet. Et Cirrus locic ISA skjermkort på 1 mb. 812 MB hd. 4x cdrom. Kostet på masse panger for å få 15 tommer skjerm isteet for 14... 1 f****ings IDE-kanal..

    MAsse gode spill ble spillt på denne: Dune2, C&C, duke nukem 3d, quake, red alert, need for speed, "mimre"

     

    2000: Fujitsu-Siemens P3 500MHz "coppermine?" ati 128GL senere Nvidia Riva 64. 512 mb RAM..? osv. Fikk aldri til å klokke denne.

     

    2001/2: Duron 700@900, 768MB SDRAM, 80 GB WD7200. Masse forsøk på klokking av denne mekking av vifter osv osv. Fant ut etter laaang tid at hovedkortet ikke taklet Athlon CPU'er. Jeg tror jeg hardde en Duron 1300 på denne til slutt, men er ikke sikker..

     

    2003/4: MAsse påbygging med div HW: Athlon 1800+, Athlon mobile 2300+, GF Ti4600, GF5900Ultra, GF6800LE.

    Denne maskina står fremdeles på rommet hjemme sammen med en 20" lcd-skjerm jeg betalte 10000 kr for en gang (på supertilbud).

     

    Nå som jeg ikke spiller lengre, så trenger jeg egentlig ikke oppgradere enda.. selv om jeg har hatt samme oppsettet i over 4 år...

  7. Jeg vurderte å bruke en gammel vivitar blits på mitt K20d. Jeg spurte support hos pentax, og fikk umiddelbart en telefon fra en fyr som sa at jeg for guds skyld ikke måttå finne på å bruke noe sånnt på et nytt kamera. Triggerspenningen på gamle blitser er oftte så høy at den kan grille elektronikken i kameraet. Jeg målte over 100V på min blits( min far sin), og de anbefaler vel under 10 V eller noe...

     

    Du kan jo selv måte spenningen mellom kontaktpunktet på blitsen og metallet på skoa (på blitsen) Denne er visst høyest rett etter at blitsen er fulladet...

  8. hei

     

    Jeg sitter og ser på noen alternativer for mitt K20d.

     

    Pentax DA 16-45 f/4: link

    Pentax DA* 16-50 f/2.8: link

    Sigma EX 18-50 f/2.8: link

    Sigma EX 17-70 f/2.8-4.5: link

     

    Erfaringer, tanker, råd, tips etc rundt disse er veldig velkomment

     

    Andre alternativ:

    Pentax DA 18-250 f/3.5-6.3: link

    Sigma DC 18-200 f/3.5-6.3: link

    Tamron 18-250 f/3.5-6.3: link

     

    Tanker rundt disse er også velkomment. (jeg er klar over at disse objektivene har en annen kvalitet enn de andre, men de virker veldig anvendelige......?)

     

    mvh

     

    Feanor

  9. Hei

     

    Jeg sliter med å få vist og "fremkalt" raw-filene mine fra mitt K20D. I picasa vises PEF-bildene som en slags negativer (ligner på negativer på film) og de er forskjøvet til venste og erstattet med et svart nertikalt felt helt til høyre. Dersom jeg tar bilder i DNG så er fargene der, emn det svarte feltet er der fremdeles.. Dette er usaklig irriterende.

     

    JEg har også prøvd Able RAWer (gratis) med samme resutltat.

     

    Hva er det jeg gjør feil??? Støtter picasa K20D?

  10. Da er handelen gjort.. En liten bismak da det ikke ble så billig som jeg hadde tenkt.

     

    K20D body med tilbehør

    Pentax 18-55 kitlinse (ikke versjon II, den fant jeg ikke noe sted..) :(

    Sigma 10-20mm

    Lowepre Ex180 kamerabag

    Lexus UV filter for 18-55

    Sicor UV filter for 10-20

     

    Til den nette sum av 10600 ca.. pluss x antall kroner i taxiutgifter.

    De fleste tilbudene jeg fikk lå i samme prisleie. Jeg lå an til å få den 300 kr billigere, men knota til det da jeg ikke hadd enok penger på kortet... :S

    Det er billigere enn i Norge, men ikke stort mer enn momsen.. Jeg føler meg litt lurt, men men..

    Det var forresten dask språk på kameraet.. Går det an å legge inn norsk ved å oppgradere firmware?

    Det som skuffet mest var at prisen på sogma 10-20 var nesten det samme som i Norge.. De fleste ville ha 850S$ (kurs 3.84 med skandiabanken visa). Dette blir jo nesten 3300 kr..

     

    Bortsett fra det så virker kameraet bra, og 10-20 er digg. :)

     

    JEg ser k20D kitet koster 10000 i NOrge nå.. Sparte bittelitt hvertfall..

    Nå er neste oppgave å få med seg dette gjennom tollen uten å måtte blø for det..

  11. hei igjen.

    Da har jeg fått svar fra Cathay photo i Singapore:

     

    Thank you for your email enquiry.

     

    As requested, we are pleased to offer as follows:

     

    Pentax K10D with 18-55 kit lens c/w standard accessories @S$1240.00

     

    Free: 2 GB SD card

     

     

    Lowepro Bag Topload Zoom 1 @S$23.00

     

     

    Pentax K20D with 18-55 kit lens @S$1938.00

     

    c/w standard accessories

     

     

    2 GB SD card @S$29.00

     

    Lowepro Bag TL zoom 1 @S$23.00

     

    Singapore dollar står i ca 3.7 for tia, så da blir det 4673 nok for K10d med bag og kort, og 7363 nok for K20d....

     

    Jeg håper, og går ut fra at det er litt rom for å prute på disse prisene. Jeg hadde sett for meg ca 1700 S$ som en grei nok pris (6300 nok).

    Ut fra prisguiden er billigste k20D med kit sat til 9995,-, så det er momsen jeg evt sparer.

    Billigste k10D kit ligger på 6200..

    (Prisene fra cathay er uten 7% moms, men den får en igjen på flyplassen regner jeg med)

     

    Hva tror dere?

  12. Fra det jeg har sett på nett, så skulle et K20d koste rundt 6500 kr. (pris USA) Det er jo 3500 kr mindre enn i Norge. Da begynner det kanskje å være vurderbart å kjøpe k20d istedet for k10d. Jeg regner med at en bør kunne prute seg ned på usa-priser i Singapore..?

    Hvilket ville dere ha kjøpt? (prisforskjell på 50% minst.. 6000 vs 10000 i Norge, 4400 vs 6500 i usa..)

    Er det verdt de ekstra lappene?

     

    Hvilken linse ville dere ha kjøpt til? Er kit-objektivet godt nok? Kom gjerne med forslag og bruksområder. (prisleie?)

  13. Hmmm, ja hvis prisen er veldig god vil jeg nok vurdere K20d ja.

     

    Etter å ha intervjuet far min over telefon, fant jeg ut at han har et Pentax MF ( http://www.photoethnography.com/ClassicCam....html~mainFrame ) som ser ut til å være et av de første med K innfestning, så da kan jeg jo bruke de linsene han har.. Nå vet jeg ikke om de er noe å trakte etter men men... ( en 500mm f8 + et standard lite zoom)

     

    Ellers så håper jeg at noen har en butikkanbefaling fra Singapore, og/eller noen ca-priser. (har lest den fra hong kong). Dere som evt. har handlet i Singapore, anbefaler dere SimLim, eller skal en finne en mindre plass?? Prutetaktikker?

     

    mvh

     

    Feanor

  14. Hmmm.

    Jeg heller litt til Pentax etter å ha lest litt rundt omkring. Jeg har store hender, så et godt "handtak" er et stort pluss. integrert bilde stabilisator må jo være en stor fordel, og objektivene må vel bli billigere? Jeg har ikke snakka med fattern enda, så jeg vet ikke hva slags objektiv han har. Det jeg har lagt merke til er vel egentlig den feite 500mm han har.. Kanskje ikke så anvendelig men den kuleste å se på da jeg var liten.. ;-)

    Skal se om jeg får tak i specs så noen kyndige her kan vurdere.

     

    Anyways. Hvis jeg nå skal kjøpe dette i Singapore, hva bør jeg da kjøpe i tillegg? Hva bør prisen være før det er verdt potenielt garantitrøbbel? Je gser prisen ligger på rundt 6000 for huset (med eller uten 18-55mm).

     

    Han ene canon-kompisen min er sånn småseriøs kamerakis (kameramann i NRK), men jeg er vel i utgangspunktet litt skeptisk til å låne utstyr av han... men å "arve" er jo en annen sak...

     

    Feanor

  15. Hei!

     

    Jeg skal til Singapore om et par uker, og vurderer å handle speilrefleks når jeg først er der.

    Jeg har ingen til kameramerke, og er åpen for det meste. Jeg har ikke så mange krav, men de jeg kommer på er hurtighet, batteritid, vekt, og brukervennlighet (innbakt ligger da tilgjengelighet og pris på utstyr).

     

    Alle kompisene sverger til diverse Canon SLR, men jeg vet ikke om det bare er "in", eller om det er fordi de er best.

     

    De jeg så vidt har kikket på er vel 450D, 30D, D80, og K10D.

    (kort, muligens dumt spørsmål: Far min har en del pentax objektiv fra tidlig 80-tall. Passer de på k10D???)

     

    Det jeg håper på, er en kjøpsanbefaling for en Singaporetur. Hva er lurt å kjøpe, kanskje noen vet hvor, hvilke priser burde jeg forvente (pruteråd), osv osv.

     

    Per i dag tar jeg masse bilder med et lite casio exilim z850. det jeg liker med det er batterikapasiteten, og hurtigheten.

     

    Hva tror dere? (Uten dere må jeg stole på Canon-kompisen min ;) )

     

    Mvh

     

    Feanor

  16. hei!

     

    Jeg vurderer å kle inn de stygge åpne rørene som går langs veggen på badet mitt. BAdet er flislagt med membran bak fra før. Rørene går side ved side (i høyden) ca 10 cm over golvet. Det jeg tenker å gjøre er å lime på enten litex eller sundolitt-plate of fore ut veggen ca 5 cm. Deretter tenker jeg å legge på flis på platene, og over rørene. Denne 5 cm kanten blir da omtrent 90 cm opp fra golvet.

     

    Vet dere om det er noen regler for hvordan en må gjøre dette?

    Er det lov?

    Hva bør en passe på i.f.m. kondens osv?

     

    Noen som har gjort noe lignende?

     

    Mvh

     

    Feanor

×
×
  • Opprett ny...