Gå til innhold

superman_2000

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av superman_2000

  1. Det merket på eksterne harddisker jeg har slitt mest med, er WD-elements. Her har vi på jobben 4 disker som har knelt i løpet av kort tid.

     

    Eksterne Seagate og Iomega harddisker har vi sålangt ikke opplevd har krasjet..

     

    Prisen det vises til her er såpass gunstig, at jeg fremdeles lurer på om de kan formateres og brukes på Win plattform...

  2. Eller der jeg jobber :thumbup:

     

    http://www.tildvd.no

     

    Sørg for at det er noen som bruker skikkelig utstyr og tilbyr bilde-for-bilde digitalisering, og ikke bruker en gammel sak med kamera inn i en fremviser, som gir signal ut, som kjøres inn i en stue-DVD opptaker.

     

    Tenk også på om du heller kun vil digitalisere filmen og få den i .avi (DV) format, slik at du kan redigere, lage menyer og brenne DVDèr selv?

     

    Lars C. Krogenæs

  3. Hvordan finner jeg ut hvilken operatør et nummer har?

     

    (Har et fint nummer jeg vil ta vare på, men husker ikke hvor jeg la mobilen, eller hvilken operatør det var). Finner jeg operatøren (tjenestetilbyderen) blir det litt letter å finne riktig sim ihvertfall....

     

    Lars

  4. Ok. så behøver jeg ikke å kjøre med refleksvesten på. Er det noe lurt sted å ha vesten?

     

    Går det ann å legge den under lokket på rattet, slik at den spretter ut sammen med airbaggen? Da har jeg den tilgjengelig når jeg trenger den, samtidig som den er ryddet bort når jeg ikke har behov for den...

     

    Superman

  5. I går kom påbudet om refleksvest i bil.

     

    Har nå kjørt bil til / fra jobben i 2 dager, men nå jeg ser ut av bilvinduet i køen, er det bare jeg som har på meg denne refleksvesten. Er folk så vannvittig trege, eller er det noe jeg har missforstått :sick:

     

    Superman

     

    PS! Morsomt at enkelte var i tvil om dette innlegget er ironisk eller ikke... Selvfølgelig var det ment som et humoristisk innslag :tease:

  6. Tror nok ikke ford tjener mye på å selge disse. Administrasjonskostnadene overstiger nok de få millionene salget av disse bilene bringer inn.

     

    -Det er jo vannvittig at de ikke skulle greie å tjene penger på biler som de får gratis, sjekker batteritilstand, limer frontvindu på nytt, for så å selge dem til folk som fremdeles står i kø (etter 3 år!), altså ingen markedsføringskostnader.

     

    Hvis det over er tilfelle er det ikke rart det er dyrt å kjøpe bil i Norge, hvis de må tjene 100.000 per bil før de tjener penger.

     

    Når det er sagt vil jeg frarådet alle fra å i det hele tatt vurdere en Think. Grunnene er flere, og her er noen av de.

     

    - Bilen benytter Ni-Cd batterier som er skadelig for miljøet. Disse batteriene blir snart forbudt å selge i de fleste sammenhenger.

     

    NiCd batterien er laget av 99,5% resirkulert Nikkel og Kadium, fra SAFT sitt gjennvinningsanlegg for slike batterier i Sverige. Her går intet ut i naturen, men fortsetter i det lukkede systemet mellom produksjon, bil og resirk. Dette er tunge batterier som man ikke selv kan skru ut av bilen, og slenge i grøfta, men demonteres av verksted.

     

    - Driftskosnadene for en slik bil er HØYERE enn en tilsvarende bensinbil. Skifte av batteripakke koster nemlig rundt 100.000kr og holder normalt i 30-70 tusen kilometer.

    En batteripakke til Citroen / Peugeot koster 60.000 hos Enviro elbilsalg i drammen, og varer ca. 100.000 km.

    Nå er NiCd batterier på veg ut, og nye og bedre batterier er på vei. Nye Think kommer med Zebra batterier som baserer seg på naturlig koksalt, mens andre kommende elbiler er Litium-basert. Dette vil gi økt rekkevidde, lenger holdbarhet og mindre behov for vedlikehold.

     

    - Det er kun i land som produserer all sin strøm med kilder som ikke slipper ut CO2, at man får en global miljøfordel.

    7624367[/snapback]

    I land med kun vannkraft er miljøfordelen ubestridt. Kommer strømmen fra kullkraftverk, er utslippene kun 1/3 av det lokale og globale utslipp ville blitt med en bensinbil. (elmotoren er utrolig effektiv, og kjører lenger enn 10km, enn den energimengden man bruker for å produsere/distribuere 1 liter bensin frem til tanken på bensinbilen.

     

    Elbil=-energieffektive nullutslippskjøretøyer

  7. Ford har vel ikke akurat pushet på for å få bilene på vegen. Det er jo fantastisk at bilene stiger i verdi jo eldre de blir. Først skulle bilene selges til 99.000, men nå etter snart 2 år setter Kverneland opp prisen til 120.000 fordi det er så stor etterspørsel. Det er jo et parakoks at bilene selges uten noen form for reklame, mens Ford`s egne biler er vanskelige å selge til tross for massiv markedsføring.

  8. Hei

     

    Trenger ett USB2 strekk på min 7 meter.

     

    Kan jeg ta Clas Ohlsons "Skjøtekabel USB2 4-polet med innebygd forsterker" (pris 250) fra Pc`n og halveis, og så ta en vanlig USB2 skjøtekabel (Biltema til 60,-) den siste 3-5 meterne?

     

    (skal ha printeren, scanner og ext. harrdisk i boden), orker ikke bråket

     

    Lars

  9. Hei

     

    Kjøpte en bærbar HP på Elkjøp for et år siden. Nå virker ikke g og h tastene på tastaturet. Å levere inn PC til rep, tar minimum 3 uker. Så lenge greier jeg meg ikke uten PC.

     

    Noen som har erfaring i å fikse dette selv? Er det mulig å benne opp knappene, og se om det er noe mekanisk som ikke funker?

     

    Lars

  10. Hei

     

    Driver et lite turbusselskap, og ble frastjålet alt som var av DVD, skjermer, GPS, Cd spiller etc.

     

    Spørsmålet er da om man ikke kunne gjort dette litt mer fancy. Det jeg tenker på er å sette opp en pc som mediasenter. PC`n kan være skjult i bagasjerom eller i hattehylle. I Pc`n legges haugevis med divx filmer og lydfiler. dessuten kan man ha en enkelt GPS-program og mottaker. Av skjermer kan man bruke billigere LCD skjermer med DVI eller VGA inngang. Hos fører kan man ha en ekstern DVD/USB2 spiller. Alt må være lett å betjene via fjernkontroll, helst ikke IR.

     

    Noen som har forslag til utstyr utover vanlig PC?

    Hva må til for å kople til flere skjermer på samme uttak?

    Hvordan vil harddisken reagere på humper over tid?

    Hvordan vil en ekstern DVD spiller reagere på humper?

    Noen som har software å anbefale? Kan tenke meg å bruke WindowsXP i "bunnen" fordi GPS/kart til Linux ikke er veldig utbredt.

     

    Evt. noen som har gjort tilsvarende for bil?

     

    Lars

  11. Har en WD 120 GB harddisk (WD1200JB) som har tatt kvelden. Der ligger selvfølgelig bilder av fødselen til poden, jul, 17. mai og sommerferien. Altså gjør jeg nesten hva som helst for å få tilbake datene.

     

    Disken bråker (litt skurre lyd) når jeg kopler den tilbake i PC'n, men PC'n vil ikke boote med disken koplet i.

     

    Har prøvd å kople inn HD etter booting, og prøvd "getdataback" uten hell.

     

    Har tenkt på 2 følgende muligheter:

     

    Kjøpe ny disk, ta ut den metall hjul saken som er selve lagringsenheten og putte dett over i den nye disken,

     

    eller

     

    Ta ut printkortet og bytte det.

     

    Jeg vet ikke hva som egentlig er feil, men det aner meg at å bytte printkortet kanskje er den beste starten?

     

    Noen som kan hjelpe?

     

    Lars

  12. Tror jeg venter jeg... På toll.no står det under regler for tollager: Når varene kjøres direkte til vareeier... skal det innen 10 dager legges fram en fullstendig utfylt tolldeklarasjon. Tidagers fristen regnes fra godsregistreringstidspunktet.

     

    Ergo er det maks 3 dager igjen.

     

    Jeg kjenner mange som også har smuglet uten å bli tatt, det betyr dermed ikke at det er lov eller å anbefale. (i hverfall ikke hvis det koster lite å være lovlydig :-)

     

    Men kjetilkl: Har dere ikke fått krav om innbetaling eller noe da?

  13. Fikk pakken levert på døren når jeg ikke var hjemme, men regner med at det var posten. Utover den gule lappen med beskjed om ufortollet vare som ikke må åpnes, står det ikke noe om hvem som er speditør/deklarant i Norge. Tenkte i utgangspunktet jeg skulle foreta fortollingen selv, for å lære hvordan dette gjøres. (Jobber til daglig med fortollinger, men har aldri prøvd fortolling i praksis). Av samme grunn er jeg lite interessert i å trøkke i grøten, da dette ville vært pinlig på jobben.

     

    Får bare vente å se om noe skjer snart da...

     

    Lars

  14. Bestilte en sak fra USA med verdi på 1200$ Den ble levert av posten på døren for en uke siden. På Pakken står det en gul klistrelapp om av varen ikke er tollbehandlet og at varen ikke må åpnes før deklarasjonen er i orden. Hvor lang tid tar dette?

     

    Skulle så gjerne åpnet og sett på utstyret. (apparat/projector for å digitalisere smalfilm...) Kan jeg gi blaffen i å vente? Papirene som fulgte med på utsiden stemmer...

     

    Lars

  15. Da ville jeg klagd på innstalleringen av kontakten. Si at de har levert en kontakt med mangel, og be dem komme å rette. Evt. krev prisavslag. Dette er vel en håndverkstjeneste der det er 5 års klagefrist.

     

    Les litt på lovdata og slå i bordet !! :mad:

  16. Jeg har et Bilion BIPAC-640AE til 400 fra komplett. Dette har fungert utmerket i snart 2 år med Avidi. Ikke noe problemer med Telio heller.

     

    Hvis det finnes en router til en billig penge hvor du kan prioritere trafikk fra telio fremfor annen trafikk hadde det vært genialt, men jeg har ikke sjekket om dette er på markedet/pris.

     

    Når det gjelder Avidi, så har jo dette vært et av telenors stebarn, som de (Telenor ASA) egentlig ikke har hatt noen strategi med. Telenor har prioritert utrulling av ADSL og har (fra sentralt hold) ikke ønsket å reklamere for 2 konkurrerende teknologier. Antagelig har telenor ASA tidligere kommet til at de vil tjene mer penger på å selge ADSL da de når mange flere kunder med dette produktet.

     

    Med Avidi under Canaldigital paraplyen kan det tenkes at det har kommet et strategi-skifte som vil ta oss kabelkunder ut av skyggenes dal (håpe håpe). Jeg har selv flere ganger forsøkt å bestille ADSL fra NGT grunnet gunstigere pris/hastighet, men grunnet avstand til sentral har jeg ikke turt å sette disse planene ut i live. Da er det hyggelig å se at Avidi/CN nå ser at de faktisk frem til nå har levert et produkt som ikke har fulgt med i tiden når det gjelder pris/ytelse.

     

    Lars

×
×
  • Opprett ny...