Gå til innhold

Gregor Martin

Medlemmer
  • Innlegg

    138
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gregor Martin

  1. Hei, planlegger min første HTPC. Har til nå brukt en A.C. Ryan PlayonHD mini til avspilling av musikk og filmer, som har fungert bra. Men den har ikke lagringsplass, er fryktelig treg og ikke minst gammel.

    Har brukt en eldre stasjonær(se sig!)  til lettere gaming. Men skjermkortet tok kvelden, og ser ikke poenget i å kaste mer penger inn i et så gammelt system.

     

    Tar utgangspunkt i et Nvidia GTX 750Ti kort, da dette har god ytelse ift strømforbruk.

     

    Ønsker å bruke et HTPC-kabinett/mini/Cube, koble til teven (Samsung 47tommer) for bilde, samt stereoanlegget for lyd. Trådløst tastatur/mus samt trådløs spillkontroller. Skal spille av musikk/video filer fra harddisk, samt noe gaming (Steam, GTA V, BF4).

    Kommer til å bruke en linux-distro + Kodi. (Ev dual-boot med Win7 for andre spill). HTPC'en kan kables til ruter eller trådløs, men viktig at filoverføring til og fra går greit.

     

    Vil disse delene passe sammen?

    Forslag til deler/oppsett?

     

     

    Edit

    Har satt sammen en liste HER, (+ GeForce GTX 750ti)

    samt alternativ liste HER (ufullstendig, åpen for forslag)

  2. Har fulgt Hardware.no en god stund, men synes kvaliteten har vært jevnt synkende de siste årene. Spesifikt kvaliteten på lay-out og på artikler, og hard-kjøret for reklame på sidene. Reklamekjøret på sidene kunne vært mer spiselig om kvaliteten på artikler og layout hadde holdt seg på samme nivå eller bedre, gjerne med flere seriøse og useriøse tester.

     

    Problemet mitt nå er at kommentarfeltet etter artikler ikke vises; det står antall kommentarer, men kommentarene vises altså ikke. De er heller ikke å finne i forumet Diskuter artikler (Hardware.no)

     

    FF 34, med ad-block o.l avslått

  3. Har du noen egne userjs filer i Opera kan det være disse som er grunnen.

     

    Instillinger->avansert->innhold->javascript alternativer->mappe for egne javascript filer

     

    Mappen som det vises til der inneholder sikkert noen javascript filer. En av disse skal "forbedre" utseendet til wikipedia. Finn ut hvilken og slett den.

     

     

       Tusen takk, Thor. Det gjorde susen!

  4. Hei har et problem med Opera og visning av sider.  Når jeg går inn på feks wikipedia, forsvinner rammen til venstre og rammen på toppen av siden. Se vedlegg. Har prøvd forskjellige innstillinger under edit site preferences-Content/Display/Network uten at det hjalp  Noen som kan hjelpe?  Opera 11.50, build 10.74 Win7 x64  Mvh

    post-46795-0-95052100-1309401171_thumb.jpg

  5. Nå lever jeg lykkelig uten tv kanaler, men jeg har et par usette filmer.

     

    Ajami

    Arn The Knight Templar

    Goodfellas

    Four Lions

    Three Kings

    Oldboy

    The Pursuit of Happiness

     

    Hmm. Tips?

     

    Three Kings er bra, men vil absolutt! anbefale Oldboy! DET er en kongefilm!

    Asiatisk ja, men god og uforutsigbar historie. Gode action-scener også!

    Kort sagt, den er på min Topp 10 liste, sammen med Das Boot (uten sammenligning forøvrig)

  6. Oppdatering:

     

    Efter forgjeves leting har jeg ikke kommet frem til noen løsning. Tvertimot har jeg kommet over flere som har opplevd samme problem uten å finne noen løsning.

     

    Dermed reinstallerte jeg Win7 x64, og se der - null problem! Installerte også Virtual Clone Drive, og fortsatt ingen problemer!

     

    Tipper dette problemet ligger i Win7, men hva som utløser det aner jeg ikke...

     

    Takk for innspill, håper noen finner en løsning på dette.

  7. Forøvrig, du sier full install.

    Puttet du plata inn og startet innstallasjonen derfra, eller puttet du plata inn, restartet maskinen, bootet fra plata og startet innstallasjonen derfra???

     

    Bootet fra platen, ja.

     

    Er forøvrig enig i systemet ditt, har praktisert det selv tidligere. Men har alltid brukt win x86 før, med x64 var jeg usikker på om det fungerte. Mtp at det er to "default" mapper for installasjon av programmer i Win7 x64, hvor den ene heter Program Files (x86).

  8. Den forrige brenneren var en Optiarc AD5170. Da feilmeldingene begynte å komme, gjaldt det når jeg prøvde å lese en tom DVD i brenneren, samt 1 av de 2 virtuelle CD-rom'ene fra Virtual Clone Drive. MEN DEN ANDRE VIRTUELLE CD-ROM'EN FUNGERTE PERFEKT!

     

    Avinstallerte Virtual Clone Drive, men fortsatt samme feilmelding ved aksessering av Optiarc'en.

    Anskaffet så en Optiarc AD7240 Sata, men fortsatt samme feilmelding!!

     

     

    Begynner å lure på om denne tråden ble feilpostet, at den burde vært postet under WINDOWS 7

     

    Takk for innspill så langt!

     

    :)

     

    MVH

  9. siden du får samme feilmelding på virtuelle disker såvell som brenneren tror jeg det heller skyldes et driverproblem enn hardwareproblem.

     

    Hei og takk for innspill!

     

    Tenker også i de baner. Men Windows melder at driveren til Optiarc'en er oppdatert. Den er forresten ny.

     

    Og Virtual Clone Drive bruker jo ikke drivere.

     

    Håper på flere innlegg...

  10. Hei!

    Har nylig installert Win 7 x64, men i det siste får jeg feilmelding når jeg prøver å brenne en DVD eller tilogmed lese en tom plate:

     

    Microsoft Windows

     

    Windows can't read the disc in drive J:\

     

    Make sure that the disc uses a format that Windows recognizes. If the disc is unformatted, you need to format it before using it.

     

    Brenneren er en Optiarc 5720. Den klarer å lese brente plater, men altså ikke noe mer. Dessuten fikk jeg samme feilmelding da jeg prøvde å aksessere en av de to virtuelle diskene jeg brukte, fra Virtual CloneDrive.

     

    Har prøvd med en annen brenner, men samme resultat. Har også prøvd forskjellige brenneprogram uten resultat, selv om problemet forekommer meg å ligge et annet sted.

     

    Noen som har erfaring med dette?

    Eller kan hjelpe?

     

    Mvh

  11. For 24 dager siden installerte jeg et x64 OS, Windows 7, for første gang. Gikk rett fra XP x86. (Dvs full install ;))

     

    Da jeg brukte XP, hadde jeg en egen partisjon for installering av programmer, for ikke å fylle opp OS-partisjonen.

     

    Tenkte å gjøre det samme nå under Win7x64, men er usikker på hva som lønner seg.

     

    Hittil har jeg installert noen programmer på den dedikerte "program"-partisjonen, og noen på default plassering, på OS-partisjonen. Under windows er det jo to mapper for installering av programmer nemlig Programfiler + Programfiler(x86). Hvilke av disse skal brukes? Eller bør jeg installere på egen partisjon?

     

    Må bemerke at jeg overhodet ikke har hatt problemer med dette, men skulle gjerne visst med mer sikkerhet fordeler/ulemper ved en konsekvent plassering for installasjon.

     

    Mvh

     

    GregorM

  12. Har brukt Opera lenge, og inntil nylig vært veldig fornøyd.

     

    Men Opera 10 sliter med å laste enkelte sider, som feks hotmail og gmail. Ille nok til at jeg må bruke en annen nettleser til dette!

     

    Sjekking av hotmail-konto har lenge vært problematisk med Opera, men med versjon 10 ble det umulig! Gmail gikk relativt greit med eldre versoner, men ikke med Opera 10.

     

    Har fått med meg at Google ikke har gjort ting enkelt for Opera-utviklere, men skuffende likevel. Og ikke mulig å finne emner om dette i Opera Help.

  13. Bolten er ikke mye jobb å bytte, "nesten" så enkelt at det bare er å skru av dekket å banke ut den ødelagte bolten :)

     

    Takk for svar!

     

    Veldig lettet å høre om det med bolten. Så for meg endeløse verkstedtimer og massevis med nye deler. Har ikke lyst til å bruke for mye penger på denne bilen, men tid/arbeid kan jeg ofre litt av. Hvordan taket vil se ut, er ikke så fryktelig nøye, muligheten for rust bekymrer meg mer.

     

    Men takk igjen for innsikt!

    Mvh

     

    ed: Setter pris på flere innspill, kommentarer ol :)

  14. Hei

     

    Har en Kia Sportage 2000-mod som har en skade på taket efter at en sten ramlet ned. Ca 5 cm diameter, og dypt nok til at lakken har sprukket. Hvordan kan jeg fixe dette selv?

     

    Satte bilen inn til dekkskifte, og da den kom tilbake var den ene bolten splittet. dvs halvparten av bolten var borte. Kommer selvfølgelig til å ta dette med verkstedet, men vil gjerne vite hva dette innebærer av jobb. Resultatet i dag er at bare 4 av 5 bolter på det ene dekket har skrue.

  15. Tusen takk for forslag!!

     

    Jeg er interessert i veteranbil fordi de stort sett er flotte biler, i motsetning til mer moderne. Med unntak av amerikanske biler efter 1955, som jeg ikke liker. Men amerikanske biler før 1955 er fine!

     

    Bmw 3.0 ser spennende ut, men forbruket kan nok bli drøyt

     

    Sportslighet/prestasjoner/stor motor er ikke viktig, det viktigste er design og at det kan brukes daglig.

     

    Men TAKK, Fugitive, for spennende bidrag!

  16. Hei noen som har tips til veteranbil som skal brukes som daglig?

     

    Yankee-biler etter 1950 er OVERHODET ikke interessant!!

     

    Har lyst på Citroen DS, Citroen Traction Avant, Mercedes 170 fra 1950-tallet, samt italienske biler men er forøvrig åpen for innspill.

     

    Noe jeg bør vite/tenke på når det gjelder drift/vedlikehold osv?

  17. Forfatteren er fransk eller belgisk (muligens Giraud?), og det lille jeg husker av handlingen er hovedpersonen, en kvinne, i sort kjole og med paraply. Handlingen var nok lagt til 1920-årene...

     

    Ok vet dette er vagt... Men synes å huske at forfatteren ble regnet som en av de store europeiske tegneserieforfattere for voksne.

     

    Er det noen som kjenner igjen noe av dette, ev har navn på franske/belgiske tegneserieforfattere?

  18. Beste krigsfilmer:

    1. Das Boot - Ingen over, ingen ved siden av. Realistisk, minituøst øye for detaljer. Sterk historie, sterke skuespillerprestasjoner

    2. Kanonene på Navarone - Storfilm. Gjennomført.

    3. Escape from Sobibor. Igjen, realisme. Basert på sann historie, og med kommentarer fra de som overlevde.

    4. SPR - Den må med, om ikke annet på grunn av åpningssekvensen.

    5. Broen over Kwai - God film

    6. Der Untergang - Utrolig godt spilt av Bruno Ganz, som Adolf Hitler

    7. Barefoot Gen - En kuriositet, men dog. Historien om Gen som lever i Hiroshima med familien sin. Året er 1945... Tegnefilm. Manga-boken er bedre.

     

    Mange jeg ikke har tatt med, og sikkert noen jeg har glemt

×
×
  • Opprett ny...