Gå til innhold

andiss

Medlemmer
  • Innlegg

    543
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av andiss

  1. Napoleon :

     

    Napoleon var en "revolusjonær" i enhver forstand av ordet - han støttet de revolusjonære under den første franske revolusjon, berømmelse forsvare republikken revolusjonen skapt, brakte en slutt på republikken ved kroningen seg selv til keiser, og hva han er best kjent for, helt revolusjonerte krigføringen.

     

    Hans skrev Napleonic code som i teorien var et veldig fint dokument og delvis revolusjonært når det kom. Men Han var over loven selv og justis mord(og da mener jeg MORD) skjedde flere ganger, sjefen for politiet hadde hemlig politi som spionerte på befolkingen og sjekket altid etter folk som snakket stygt om Napoleon.

     

    Han var en diktator med absolutt makt, men denne makten ble bare brukt mot hans fiender, den vanlige befolkingen merket ikke noe til dette og de likte Napoleon(selv om de var lett påvirklige) Napoleon viste han måtte vinne over fiender på slagmarken for å holde frankrike med penger og for at befolkingen ikke skulle gjøre opprør.

    Angående Napoleon var Napoleon totalitær, men han var verken mer eller mindre totalitær enn andre sammenlignbare regimer i sin samtid,

     

    Napoleon ble sett på som revlosjunær fordi han kom til makten under den franske revolusjonen og slåss som general for den og var til og med dens leder en kort tid før han ble keiser og satte en slutt for revolusjonen.

     

    Men det var ikke noe som tyder på at han var en revolusjonær i hjertet, han gjrode det han gjorde for revolusjonen fordi det var en måte å komme til makt på.

     

    Stalin var en "true beliver" han så urettferdighet og dritt i russland og trode og mente komunismen var tingen for å rette på det, Napoleon hadde ikke samme tanker om den franske revolusjonen, han likte den kanskje bedre enn konge tiden som var før, men harn var ikke en "true beliver" på samme måte

     

    Som sagt, han kan takke revolusjonære frankrike for at han kom til makten det ga han et miljø der suksess ble belønnet,(i gjengjell ble fiasko straffet med giljotin)

    Fordi han var god og hadde et politisk sin greide han å kave seg opp rangstigen i revlosjunære frankrike, på den måten ja han var en revlosjonær, på den andre siden når han kom i makt, stoppen han revolosjonen, han utslettet ikke mesteparten av de som revlosjonære frankrike sto for, men det var ikke forid han elsket revolusjonen, men fordi han viste hvordan man bruker og manipulerer folk og fe. På den siden nei helt klart ikke revolusjonær han var politisk, han var ikke en Stalin eller Fidel castro eller Geroge Washington han slåss ikke for den revolusjonære ideen, han sloss for seg selv(til hvor stor grad kan diskuterers),

     

    De 3 over, var Stalin, George Washington or Fidel Castro, som alle sloss for en sak de var villige til dø for, de var ekte revolusjonære. Selv om castro ble diktator sloss han fordi han trodde på komunismen, problemet er at de ledet til dikatur.

     

    Men sammenligner du han med de 3 over, var han helt klart ikke en revolusjonær. Han startet ikke noe revolusjon, og han tok faktisk og sluttet den når han kom til makt, han gikk til tilbake til før revolusjonær tid. og han hadde sikkert en del gode intensjoner, men han var ført og fremst et politisk dyr som altid så etter måter å bøye ting til sin fordel.

    Det er ikke å si han var feig, han utsatte seg for farer på slagmarken og var ikke redd for å dø, men jeg har altid den baktanken at det var noe kalkulerende bak alt han gjorde, det var altid en grunn, bare en måte å få mer makt på.

    Han sto ikke for en Ideologi, han var ikke villig til å dø for en tanke osv.

     

    DETTE ER ALT DERE HAR HJULPET MEG MED, VIL BARE SI TUSEN TAKK ! dette er ikke det jeg skal levere inn, men alt dere har skrevet som har hjulpet meg masse, og det kan være et kort sammendrag for andre interiserte

  2. Hei jeg har fått en oppgave.

     

    Problemstilling: Napoleon var revlosjonær ? Drøft

     

     

    Jeg lurer på om noen på forumet hadde giddet å si meg hvorfor han var en revlosjonær, og kan drøfte det litt for meg.

     

    Historie er kanskje mitt svakeste fag, og jeg hadde satt stor pris på om noen kunne hjelpe meg.

  3. Endelig har kan jeg noe om Vikitiden og middelalderen. Prøve i morra, WISH ME LUCK !!

     

    Vikingtiden (ca. 800–1066) innleder historisk tid i Norden. Perioden er kjennetegnet av at sjøkrigere fra området drog på tokt til fjerne strøk. De både røvet og plyndret, men de drev også fredelig handel, bygde byer, koloniserte store områder og grunnla nye riker. Ferdene ble ledet av høvdinger med overlegne skip, effektive våpen og en krigersk religion. Lensoppløsningen var med på å gi vikingene et overtak.

     

    Ute i Europa var det stor etterspørsel etter nordiske varer, og varebyttet ble stimulert av at Norden var mellomledd i handelen mellom Vest-Europa og Midtøsten. Svenskene drog gjerne østover langs de russiske elvene, mens danskene var i flertall på toktene til Frankerriket og England. Nordmennene seilte helst til øyene i Atlanterhavet.

     

    Fra ca. 900 bygde Harald Hårfagre og hans etterkommere ut kongemakten i Norge i stadig strid med danske konger og norske høvdinger. Håkon den gode, Olav Tryggvason og Olav Haraldsson prøvde å innføre kristendommen. Alle møtte hard motstand, og det var først etter at Olav Haraldsson ble drept i slaget på Stiklestad i 1030 og opphøyd til helgen at hårfagreættens kongedømme ble befestet.

     

    Andre halvdel av 1000-tallet var en fredelig vekstperiode for Norge, men tronfølgeordningen og endrede samfunnsforhold førte til borgerkriger på 1100-tallet. Med kirkens hjelp fikk stormannen Erling Skakke kronet sin sønn Magnus til konge, men han ble drept av Sverre Sigurdsson. Han var fører for opprørsflokken birkebeinerne og tok kongsmakt. Dette førte Sverre i konflikt med kirken, og han ble lyst i bann. Borgerkrigene sluttet i 1217 da Håkon Håkonsson ble valgt til konge.

     

    I middelalderen steg folketallet til ca. 400 000, og nye gårder ble ryddet. Bøndene gikk fra å være selveiere til å bli leilendinger under kongen, kirken og adelen, men de var frie sammenliknet med bøndene på europeiske gods. Samtidig vokste de første varige byene fram.

     

    1200-tallet blir kalt storhetstiden fordi Norges konge rådde over mer land enn før og siden, administrasjonen ble bygd ut og kulturen blomstret.

     

    I 1349 rammet svartedauden Norge. Pesten tok livet av mellom en tredjedel og halvparten av befolkningen. Det førte til at det ble nok jord, og folk flyttet til de beste gårdene. Dermed ble gårder i utkantstrøk liggende øde. Først på 1500-tallet begynte folketallet å stige igjen.

     

    Den norske staten fikk mindre inntekter som følge av folketapet, og utenrikshandelen ble dominert av de tyske hanseatene. Fra 1380 fikk Norge felles konge med Danmark, noe som varte til 1814. Margrete Valdemarsdotter samlet hele Norden under dansk ledelse i 1397 (Kalmarunionen). Sverige greide å bryte ut, men et svekket Norge ble gradvis underlagt Danmark. I 1536 bestemte det danske riksrådet at Norge skulle være en del av Danmark, og året etter ble reformasjonen innført her i landet.

  4. hehe 65 til 110 på 9 Månder. Høres ut som en solid dose med D-bol, Clomid, Novaldex, Tests, Androl, Deca-Durabolin.

     

    Dere som kommer til å flame meg fordi jeg sier dette ler jeg av.

     

    Tips se filmen Bigger, stronger and Faster. Da vil dere skjønne hva jeg prater om.

     

    Han har vel vært igjenom 2-3 steroids cycles

     

    som varer 6-10 uker. Det vil stemme ganske bra med han sitt resultat.

     

    Dere som tror Strongman verdens eliten er clean da kan dere bare gå å legge dere. Dere som tror powerlifters er clean da kan dere også bare legge dere. Dere som sier noen har bra gener da tar dere feil, greit noen har bedre gener, men det resultat der 65-110 på 9 månder er steroider. Ingen i verden som har super gener.

     

    Nå til dags for å komme opp i toppen som powerlifter og strongman er steroider den eneste veien. Dere som sier imot meg nå vet så lite om denne bransjen.

     

    Men jeg sier ikke det han har gjort er dårlig fordi det kreves bra trening, søvn og kosthold for å få disse resultater, men det er soleklart at han ikke bare spiser masse kylling, er noen sprøyter og piller ;)

  5. Asso jeg er jo ikke sur, vente 24 timer er null stress. Igjen jeg var aldri lenge afk (eller jeg var aldri afk), kanskje den siste timen fOr jeg la meg vaer natt sto jeg mye stille, men det er jo sA lite grunnlag for A tro at jeg botter.

     

    Er bare irriterende. Du som skrev atjeg skulle miste alt gearet, ok jeg har kanskje tjent 5k honor av de 61k tusen pA A vaere lat og bare loke rundt A hoppe, Syntes ikke jeg fortjener det nAr jeg har tjent 56 tusen med ren spilling.

  6. Startet med wow igjen for snaue uke siden.

     

    Denne helgen her var jeg pA lan med kompiser, vi spilte hardcore AV, siden det er Av weekend.

     

    Pa 3 dager klarte jeg og farme meg selv 61 k honor, jeg har aldri jukset i dette spillet, har heller aldri brukt noe som heter bott.

     

    Sa kl 19, i dag Mandag blir jeg supspended for Av botting. Jeg har aldri bottet noe i AV, det har vaert meg som spiller hele tiden ! Jeg inrOmmer at pA natten at jeg har vaert lat og vaert for det meste litt afk, men da sto jeg og defendet og var litt frem og tilbake.

     

    Jeg er utrolig skuffet over blizzard, jeg trodde faktisk de hadde noe som skannet mappen din ellerno for A sjekke dette, men nA skjOnner jeg hvordan det er. DE ANTAR , nAr hardcore spillere farmer mye honor pA kort tid, ja de er bottere, nei urettferdig er det ! og latterlig !

     

    Blizzard skam dere !

     

    PS: Fikk 24 timers suspension

  7. lest mange av inleggen her, alle sier vent 1-2 Ar. Folkens prOv og sett dere i samme situasjon. Du er 13 AR, dama di vil ha kukk, og du vil ha fitte. Jeg sier du er ung, men har du lyst kjOr pA, bruk kondom.

     

    Du er 13 Ar du er kAt, hun er kAt? hvorfor vente ? Selv hadde jeg gjort det om jeg hadde vaert 13 Ar, forhold vil jo bli kjedelig om dere bare roter rundt i 1-2 Ar! Nei gutten min bruk kondom og kjOr pA, Onsker deg og dama di lykke til.

  8. - Du veit nAr du er trOtt nAr du gAr inn i feil bil !

     

    jA skjedde med meg, bilen var nesten helt lik, ja da ble jeg ikke flau

     

    - Du veit nAr du er trOtt etter 10 minutter i klasse rommet innser du at du er i feil klasse.

     

    og nAr du innser det skriker du "fitte" hOyt og sier at du er i feil klasserom !

     

     

    Japp skjedde samme uken til og med !

     

    slitsom uke ? ja

  9. Tokk 70 når jeg starte=) har ikke sjekke nå i det siste men skal snart. har trent i 2månder nå .

    skal sjekke når ejg har trent i 3;) hehe men håper på å ta 100 snart!:)

     

    Ja VAER AERLIG STO DET ? idiot

    Du sier du tar 100 i benkpress og har trent vekter i 3 mAnder. Tar vel snart 150 i bOy og du eller?

     

    Superman er du!

×
×
  • Opprett ny...