Jump to content

alhajoth

Medlemmer
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by alhajoth

 1. Muligens et dumt spørsmål, men klarer ikke finne ut av svaret selv.. Jeg er permittert 50%, permitteringen utløper 15.juli. Jeg vet ikke enda om permitteringen utvides, men la oss anta jeg går tilbake i 100% jobb 15.juli. Om jeg tar ut ferie før det, vil permitteringsperioden utvides tilsvarende. Så om jeg f.eks tar 2 uker ferie, vil permitteringen vare til 1.august. Hva lønner seg for meg, ta ut ferie mens jeg er permittert eller vente til jeg er tilbake i 100% stilling? Eller spiller det ingen rolle? Har naturlig nok ingen reiseplaner nå, så tidspunktet spiller ingen rolle for meg. Kun opptatt av det økonomiske.
 2. Bra saken løste seg for deg! Hadde en veldig lignende sak selv for noen år siden. Bestilte fra en norsk nettbutikk, valgte billigste fraktalternativ(brevpost) og fikk en klar advarsel om at nettbutikken fraskrev seg ethvert ansvar som jeg trykket ok på. Pakken kom aldri frem, nettbutikken brukte som forsvar at Komplett, som stor og viktig aktør, også ikke tar ansvar for brevpost. Gikk gjennom forbrukerrådet og forbrukertvist-utvalget og fikk dom på at avtalen var ugyldig da det ikke er anledning til å inngå avtaler som gir forbruker dårligere rettigheter enn definert i loven. Så fikk pengene+renter tilbake. Så bra Komplett ordnet opp her, men skulle også bare mangle. Det er de forpliktet til, de er ansvarlig for pakken til du har den i hånda.
 3. Vi har klistremerker vi fester på ruta, men folk bryr seg jo ikke.. Skal ta det opp på neste generalforsamling og foreslå vi henter inn noen til å håndheve parkeringsbestemmelsene, jeg vet jeg ikke er den eneste i sameiet som er misfornøyd.
 4. Hmm, jeg tolker det svaret slik at det er den som er feilparkert som er ansvarlig, ikke sameiet. Men den feilparkerte bilen vil jo i de fleste tilfelle tilhøre noen som ikke bor i sameiet, og det blir vanskelig for meg å spore han opp. Har altså ikke sameiet noe ansvar her? Eller er den feilparkerte bilen ansvarlig overfor sameiet, som igjen er ansvarlig ovenfor meg? Vil også påpeke, jeg bor ganske sentralt i Oslo. Summen jeg betaler for parkering er så liten at den kan nesten anses som symbolsk. Jeg tror gateparkering i 1 døgn vil koste omtrent det samme som jeg betaler i månedsleie. Blir uansett snakk om så små summer at jeg aldri vil gidde bruke tid på det, som LMH1 sier. Men er nysgjerrig på hva som er riktig på prinsipielt grunnlag.
 5. Sameiet jeg tilhører disponerer en parkeringsplass, hvor man mot en fast sum hver måned får en reservert plass. Plassene er merket med nummerskilt, og i innkjøringen står det et skilt om privat parkering. Men vi har ingen avtale med noen parkeringsselskap om håndheving av reglene, dvs at det som står på skiltet om inntauing av feilparkerte biler er en tom trussel. Etter at det ble innført betaling for gateparkering i området for noen måneder siden, opplever jeg stadig oftere at jeg kommer hjem til at det står en bil på plassen min. Som regel er eier rett i nærheten og flytter seg umiddelbart. For noen dager siden sto det en bil der, uten noen eier i nærheten. Jeg søkte opp bilnummeret, og sendte melding til eier over facebook. Mens jeg ventet på svar, ringte jeg styreleder. Han sa det var ingenting de kunne gjøre, og jeg måtte parkere på gata. Jeg spurte da hvem som skulle betale for det, da svarte han det var mitt ansvar. Eieren av bilen kom snart, beklaget seg og flyttet bilen. Så problemet løste seg enkelt, men jeg har i ettertid stusset litt over styreleders svar og holdning. Når jeg betaler for å reservert en fast plass, kan sameiet virkelig fraskrive seg alt ansvar om noen tyvlåner plassen? Kan jeg kreve at sameiet dekker mine kostnader knyttet til alternativ parkering i en slik situasjon?
 6. Mye interessant her, spesielt S3. Litt kjedelig interiør kanskje..? Er det noen som har erfaring med Volvo V40? Hvordan er den å kjøre? Snakket om Tesla. Har kjørt de en del, og opplever de som store, tunge og uhåndterlige. De oppfyller ikke mine krav til kjøreglede, da hjelper det ikke hvor mange hester de har.
 7. Den der var fristende! Skal se nærmere på den. For lite motor på alle disse, med unntak av 335i som blir for dyrt. Har tenkt på Tesla, men har ikke ladeplass, og synes de mangler kjøreglede. Hestekrefter er ikke alt..
 8. Det har du nok rett i, så har egentlig slått det fra meg.. Godt forslag, men koster litt mer enn jeg har lyst til å bruke.. Den eneste som ligger ute for under 400k er fra 2009, vil helst ha noe nyere.
 9. Hei Jeg kjører i dag en Works Mini Cooper S fra 2004. En utrolig morsom bil, men kjenner det er på tide på bytte den ut. Både pga alder, men også da den er håpløst lite praktisk.. Må alltid låne bil om jeg skal på hytta, Ikea eller om jeg skal kjøpe noe større enn en melkekartong. Men står litt fast, klarer ikke finne ut hva jeg vil ha. For meg er bil, i tillegg til alt annet, også et leketøy. Så trenger noe med litt motor og kjøreglede. Ser for meg yngre enn 2010, under 100k på telleren og maks 400 000,- Bensin og manuell giring. Har sett litt på Audi A5, men de jeg finner på Finn i riktig prisklasse virker noe undermotoriserte for en så tung bil. Har i mange år siklet på Mazda RX-8, men de som ligger ute har gått litt for langt.. Og den har vel neppe noe bedre plass enn Minien. Noen som har noen gode forslag?
×
×
 • Create New...