Gå til innhold

Ørjan Gamst

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ørjan Gamst

  1. I følge denne videoen er det ikke mulig med v2g på Model 3 sin ombordlader pga dioder blokkerer strømmen å gå i motsatt retning:

    https://youtu.be/lXokJEzXwaI

    Meen så vet vi jo at tesla kontinuerlig endrer maskinvare og batterikjemi, slik at dette kretskortet i videoen kan være utdatert. Vil tro at de ikke implementerer v2g før batteriene klarer 1,6mill km som de sikter på.

  2.  

    En elektrisk motor kan reguleres raskere (mtp. antispinn) og dermed (potensielt) gi bedre framkommelighet enn forbrenningsmotor

    Er antispinn en funksjon som motorer tar seg av ?

     

    Trodde det var elektronisk differensialbrems og/eller Differensialsperre, hvis en elbil ikke har elektrisk hjulmotorer så har den vel bortimot samme opplegg som en fossilbil med differensialer.

    El motoren kutter raskere fremdrift ved spinning, slik at den får grep kjappere.

  3. "Nye Zoe-modell blir derimot ikke levert med veggmontert hjemmelader inkludert i prisen, slik som den utgående modellen."

     

    Vil det si at den støtter 230V IT-Nett å ikke bare TN-Nett slik som de forrige modellene? Vurderte Zoe, men kjøpte istede Leaf pga dårlig lade løsning på Zoe. Man måtte ha med en portabel trafo til 19.000kr for å lade på 230V IT og den ladet kun på 16A.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...